А бяхме млади

Все същите
Аватар
Kent
Обратна връзка:

А бяхме млади

Мнение от Kent »

....

Да, бяхме... От крехка тинейджърска възраст слушам по-тежка музика, но не съм мечтал дори, че някога ще мога да слушам и гледам AC/DC на живо.... Също така на същата възраст изчетох книгите на Норбер Кастьоре по няколко пъти в български и руски вариант, обаче проникването примерно в Духлата ми се виждало като много смътен вариант някога когато порасна...
А, всичко било толкова просто... Трябвало е не само да порасна, но да попадна и на подходящи хора.
За 40-я си Рожден ден получавам подарък – билет за концерта в София през Май, а и междевременно се запознавам с една мома, на която образно казано в Духлата и е хвърлен пъпа... После месеците до събитието се изнизват стремително и една петъчна, мързелива сутрин потегламе към София с Жена ми с колата на наша приятелка. Приятелката управлява, а аз току я подпитвам не иска ли да я сменя зад волана. Тя се чуди, но накрая решава че ще се справи и аз тутакси забърсвам две кенчета „Каменица” от една бензиностанция с вкаменено магаренце до нея. Хлопвам ги малко преди София. В процеса на „хлопване” малко ми се усложнява мирогледа...

След първата.

Изображение

После:blink:

Изображение

Изображение

След пристигането всичко става много бързо - срещи с приятели, тук там хапка-пийка и накрая едвам успявам да се класирам за началото на концерта. Около и на стадиона е абсолютна джунгла, барабар с приматите... но обстановката е много добронамерена и обитателите също. Има ред. После концерта започва и присъствам на грандиозен спектакъл. От средностатистически чичко като мене, такова нещо се вижда веднъж-дваж в живота. Страхотно е. Огромния стадион е залят от маса народ навсъкъде. На светло прилича на купа напълнена с дружелюбни мърдащи скариди. Много хора /почти всички/ са си закупили по чифт малки пластмасови червени рогца, които явно са нещо като лого на този концерт /слагат се на главата с ластик и премигват рубинено/...и като угасят прожекторите картинката става много футуристична. Но, който е бил знае за какво говоря... Има много тинейджъри на по 12-15. Пеят и крещят неистово с групата. Има и 60 годишни мъже и жени. И те крещят не по-малко. Накрая закрещявам и аз на последното соло. Пък уж „характер нордический”... но трае ли сърце юнашко... Много се радвам на масата тинйджър. Рубинените рогца срещу силикона на чалгата. Кой-кого хахахахха, познайте...
Приберам се към полунощ и си лягам в два. На другата сутрин ставам в пет и половина и хуквам към централна автогара, където имам среща с момичето дето е обещало, че ако ще и от гроба да стане, но ще ме замъкне до Духлата. /Концерта и Духлата са ми двете причини за пребиваване в София/... Срещаме се към шест, познаваме се /щото не сме се виждали/ и започваме да правиме тегели между автогарите в София... От тука тръгва рейса, ...а пардон тръгва от там....Накрая излиза – тръгва от Овча купел или квото там беше... Накаря като сядам на седлаката в автобуса за Перник, почти веднага заспивам докато каката чурулика весело от някъде зад мене. В главата ми е е.аси вакуума – пътуване, срещи, концерт със звукова травма, два часа сън и път към неизвестното. И към детската ми мечта.
В Перник още не ми е добре. Съживявам се малко преди Боснек. А, Перник е егаси големия град. Или буса излиза на отваряща се спирала от там.....
В селото минаваме през каналния ред за достъп и поемаме към дупката. Красота е пролетна наоколу...

Изображение

Изображение

Следва преобличане и проникване. Нямам с какво да допълня Уинди общо взето. Само да кажа, че съм приятно изненадан от малкото тесняци, поне до там до къде успяхме да влезем. Представях си Духлата в началото къде по-изтормозваща...
Някой се дупи да крие багажа:lol:

Изображение

Трудно е да опиша какво видях вътре. Опитах да направя няколко снимки, но не е същото като да си бил там.

Изображение

Сребърна роса по стените...

Изображение

-Дошубя ли те вече, хахахаха, пита водачката.

Изображение

Изображение

Танцуваща в мрака:cool:

Изображение

...а сега накъде беше
:lol:

Изображение

Езерце:cool:

Изображение

Тука има следи от бозайници...

Изображение

Телевизионна кула:lol:

Изображение

Следва....
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Изображение

Изображение

Какъв як прожектор само:lol:

Изображение

Изображение

Огромна длан. а, в нея свеш гори...

Изображение

Огледалце, я кажи:-)

Изображение

На мене не казвай огледалце, аз се знам:lol:

Изображение

Изображение

Изображение

Синтрово езерце, май с лилия вътре:cool:

Изображение

Изображение

Там е вечния мрак:cool:

Изображение

Следва...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

какво нещо е виртуала, а?!:lol:
Много се радвам за вас и да си измислиш и други мечти на мястото на тези и те да ти се сбъднат!
P.С. ама кое ти е по-любимо: AC/DC или Духлата?:-)
Блажени са бедните духом
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Изображение

Гъба наобратно...

Изображение

Звезди:cool:

Изображение

Изображение

Изображение

Чужие здесь не ходят. Това си е само наше:-)

Изображение

Изображение

Моя набор, гащеризона още не мога да го отлепя от гърба си:lol:

Малко преди края на контролното време излизаме. Докато си обличаме чистите дрехи заплющава дъжд.

Изображение

Странни рисунки по селската църква...

Изображение

По някое време се скатаваме се в „Двата бора” на по бира да чакаме рейса за Перник. Говориме си така ... „ за жизнь”. Много е гот. Накаря посещавам тоалетната, изстисквам си мехура като парцал, че предстои дълго пътуване и се мятаме на буса. После на влака. После пак съм в София.
На другия ден с Жена ми отпрашваме с автобуса в 12.00. за Калофер. Преследват ни черни облаци. Понякога ние ги преследваме. На изхода на Калофер двете страни се срещаме...

Изображение

Отначало се натъжаваеме мокри, но после вадим „противоотровите” за дъжд. Някой им казват дъждобрани.

Изображение

Изображение

Те пазат и от вятър, а и небето над нас не изглежда оптимистично, та ги сваляме чак в гората.

Някой друг дългуч също бърза нагоре по мокрия асфалт.

Изображение

На Паниците някой построил джамия:shocked: Поне така си помислих отначало:lol:

Изображение

В началото на парка...

Изображение

На юг.

Изображение

Следва...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Изображение

Изображение

Изображение

Дъждовник-катерач:lol:

Изображение

Ко ме гледаш ве, човек:lol:

Изображение

Изображение

На х. „Рай” пристигаме точно по мръкнало. Замарваме там малка група пенсионери от Димитровград и Калофер. Ходели си на гости едните на другите благодарение на някакво шефство, та сега било ред на Димитровградчани да гостуват... Без много офлянквания ни курдисват на тяхната маса в столовата. Черпят ни с агнешки курбан, картофи, понички, всевъзможни вкусотии и сладки приказки. Милите... Това са възрастни хора с живи очи, достолепни и приятни за беседа. Малко преди полунощ умората циментира клепачите и се оттеглями по стаите. На другия ден Жена ми я викат по хендито на работа максимално бързо. На Ботев е -4 по Целзии, духа и вали сняг. То, тук на „Рай” не че вали нещо по различно, де. Решаваме да слезем за Калофер през екопътеката „Бяла река”. Преди това да не сме капо се разхождаме до набъбналия водопад...

Изображение

Изображение

...и Хан маара. Е, не е като Духлата, но е забавно вътре...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Хижата остава зад гърба ни.

Изображение

Върховете също...

Изображение

Надолу отново ни преследва дъждът затова сваляме наметалата чак при реката. Екопътеката е страхотна. Аз поне не съм виждал нещо такова и добре поддържано в България. Сигурно щото малко съм ходил, де.

Изображение

Научавам и някои нови неща за себе си:cool:

Изображение

...и като завъртим плочката:blink:
пазете се от мен:lol:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Две бубулечки Го правят за 1-ви път:lol:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Шесте километра после до Калофер после през манастира не са от най-приятните.

Изображение

Долу друсваме по едно шкембе, срещаме случайно Чочо /един вид, като не стигнахме до тъжа, част от нея стигна до нас:lol:/ и хващаме автобуса за Карлово, а от там за Пловдив. /мразя да чакам на гарата в Карлово/. Междувременно мръква...

Изображение

В Пловдив, в подлеза до гарата засукана циганка ни предлага контрабандни цигари. Слаломираме деликатно между нея и други амбулантни капиталисти. После на едно барче някакъв самоук художник крадешком се опитва да ни нарисува без особен успех /на картинката приличаме на като сме били деца а аз малко на чичко Ленин хахахаха, ако въобще може да се говори за прилика/.

Изображение

Побързваме да се скрием във влака докато не е дофтасал и някой друг емоционелно лабилен ”гений”. В купето надигаме по чаша сок и се събуждаме при гара Повеляново.. Ами това е.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

страшни сте! нямам думи просто!

:-)

и снимките ти са прекрасни, повече от прекрасни
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Кентски,
тоз, моят дирник, с широкия обектив ли го снима бря?:rotfl24:
Ма аз да си мълча де- евала, че си пожертва апарата, аз лично не посмях да вкарам моя и паразитирах на твоя само :grin:

А в онази дупка под водопада на х. Рай и аз съм се завирала, ама се сблъсках с кози труп и ми беше за последно. :?
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

windcolours написа:Кентски,
с макрото:lol: мъжете се делят на цицомани и гъзофили аз съм нещо средно:cool:
:grin:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Kent написа:
да бе, макро!
ейй просиш си следващия път бирата да е от мен:grin:
Неф

Мнение от Неф »

windcolours написа:
Kent написа:
да бе, макро!
ейй просиш си следващия път бирата да е от мен:grin:
:lol:

:bigsmile:

Големи сладури сте!

А снимките са страхотни. Предвид оскъдната светлина в пещерата, образът е кристален.
Благодарим за съпреживяното!
И другия път всички в индианка нишка.
То иначе лесно направо на масата. :winkw:
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Аз нали четох по диагонал....:

"бяхме млади" "с жена ми" и " с приятелка" "всичко става много бързо" "едвам успявам да се класирам" "обстановката е добронамерена" "страхотно е" "много се радвам" "в главата ми" "детската ми мечта" "отваряща се спирала" "преобличане и проникване" "приятно съм изненадан от малкото тесняци" "поне до там докъдето успяхме да влезем" "представях си" "някой се дупи" "трудно е да опиша какво видях" "опитах да направя няколко снимки, но не е същото като да си бил там" "сребърна роса по стените..." "танцуваща в мрака" "а сега накъде" "следва..."
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Ън написа:Аз нали четох по диагонал....:

"бяхме млади" "с жена ми" и " с приятелка" "всичко става много бързо" "едвам успявам да се класирам" "обстановката е добронамерена" "страхотно е" "много се радвам" "в главата ми" "детската ми мечта" "отваряща се спирала" "преобличане и проникване" "приятно съм изненадан от малкото тесняци" "поне до там докъдето успяхме да влезем" "представях си" "някой се дупи" "трудно е да опиша какво видях" "опитах да направя няколко снимки, но не е същото като да си бил там" "сребърна роса по стените..." "танцуваща в мрака" "а сега накъде" "следва..."
:rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24:
човек ще вкараш в затвора, еййй
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

първите седем цитата
мисля са достатъчни:cool:
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Бравос, Кенте! Много хубави снимки и разказ. Мерси!
И на Уинди благодаря, не помня писах ли в нейната тема.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ън написа:Аз нали четох по диагонал....:

Ааа, да си призная, и аз винаги така го чета Кент... първия път. Щото нали снимките ме разсейват, не за друго. :lol::lol::lol:
Panta rhei...
Публикувай отговор