референции
референции
интересно ми е тези от клубарите, които имат възможност да дават референции на служителите си или на партньори при поискване ли го правят или сами, когато са доволни от резултатите се сещат? понякога референциите са по-важни от самото cv /особено, ако са лично подписани от някой баят бос/. сега ми се наложи да си събирам разни препоръки от бивши работодатели и партньори и се оказа, че са склонни да подпишат какъвто и да е текст /предоставен от мен/ вместо да напишат една-две добри думи. но пък от друга страна никой не отказа. ама пък от трета страна може ли на МЕНЕ да ми откажат?!?
just perfect
- сър Айвънхоу
Re: референции
референциите се опитват да ни ги наложат отвън... все още не са разбрали за какво служат хората, които трябва да ги пишат...bead_ написа:интересно ми е тези от клубарите, които имат възможност да дават референции на служителите си или на партньори при поискване ли го правят или сами, когато са доволни от резултатите се сещат? понякога референциите са по-важни от самото cv /особено, ако са лично подписани от някой баят бос/. сега ми се наложи да си събирам разни препоръки от бивши работодатели и партньори и се оказа, че са склонни да подпишат какъвто и да е текст /предоставен от мен/ вместо да напишат една-две добри думи. но пък от друга страна никой не отказа. ама пък от трета страна може ли на МЕНЕ да ми откажат?!?
а и в нашата мила родина рядко може да се чуе за някого от шефа му: А, той е супер добър работиник!... а, ако го каже, смятай,ч е този раобтник НЯМА да си тръгне от фирмата... знаеш ли колко кът са такива работници?
п.п. да ти дам една референция, ако се налага? ама я напиши, аз само ще я подпиша
Да,bead_ написа:интересно ми е тези от клубарите, които имат възможност да дават референции на служителите си или на партньори при поискване ли го правят или сами, когато са доволни от резултатите се сещат? понякога референциите са по-важни от самото cv /особено, ако са лично подписани от някой баят бос/. сега ми се наложи да си събирам разни препоръки от бивши работодатели и партньори и се оказа, че са склонни да подпишат какъвто и да е текст /предоставен от мен/ вместо да напишат една-две добри думи. но пък от друга страна никой не отказа. ама пък от трета страна може ли на МЕНЕ да ми откажат?!?
първо на теб, мен, нас, не може да ни се откаже!
Споделям наблюденията ти.
И с мен бе така,
миналата година ми се наложи да прилагам препоръки от бивши работодатели. На когото и да се обадих, ми съдейства веднага с репликата: няма проблеми, ти си напиши каквото искаш и ти трябва, аз ще ти го подпиша!
И така!
Значи отговорът ми е, че вече се прави при поискване.
Някога имаше подобна практика при напускане, но вече не се прилага.
"Спаси си деня!" - Green Light
Настъпи ме по болно място, това с референциите ми е дълга тема.
По ISO и т.н ми се налага да събирам референции и анкетни карти.
Масова практика си е да пишем ние реф. и да им ги пращаме по мейла, за да го сложат на тяхна бланка.
Само една фирма имаха ГОТОВИ, ...и ни дадоха такава.
Дори за мн. важни места, шефа казва пиши каквото знаеш..каквото се сетиш, и от кого е тогава реф..от мен, с подпис на BIG BOSS.
Но е вярно , че реф, значи повече от СВ., а за кандидатстване по големи проекти първа категория обекти и подобни, не може без...
А вс. е ...каквото си напишем..каквото напише секретарката отсреща..
По ISO и т.н ми се налага да събирам референции и анкетни карти.
Масова практика си е да пишем ние реф. и да им ги пращаме по мейла, за да го сложат на тяхна бланка.
Само една фирма имаха ГОТОВИ, ...и ни дадоха такава.
Дори за мн. важни места, шефа казва пиши каквото знаеш..каквото се сетиш, и от кого е тогава реф..от мен, с подпис на BIG BOSS.
Но е вярно , че реф, значи повече от СВ., а за кандидатстване по големи проекти първа категория обекти и подобни, не може без...
А вс. е ...каквото си напишем..каквото напише секретарката отсреща..
Опитът ми с препоръките/референциите е като горе описаните.
ти си напиши, ние ще подпишем...
Тоест - не отказват. При каднидатстване за проекти - също не отказват.
И преди около две години си говоря с една мацка, учила в Енгличко, на която и се наложи да иска препоръка от университетски преподавател. ТОЙ и я написа. Изобщо постановката "ти си напиши там каквото искаш, пък аз ш`ти подпиша" не съществува. Както и трябва да бъде. Според мен де.
Стана дума в другата тема кой за какво си мечтае, та аз за това си мечтая - да се случват и у нас нещата като по белия свят - с правилата му и т.н.
На сайта на университета на Уисконсин ако знаете кви дигитални колекции има
И всичките със свободен достъп. 
Лелеее, как си мечтая и нашите университети да имат такива.
Еееех, мечтиии.
ти си напиши, ние ще подпишем...
Тоест - не отказват. При каднидатстване за проекти - също не отказват.
И преди около две години си говоря с една мацка, учила в Енгличко, на която и се наложи да иска препоръка от университетски преподавател. ТОЙ и я написа. Изобщо постановката "ти си напиши там каквото искаш, пък аз ш`ти подпиша" не съществува. Както и трябва да бъде. Според мен де.
Стана дума в другата тема кой за какво си мечтае, та аз за това си мечтая - да се случват и у нас нещата като по белия свят - с правилата му и т.н.
На сайта на университета на Уисконсин ако знаете кви дигитални колекции има
Лелеее, как си мечтая и нашите университети да имат такива.
Еееех, мечтиии.
За името и телефона на шефа на фирмата.vyara написа:За какво изобщо ги искат и вземат под внимание тези неща, като се знае, че именно така са написани или подписани?!
И после, ама аз що изгорях на този конкурс, като такива отлични референции имах?!:rotfl24:
Последно промяна от АВе на 21.05.10, 14:37, променено общо 1 път.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
да, ако обичаш. трябва да пише нещо от рода на "наемете я и гарантирам, че няма да ви пречи да си работите - по цял ден ще виси в 3о4о и ще си клати краката!!!"сър Айвънхоу написа:
п.п. да ти дам една референция, ако се налага? ама я напиши, аз само ще я подпиша
just perfect
- Nejimaki-dori
- сър Айвънхоу
ми, напиши го, бре! само ще го подпиша...bead_ написа:да, ако обичаш. трябва да пише нещо от рода на "наемете я и гарантирам, че няма да ви пречи да си работите - по цял ден ще виси в 3о4о и ще си клати краката!!!"сър Айвънхоу написа:
- Green Light
До: заинтересованите лицаbead_ написа:да, ако обичаш. трябва да пише нещо от рода на "наемете я и гарантирам, че няма да ви пречи да си работите - по цял ден ще виси в 3о4о и ще си клати краката!!!"сър Айвънхоу написа:
Познавам Бийд от 5 години, когато постъпи на работа в «Зочо» АД на пълен работен ден. В периода 01.01.05г – 01.01.10г. тя заемаше длъжността Главен асистент в отдел Mood- engieneering. Днес вече е Генерален секретар и председател на държ..,на Съвета на директорите. Задълженията и се състояха основно в подготвяне и архивиране на проекти, договори, досиета на служители и изготвяне на различни справки.
Като Мениджър Амбициозна илитерация имах пряк поглед върху дейността на Бийд и имах възможност да наблюдавам работата и ежедневно и дори ежечасно. Бийд работеше изключително внимателно и отговорно и се справяше отлично с губенето на работно време. В рамките на първите 6 месеца подготви успешно над 30 настроения и дезорганизира по подходящ начин нещата в главите на близо 50 служителя. Също така Бийд установи добри отношения с колегите си от отдел Илитерация и другите отдели, с които работеше – отдел Философия и отдел Политика. Всички изготвени от нея справки и отношения бяха актуални, и с точност и добра аргументация вкара философия в главите на политиканите и обратно до ниво или степен на коктейли с чадъри и дамски ботушки. Не един и два, а всички до един важни проекта на Зочо бяха разрешени така с нейна помощ.
Мога смело да заявя че проектите в които не взе участие Бийд, не бяха важни.
Бийд неколкократно демонстрира готовност за поемане на допълнителни отговорности и задължения, както и ангажираност към работата на колегите си. В продължение на не зная колко време но е мнооого тя активно подпомагаше административната работа на отдел Къркане–пред–ТВ , в следствие на което сроковете за освояване на алкохол по повод на спортни мероприятия се съкратиха с 20%, а резултата се вдигна с 50.
Препоръчвам ви да си помечтаете за Бийд защото едва ли ще намерите дори бледо нейно подобие за всяка позиция, която изисква внимание към детайлите и шашардисване на хора в кратки срокове. Убеден съм, че тя би била ценен кадър за вас, но събудете се, тя си е тука.
Ако имате допълнителни въпроси, поколебайте се сериозно преди свържете с мен.
Аз
[подпис и печат]
[дата]
[град]
изключителна референция! много съм ти задълженаGreen Light написа: ...
Аз
[подпис и печат]
just perfect
- Green Light
Би май дет се вика гестbead_ написа:изключителна референция! много съм ти задълженаGreen Light написа: ...
Аз
[подпис и печат]