Минутка за култура :)

Все същите
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Минутка за култура :)

Мнение от Gaspode »

Брутро на целокупното з0ч0ление :-)

Серсем накратко искам да споделя последните си кОлтурни наблюдение... аз не, че съм кой-знае колко кОлтурен, ама се пак...

Музикалния театър кефи. Гледах в събота "Царицата на чардаша" - нова постановка, осъвременена, изиграна с хъс, абе готина. До сега нямам разочарование от музикалния...

Младежкото театро - също много готини постаноФки - една несамодетска гледахме - "Островът на съкровищата" и една камерна за Норд-Ост - определено театър, който си заслужава да се следи следващото сезон.

Тъз година пропуснахме театрото на армията, щото (май) нямаха нови постановки... но си е един от готините де.

Сатиричния - следващия сезон...

Народното театро мааалко ме разочарова. Може пък да не съм случил на постановка де, Чехов не е от най-добрите комици, пък аз съм твърде лековат за трагедии :-)

И един отскок на филмова тематика - Принцът на Персия и Робин Худ - скука, скука, скука. Може би на 3Д ще са поне вчепетляващи откъм ефекти... но иначе са филми за приспиване според мен :-)
И последния на Жан Рено не ми допадна качетоли. 22 куршума или нещо подобно. Както пишеха в бележниците на "Малкият Никола" - "може и по-добре" :-)
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Не съм много кОлтурна, но като си дойда в БГ гледам да се окОлтурча малко по тЯтрите.

Народния и мен малко ме разочарова. Не съм гледала Вишневия сад, но видях други неща и не бях особено вЧепетлена. Въпреки че си падам то О. Уайлд например, "Идеалният мъж" не ме покори. Може да е изветряла малко постановката, отдавна се играе...
Освен това не зная как го чистят този тЯтър, но от миризмата на народно повръщано на балкона не можахме да се оттървем и главоболието, породено от нея, беше неизбежно. :twisted: Едни приятели споделиха, че преди месеци седели на същия балкон и ароматите били идентични. Сори за некОлтурното отклонение. :shy:

Армейският театър си е на ниво и досега не ми се е случило да съжаля, че съм го посетила.

Сатиричният тЯтър ми е любим. Този сезон ту се очаровах, ту се разочаровах. Последният спектакъл не го издържах докрай, за сметка на това имаше постановки, които пак ми се гледат. Обаче нямааа. Свърши се с моя кОлтурен живот, скоро ще бъда далеч от Стария континент. Очаквам да ме държите на течение, за да не подивея напълно. :blum:
Публикувай отговор