на цял екран е още по-красиво
http://www.ciclops.org/view_media/32156
Т'ва що е на обратно?!

не разбрах кое е обърквация във викито, Рея е сестра на Кронос, те там инцеста за нищо го няматGreen Light написа:Рея в древногръцката митология е богиня, майка на Олимпийските богове ( Хера, Посейдон, Зевс, Деметра, Хестия, Хадес). Според някои тълкуватели името ѝ означава Земя. Дъщеря на Уран и Гея, сестра и съпруга на Кронос. Тя е титанида. Съответства на римската Кибела. Кронос, страхувайки се да не бъде лишен от власт от някое от децата си ги изяждал, но Рея, по съвет на родителите си, спасила Зевс. Тя дала на Кронос увит в пелени камък, а детето тайно изпратила на о-в Крит. При един от вариантите на мита Рея измамила Кронос при раждането на Посейдон, скрила го сред пасящи овце, а на Кронос дала жребче, обяснявайки, че това е родила.
Сатурн - бог на земеделието, в гръцката митология Кронос. Името му идва от лат. satus или satio (сеене).
В Римския форум има посветен на него храм, издигнат в 498 г.пр.Хр., където е съхранявана държавната хазна и хоругвите на легионите, когато не са били във военен поход. През средновековието е считан за Римският бог на земеделието, справедливостта и силата; той държал сърп в лявата си ръка и вързоп жито в лявата. Името на майка му било Хелена. Съпругата му се казвала Опис. Сатурн бил баща на Церера, Юпитер и Веритас.
На Сатурн е посветен празникът Сатурналии (по-късно Карнавал).
Малко е обърквация в Уикипедията. Аз ги знам Гея и Уран родили Кронос, той бил женен за Рея и т.н.
Какъв е тоя проход?
ААААААGreen Light написа:Орязах цитата за да покажаRemmivs написа:не разбрах кое е обърквация във викитоGreen Light написа:Рея ...е сестра и съпруга на Кронос. .
Сатурн - бог на земеделието, в гръцката митология Кронос. ..
...Съпругата му се казвала Опис. ..
...
Ами Сатурн = Кронос, пък Опис = Рея, приблизително, де...Green Light написа:Орязах цитата за да покажаRemmivs написа:не разбрах кое е обърквация във викитоGreen Light написа:Рея ...е сестра и съпруга на Кронос. .
Сатурн - бог на земеделието, в гръцката митология Кронос. ..
...Съпругата му се казвала Опис. ..
...
Да, ама аз се сетих къде е объркването - че спътникът на Сатурн се казва Рея.Remmivs написа:да де, нали и аз тва рекохМнемозина написа:Ами Сатурн = Кронос, пък Опис = Рея, приблизително, де...
Няма обърквация.