Megi_Koleva написа: Аз, например, ще споделя нещо много лично и съкровено тук. А то е, че смятам съвсем съзнателно и реалистично, че животът на един човек може да започне отначало и на 40 години. Имам още малко време до предела на тази възраст. И съм решила да поставя ново начало за себе си- някъде другаде, с нещо ново и различно. Цената, обаче, е да се разделя с абсолютно всичко материално, което съм постигнала до тука. Не се страхувам от цената и съм готова да я платя. И смятам, че когато човек е мотивиран и вярва в себе си, може да постигне много, дори и отначало за кратко време.
Чудех се на кого първо да отговоря - на Мъжжж ли или на Холи, когато прочетох това.
УСПЕХ!!!!!!!!!!
Много силно ти пожелавам да реализираш намеренията си и да намериш Нещото.
Това, което пишеш, може да звучи смело за хора със "стабилен собствен свят", но животът наистина може да се промени след 40. За някои е съзнателно и смело решение, на някои обстоятелствата им го налагат и нямат друг път.
След по-малко от седмица, три месеца преди да навърша тази "преклонна" възраст, трябва да започна ВСИЧКО отначало. Друга, почти непозната страна, друг континент, започвам от нищото, без работа, без доходи, без някакви значителни спестявания, без дом /апартамент под наем за 1 месец и после не се знае/, без дори да ми признават образованието, защото в тази държава не обичат иностранни дипломи и трябва наново да учиш. И без някои неща, за които не ми се и говори. Наистина се хвърлям в абсолютното нищо и от нищото трябва да направя нещо. Или поне да оцелея някак си, защото поне докато родителите ми са живи, трябва да се боря.
Възхищавам се обаче на хора, които не са принудени, а съзнателно правят избора да започнат всичко отначало. Преди 5 години направих такъв избор и зарязах всичко постигнато, а то не беше малко - само времето може да покаже дали един избор е правилен.
Не смея да те съветвам, но ще ти се радвам много, когато успееш!