Ън написа: В кви филми ме вкарахте, бе?! Аз само казах, че харесвам жените, но във филми не участвам! Хъм, доброволец съм бил...
добре, за тебе само билет за първи ред
внимавай да не отнесеш някой дървен кракЪн написа:Ееее, кеф!windcolours написа:Ън написа: В кви филми ме вкарахте, бе?! Аз само казах, че харесвам жените, но във филми не участвам! Хъм, доброволец съм бил...
добре, за тебе само билет за първи редШсъ събирам чорапи, чрвени обувки и въздишки
Perhaps, Lady Bead, he is all too right, in a sense. Because, if you ask me, beauty, and even more the true one, lives in a kingdom where silence reigns and no words are needed nor are they sufficient. But souls are.bead_ написа:аз пък съм съгласна с добрия стар оскар, който твърди, че But beauty, real beauty, ends where an intellectual expression begins
Какво е душата, Базил?Remmivs написа:Perhaps, Lady Bead, he is all too right, in a sense. Because, if you ask me, beauty, and even more the true one, lives in a kingdom where silence reigns and no words are needed nor are they sufficient. But souls are.bead_ написа:аз пък съм съгласна с добрия стар оскар, който твърди, че But beauty, real beauty, ends where an intellectual expression begins
"Добрият Оскар" е малко оксиморон в моите очи.bead_ написа:
аз пък съм съгласна с добрия стар оскар, който твърди, че But beauty, real beauty, ends where an intellectual expression begins
Въпросът е обаче с кого спориш - с Оскар или с Хенри, а?Мнемозина написа:"Добрият Оскар" е малко оксиморон в моите очи.bead_ написа:
аз пък съм съгласна с добрия стар оскар, който твърди, че But beauty, real beauty, ends where an intellectual expression begins![]()
Той самият ми се чини да е бил доста грозничък в това отношение. Парадокси...
Погледнато реалнои като се оглеждам наоколо, човек постига красота у себе си, намирайки я извън себе си.
Така че бих поспорила с добрия стар...
Без обаче изобщо, ама изобщо да искам да интелектуалнича - да уточня за всеки случай.
Не го защитавай!pocti_bezobidna написа: Въпросът е обаче с кого спориш - с Оскар или с Хенри, а?
ПП. "Грозничък" в какво отношение, молим ви се?Трябва ли за изглежда като Рамбо или Брад Пит, за аде красивичък?
Е, неговата игра на парадокси е огромно удоволствие, изобщо не създава впечетление за интелектуалничене, напротив, точно игра е сякаш - леко, небрежно и неангажиращо. Царят на парадокса, така ли беше?Мнемозина написа:Не го защитавай!pocti_bezobidna написа: Въпросът е обаче с кого спориш - с Оскар или с Хенри, а?
ПП. "Грозничък" в какво отношение, молим ви се?Трябва ли за изглежда като Рамбо или Брад Пит, за аде красивичък?
Гадина си е и това е!
:lol::lol:
Ми грозничък според същия този критерий. Парадоксите са си интелектуално упражнение отвсякъде.
П.П. Това не значи, че не го харесвам. Но и той е от тези, дето се чувстваш леко извратено, като ги харесваш.
като се заговорихме за оскар... ми хрумна да препоръчам http://chitanka.info/lib/text/13519... в случай, че ви е убягнала от зорките читателски очи, де...Мнемозина написа: Всичко си е вътре в парадокса.
bead_ написа:като се заговорихме за оскар... ми хрумна да препоръчам http://chitanka.info/lib/text/13519... в случай, че ви е убягнала от зорките читателски очи, де...Мнемозина написа: Всичко си е вътре в парадокса.дава сходна храна за ума, показва подобно чувство за хумор и предизвиква известен интелектуален гъдел
като каза дълъг списък... седнала съм да правя един на първородната. имаше един топ 100 тук, но... струва ми се, че е стряскащо. искам да й предложа най-добрите и най-задължителните 15 /нищо мистично в бройката, просто толкова свещички ще слага на тортата след няколко дни и искам да й приготвя спретната купчинка за нейната библиотека/. хора, помагайте!!!Remmivs написа:хммммм
още една книга, която да запиша в дългия списък на непрочетените, все още, неща
благодаря и аз
Толкин (пропусни "Билбо Бегинс", той е съвсем детски, "Силмарилиона" може да й натежи)bead_ написа:като каза дълъг списък... седнала съм да правя един на първородната. имаше един топ 100 тук, но... струва ми се, че е стряскащо. искам да й предложа най-добрите и най-задължителните 15 /нищо мистично в бройката, просто толкова свещички ще слага на тортата след няколко дни и искам да й приготвя спретната купчинка за нейната библиотека/. хора, помагайте!!!Remmivs написа:хммммм
още една книга, която да запиша в дългия списък на непрочетените, все още, неща
благодаря и аз
bead_ написа:алоооо, ти влюбен ли си или отнесен?! девойката е аха-на-15
тези сме ги изпаткали
боже, оплакаха ми се, че на една четвъртокласничка и дали от школото брата Грим за лятотоbead_ написа:алоооо, ти влюбен ли си или отнесен?! девойката е аха-на-15Remmivs написа:малкият никола
приказка без край
старогръцки легенди и митове
три е хубаво число
тези сме ги изпаткали
толкин - отдавна има голямата тухлаpocti_bezobidna написа:
![]()
Ясно. Търсим книги за 15 годишна сериозно четяща девойка. дето като предложиш нещо, тя най-вероятно вече го е чела.bead_ написа:толкин - отдавна има голямата тухлаpocti_bezobidna написа:
![]()
приказките на добрия /сори, мнемо/ стар оскар - приспивала съм я с тях
туве янсон - също минал период, ще ги открие отново, като теб и като мен, всъщност
бредбъри е добро предложение
пратчет - яде го за закуска. буквално. чете го, докато се тъпче с мляко&мюсли
бронте - опитвах преди време, като беше влюбена за фърст тайм... нещо не й понесе:crying: