те там ти е проблема просто...pocti_bezobidna написа: Уф. Не съм наясно със ситуацията. Знам историята само отчасти.
ДДТ в БГ
- сър Айвънхоу
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Аз се сетих за това нещо ей сега като се разписахме за военното...bead_ написа:и аз съм била тааааам.pocti_bezobidna написа:Президенството - беше страшно отдавна - дето функционираше повече като музей.значи не е било толкова отдавна ПЪК!
интересно - дремят си някои спомени в мозъка и ако не ги бъзне някой - могат да си останат пак там одрямани. Имам някакъв блед спомен от един чемшир на едно село - помня го огромен, ама ОГРОМЕН - поне два метра. Показвали са ми снимка - естествено, изобщо не е толкова голям, но аз трябва да съм ибла на около 2-3 години.
И не мога да го въприема малък. Голям си е в главата ми и толкоз. Предполагам и на място да го видя - пак някакво недоверие към действителността ще продължи да ме чопли. Много странно.
Inception едно към едно
- Глас в пустиня
оБАРАБАРявам>>>Green Light написа:
Какво значи "обарабарявате и каращисвате"? Да не би да ми казваш че аз я "обарвам и чукам"? И в какви случаи се стига до вувузели? И защо ми говориш така?
каращисвам>>>
Не, не казвам че я обарваш и чукаш!
Говоря/пиша ти така, защото имах намерение да те дразня, докато се изнервиш. Въпрос на време е да се включи Лат(или някой друг) в твоя защита(както междувпрочем, гледам, се е случило в друга тема) и по тоя начин да докажа/покажа на себе си и околните, че "приятелствата" извън 3о4о водят и "до колективна защита", "налагане на мнение" и др независимо от правотата и целесъобразността.
Нещо такова се получи и когато подхвърлих оная шеговита реплика към Гасподе за "наливането на кинти в ..." Тогава още не знаех, нямах никаква предства, че сте били заедно(то няма и лошо ,де). Докато ти не се обади като на барабн пръчката, а след това и Лат. ОК, пак казвам - няма лошо. Лошо взе дастава когато Лат се впусна да защитава Гасподе от мен с някакви абсалютно неверни и смехотворни аргументи. Моят отговор съответно беше такъв - в шеговит и леко колоритен тон да й дам да разбере, че с подобно поведение до никъде няма да стигнем и последва постта с вувузелите, макар че, ако много държах да съм груб, циничен и вулгарен(казвах го вече в друго едно обяснение) можех директно да я пратя да го духа, да духа супата или таратора и куп още пикантности.
Надявам се тоя път да си ме разбрал защото повече няма да се обяснявам!
Пък няма и смисъл.
това, че някой ходи някъде с някого не означава, че безрезервно винаги застава на негова страна. да, харесват ми Грийн и Гаспод, допадаме си, както ти с твоите приятели, нали? така че е нормално да нямам много по-различно мнение от тяхното. освен това в онази прословута тема се включих, защото и аз бях там и исках да ти покажа моята гледна точка, не съм имала за цел да защитавам Гаспод, най-малко пък него. Включвала съм се да защитавам само безобидна, а с нея даже кафе не сме пили заедно - как ще обясниш това. издиша ти тъпата теория и това е. писна ми н-седмици да се обясняваме и ти да си прокарваш теорията кой къде ходел и с кого, а други били болни и гладували. следващият път, т.е. сега - да знаеш, не ми е притрябвал шеговития ти тон, давай да го духам направо. с просташки изказвания няма да ме уплашиш.БоЕВ написа: Говоря/пиша ти така, защото имах намерение да те дразня, докато се изнервиш. Въпрос на време е да се включи Лат(или някой друг) в твоя защита(както междувпрочем, гледам, се е случило в друга тема) и по тоя начин да докажа/покажа на себе си и околните, че "приятелствата" извън 3о4о водят и "до колективна защита", "налагане на мнение" и др независимо от правотата и целесъобразността.
Нещо такова се получи и когато подхвърлих оная шеговита реплика към Гасподе за "наливането на кинти в ..." Тогава още не знаех, нямах никаква предства, че сте били заедно(то няма и лошо ,де). Докато ти не се обади като на барабн пръчката, а след това и Лат. ОК, пак казвам - няма лошо. Лошо взе дастава когато Лат се впусна да защитава Гасподе от мен с някакви абсалютно неверни и смехотворни аргументи. Моят отговор съответно беше такъв - в шеговит и леко колоритен тон да й дам да разбере, че с подобно поведение до никъде няма да стигнем и последва постта с вувузелите, макар че, ако много държах да съм груб, циничен и вулгарен(казвах го вече в друго едно обяснение) можех директно да я пратя да го духа, да духа супата или таратора и куп още пикантности.
Пък няма и смисъл.
и за сведение - по много теми сме на различно мнение с Гаспода и Грийна, и спорим, да, верно, повече когато сме на маса. не сме се скарали, защото не сме в детската градина.
смехотворен си ти с глупостите си за отбори и кой кого защитава и как така смеем да се виждаме извън клуба.
аман бе!
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Е, все се надявам някой ден да пием кафе заедноlatrevw написа:това, че някой ходи някъде с някого не означава, че безрезервно винаги застава на негова страна. да, харесват ми Грийн и Гаспод, допадаме си, както ти с твоите приятели, нали? така че е нормално да нямам много по-различно мнение от тяхното. освен това в онази прословута тема се включих, защото и аз бях там и исках да ти покажа моята гледна точка, не съм имала за цел да защитавам Гаспод, най-малко пък него. Включвала съм се да защитавам само безобидна, а с нея даже кафе не сме пили заедно - как ще обясниш това. издиша ти тъпата теория и това е. писна ми н-седмици да се обясняваме и ти да си прокарваш теорията кой къде ходел и с кого, а други били болни и гладували. следващият път, т.е. сега - да знаеш, не ми е притрябвал шеговития ти тон, давай да го духам направо. с просташки изказвания няма да ме уплашиш.БоЕВ написа: Говоря/пиша ти така, защото имах намерение да те дразня, докато се изнервиш. Въпрос на време е да се включи Лат(или някой друг) в твоя защита(както междувпрочем, гледам, се е случило в друга тема) и по тоя начин да докажа/покажа на себе си и околните, че "приятелствата" извън 3о4о водят и "до колективна защита", "налагане на мнение" и др независимо от правотата и целесъобразността.
Пък няма и смисъл.
и за сведение - по много теми сме на различно мнение с Гаспода и Грийна, и спорим, да, верно, повече когато сме на маса. не сме се скарали, защото не сме в детската градина.
смехотворен си ти с глупостите си за отбори и кой кого защитава и как така смеем да се виждаме извън клуба.
аман бе!
запази 5 шезлонга, тогаваЪн написа:Е, ако е този състав, да не ме пропуснете и мен!!!holi_day написа:и азpocti_bezobidna написа:Е, все се надявам някой ден да пием кафе заедноlatrevw написа:БоЕВ написа:
ей в този състав
четворицата
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
- snowprincess
- Глас в пустиня
Или не четеш или не си в състояние да проумееш написаното! Силно се надявам това да се дължи на жегата, макар да имам нЕкой подозрения!:-)latrevw написа:това, че някой ходи някъде с някого не означава, че безрезервно винаги застава на негова страна. да, харесват ми Грийн и Гаспод, допадаме си, както ти с твоите приятели, нали? така че е нормално да нямам много по-различно мнение от тяхното. освен това в онази прословута тема се включих, защото и аз бях там и исках да ти покажа моята гледна точка, не съм имала за цел да защитавам Гаспод, най-малко пък него. Включвала съм се да защитавам само безобидна, а с нея даже кафе не сме пили заедно - как ще обясниш това. издиша ти тъпата теория и това е. писна ми н-седмици да се обясняваме и ти да си прокарваш теорията кой къде ходел и с кого, а други били болни и гладували. следващият път, т.е. сега - да знаеш, не ми е притрябвал шеговития ти тон, давай да го духам направо. с просташки изказвания няма да ме уплашиш.БоЕВ написа: Говоря/пиша ти така, защото имах намерение да те дразня, докато се изнервиш. Въпрос на време е да се включи Лат(или някой друг) в твоя защита(както междувпрочем, гледам, се е случило в друга тема) и по тоя начин да докажа/покажа на себе си и околните, че "приятелствата" извън 3о4о водят и "до колективна защита", "налагане на мнение" и др независимо от правотата и целесъобразността.
Пък няма и смисъл.
аман бе!
какво да проумея бе, едно и също дъвчиш от известно време, всеки път не го чета и не мога да го проумея. кви ти били подозренията значи?БоЕВ написа:
Или не четеш или не си в състояние да проумееш написаното! Силно се надявам това да се дължи на жегата, макар да имам нЕкой подозрения!:-)
много се засегнах да знаеш. почваш с много прилични, но пък по-сериозни обиди
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Лат, не се връзвай. Той това иска - да те дразни, да те нервира, да те накара да се чустваш зле.latrevw написа: какво да проумея бе, едно и също дъвчиш от известно време, всеки път не го чета и не мога да го проумея. кви ти били подозренията значи?
Не му доставяй това удоволствие.
- Green Light
ОК! Приемам го едно към едно.БоЕВ написа:оБАРАБАРявам>>>Green Light написа:
Какво значи "обарабарявате и каращисвате"? Да не би да ми казваш че аз я "обарвам и чукам"? И в какви случаи се стига до вувузели? И защо ми говориш така?
каращисвам>>>
Не, не казвам че я обарваш и чукаш!
Говоря/пиша ти така, защото имах намерение да те дразня, докато се изнервиш. Въпрос на време е да се включи Лат(или някой друг) в твоя защита(както междувпрочем, гледам, се е случило в друга тема) и по тоя начин да докажа/покажа на себе си и околните, че "приятелствата" извън 3о4о водят и "до колективна защита", "налагане на мнение" и др независимо от правотата и целесъобразността.
Пък няма и смисъл.
- Green Light
Който е обиден трябва да може да каже обиден съм. Тва е най- естественото нещо на света. Или ако не е естествено, то е проява на възпитание. Ето аз съм това, и това чувствам по отношение на разговора. "Когато си сам се дръж като че ли си сред хора, а когато си сред хората се дръж като че си сам." И така и говори!pocti_bezobidna написа:Лат, не се връзвай. Той това иска - да те дразни, да те нервира, да те накара да се чустваш зле.latrevw написа: какво да проумея бе, едно и също дъвчиш от известно време, всеки път не го чета и не мога да го проумея. кви ти били подозренията значи?
- snowprincess
това и тогава не го разбрах, когато го каза МнемоGreen Light написа: "Когато си сам се дръж като че ли си сред хора, а когато си сред хората се дръж като че си сам."
не означава ли винаги да се държиш по един и същи начин - и като си сам, и като си с хората
ако е това - няма как да стане
човек има много роли/маски - на дете, на майка/баща, на съпруг/а, на любовник/ца, на служител, на началник..., ако винаги се държи по един и същи начин ще изпуши

Ъъъ, има шум в комуникацията.Green Light написа:Който е обиден трябва да може да каже обиден съм. Тва е най- естественото нещо на света. Или ако не е естествено, то е проява на възпитание. Ето аз съм това, и това чувствам по отношение на разговора. "Когато си сам се дръж като че ли си сред хора, а когато си сред хората се дръж като че си сам." И така и говори!pocti_bezobidna написа:Лат, не се връзвай. Той това иска - да те дразни, да те нервира, да те накара да се чустваш зле.latrevw написа: какво да проумея бе, едно и също дъвчиш от известно време, всеки път не го чета и не мога да го проумея. кви ти били подозренията значи?
Не знам аккво имаш предивид. Аз на няколко пъти казах, че се чуства обидена.
няма пък да ко повтарям до несвес...
Аз това го разбирам по-простичко...snowprincess написа:това и тогава не го разбрах, когато го каза МнемоGreen Light написа: "Когато си сам се дръж като че ли си сред хора, а когато си сред хората се дръж като че си сам."
не означава ли винаги да се държиш по един и същи начин - и като си сам, и като си с хората
човек има много роли/маски - на дете, на майка/баща, на съпруг/а, на любовник/ца, на служител, на началник..., ако винаги се държи по един и същи начин ще изпуши
както каза дъщеря ми, като я попитах какво правят, когато бяха сами вкъщи:
"Ами нищо особено - все едно сте тук."
- snowprincess
ужас ако е това, щото и аз съм я казвала на майка ми тази реплика и знам какво съм правила през това времеАмаранта написа:Аз това го разбирам по-простичко...snowprincess написа:това и тогава не го разбрах, когато го каза МнемоGreen Light написа: "Когато си сам се дръж като че ли си сред хора, а когато си сред хората се дръж като че си сам."
както каза дъщеря ми, като я попитах какво правят, когато бяха сами вкъщи:
"Ами нищо особено - все едно сте тук."

- Глас в пустиня
Ами то зависи дали този срещу теб е добронамерен...ако е, тогава всичко е ОК,pocti_bezobidna написа:
Ъъъ, има шум в комуникацията.
но ако не е, само му даваш козове в ръцете. Затова трябва да се внимава с откровенията, мисля аз.
Амаранта написа:Ами то зависи дали този срещу теб е добронамерен...ако е, тогава всичко е ОК,pocti_bezobidna написа:
Ъъъ, има шум в комуникацията.
но ако не е, само му даваш козове в ръцете. Затова трябва да се внимава с откровенията, мисля аз.
- snowprincess
Е, за след няколко години не знам,snowprincess написа:след две-три години пак ще приказвамеАмаранта написа:А, моичките ги е шубе да са непослушни, малки са още. Пък много разумни.snowprincess написа:ужас ако е това, щото и аз съм я казвала на майка ми тази реплика и знам какво съм правила през това време
но не ми се иска и тогава да ме лъжат...не ми се иска и да знам съвсем цялата истина, де,
абе, да са живи и здрави и да вярват в себе си - ето това искам.
- snowprincess
ще, всички лъжем, на това учим несъзнателно и децата си, ти не си ли им казвала например "кажете, че ме няма"Амаранта написа:Е, за след няколко години не знам,snowprincess написа:след две-три години пак ще приказвамеАмаранта написа:А, моичките ги е шубе да са непослушни, малки са още. Пък много разумни.snowprincess написа:ужас ако е това, щото и аз съм я казвала на майка ми тази реплика и знам какво съм правила през това време
но не ми се иска и тогава да ме лъжат...не ми се иска и да знам съвсем цялата истина, де,
абе, да са живи и здрави и да вярват в себе си - ето това искам.
истината е относителна и субективна
когато някой ни лъже, той лъже не нас, а себе си, но той сам се е обвинил и осъдил, сам е решил, че е извършил нещо лошо и иска да го скрие
ако някой ни лъже (в случая - децата ни) това си е тяхно право, не им се карай много

Глей са, теоретично нещата са си супер.snowprincess написа:
когато някой ни лъже, той лъже не нас, а себе си, но той сам се е обвинил и осъдил, сам е решил, че е извършил нещо лошо и иска да го скрие
Лошо става, когато в практиката нещата не отговарят не теорията. Не че теорията не е вярна, просто практически не е - как да кажа - приложима.
Теоретично честността е най-добрата полтика, на практика нещата не стоят точно така.
- snowprincess
съгласна съм с теб, но в синонимите няма "истина"pocti_bezobidna написа:Глей са, теоретично нещата са си супер.snowprincess написа:
Лошо става, когато в практиката нещата не отговарят не теорията. Не че теорията не е вярна, просто практически не е - как да кажа - приложима.
Теоретично честността е най-добрата полтика, на практика нещата не стоят точно така.
Синоними
* почтеност, неподкупност, непоквареност, коректност, добродетелност, безукоризненост, пристойност, доблест, съвест
* преданост, вярност
* лоялност
* спортсменство, порядъчност, великодушие

Не съм го казвал, може би, но ще го повторя пак:pocti_bezobidna написа:Глей са, теоретично нещата са си супер.snowprincess написа:
Разликата между теорията и практиката е много по-малка на теория отколкото на практика.
????snowprincess написа:съгласна съм с теб, но в синонимите няма "истина"pocti_bezobidna написа:Глей са, теоретично нещата са си супер.snowprincess написа:
Синоними
* почтеност, неподкупност, непоквареност, коректност, добродетелност, безукоризненост, пристойност, доблест, съвест
* преданост, вярност
* лоялност
* спортсменство, порядъчност, великодушие
Синонимите какво общо имат тука сега...
Ти ако знайш кви други имам...pocti_bezobidna написа:
Ти пък само заради аватара си заслужаваш бан!
ПП. са да не сЪ обидиш - шегувкам се...
Ма питаш ли ме мен - иде ми да се автобанна секи път като си гледам физиономията ъндервотър. И се чудя къф го диря в офиса... Понеже 1 ден в офиса, знаеш, съкращава живота с 8 часа...
- Green Light
Да, да, точно така. Аз го пиша точно в тоя смисъл. Ако си обидена, казваш.pocti_bezobidna написа:Ъъъ, има шум в комуникацията.Green Light написа:Който е обиден трябва да може да каже обиден съм. Тва е най- естественото нещо на света. Или ако не е естествено, то е проява на възпитание. Ето аз съм това, и това чувствам по отношение на разговора. "Когато си сам се дръж като че ли си сред хора, а когато си сред хората се дръж като че си сам." И така и говори!pocti_bezobidna написа:Лат, не се връзвай. Той това иска - да те дразни, да те нервира, да те накара да се чустваш зле.latrevw написа: какво да проумея бе, едно и също дъвчиш от известно време, всеки път не го чета и не мога да го проумея. кви ти били подозренията значи?
Сори ако излиза че споря. Разсеяно ми се получава понеже правя по няколко работи наведнъж.
Няма смисъл да се повтаряме, това е така.
- snowprincess
не плачи, бе, няма равенство между двете думи - честност и истинаpocti_bezobidna написа:
????
Синонимите какво общо имат тука сега...
дай ми някакъв пример - ти ще си честна, аз също ще бъда като ти отговарям, но истините ни може да се различават, кой ще е излъгал
а ако все пак те излъжа, с какво ще те засегна, значи искам нещо да скрия от теб, това няма да ме направи по-малко искрена, когато ти казвам неща, които мога да ти споделя

Ами не, никога не съм ги карала да лъжат за каквото и да е.snowprincess написа:ще, всички лъжем, на това учим несъзнателно и децата си, ти не си ли им казвала например "кажете, че ме няма"
истината е относителна и субективна
ако някой ни лъже (в случая - децата ни) това си е тяхно право, не им се карай много
за другото съм съгласна - че щом някой лъже, значи разбира кое е правилно и кое не,
друг е въпроса до каква степен.
И няма да им се карам много, по-скоро ме е страх да не се набъркат в някоя история,
от която биха излезли по-лесно и безболезнено, ако си признаят истината. Мъ сичкуту е божа работа.