Дилема

Все същите
Публикувай отговор
annonymus

Мнение от annonymus »

Gaspode написа:
Реално погледнато, всяко нещо е единствено. Не можеш да влезеш два пъти в една река, нали?
E, можеш и от сто дерета вода да донесеш, само и само да излезеш прав.
На чужд гръб всичко може да се понесе - и обида и цинизъм.
какво толкова :winkw:

Аз затова ти казах - не ме е яд, а ми е мъчно.
Никой не отрича, че бащата си има своя истина. Сигурно си я има.
Той секи си има някаква си истина.

Ма не е прав.
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Gaspode написа:
pocti_bezobidna написа:
За кърщенето няма първи път. Има само един.
Всъщност ми е мъчно да чета, че не виждате цинизма на ситуацията.
Щото това предполага, че не е толкова рядко срещана...
Реално погледнато, всяко нещо е единствено. Не можеш да влезеш два пъти в една река, нали? И за кръщенето също не е ясно, човек може и да повтори, и религия да смени...

Както казах, истините са повече от една. Всяка от страните в случая си има своя истина. Ние(вие) в момента сме(сте) от страната на уинди и някак приемате нейната истина за по-истинска. Права е да се ядосва. Вероятно в подобна ситуация бих се ядосвал и аз. Но това не променя факта, че В си има негова си истина по въпроса. И тя е не по-малко истинска от тази на уинди. Неприятно, но факт. Също е факт, че детето е принудено да се сблъсква с такива двойни истини по-често от моите деца, да кажем. Щото ние сме си заедно и истината в повечето случаи е една (е, след подходящо убеждение от страна на абе от едната страна :grin:).

Не ми обръщайте фнимание :bigsmile:
ами ей това е въпросът!
коя е страната?...едната:-)
...щото ти ако си достатъчно умен, смел и благороден и явно отрано си разбрал, че е по-добре да слушаш жена си т.е. винаги да заставаш на нейната страна...и дори да си мислиш, че е твоята!!!...има други, дето никога няма да го разберат!
...ти що сега се буташ между шамарите (предназначени за Боев) не мога да разбера:winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Sweety написа: ...ти що сега се буташ между шамарите (предназначени за Боев) не мога да разбера:winkw:
:2tooth:

От солидарност Суйти, от солидарност и то мъжка , ам не някаква женска такава никаква...:grin:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

pocti_bezobidna написа:

Ма не е прав.
Когато нещата станат лични никаква логика вече не играе. Грешката (както винаги) е моя :grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Sweety написа: ами ей това е въпросът!
...щото ти ако си достатъчно умен, смел и благороден и явно отрано си разбрал, че е по-добре да слушаш жена си т.е. винаги да заставаш на нейната страна...и дори да си мислиш, че е твоята!!!...има други, дето никога няма да го разберат!
...ти що сега се буташ между шамарите (предназначени за Боев) не мога да разбера:winkw:
Бутам се между шамарите, щото и те са форма на физически контакт все пак :grin:

А за слушането на жената... абе така е, права си, тва ку не слушахме жените... можеше да сме стигнали дзвездите вече :blum::grin:

Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Gaspode написа:
pocti_bezobidna написа:

Ма не е прав.
Когато нещата станат лични никаква логика вече не играе. Грешката (както винаги) е моя :grin:
извинявай, ама в този случай ти куцат и практиката и теорията едновременно...
Не си прав!
P.С. И кажи на Боев да ти остави малко шамари и тъпаници и на тебе от мъжка солидарност:lol:
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Gaspode написа:
Sweety написа: ами ей това е въпросът!
Бутам се между шамарите, щото и те са форма на физически контакт все пак :grin:

А за слушането на жената... абе така е, права си, тва ку не слушахме жените... можеше да сме стигнали дзвездите вече :blum::grin:
...и да сте си изгорили перушината вече...:grin:
ма моля ти се! Всички сте едни Икари, няма що...:winkw:
Блажени са бедните духом
annonymus

Мнение от annonymus »

Gaspode написа: Когато нещата станат лични никаква логика вече не играе. Грешката (както винаги) е моя :grin:
Нищо лично няма в случая.
Или постъпваш (не)коректно или не.
Личното е, че от няколко месеца се опитвам да убедя един пич, че дъщеря му не е виновна за развода му.
Детето страда от това, че той си избива комплексите.
Това е личното.
А пича си има своя логика, има и той защо да се чуства обиден от бившата, има защо да и е сърдит.
аз това изобщо не го отричам.
Детето кво е виновно не знам и тая логика никога няма да проумея.
Ми да, излиза, че има нещо лично. Прав си, да живее логиката. :winkw:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Sweety написа: извинявай, ама в този случай ти куцат и практиката и теорията едновременно...
Не си прав!
P.С. И кажи на Боев да ти остави малко шамари и тъпаници и на тебе от мъжка солидарност:lol:

Бахмаааму :blink:
Ако не съм прав като казвам, че съм сгрешил, значи ли това, че съм прав ако кажа, че не съм сгрешил? И тогава прав ли ще бъда да кажа, че съм прав, след като казва, че не съм прав, задето казвам, че греша? Абе странно нещо е това женската логика... Жената била логика и нестандартно мислене. Едновременно, за съжаление :grin::grin::grin:

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
Sweety написа: извинявай, ама в този случай ти куцат и практиката и теорията едновременно...
Не си прав!

Ако не съм прав като казвам, че съм сгрешил, значи ли това, че съм прав ако кажа, че не съм сгрешил? И тогава прав ли ще бъда да кажа, че съм прав, след като казва, че не съм прав, задето казвам, че греша? Абе странно нещо е това женската логика... Жената била логика и нестандартно мислене. Едновременно, за съжаление :grin::grin::grin:
Всякак си прав, спокойно. Само като грешиш не си. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

pocti_bezobidna написа: Прав си :winkw:
Тотално ме объркахте. Отивам да се изпопренапия :wine:

:blum:

Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Gaspode написа:
Не си прав!

лелееее! какви си ги навързал!
сори, просто не трябваше да цитирам точно този твой пост...
исках да кажа, че не си прав, за всички ония идеи и мисли по темата, които сподели с нас...
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Gaspode написа:

... и малко и да се пренеопрениш:winkw:
:kiss:
...и благодари за рибката!
:grin:
Блажени са бедните духом
annonymus

Мнение от annonymus »

Gaspode написа:

Срамота!
Червено вино посред лято!

Скандализирана съм! :wbee:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

pocti_bezobidna написа:
Gaspode написа:

Срамота!
Червено вино посред лято!

Скандализирана съм! :wbee:
Аз и посред зима го пия изстудено... та не ме бърка цветта въупште
:beer: :drink:

Аватар
shshtt

Re: Дилема

Мнение от shshtt »

Мнемозина написа:
Stranniche написа:
Мисля, че Грийн го е написал най-добре.
Ако не те е грижа много за религията и кръщенето не е толкова важно, защо не ги оставиш да ходят да се кръщават? Кажи на детето, че си възпрепятствана този ден, но че ще го чакаш да се върне и му измисли нещо интересно, което да правите заедно в следващите дни.:-)
Ей тук ще се подпиша.
Между другото, според нашата традиция майката не присъства на кръщаването на детето си. Кръстникът го взима и после й го връща с думите "Еврейче ми го даде, ристиенче ти го връщам". Кръщаването е отношение между детето, кръстника и Бога.
Тъй че дори и ако си много религиозна имаш още повече основания да не си там. :bigsmile:
хахах мнемо ученото си е учено - изби рибата:lol:

уенди,успяла си да застанеш над нещата. респект.:bigsmile:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Gaspode написа:Както казах, истините са повече от една. Всяка от страните в случая си има своя истина. Ние(вие) в момента сме(сте) от страната на уинди и някак приемате нейната истина за по-истинска. Права е да се ядосва. Вероятно в подобна ситуация бих се ядосвал и аз. Но това не променя факта, че В си има негова си истина по въпроса. И тя е не по-малко истинска от тази на уинди. Неприятно, но факт.
:goodpost:
найш ли колко ми аресва като земе та ти се допише
може да е веднъж на 2-3 години, ама случва се :cool:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

holi_day написа: :goodpost:
найш ли колко ми аресва като земе та ти се допише
може да е веднъж на 2-3 години, ама случва се :cool:
Тва беше за тая петилетка, дами и господа :lol:

Аватар
majemela4ka
Обратна връзка:

Мнение от majemela4ka »

windcolours написа:В ролите:

А. -майка на Б
Б. - 10 годишно хлапе
В.- баща на Б, впоследствие женен повторно, има още две малки момчета.

...

Е, какво според вас би следвало да стори А. в този случай?
А. организира кръщене на сина си по друго време, на някакво според нея красиво място, с нейните си близки хора - роднини и приятели. Отправя спИцИална покана до В. да се включи морално и материално в мероприятието/събитието, също поканва братята на Б. като "близка публика" и майка им като бавачка/детегледачка/придружител и уважавана позната.
Да видим колко му стиска на въпросния Г-н "по-късно същия ден и да му кажат веднага":winkw:

Уважаеми девойки, що чакате мъжовете ви - настоящи/минали-бешели/бъдещи-несбъднати да ви дават наклон на... тая... не като оная работа?!:shocked:

аз казах
хау
Аватар
majemela4ka
Обратна връзка:

Мнение от majemela4ka »

Мнемозина написа:
Ей тук ще се подпиша.
Между другото, според нашата традиция майката не присъства на кръщаването на детето си. Кръстникът го взима и после й го връща с думите "Еврейче ми го даде, ристиенче ти го връщам". Кръщаването е отношение между детето, кръстника и Бога.
Тъй че дори и ако си много религиозна имаш още повече основания да не си там. :bigsmile:
Тва е най-голямата щуротия!!
И кой е казал, че така трябва да се прави?!:shocked: Колко минути да не присъства?! Докато му натикват главичката под водата или докато му бършат нозете?!

Не че не знам подобни случаи, но ми се виждат... глупави.
После що нямаме жена за Патриарх, или Матриарх?!:winkw:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Gaspode написа:Тва беше за тая петилетка, дами и господа :lol:
ей ся шъ ти отвърна за тия думи :mad:
ето
http://affinity4you.ru/post108528742/
нека ти :blum:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

majemela4ka написа:
Мнемозина написа:
Ей тук ще се подпиша.
Тва е най-голямата щуротия!!
И кой е казал, че така трябва да се прави?!:shocked: Колко минути да не присъства?! Докато му натикват главичката под водата или докато му бършат нозете?!

Не че не знам подобни случаи, но ми се виждат... глупави.
После що нямаме жена за Патриарх, или Матриарх?!:winkw:
Така е било едно време, честно.
Майката изобщо не е ходела в църквата на кръщенето и то си е много ясно защо е било така.
Предполагам, че същият, който е решил на Игнажден да се полазва. :blum:

Ти патриарх искаш ли да бъдеш? А матриарх звучи направо страшно. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

holi_day написа:
Gaspode написа:Тва беше за тая петилетка, дами и господа :lol:
ей ся шъ ти отвърна за тия думи :mad:
ето
http://affinity4you.ru/post108528742/
нека ти :blum:
Тенкс. Размечта ме. Като парасна голяяяям голям ще мога да правя такива сминки и аз.

Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа: Майката изобщо не е ходела в църквата на кръщенето и то си е много ясно защо е било така.
:
кръщавали са бебетата преди 40-тия ден от раждането, а това е период, когато родилката не влиза в храм
just perfect
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Sweety написа: ...и имам такава интересна случка за разказване по този повод
:-)
Денят на Бащата-май беше през юни-широко рекламиран, нов за нас, комерсиален западен празник. Води началото си от сръднята на бащите тук, които решили, че това да има само празник на маййката е дискриминация, и си извоювали и те празник (всъщност тия дето ни взимат парите от магазините смятат, че още един повод да ги измъкнат от всички ни наведнъж в един ден, не е излишен)...
Та...тъй като няма как иначе-моя малкият изрисува и пише картичка за баща си, обажда му се по телефона да му честити, а аз като една positive благородна бивша, цели два пъти се сещам за Бащата, пазарувайки подаръци преди да отпътувам за БГ през юли...
Та така, реших, че е хубаво да добавя нещичко към картичката, изрисувана от сина-най-важния подарък и купувам пакет колумбийско кафе-бившия много обича кафе, много хубава и сравнително скъпа черна Т шърт, намалена само 20%, щото е супер качество, и пътюм в последния монент добавям и една anti aging Нивеа, която беше купена за друг, ама той така и не си я взе и аз бях толкова щастлива, че с нея ще спретна едно прилично подаръчно комплектчеeeee...
И подарява детето подаръка, и Бащата се зарадва естествено, и се виждаме след две седмици да оправяме разни документи, и Бащата ми вика: Благодаря за подаръците, казва, кафето беше много хубаво и с тоя крем ще ми се махнат бръчките...и ми се хили един такъв щастлив и чаровен..
А тениската-го питам-тя хареса ли ти?
Ми-буквално поглежда той в земята-ми хареса ми, ама Б. (настоящата), на нея хич не и харесва...(нали се сещате, не и харесва той да я носи, а не че не я харесва)
Ми...и аз погледнах надолу...кво да кажа?..то не е за първи път подобна простотия...и от двамата...та нищо не казах, ами след малко го попитах
А кафето къде го пи? У вас или на работата? (щот викам си, тя жената сигурно и кафето, подарено от нас, не му дава да пие в къщата си..
А не, вика той, в къщи си го пих...
...И така и не разбрах защо според тия двамата сладурани, бившия и настоящата му, кафето става за пиене, кремчето за мазане, а Т-шъртката не става за носене!

Дааааа, сетих се, че сигурно щото, тениската ще я носи една година, а кафето го изпил за две седмици....или нещо такова...
:-)
Последно промяна от Sweety на 13.08.10, 13:58, променено общо 1 път.
Блажени са бедните духом
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Sweety написа: Денят на Бащата...
Виж ти, по вашия край и подаръци подаряват... При нас е само буре с бира, при това сам си го купува човек :grin:

Новата от кой край на света е? Да не е някакъв обичай или поверие за дрехите?
Наздраве :cool:
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Piqndurnik написа:
Sweety написа: Денят на Бащата...
Виж ти, по вашия край и подаръци подаряват... При нас е само буре с бира, при това сам си го купува човек :grin:

Новата от кой край на света е? Да не е някакъв обичай или поверие за дрехите?
:lol:ах, ти пък!...и двамата са майни, но живеят в София...
Блажени са бедните духом
Аватар
Глас в пустиня

Sweety написа:...
Денят на Бащата...
Айдееееее, тука стана искрено и лично!:lol:
Чудя се защо вместо T-shirts не си взела слип или боксерки.:lol:
Иначе си права, по никакъв начин не бива да им позволяваш да забравят че съществуваш.:lol:
Съжалявам - не се сдържах - смешно ми стана.:bigsmile:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:
Мнемозина написа: Майката изобщо не е ходела в църквата на кръщенето и то си е много ясно защо е било така.
:
кръщавали са бебетата преди 40-тия ден от раждането, а това е период, когато родилката не влиза в храм
Това е, така да се каже, техническото обяснение. Но винаги и зад всичко си стоят и разни други смисли. :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

БоЕВ написа:
windcolours написа:... дразни най-вече с това, че поставя детето в ситуация, в която трябва да се лиши от желаното кръщене с братята си в манастира за сметка на присъствието на майка си...
Нямах представа, че В е казал на Б: Ще те кръстим с братята ти в най-хубавия манастир, но при условие, че майкати не присъства.:shy:
Или може би ти си поставила подобно изискване - кръщене само с мое присъствие.:roll:

А, не ти ли е хрумвало, че човека не те е сложил в групата по простата причини, че ти си над тия неща и не държиш на подобна ритуалност? В същото време оргонизацията на събитието изисква и планиране - транспорт и разни други - задължително ли трябва да му висиш като ДДС на вратъ и да те има постоянно в предвид за всяко едно. Не мислиш ли, че предлага едно изживяване на Б което ти никога няма да му осигуриш и това го прави наедно с другите си деца и в дадената ситуация с нищо не ти е длъжен и претенцията ти е неоснователна, дори доста егоистична даже. Ще се чувстваш ли комфортно сред роднините му и роднините на новата му жена? Това че В и новата му жена те приемат и подкрепят не означава че и останалите от семейството са на това мнение. :bigsmile:
Такива са ми мислите в момента - сори!:bigsmile:
Виждам Б манипулиран от теб, защото чрез него се опитваш да си осигуриш "уважение" което не ти се полага по право.:bigsmile:
абе ти откачили бе Боев! Не и се полагало по право:blink:
ми то едва ли има някой по-безспорен по право щото не само тя го е родила ами и тя го възпитава!
чичко-паричко дава някой лев, да си успокоява съвестта, но ангажимента си е неин:mad:

п.п. не биха ми издържали нервите да отида някъде където не ме искат
и затова си мисля, че би било най-добре за уенди да не ходи да се тормози излишно

а скеча с щасливото семейство и грижовния баща може да си се разиграва и да хваща дикиш пред всякаква публика, но детенцето си знае как е
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

БоЕВ написа:
Sweety написа:...
Денят на Бащата...
Айдееееее, тука стана искрено и лично!:lol:
Чудя се защо вместо T-shirts не си взела слип или боксерки.:lol:
Иначе си права, по никакъв начин не бива да им позволяваш да забравят че съществуваш.:lol:
Съжалявам - не се сдържах - смешно ми стана.:bigsmile:
Ами в тоя форум всички сме искрени и лични, не е ли така?:-) Ти не си ли искрен?
оффффф...Не съм взела слипове и боксерки щото магазина дето пазарувах е за спортни стоки най-вече...пък и ако купувам гащи по добре да купя на жена му:lol:
И не съм права, че не бива да им позволявам да забравят, че съществувам...щото хич не ми е минала тая мисъл!
Да подариш подарък дори и малък на близък човек, за да го зарадваш...случвало ли ти се е?:winkw:
И за какво съжаляваш? :-) Че се смееш? На мене ли се смееш, Боев?...Бе смей се бе, няма проблеми...няма за какво да се извиняваш, то това ти е по рождение сигурно, пък ти за това не си виновен:blum:
...
Аз пък понякога него го съжалявам бившия...толкоз ревнива жена!:(
Ама това дето го каза Пияндурника, за поверието за дрехите, може и да е вярно, сега си мисля...
Каква съм магъосница само!:-) Полазила съм с черна магия тениска адидас:lol:...че и черна беше...
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

bead_ написа:
:
а защо са ги кръщавали преди 40-ия ден? Какво е религиозното поверие за тези 40 дни?
...пък аз си мисля, че до 50те години на миналия век, смъртността на новородените е била много висока и за по-сигурно, за да не си отидат горкичките неверници, е трябвало рано да ги кръстят...
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

shshtt написа:
абе ти откачили бе Боев! Не и се полагало по право:blink:...
ах, той ако е откачил, да не би да си признае...:winkw:
лошото е, че е заразно...особено когато става дума за Междупланетните войни Марс-Венера
Блажени са бедните духом
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Дейбеш темата каква стана... Ще взема да я разцепя на 3. Не. На 8 май е по-добре :huhthink:

Не. Не става. Ако разцепя тая трябва да цепя всички дето сте ги накъдрили на по 10-20 подтеми. Така ще трябва да изкарам 3 години на тоя комп - заплата ще трябва да плащате, а аз взимам скъпо. Така че май е по-добре да не цепя. :lol:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Глас в пустиня

maggot написа:Дейбеш темата каква стана... Ще взема да я разцепя на 3. Не. На 8 май е по-добре :huhthink:

Не. Не става. Ако разцепя тая трябва да цепя всички дето сте ги накъдрили на по 10-20 подтеми. Така ще трябва да изкарам 3 години на тоя комп - заплата ще трябва да плащате, а аз взимам скъпо. Така че май е по-добре да не цепя. :lol:
Никво цепене начи! Щом ставнавъпрос и за праи, че ще довтаса братчеда и ше ви обади некой работи относно таксите и таксуванията!:blum:
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

тая дилема вече ми втръсна
винаги има поне 3 избора
аз,
ти,
или детето

избора е ваш
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

maggot написа:Дейбеш темата каква стана... Ще взема да я разцепя на 3. Не. На 8 май е по-добре :huhthink:

чакай бе, шефе! откакто Мъжжж се самоуби, а по-добрата част от него се прероди и ожени, не съм виждала тема от 10-ина страници:lol:
а тази е още на 6!
:winkw:
...
а пък най-лесно е да го баннеш Боев, а?:winkw::lol:
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

sandmaN написа:тая дилема вече ми втръсна
винаги има поне 3 избора
аз,
ти,
или детето

избора е ваш
:lol::lol::lol:
стига бе! ти кадо дух значи...споменах те и ти се появи
:kiss:
...о, чакай, чакай..при тебе тепърва се започват някой работи...:winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
Глас в пустиня

shshtt написа:...

абе ти откачили бе Боев! Не и се полагало по право:blink:
..
Може и да съм откачил щом в цялата тая история виждам една мъжка и доблестна постъпка, па и жегата не е за подценяване!:lol:
Съгласен съм, че има страшно много измет от мъжки пол която зарязва децата си и хуква по широките друми при първа възможност и забравя кръв, роднинства и обязаности. Но, предполагам, всички искаме да започнат да се спазват законите в тая държава, и най-вече по отношение жените и децата.
По условие в случая В си плаща репарационните месечни отчисления определени от съда в срок и без възражения - нещо повече, В не прави разлика между децата си, въпреки че няма закон или сила която да го задължи да направи това, прави го по собствена воля и убеждение - трябва ли В да бъде наказан за това, трябва ли В да бъде прикован на стълба на позора? Според мнозинството от дамите в 3о4о трябва. Няма не наказано добро като споменах народната мъдрост вече.:bigsmile:
Аватар
Глас в пустиня

Sweety написа:... Ти не си ли искрен?......
Не съм Искрен, БоЕВ съм!:rotfl24:

Смея се защото прекалено много внимание обръщате на бившите и така има възможност да пропилеете още някой - настоящ.:bigsmile:
Не се сърди, опитвам се да говоря хипотетично и да се абстрахирам от това че става въпрос за клубари.:bigsmile:
Публикувай отговор