Ън написа:Megi_Koleva написа:windcolours написа:Megi_Koleva написа: Та го кръстих Момчил /от момче/.
Таткото държеше малкият да е Момчил. Аз исках да е Светлин. Името Дамян беше компромис. Свързвах го единствено с поета. Друга аналогия нямам. А големия е Лъчезар.
Това за тези, които ме подозират в роодотстъпничество:winkw:

Това име също много го обичам. Дядо ми беше Дамян и моминската ми фамилия беше такава.
Аз съм Ангел, щото дядо ми е бил Ангел. А той е би кръстен на неговия дядо...
Големият ми син е Димитър, защото дядо му е бил Димитър и дядото на дядо му също е бил Димитър.
Пък малкият ми син е Лазар кръстен на другия си дядо- Лазар.

Ей, че хубава тема! Къде щях да науча как се казват отделните ЗоЧо-вци. Нямаше да се сетя, че си Ангел

. Ама ти отива на виртуалния образ

Звучи почти като ЪН, което може би идва от АН /гел/.

Приятно ми е да се запознаем!
Сега като се замисля, понеже не ви познавам, но от доста време ви чета, та ви възприемам с никовете ви. Но покрай настоящата тема, ми стана интересно кой как се казва и дали му прилепва и отива името. Та почнах да си измислям разни имена- названия за всеки един от вас, съобразно виртуалното ви излъчване. За някой особи имам затруднения в избора на "заглавието", че са с много уникално и неповторимо присъствие.

Имах един познат твой съименник- Ангел. Та му викаха "Ангел небесни". Понеже много благосърдечен и незлоблив човек беше... та името си му беше прилепнало абсолютно. Обаче, познавам и един Благой. Та нищо благо нямаше в характера му- един такъв крив, кисел, недоволен и начумерен човек.