Българска краставица

Все същите
Аватар
Sweety

Българска краставица

Мнение от Sweety »

Вчера дадох второто си паундче (тоест купувам втори път) за краставица от серията 'Органик' в супермаркет с произход BULGARIA!!! :-)
Да, краставица-паунд...и си ги заслужва, щото в големите магазини обикновените краставици са 75пи и хич и не стават за ядене!
Надявам се и на българско вино да попадна скоро и на още много други продукти от България...с това могат да се изкарват добри пари
Блажени са бедните духом
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

да не искаш да кажеш,че там не може да се намери бг вино?:blink:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

windcolours написа:да не искаш да кажеш,че там не може да се намери бг вино?:blink:
tam bilo pulno s arjentinsko evtino i nasheto idvalo skupo i ne vurvqlo, trudno shte nameri
mujut ot gostite ni minalata sedmica e direktor v edin vinzavod i ot nego znam
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

snowprincess написа:
windcolours написа:да не искаш да кажеш,че там не може да се намери бг вино?:blink:
tam bilo pulno s arjentinsko evtino i nasheto idvalo skupo i ne vurvqlo, trudno shte nameri
mujut ot gostite ni minalata sedmica e direktor v edin vinzavod i ot nego znam
Така е!
потвърждавам - нашият винпром изнасяше само за острова, сега му е малко по-трудно - продава във Франция, Италия, Германия и др
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

не знам, сигурно има някъде, но не във най-големите и известни вериги. Тук много се пазарува в Теско, едва ли не всеки 3ти паунд се харчи там, а там не съм видяла още бг вино, но не съм сигурна...
във веригата в която пазарувам аз няма със сигурност...може и да има някъде по специализираните за вино магазини...
ма не мога да разбера как така немско вино може да е по-хубаво от българското, щото немско има :shocked:
Блажени са бедните духом
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Sweety написа:
не знам, сигурно има някъде, но не във най-големите и известни вериги. Тук много се пазарува в Теско, едва ли не всеки 3ти паунд се харчи там, а там не съм видяла още бг вино, но не съм сигурна...
във веригата в която пазарувам аз няма със сигурност...може и да има някъде по специализираните за вино магазини...
ма не мога да разбера как така немско вино може да е по-хубаво от българското, щото немско има :shocked:
Имат добри вина, да. Пила съм немски ризлинг. Всъщност в Южна Германия /ако не се лъжа/ има някои места със специфичен микроклимат, наподобяващ средиземноморския. Знам, че звучи абсурдно, но е така.

Относно бг виното в УК, знаех, че сме загубили позиции, но не вярвах, че е толкова зле положението.:(
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Навремето може и да е имало български добри вина. Или навремето южноамериканците да не са били толко светнати как се произвежда вино. Или пък, което е най- вероятно, навремето българските са били най- достъпните вина от южна страна. Днес, в тоя ценови клас 10-20 лв, българските вина са на последно място в моите предпочитания.
Краставици за UK може, но вина? Не вярвам.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

windcolours написа: Имат добри вина, да. Пила съм немски ризлинг. Всъщност в Южна Германия /ако не се лъжа/ има някои места със специфичен микроклимат, наподобяващ средиземноморския. Знам, че звучи абсурдно, но е така.

Относно бг виното в УК, знаех, че сме загубили позиции, но не вярвах, че е толкова зле положението.:(
Не точно. Има места в западната част на Германия, които са с мека зима. Лятото, обаче, в цяла Германия никакво го няма.
Вярно, има доста немски вина, но харесването си е въпрос на вкус. Лично аз харесвам вина, дето гроздето е зряло с много слънце.
Сещам се и за едно доста рядко и скъпо швейцарско вино. Скъпо е основно понеже става по малко. Не помня името, но е от някаква висока долина, в която вирее специфичен сорт много кисело грозде. Виното е толкова кисело, че едва след три години става за консумация. Предполагам, че това вино при мен директно би предизвикало гастритна криза, па ако ще и с цяла шепа ранитидин да го пия. Има обаче хора, дето го харесват наистина, а не от снобизъм.
Наздраве :cool:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Piqndurnik написа:
windcolours написа: Имат добри вина, да. Пила съм немски ризлинг. Всъщност в Южна Германия /ако не се лъжа/ има някои места със специфичен микроклимат, наподобяващ средиземноморския. Знам, че звучи абсурдно, но е така.

Не точно. Има места в западната част на Германия, които са с мека зима. Лятото, обаче, в цяла Германия никакво го няма.
Вярно, има доста немски вина, но харесването си е въпрос на вкус. Лично аз харесвам вина, дето гроздето е зряло с много слънце.
Сещам се и за едно доста рядко и скъпо швейцарско вино. Скъпо е основно понеже става по малко. Не помня името, но е от някаква висока долина, в която вирее специфичен сорт много кисело грозде. Виното е толкова кисело, че едва след три години става за консумация. Предполагам, че това вино при мен директно би предизвикало гастритна криза, па ако ще и с цяла шепа ранитидин да го пия. Има обаче хора, дето го харесват наистина, а не от снобизъм.
ами немец ми го е разказвал, пак ще разпитам, за да видя дали не бъркам нещо...
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Дори и немец не може да нарече това тукашното лято. Вярно, случва се лятно време веднъж на няколко години. Хубаво лято имаше през 2003. Тази година пак имало, но през трите седмици, в които бях в България.
Обикновено има хубаво циганско лято.
Наздраве :cool:
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Green Light написа:Навремето може и да е имало български добри вина. Или навремето южноамериканците да не са били толко светнати как се произвежда вино. Или пък, което е най- вероятно, навремето българските са били най- достъпните вина от южна страна. Днес, в тоя ценови клас 10-20 лв, българските вина са на последно място в моите предпочитания.
Краставици за UK може, но вина? Не вярвам.
е и сега има хубави български вина точно в тоя ценови диапазон и може и да не са по- хубави ама хич не са по-лоши нито от чилийските, нито от френските, нито от австралийските...това и чужденците го казват...да не споменавам сега имена на изби да не става реклама, но не ги и помня :-) ...Почти сам сигурна, че ако има пазар за тях в БГ могат да се правят и по-хубави и в големи количества вино...
хм...трябва ли да водим войни за да извоюваме пазари?
за какво го имаме това слънце като не го ползваме?
за какво сме толкоз умни българите като не си ги ползват мозъците бг бизнесмените (сега не го казвам, щото и ти си такъв)
Бе зеленчукопроизводство и хи технологии са една и също сега...и затова само холандски домати ям!!!
Те има вода, но нямат слънце и затова си го правят щото са умни...
Ние имаме слънце, но нямаме вода и акъл...
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Piqndurnik написа: Лично аз харесвам вина, дето гроздето е зряло с много слънце.
и аз :-) ..и повечето сме така, да знаеш...останалите просто са имали проклети майки и после напук ядат и пият неща не като другите
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

windcolours написа:
Sweety написа:
Имат добри вина, да. Пила съм немски ризлинг. Всъщност в Южна Германия /ако не се лъжа/ има някои места със специфичен микроклимат, наподобяващ средиземноморския. Знам, че звучи абсурдно, но е така.

да, спомням си... веднъж ги видях хълмчетата с лозята в Южна Германия, много красиво и пътя криволичи един такъв, и селцата много красиви и просто ти се напълва погледа и душата преди да се отпавиш към аутобана за да си вдигнеш адреналина с 200км/h
:winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Sweety написа:
windcolours написа:
Sweety написа:

да, спомням си... веднъж ги видях хълмчетата с лозята в Южна Германия, много красиво и пътя криволичи един такъв, и селцата много красиви и просто ти се напълва погледа и душата преди да се отпавиш към аутобана за да си вдигнеш адреналина с 200км/h
да не си пътувала по известния Romantische Straße ? http://en.wikipedia.org/wiki/Romantic_Road
Въх, как ти завидях!:shy:
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

windcolours написа: да не си пътувала по известния Romantische Straße ? http://en.wikipedia.org/wiki/Romantic_Road
Въх, как ти завидях!:shy:
:lol:
не съм била, но сега ще го запиша в Томтом-а на някое гадже ;-)
беше някъде около Триер, близо до Люксмебург, отправяйки се на север
Блажени са бедните духом
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Един колега беше намерил българско вино в Япония и го беше донесъл на едно събиране у професора.
Досрамя ме обаче като отпихме, защото беше ужасно и нямаше нищо общо с хубавите бълкарски вина.
Няколко пъти купувах обаче македонско. Хем беше евтино - 700 йени, хем хубаво. Навсякъде обяснявах, че македонското си е българско всъщност.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Stranniche написа:... македонското си е българско всъщност.
добре,че не са те чули гърците отнякъде :rotfl24:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

windcolours написа:
За 5 години там не срещнах нито един грък. Може би защото там не могат да си купуват дипломите. :lol:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Stranniche написа:
windcolours написа:
За 5 години там не срещнах нито един грък. Може би защото там не могат да си купуват дипломите. :lol:
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:

Мамка им византийска, верно само така си взимат дипломите :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Българската краставица не е като чуждестранната - една такава голяма и космата...ъ-ъ-ъ...пардон, покрита с власинки.
Аватар
Глас в пустиня

Sweety написа:... към аутобана за да си вдигнеш адреналина с 200км/h
Ха! Да не сте тръгнали на погребална церемония. Ебати аутобана, само 200км/ч - тая скорост я вдига всеки келеш на междуселски път у нас.:-)
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

БоЕВ написа:
Ха! Да не сте тръгнали на погребална церемония. Ебати аутобана, само 200км/ч - тая скорост я вдига всеки келеш на междуселски път у нас.:-)
:-) чакай, че ми стана смешно като си ги представих келешите с опелите(примерно) дето я вдигат тази скорост по междуселските:winkw:
...
е то заради мъжеството на всякакви келеши има толкова много смърт на пътя в БГ
...
ох!...и кво сега?! ми не беше келеш шофъора дето ме возеше! иначе и аз исках поне с 250
:( ... :-)
Блажени са бедните духом
Аватар
Глас в пустиня

Sweety написа:
БоЕВ написа:
:-) чакай, че ми стана смешно като си ги представих келешите с опелите(примерно) дето я вдигат тази скорост по междуселските:winkw:
...
...
ох!...и кво сега?! ми не беше келеш шофъора дето ме возеше! иначе и аз исках поне с 250
Морето обича смелите, а мършата изхвърля на брега.:bigsmile:
По-добре да умреш като джигит от челен сблъсък отколкото като охлюв в скута на медицинска сестра.:bigsmile:
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

БоЕВ написа:
Sweety написа:
БоЕВ написа:
...
...
По-добре да умреш като джигит от челен сблъсък отколкото като охлюв в скута на медицинска сестра.:bigsmile:
това за медицинската сестра не го разбрах... :roll:
Как се умира като джигит, бе? я пусни някой линк от you tube :-) :blum:
Блажени са бедните духом
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

БоЕВ написа:Морето обича смелите, а мършата изхвърля на брега.:bigsmile:
:blink:
npomni mi ako nqkoga se zapoznaem i trugna da se kachvam v kolata ti, che karash kato djigit
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Sweety написа: Как се умира като джигит, бе? я пусни някой линк от you tube :-) :blum:
В ютюб са само педали, бе! Не се учудвам вече на сбърканата ти сексуалност, щом ютюб ти е мерило.:lol:
Аватар
Глас в пустиня

snowprincess написа:
БоЕВ написа:Морето обича смелите, а мършата изхвърля на брега.:bigsmile:
:blink:
npomni mi ako nqkoga se zapoznaem i trugna da se kachvam v kolata ti, che karash kato djigit
Една колежка потече по седалката само при 140 на второкласен път.:-)
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

оказа се, че съм ви излъгала, без да е нарочно разбира се :-)
отне ми към 15-20 мин, докато проверя
открих едно мерло и едно каберне от БГ в супермаркета в който пазазрувам! :-)
на сливенския Домейн Боиар...Силвер рок някакъв етикет, за първи път го виждам, сега го отварям...
Блажени са бедните духом
Аватар
Глас в пустиня

Sweety написа:... сега го отварям...
Значи можем вече да си говорим за любов! Слънцето на тракия -аромат на жена или на влажни мишци...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа:
Значи можем вече да си говорим за любов! Слънцето на тракия -аромат на жена или на влажни мишци...
Охооо, и ти си чел значи дир-а. :lol:
http://life.dir.bg/news.php?id=6981622
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:
БоЕВ написа:
Това е гнусна клевета и плагиатство- всичко което съм написал тук си е плод на лично мой наблюдения и експерименти.:lol:
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

БоЕВ написа:
в същност ти откъде си и къде живееш? в кой (бивш, не знам дали ги има още) окръг?
П.С. Моля ти се... аз за любов не говоря много много
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

vyara написа:
БоЕВ написа:
:rotfl24: :rotfl24: :rotfl24:
а бе Боев нямаше ли все пак предвид мъжки влажни мишци? :roll:
Блажени са бедните духом
Аватар
Глас в пустиня

Sweety написа:
БоЕВ написа:
в същност ти откъде си и къде живееш? в кой (бивш, не знам дали ги има още) окръг?
П.С. Моля ти се... аз за любов не говоря много много
Аз съм от "окръг" България!:-)
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

БоЕВ написа:Аз съм от "окръг" България!:-)
окръг?
на коя държава се пак?! :mad:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Ozzie

Мнение от Ozzie »

Sweety написа:...за да си вдигнеш адреналина с 200км/h
карал съм с 200 км/ч, ама не усетих да ми се вдига ни адреналин, ни нещо друго...
може би 'щото се усещаха като 120-130 с моята каруца :lol:
БоЕВ написа:По-добре да умреш като джигит от челен сблъсък отколкото като охлюв в скута на медицинска сестра.
предпочитам да съм охлюФФ в скута на някоя медицинска сестричка, да речем с около 10 години по- млада от мен, с влажен поглед и стегнат балкон...
аре стига, че се размечтах :lol:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

БоЕВ написа:
Sweety написа:
БоЕВ написа:
...
...
аз, "келешите" се старая да ги лекувам най-професионалнои, да ги докарам живи до болницата и да има възможно най-малко последствия за тях келешлъка им, ако не са за изстъргване с шпатула от някой дирек преди това де....но чисто човешки не ги съжалявам, не мога да се пречупя да ги съжалявам, нито тях нито нащастните им майки и ми е през уя дали ше оживеят после:-)
Боев колко пъти си се челкал и с каква скорост, сподели моля те ако имаш какво по този въпрос:-)
п.п. за превишена скорост, особен с промили трябва да се постъпва с келешите както боев беше решил че трябва да се постаъпва с ...византийците ли беше или внуците на комунистите не помня вече:lol:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

за бързащите- небето е свободно
и в двата смисла
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Kent написа:
аз, "келешите" се старая да ги лекувам най-професионалнои, да ги докарам живи до болницата и да има възможно най-малко последствия за тях келешлъка им, ако не са за изстъргване с шпатула от някой дирек преди това де....но чисто човешки не ги съжалявам, не мога да се пречупя да ги съжалявам, нито тях нито нащастните им майки и ми е през уя дали ше оживеят после:-)
Боев колко пъти си се челкал и с каква скорост, сподели моля те ако имаш какво по този въпрос:-)
п.п. за превишена скорост, особен с промили трябва да се постъпва с келешите както боев беше решил че трябва да се постаъпва с ...византийците ли беше или внуците на комунистите не помня вече:lol:

Аз на 03.04.2006 щях да умра на пътя и от тогава пълзя като охльов. Нека да изглеждам смотан. Джигитите да се трепат- не ми пука.Кофти е обаче, че обикновенно завличат невинни в тяхното безумие...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Ън написа: Аз на 03.04.2006 щях да умра на пътя и от тогава пълзя като охльов. Нека да изглеждам смотан. Джигитите да се трепат- не ми пука.Кофти е обаче, че обикновенно завличат невинни в тяхното безумие...
често съм щял да умиргам на пътя /и не само/
добре, че някой ми прожектира секунди преди тия събития картинка с поредният примерно пернишки джигит, който изпреварва с голфа си колоната на завой без видимост в насрещното...
и да чукна на дърво, до сега все съм успявал да взема мерки в тези секунди, преди наистина да го видя на живо как изфърча из зад завоя...
тия требе да си се удрят по дървета и стълбове, ама да си са сами у колата
често обаче с тях има и други лапешори
а в насрещното съвсем пък невинни
е, у еуропето няма много пътища с двупосочно... но там пак си се прибиват по разни верижни или ей тъй пак от келешлък
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Публикувай отговор