децата са
- snowprincess
децата са
голяма радост, но и голяма тревога
вчера голямото ми пиленце ми каза, че се е забъркало в големи неприятности
разказа ми какво се е случило
казах и, че се гордея с нея, правилно е постъпила според кодекса на честта, но ако се разчуе ще има проблеми, да ги очаква и да не се страхува от тях
моля се, дано да издържи, да се справи с това изпитание и да не съжалява за постъпката си
трудно се възпитават децата, когато искаш хем да постъпват правилно, хем да нямат неприятности
казах и, че се гордея с нея, правилно е постъпила според кодекса на честта, но ако се разчуе ще има проблеми, да ги очаква и да не се страхува от тях
моля се, дано да издържи, да се справи с това изпитание и да не съжалява за постъпката си
трудно се възпитават децата, когато искаш хем да постъпват правилно, хем да нямат неприятности

Re: децата са
snowprincess написа:моля се, дано да издържи, да се справи с това изпитание и да не съжалява за постъпката си
just perfect
- windcolours
дано...snowprincess написа: моля се, дано да издържи, да се справи с това изпитание и да не съжалява за постъпката си
в живота обаче ще има ситуации, при които впоследствие съжаляваме за стореното. Трябва да можем да приемам факта,че не сме съвършени.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- Nejimaki-dori
Ех, Snow, аз аз прочетох това ми стана много кофти: Почина дете, ударено с топка в корема
Но по-страшното е този коментар:
Но по-страшното е този коментар:
Направо съм в потрес, как наистина да възпитаваме децата?!Възмутена ( нерегистриран )
12.11.2010 10:10
Не знам на кого да вярвам. Майка съм на дете от същото училище и версията на присъстващите ученици е съвсем различна. Според сина ми починалото дете не е ударено от топка, а е ритнато в корема от свой съученик, след което пада на земята и въпросния съученик го ритва още веднъж. Обяснете истината на децата, защото в тяхното съзнание обществото остава като източник на лъжа, а жертвата е техен съученик. Как да възпитаваме категории като чест добро и зло.
- Green Light
Браво на теб. Защото дъщеря ти ще се радва и ще има нужда да я подкрепиш.
Мъничко в страни само. Мъничко е защото вероятно мнението ми ще се отнася и за вашата ситуация, а е встрани защото за кодекса на честта ще отворя дума.
За честноста не може да се говори другояче освен в абсолютни категории да/не- това е честно, това не. Така говорим всички, не може да си малко бременна и леко честен. Но действията ни в тоя живот са компромиси, така че няма никакъв смисъл да не сме честни когато говорим за честността:
Честно е да защитаваш приятеля си. Дори когато е направил глупост, ли? Честно е да не бягаш от страх. Ами ако е ясно че ще пострадаш? Честно е да си лоялен и солидарен. На Титаник? ...
Честността се възпитава. Самосъхранението е инстинкт. Трябва да има някаква съотносителност, защото ако са в непрекъснат конфликт, тогава едното отива по дяволите. И май няма да е инстинкта.
Мъничко в страни само. Мъничко е защото вероятно мнението ми ще се отнася и за вашата ситуация, а е встрани защото за кодекса на честта ще отворя дума.
За честноста не може да се говори другояче освен в абсолютни категории да/не- това е честно, това не. Така говорим всички, не може да си малко бременна и леко честен. Но действията ни в тоя живот са компромиси, така че няма никакъв смисъл да не сме честни когато говорим за честността:
Честно е да защитаваш приятеля си. Дори когато е направил глупост, ли? Честно е да не бягаш от страх. Ами ако е ясно че ще пострадаш? Честно е да си лоялен и солидарен. На Титаник? ...
Честността се възпитава. Самосъхранението е инстинкт. Трябва да има някаква съотносителност, защото ако са в непрекъснат конфликт, тогава едното отива по дяволите. И май няма да е инстинкта.
- Green Light
Непрекъснато правя планове и чертая схеми за това, но май още не съм открила работещата формула.snowprincess написа: трудно се възпитават децата, когато искаш хем да постъпват правилно, хем да нямат неприятности
Хубаво, че си до нея.
Ще се справите.
аре... и на тебе ти стискам палци съкровище-принцесо 
моята е ясна - хванаха си пътя в живота (в ученето все още) и ... понякога помагат да се пазарува :)
моята е ясна - хванаха си пътя в живота (в ученето все още) и ... понякога помагат да се пазарува :)
snowprincess написа:голяма радост, но и голяма тревога
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
децата са си... децаsnowprincess написа:голяма радост, но и голяма тревога
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
Аз съм от тези, дето мислят, че на децата си трябва да даваме ценностна ориентация, защото май няма кой друг да го прави. Което е трудно, защото нашето поколение е малко хулиганско по душа и си остана такова.snowprincess написа:голяма радост, но и голяма тревога
А проблемите - ще се справи. Така или иначе не можеш да я предпазиш от всичко.
Panta rhei...
А бе Greeni, точно пък с Титаник пример да дадеш!Green Light написа:Браво на теб. Защото дъщеря ти ще се радва и ще има нужда да я подкрепиш.
Всички сме гледали Титаник и там точно едни хора бяха честни и достойни до край, а други не...като във всяка житейска ситуация
и хем си гледал филма, (и за това също се хващам на бас, повече от един път) и така си го използвал за пример, малко неадекватно, че сега трябва да ти опонирам...
И друг път съм се опитвала да го кажа...малко или доста напоследък ни липсва умението да видим къде е границата където да спрем с компромисите...
Блажени са бедните духом
Боже Господи!Nejimaki-dori написа:Ех, Snow, аз аз прочетох това ми стана много кофти: Почина дете, ударено с топка в корема
Но по-страшното е този коментар:Направо съм в потрес, как наистина да възпитаваме децата?!Възмутена ( нерегистриран )
12.11.2010 10:10
Не знам на кого да вярвам. Майка съм на дете от същото училище и версията на присъстващите ученици е съвсем различна. Според сина ми починалото дете не е ударено от топка, а е ритнато в корема от свой съученик, след което пада на земята и въпросния съученик го ритва още веднъж. Обяснете истината на децата, защото в тяхното съзнание обществото остава като източник на лъжа, а жертвата е техен съученик. Как да възпитаваме категории като чест добро и зло.
Ох...ами скоро гледах оня сърцераздеррателния филм с анджелина дйоли дето и отвлякоха детенцето и тя там казваше
'Никога не започвай бой(в някои случай битка) но винаги го завършвай ти'
...
обаче как мога да буда сигурна, че уроците по джудо и бойни изкуста ще помогнат?
Блажени са бедните духом
- Green Light
Не само за Титаник. Цялото ми мнение е ода за безчестието.Sweety написа:А бе Greeni, точно пък с Титаник пример да дадеш!Green Light написа:Браво на теб. Защото дъщеря ти ще се радва и ще има нужда да я подкрепиш.
Всички сме гледали Титаник и там точно едни хора бяха честни и достойни до край, а други не...като във всяка житейска ситуация
и хем си гледал филма, (и за това също се хващам на бас, повече от един път) и така си го използвал за пример, малко неадекватно, че сега трябва да ти опонирам...
И друг път съм се опитвала да го кажа...малко или доста напоследък ни липсва умението да видим къде е границата където да спрем с компромисите...
Иначе губиш. Един път го гледах и нямах търпение да свърши. Май е само Аватар е по- сладка мъгла. (И него също го гледах веднъж и с подобно чувство)
П.П. Впрочем аз само опитвам да кажа честно как стои въпроса с честността. Искрено смятам, че най- общо казано честността и смелостта са печеливши в тоя живот. Но не е честно(нито пък смело) да се абсолютизират. "Аз съм винаги честен и винаги смел затова и ти винаги бъди такъв!" дрън дрън, и съм страхлив, и съм всякакъв.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Стискам палци всичко да е наред с пиленцето!snowprincess написа:голяма радост, но и голяма тревога
Зависи и от представата за печалба може би.Green Light написа: П.П. Впрочем аз само опитвам да кажа честно как стои въпроса с честността. Искрено смятам, че най- общо казано честността и смелостта са печеливши в тоя живот. Но не е честно(нито пък смело) да се абсолютизират. "Аз съм винаги честен и винаги смел затова и ти винаги бъди такъв!" дрън дрън, и съм страхлив, и съм всякакъв.
Иначе съм на твоето мнение - мисля, че честността и смелостта печелят като цяло. Но пък и то всеки се мисли за честен и смел май...
Panta rhei...
- Green Light
Да, зависи от представат за печалба. Аз си го представям като лесен живот. По- лесно се живее, когато постъпваш почтено.Мнемозина написа:Зависи и от представата за печалба може би.Green Light написа: П.П. Впрочем аз само опитвам да кажа честно как стои въпроса с честността. Искрено смятам, че най- общо казано честността и смелостта са печеливши в тоя живот. Но не е честно(нито пък смело) да се абсолютизират. "Аз съм винаги честен и винаги смел затова и ти винаги бъди такъв!" дрън дрън, и съм страхлив, и съм всякакъв.![]()
Иначе съм на твоето мнение - мисля, че честността и смелостта печелят като цяло. Но пък и то всеки се мисли за честен и смел май...
- Green Light
- snowprincess
Green Light написа:Сноу, размина ли се?
само за момента
тя попадна в клас, който е от три години заедно
имат си гений със странно поведение, като бяла врана е, и всички го тормозят физически и психически
решила е да го защитава по всякакви начини
няма нужда да си ясновидец, за да разбереш, че това е равносилно на социално самоубийство
не ми се мисли и ако цялата агресия се насочи към нея
но тя сама си прави изборите

От нея зависи. Тя може да го защитава и без да се наостря срещу останалите. Може и по двата начина. Може би трябва да й обясниш, че да си на страната на някого, не означава непременно да изпитваш отрицателни чувства към другата страна. Т.е. тя може да е мост между него и останалите, вместо да е само стена, която да поема удари. Има много начини да заявиш позиция, на нея й липсва опит, но понеже е добро дете, вярвам, че няма да се стигне до крайности с останалите.snowprincess написа: не ми се мисли и ако цялата агресия се насочи към нея
- сър Айвънхоу
що не й дадеш нещо да почете на тема: манипулации и т.н.snowprincess написа: тя попадна в клас, който е от три години заедно
имат си гений със странно поведение, като бяла врана е, и всички го тормозят физически и психически
няма нужда да си ясновидец, за да разбереш, че това е равносилно на социално самоубийство
много добре знаеш, че нейното е кауза пердута.
идеята е добра, но се върши чрез скрити манипулации, а не с открита конфронтация.
или искаш да си посчупи главата малко?
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
+ 1 ... много ми се щеше аз да го кажа това, но верчето ме превари, а и май го каза по-добре - точно, ясно и изчерпателно. Ни да сложиш още 1 дума, ни да махнеш...vyara написа:От нея зависи. Тя може да го защитава и без да се наостря срещу останалите. Може и по двата начина. Може би трябва да й обясниш, че да си на страната на някого, не означава непременно да изпитваш отрицателни чувства към другата страна. Т.е. тя може да е мост между него и останалите, вместо да е само стена, която да поема удари. Има много начини да заявиш позиция, на нея й липсва опит, но понеже е добро дете, вярвам, че няма да се стигне до крайности с останалите.snowprincess написа: не ми се мисли и ако цялата агресия се насочи към нея
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Глас в пустиня
Това верно си е проблем Сноу.snowprincess написа:Green Light написа:Сноу, размина ли се?
само за момента
"Децата" са жестоки. На тая възраст в у-ще или си от "печените" или си от "смотаняците", като това са относително постоянни категории и преминаването от една в друга става много трудно.
Да, дъщеря ти ще стане обект на подигравки, сплетни, хули, дано да има кураж и сили за да довърши това което е започнала. За голямата иде реч - нали? Вярвам в нея и без да я познавам. Ще обуха един/двама и нещата ще си дойдат на място.
дъщеря ти е по-голяма и там са по-сериозни нещатаsnowprincess написа:Green Light написа:Сноу, размина ли се?
само за момента
моят син от детската градина така защитава едно момченце, което все му се присмиваха, от 1 до 4-ти клас пък беше винаги до най-слабия ученик и все го защитаваше другите като му се подиграваха, че е слабак
от 5-ти до 7-ми пък той и още един са аутсайдери, обаче хич не му пука и винаги е на линия да защити някой, ако му се подиграват, аз се примирих, това явно му е модел на поведение.
и аз се радвам на дъщеря ти
тя в кое училище е
и чак пък "социално убийство" всички други ли са тайфа?
пък и тя 100% си има приятелки извън училище
миналата година класната в края на годината ми каза: "много добре се учи, но трябва да е по-социален, дели се от останалите, не е хубаво". ами той си има приятели извън училище, не е саможив, аз нямам за какво да се притеснявам, а и не мога да го накарам да е приятел с тези, които не харесва, само за целите на социализирането.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- snowprincess
МГlatrevw написа: дъщеря ти е по-голяма и там са по-сериозни нещата
моят син от детската градина така защитава едно момченце, което все му се присмиваха, от 1 до 4-ти клас пък беше винаги до най-слабия ученик и все го защитаваше другите като му се подиграваха, че е слабак
от 5-ти до 7-ми пък той и още един са аутсайдери, обаче хич не му пука и винаги е на линия да защити някой, ако му се подиграват, аз се примирих, това явно му е модел на поведение.
и аз се радвам на дъщеря ти
тя в кое училище е
и чак пък "социално убийство" всички други ли са тайфа?
пък и тя 100% си има приятелки извън училище
има много приятели, тя се възприема от печените, но времето ще покаже дали и тук ще я харесват
другите са от 5ти клас заедно
трудно ще и бъде ако стане аутсайдер, но е с много силно изразено лично мнение и не се влияе от отношението на другите, винаги прави това, което сама е решила
казах и, че ще се радвам да бъде на това дете приятел, а тя - мамо, той не иска с никого да е приятел
странно и е как, въпреки че го бият, като му поискат домашните, той им дава да препишат
казва, че като тя се доближи, спират да го тормозят
но явно усеща, че си навлича неприятности, или че предстоят

бият го??? 8-клас в МГ-то. Ужас!snowprincess написа: МГ
има много приятели, тя се възприема от печените, но времето ще покаже дали и тук ще я харесват
другите са от 5ти клас заедно
трудно ще и бъде ако стане аутсайдер, но е с много силно изразено лично мнение и не се влияе от отношението на другите, винаги прави това, което сама е решила
казах и, че ще се радвам да бъде на това дете приятел, а тя - мамо, той не иска с никого да е приятел
странно и е как, въпреки че го бият, като му поискат домашните, той им дава да препишат
това е хубаво училище, мисля, че ще се оправят нещата
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Не мисля, че ще има неприятности, по-скоро ще ги преобърне постепенно.snowprincess написа:
Panta rhei...
- snowprincess
дори да прочете, няма откъде да види на практикасър Айвънхоу написа: що не й дадеш нещо да почете на тема: манипулации и т.н.
много добре знаеш, че нейното е кауза пердута.
идеята е добра, но се върши чрез скрити манипулации, а не с открита конфронтация.
или искаш да си посчупи главата малко?
аз самата не го мога, това си е изкуство
едно е да си казваш мнението и да правиш това, което си решил, друго е да накараш другите да мислят като теб
не искам да си троши главата, но ще и е урок какво става като отнемеш на някого играчката
Последно промяна от snowprincess на 16.11.10, 11:32, променено общо 1 път.

- snowprincess
досега не е била никого извън залатаБоЕВ написа: Това верно си е проблем Сноу.
"Децата" са жестоки. На тая възраст в у-ще или си от "печените" или си от "смотаняците", като това са относително постоянни категории и преминаването от една в друга става много трудно.
Да, дъщеря ти ще стане обект на подигравки, сплетни, хули, дано да има кураж и сили за да довърши това което е започнала. За голямата иде реч - нали? Вярвам в нея и без да я познавам. Ще обуха един/двама и нещата ще си дойдат на място.

- snowprincess
надявам се и азvyara написа:От нея зависи. Тя може да го защитава и без да се наостря срещу останалите. Може и по двата начина. Може би трябва да й обясниш, че да си на страната на някого, не означава непременно да изпитваш отрицателни чувства към другата страна. Т.е. тя може да е мост между него и останалите, вместо да е само стена, която да поема удари. Има много начини да заявиш позиция, на нея й липсва опит, но понеже е добро дете, вярвам, че няма да се стигне до крайности с останалите.
говорим за чувствата

лошото е, че извън залата битките освен жестоки, са и нечестниsnowprincess написа:досега не е била никого извън залатаБоЕВ написа: Това верно си е проблем Сноу.
тия, "печените", нападат в гръб и обикновено няколко срещу един
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
Ф.Песоа