Кое е най-хубавото...
- windcolours
Кое е най-хубавото...
Преди няколко дена в една книга ми попадна следния въпрос: "Кое е най-хубавото нещо, на което са ви научили родителите ви?"
Хм...
в моя случай - покрай баща си свикнах да ходя по палатки, да скитам из планините, да не пропускам да наблюдавам звездите в ясна нощ. Той отдавна е престанал да се занимава с някои от тези неща. Но щафетата е предадена!:-)
Хм...
в моя случай - покрай баща си свикнах да ходя по палатки, да скитам из планините, да не пропускам да наблюдавам звездите в ясна нощ. Той отдавна е престанал да се занимава с някои от тези неща. Но щафетата е предадена!:-)
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Re: Кое е най-хубавото...
две неща. да се оглеждам и в двете посоки като пресичам улицата и че съм прекрасна, неповторима и безценна. не мога да реша, кое е по-хубаво или по-важно...windcolours написа:Преди няколко дена в една книга ми попадна следния въпрос: "Кое е най-хубавото нещо, на което са ви научили родителите ви?"
just perfect
- windcolours
- windcolours
като се замислих по този въпрос реших, че оценявайки с днешна дата техните постъпки, те са ми показали как НЕ трябва да постъпвам. Тъжно, но пък все е някакъв ориентирGaspode написа:Преди 20 години щях да кажа "нищо", сега по-скоро бих казал "всичко", а истината може би ще разбера след години, когато децата ми отговорят на този въпрос...
Последно промяна от windcolours на 16.11.10, 15:48, променено общо 1 път.
- windcolours
да нямате някаква роднинска връзка с баща ми?:lol:Kent написа:да мълча като нямам ко да кажа
само дето аз не внимавах в час, когато този урок ми беше преподаван:shy:
Последно промяна от windcolours на 16.11.10, 15:49, променено общо 1 път.
- windcolours
еййй...това се казва мъдър човек- да приеме урока от родителите си вместо да си чупи сам главата:lol:Мнемозина написа:Ей тук ще се подпиша.Gaspode написа:Преди 20 години щях да кажа "нищо", сега по-скоро бих казал "всичко", а истината може би ще разбера след години, когато децата ми отговорят на този въпрос...
Всъщност ме научиха на нещата, на които човек се учи сам. Нищо - и всичко.
- windcolours
били са честни с теб:bigsmile:bead_ написа: .. и че съм прекрасна, неповторима и безценна.
- windcolours
нищо подобно. просто не можеха да си представят, че прекрасни, неповторими и безценни хора като тях ще пръкнат нещо различно... трябваше ми време да разбера, че и моите собствени деца са най-умните, хубавите, добрите, смелите, достойните и единствените по същата причина.windcolours написа:били са честни с теб:bigsmile:bead_ написа: .. и че съм прекрасна, неповторима и безценна.
just perfect
- windcolours
bead_ написа:нищо подобно. просто не можеха да си представят, че прекрасни, неповторими и безценни хора като тях ще пръкнат нещо различно... трябваше ми време да разбера, че и моите собствени деца са най-умните, хубавите, добрите, смелите, достойните и единствените по същата причина.windcolours написа:били са честни с теб:bigsmile:bead_ написа: .. и че съм прекрасна, неповторима и безценна.генетична обремененост - нема мърдане!
ПП останала съм с впечатлението, че имаш само една дъщеря:blink:
и само един синwindcolours написа:
ПП останала съм с впечатлението, че имаш само една дъщеря:blink:
just perfect
- windcolours
това е и моят случай, с тази разлика, че тепърва се уча да постъпвам различно от тях.vyara написа:Еми..., когато не е благодарение, а въпреки.windcolours написа:vyara написа:Нещо такова и аз, ама по-лошо.Мнемозина написа: Всъщност ме научиха на нещата, на които човек се учи сам.
- Green Light
Че всяка болка има край.windcolours написа:Преди няколко дена в една книга ми попадна следния въпрос: "Кое е най-хубавото нещо, на което са ви научили родителите ви?"
Хм...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

-
odonata /hope/
това кога го разбра?Ън написа:Че всяка болка има край.windcolours написа:Преди няколко дена в една книга ми попадна следния въпрос: "Кое е най-хубавото нещо, на което са ви научили родителите ви?"
Хм...
5-6 годишен?!:roll:odonata /hope/ написа:това кога го разбра?Ън написа:Че всяка болка има край.windcolours написа:Преди няколко дена в една книга ми попадна следния въпрос: "Кое е най-хубавото нещо, на което са ви научили родителите ви?"
Хм...
После продължих да си уча урока. До 27
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Няма най-хубаво,
всичко, на което ме е научил и щом съм го научила, значи е хубаво. Зависи от възрастта и кога кое ми е нужно от това наученото.
Тук само благородни неща споменавате,
аз пък да изредя:
научи ме да ловя риба, да играя белот и табла,
да разпъвам палатка, да се наслаждавам на природата без страх,
да вдигам гирички и да клякам- това бяха наказанията му
научи ме да бъда това, което съм
и още ме учи.
Да ми е жив и здрав!
Само това искам вече от него- да е здрав!
Може пък и аз нещо да го науча, а може и да съм го научила. Да взема да го питам тоя въпрос, че ми стана интересно какво ли ще отговори.
п.п. И да се шегувам той ме научи;
имам неговото чувство за хумор.
всичко, на което ме е научил и щом съм го научила, значи е хубаво. Зависи от възрастта и кога кое ми е нужно от това наученото.
Тук само благородни неща споменавате,
аз пък да изредя:
научи ме да ловя риба, да играя белот и табла,
да разпъвам палатка, да се наслаждавам на природата без страх,
да вдигам гирички и да клякам- това бяха наказанията му
научи ме да бъда това, което съм
и още ме учи.
Да ми е жив и здрав!
Само това искам вече от него- да е здрав!
Може пък и аз нещо да го науча, а може и да съм го научила. Да взема да го питам тоя въпрос, че ми стана интересно какво ли ще отговори.
п.п. И да се шегувам той ме научи;
имам неговото чувство за хумор.
"Спаси си деня!" - Green Light
- windcolours
баща ми беше строг, държеше на вечерен час, изпитваше ме до 6 клас. Тогава го упреквах и дори ме беше страх,windcolours написа:моят ме наказваше със задачи по математика...не че станах по-добър математик от товаНеф написа: да вдигам гирички и да клякам- това бяха наказанията му
освен това ме караше насила да излизам и социализирам с връстниците си, защото бях доста саможива
после му благодарих за всичко, но наум.
Замислих се за най-хубавото наистина, най-ценното, много са,
може би най-вече това да съм мъжко момиче,
бях на татко момчето,
научи ме да отстоявам позициите си,
да се боря, да не се страхувам от никого и от нищо,
да се справям сама.
Благодаря му за всичко това.
"Спаси си деня!" - Green Light
- Green Light
- windcolours
Ми караха ме да опитвам какво ли не - свирки, пияна, компове, книги и так дале... и не ме тормозеха да бъдат на всяка цена... Обръщаха внимание на тези, които са ми интересни и засилваха интереса ми към тях. Дечко си е някакъв, не можеш да го накараш да е физик ако иска да е балерина. Можеш да му помогнеш да се открие.Green Light написа:Е какво значи това, бе образ?itcome написа:Да умея да откривам себе си.
Понякога, дори напук на тях :)
Ако е да кажа какъв човек съм, то значи тва е безнадежно загубено за мен. Изобщо не знам.
Още да разяснявам ли?
Кърти, чисти, извозва...
- Green Light
Не, разбрах. Това с нетормозенето ми направи впечатление. Готино и браво, късметлия си.itcome написа: Ми караха ме да опитвам какво ли не - свирки, пияна, компове, книги и так дале... и не ме тормозеха да бъдат на всяка цена... Обръщаха внимание на тези, които са ми интересни и засилваха интереса ми към тях. Дечко си е някакъв, не можеш да го накараш да е физик ако иска да е балерина. Можеш да му помогнеш да се открие.
Още да разяснявам ли?
Аз не мога да се сдържа. И съответно едва ли помагам в тая част.
- Глас в пустиня