Музика в Ошите ми

Все същите
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Музика в Ошите ми

Мнение от Gaspode »

Напоследък все по-често ми се случва да се оглеждам за да локализирам източника на един такъв дразнещ звук, дето да е музика баш не е, ми некво тътнене малко над границата на доловимост... И обикновено се оказва някой младеж или девойка на 3-4 метра от мен, с топчета в ушите и кабелче, криещо се някъде по дрехите. Изкушавам се да отида до някой такъв/а и да предложа или да намалят музиката, да не дразни, или да я увеличат, че поне и аз да я чувам :lol:
Тия дяца не си ли повреждат Ошите така? За да я чувам аз на няколко метра от тях, още повече, че принципно звуктът не е насочен към мен а навътре, към Ошите им, представете си с каква сила я слушат те...
Луда работа...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Бях чел че е много вредно тва дънене.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

има принципно два типа слушалки
отворени и затворени
отворените са, за да чуваш все пак какво се случва около теб като си с тапите
ерго, и околните чуват музиката, макар и да не е свръхсилна
другите са затворени
но е вредно да слушаш постоянно силна музика
власинките се чупят и не се възстановяват
:cool:
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Аз така се чудя, като мине покрай мен някой таралясник и от баса му ми вибрира огледалото в купето, как ли се чувстват вътрешните му органи.
Наздраве :cool:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Piqndurnik написа:Аз така се чудя, като мине покрай мен някой таралясник и от баса му ми вибрира огледалото в купето, как ли се чувстват вътрешните му органи.
Мда. И тава се случва често. Понякога ми се струва, че ще се разпадне направо от това думкане :lol:
Покрай блока често се виждат такива... щото хлапетата порастнаха, сега ги гледам с коли и девойки... Колите са обикновено на годините на девойките или по-стари :lol:, пред разпад (колите, не девойките) , все пак нещо евтинко трябва да е. И ме кефи като си ги купят и почнат да ги "тунинговат" - лети джанти, музика задължително - по-скъпа от колата понякога. И после по цяла вечер седят в колата, музиката дъни до дупка, бири там едно друго, презервативи вероятно... Расте младежта :lol:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Веднъж един познат, ушен лекар, ме видя със слушалките в ушите и като ме захока... :elbi:

Повече от 40 минути на ден било недопустимо, а тия малките слушалчици, дето се слагали в ухото, били бързи слухоубийки.

Освен това имало магнитни полета, които допълнително увреждали не само ушите. /Опитайте се да доближите двете слушалчици и ще видите, че се отблъскват./

Купих си слушалки като диадема, които само допират ухото. Пак са вредни, но ми е много трудно да откажа iPod-а.
Аватар
Мнемозина

Re: Музика в Ошите ми

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:Напоследък все по-често ми се случва да се оглеждам за да локализирам източника на един такъв дразнещ звук, дето да е музика баш не е, ми некво тътнене малко над границата на доловимост... И обикновено се оказва някой младеж или девойка на 3-4 метра от мен, с топчета в ушите и кабелче, криещо се някъде по дрехите. Изкушавам се да отида до някой такъв/а и да предложа или да намалят музиката, да не дразни, или да я увеличат, че поне и аз да я чувам :lol:
Тия дяца не си ли повреждат Ошите така? За да я чувам аз на няколко метра от тях, още повече, че принципно звуктът не е насочен към мен а навътре, към Ошите им, представете си с каква сила я слушат те...
Луда работа...
На мен от тези топчета в ушите направо ми прилошава понякога.

Обаче повече се чудя на тези, дето като минават с колите покрай нас, стените вибрират от децибелите. И си мисля, че тия пък трябва да са като в някаква слушалка вътре. Може пък да е по-безвредно, знае ли човек... :lol:
Panta rhei...
Публикувай отговор