забравих в коя тема

Все същите
Аватар
WALL-E

забравих в коя тема

Мнение от WALL-E »

писах дет се чудех от де ще почне 3-та
дет първо кат регионален конвенционален конфликт
и после с нуклеар проби да се изчистат микроби :grin:
бях заложил на кореите двечки
другото беше иран
третото-евреите
или па да беше индия-пакистан?! :roll:
мнемо я намери темата бре :lol:
/п.п. за зВяра спИцИално- извънземни не споменавам :grin: /

само се чудя дъл ще има кой да отчете резултатите накрая? :roll:
айде на бас, че печеливши няма да има!

коментар дето ми пасва на мисленето от темата:

"Подобни конфликти там винаги са били инспирирани,когато са се затопляли отношенията между този изкуствено разделен народ.Евентуалното обединение на двете Кореи в една държава,е силно нежелано точно от западните държави,които бяха между другото и против (Англия Франция) обединението на Германия за разлика от злите СССР. Войските на САЩ,които са базирани в Ю.Кореа практически крепят това статукво,защото никой няма интерес от нов азиатски икономически тигър.Виждал съм много пъти кадри на семейства разделени,който срещайки се на границата плачат... още от тази си съдба.Иначе реакцията на С.Кореа е нормална,защото колкото повече притискаш някоя държава толкова по реакционно става обществото й,което и без това не е особено щастливо,къде от мизерия,къде от това,че цял свят ги сочи с пръст като диваци,за което те нямат вина.А що се отнася до така наречената граница - то няма официална такава.През петдесетте години САЩ налагат такава и всичко започва....."

а тоя пък особено, но е лично кат за мен, не по темата :grin:
"Если человек идиот это на долго,или навсегда! "
направо си се припознах туканка! :cool:

абе въобще и коментарите са интересни :grin:
п.п. някой освен онея ученици зарови ли капсула с послание за бъдещето? :roll:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Когато човек чете за войната в Корея през 50-те, остава с чувството, че на територията на Корея две други сили мерят... нали. А цената я плащат най-вече местните.
Но те нали навремето спряха конфликта точно защото осъзнаха, че никой няма да е победител, ако конфликтът се разрастне и се стигне до използване на ядрени оръжия и че има интерес да се поддържа тлееща омраза без мирен договор, да седят тям настръхнали и наострени корейците, а нашите велики сили да си разиграват пешките, таквоз де... нали.
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Re: забравих в коя тема

Мнение от Глас в пустиня »

блонди написа:
коментар дето ми пасва на мисленето от темата:

"Подобни конфликти там винаги са били инспирирани,когато са се затопляли отношенията между този изкуствено разделен народ.Евентуалното обединение на двете Кореи в една държава,е силно нежелано точно от западните държави,които бяха между другото и против (Англия Франция) обединението на Германия за разлика от злите СССР. Войските на САЩ,които са базирани в Ю.Кореа практически крепят това статукво,защото никой няма интерес от нов азиатски икономически тигър.Виждал съм много пъти кадри на семейства разделени,който срещайки се на границата плачат... още от тази си съдба.Иначе реакцията на С.Кореа е нормална,защото колкото повече притискаш някоя държава толкова по реакционно става обществото й,което и без това не е особено щастливо,къде от мизерия,къде от това,че цял свят ги сочи с пръст като диваци,за което те нямат вина.А що се отнася до така наречената граница - то няма официална такава.През петдесетте години САЩ налагат такава и всичко започва....."
Аз па си не спомням де писах, че в нета бродат платени дезинформатори и демотиватори, присъствието им е сравнително постоянно из новинарските сайтове да пишат малоумни коментари като цитарания от теб.:bigsmile:

И за да не звуча голословен ще прокоментирам първите неща дето ми бодат очите. Значи току що научих че Англия и Франция са били против обединението на Германия, а СССР тъкмо напротив. За мен лично остава неизяснен факта кой построи "стената" и я охранява стриктно до края на 80-те години. Пак от примера с Германия ще кажа, че от обединението на двете кореи няма да се получи никакъв "тигър" които да заплаши в близките десетина -двайсет години никого, защото на южнаците ще им е много трудно да цивилизоват и обучат комунистическите диваци от севера, а това ще отнеме време и ресурси. И другото което ми идва на ум е, трябваше ли японците да обстрелват курилите в знак на справедлив гняв от посещението на медведев там като провокация при липсваща граница и неуредени въпроси от ВСВ?
Та така - имали мисъл има ли чувство...Сори, обаче, такива екстри в нета все повече липсват а се повтарят папагалски някакви скодоумия.
Аватар
WALL-E

Re: забравих в коя тема

Мнение от WALL-E »

БоЕВ написа: Аз па си не спомням де писах, че в нета бродат платени дезинформатори и демотиватори..
това ко пречи?!
нито ще ми променят мисълта, нито собствената ми отношение към случващото се
може да ме накарат да се замисля върху други страни на ситуацията обаче, ако съм залитнал нанякъде
все е някаква гледна точка, която разширява кръгозора на възможни сценарии
всички мнения са ценни, дори и най-грешните :lol:

ама акцента не е там
а е другаде

4-та световна ще е с прашки и камънье разправят :rotfl24:
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

а ся ми кажете тия жълтурчетата оти пак дрънкят оружие по границата?!
същото и у судан..дет съм се запътил- хамеричките ръчкат мюслитата да си отцепат територията
не моем а разберем веке
нъл съ разбраа с руст-Ь дека са фриендове ужким?!
или..по световноимперски ще цепят кратунките на непослушните диктатори дет не ги допускат до благата у териториите на страните си?
и понее мноу фронтове... дай и мечка а си водиме с назе а плаши ората
Публикувай отговор