Балкани актуално
- Green Light
Балкани актуално
Гърция вдига стена по границата с Турция
http://balkani.actualno.com/news_330585.html
България спира договора за приятелство с Македония
http://balkani.actualno.com/news_327904.html
Северно Косово трябва да бъде присъедино към независимо Косово
http://balkani.actualno.com/news_330259.html
Представете си че съм потърсил съответните стати за Албания и Македония, Хърватско и Босна, Румъния и Молдова.
http://balkani.actualno.com/news_330585.html
България спира договора за приятелство с Македония
http://balkani.actualno.com/news_327904.html
Северно Косово трябва да бъде присъедино към независимо Косово
http://balkani.actualno.com/news_330259.html
Представете си че съм потърсил съответните стати за Албания и Македония, Хърватско и Босна, Румъния и Молдова.
- Green Light
Бе кво да ти кажа - не вярвам изброените от теб да си нямат проблеми. Други със сигурност, но вероятно пак същите... ку ме разбираш.Green Light написа: Чакай че докато зацепя....
Въоръжил се е Джаз. Странниче се е въоръжила, Инж и Биби са се въоръжили, ако се сещаш кво искм да кажа. Е тва е въоръжаване.
А аз с моя пистолет по новините ли да стрелям?
Аз преди малко прехвърлих набързо книгата от поста на Ън - ето тази част за глаДуването ме размисли. Ще прочета и продълженията. Странни писанки и странни чуства предизвикват у мен.
Не, че има връзка с темата ти де :)
Как би изглеждал ЕС, когато България ръководи
Чакаме скоро българското председателство – поне можем да се посмеем малко. А след това... стига само да издържи.
Александър Леви
- Green Light
Gaspode написа:Бе кво да ти кажа - не вярвам изброените от теб да си нямат проблеми. Други със сигурност, но вероятно пак същите... ку ме разбираш.Green Light написа: Чакай че докато зацепя....
Въоръжил се е Джаз. Странниче се е въоръжила, Инж и Биби са се въоръжили, ако се сещаш кво искм да кажа. Е тва е въоръжаване.
А аз с моя пистолет по новините ли да стрелям?
Аз преди малко прехвърлих набързо книгата от поста на Ън - ето тази част за глаДуването ме размисли. Ще прочета и продълженията. Странни писанки и странни чуства предизвикват у мен.
Не, че има връзка с темата ти де :)
Пророка Гочо е пророк на демокрацията. Пророка на моята религия е Айвънхоу "Всички същества по природа са неравни. Най-доборото общество им дава равни възможности да плуват на собствените си нива."
бтв, свалих си ето това на андроида
http://www.appstorehq.com/u-s-armysurvi ... 548439/app
много интересно четиво
препоръчвам го на всички и може би най-вече на Кента, че си пада малко сървайвър ;-P
много интересно четиво
препоръчвам го на всички и може би най-вече на Кента, че си пада малко сървайвър ;-P
Въпросът е кой определя кое същество на кое ниво трябва да плува. И колко лесно е за някое същество да мине от едно ниво в друго, ако то по-ще му приляга. Бтв, това за равните възможности си е баш демокрация, не ли?Green Light написа:
Пророка Гочо е пророк на демокрацията. Пророка на моята религия е Айвънхоу "Всички същества по природа са неравни. Най-доборото общество им дава равни възможности да плуват на собствените си нива."
Ако ме питаш мене, а мене всички ме питат питай Гочо, на Гаспод мотото е най-демуууукратично.Green Light написа:
- Green Light
Прочетох я статията. Не ми хареса. Слабичък ще да е Александър Леви. "Един човек каза(че Герб е като Единна Русия)" и заради това сега ще разсъждавам и ще ви кажа какво ще стане.Gaspode написа:Как би изглеждал ЕС, когато България ръководи
Александър Леви
Ми на мене в банята докато бях със сапунисани очи един човек ми каза, че Александър Леви бил гадже на Краси Аврамов. Начи аз сега разсъждавайки ще кажа, че тоя пич гаранция че е глух.
- Green Light
ТенксRemmivs написа:бтв, свалих си ето това на андроида
много интересно четиво
Изсмукана е от ъъъъ пръстите в най-добрия случай статиятаGreen Light написа:Прочетох я статията. Не ми хареса. Слабичък ще да е Александър Леви. "Един човек каза(че Герб е като Единна Русия)" и заради това сега ще разсъждавам и ще ви кажа какво ще стане.Gaspode написа:Как би изглеждал ЕС, когато България ръководи
Александър Леви
Ми на мене в банята докато бях със сапунисани очи един човек ми каза, че Александър Леви бил гадже на Краси Аврамов. Начи аз сега разсъждавайки ще кажа, че тоя пич гаранция че е глух.
уф, че гадно и го прочетох цялото. може би е вярно, защо латиноамериканците са толкова весели и щастливи, а ние мрачни и нацупени.jazz написа:инглиш, сори
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Типична стъкмистика, ще ме прощаваш.jazz написа:инглиш, сори
Говорят за доход като БВП на глава от населението. Като погледнеш, ние сме някъде в средата на цялата скала, далеч от най-"богатите", далеч даже и от ПортОКалия. На мен би ми било интересно да видя същата тази графика, но в скалата долу да стои реалната покупателна способност на тоя доход. Струва ми се доста вероятно тогава да се придвижим доста по-наляво и оценката за щастието ни да си дойде на мястото...
- сър Айвънхоу
дохода на ЧОВЕК от населението (може и да се мислим за говеда, ама все пак ни водят за хора, та термина "на глава от..." е за добитък) е стандартен измерител в макроикономическия анализ.Gaspode написа: Типична стъкмистика, ще ме прощаваш.
Говорят за доход като БВП на глава от населението. Като погледнеш, ние сме някъде в средата на цялата скала, далеч от най-"богатите", далеч даже и от ПортОКалия. На мен би ми било интересно да видя същата тази графика, но в скалата долу да стои реалната покупателна способност на тоя доход. Струва ми се доста вероятно тогава да се придвижим доста по-наляво и оценката за щастието ни да си дойде на мястото...
ако успееш да обосновеш и докажеш необходимостта от друг показател, повярвай ми, ще спечелиш нобелова награда...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Чай ся. Това е доход, нали. Ако приемем, че щастието се купува, трябва да стане ясно този доход какво може да ти купи. Не ли?сър Айвънхоу написа: дохода на ЧОВЕК от населението (може и да се мислим за говеда, ама все пак ни водят за хора, та термина "на глава от..." е за добитък) е стандартен измерител в макроикономическия анализ.
ако успееш да обосновеш и докажеш необходимостта от друг показател, повярвай ми, ще спечелиш нобелова награда...
Т.е. да се нормализира спрямо цените на стоките и услугите на мястото, където този доход ще се превръща в разход. На глава едър рогат добитък
Това е източника на статията. Трябва да го прочета издлибоко за да коментирам. Но на прима виста се виждат разни неща - примерно наклона на задоволство-спрямо-доход при нас е същия като при повечето, на разни други графики сме позиционирани в групички и т.н. Но за да коментирам наистина трябва да осмисля инфото... което може да е дъъъъъълъг процес
Готиното на стъкмистиката е, че винаги можеш да намериш данни, които да потвърждават (или да отричат) тезата ти...
ПП. Забравих да се изкажа за "макроикономиката", ма то по-добре така
- сър Айвънхоу
нали знаеш как можеш да ядосаш един статистик?Gaspode написа:
Готиното на стъкмистиката е, че винаги можеш да намериш данни, които да потвърждават (или да отричат) тезата ти...
попитай го за корелацията на сметановия сладолед...
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Ей ся наместо дъфка за мозъка доказах на базата на тия данни и едно допускане, че големия пенис води до по-малко щастие при мъжовете...
Начи допускането е, че в на неграта са им по-големи носовете. Неграта живеят в държави, дето са в долната лява част на графиката от поста на Джаз-а - ерго са нещастни. В горната дясна част живеят белите късоносести мъже, които са щастливи. Начи правим една графика, на която Хъ-остта е дължина на пениса в сантиметри и запазваме У-остта да е щастието... И - КТДД - долу в дясно имаме нещастни негра с дълги носове, а горе в ляво имаме щастливи късомуцунести европейци. Тва е.

Начи допускането е, че в на неграта са им по-големи носовете. Неграта живеят в държави, дето са в долната лява част на графиката от поста на Джаз-а - ерго са нещастни. В горната дясна част живеят белите късоносести мъже, които са щастливи. Начи правим една графика, на която Хъ-остта е дължина на пениса в сантиметри и запазваме У-остта да е щастието... И - КТДД - долу в дясно имаме нещастни негра с дълги носове, а горе в ляво имаме щастливи късомуцунести европейци. Тва е.
Какъва е корелацията? аз не го знам...сър Айвънхоу написа:нали знаеш как можеш да ядосаш един статистик?Gaspode написа:
Блажени са бедните духом
- сър Айвънхоу
обяснението в съседната тема...Sweety написа:Какъва е корелацията? аз не го знам...сър Айвънхоу написа:нали знаеш как можеш да ядосаш един статистик?Gaspode написа:
Bella Ciao
Bella Ciao
- windcolours
чети в темата за добре дошълSweety написа:Какъва е корелацията? аз не го знам...сър Айвънхоу написа:нали знаеш как можеш да ядосаш един статистик?Gaspode написа:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте