Торентно.... фурстрирано....

Все същите
Аватар
itcome

Торентно.... фурстрирано....

Мнение от itcome »

Следващия текст е написан под влияние на силен афект... моля да се има в предвид.
Събуждам се, преди малко, и какво ме посреща по телевизията- нека да говорят защитниците на авторските права...
Луднах...
За 80 канала по телевизията плащам 16 лева. За 20 мегабитов нет - 25.... ииииии видиш ли, трябвало да гледам Хаус, например, по телевизията, а не можело да си го изтегля.
Не мога да си подредя мислите от яд. Тия хора чували ли са за ГНУ лиценз за други подобни. Ако създаваш качествена музика, ако те слушат, разпространяването ти през нета е предимство. Колко печелят музикантите от продаден албум? 10 стинки, 20? Хората не им ходят на концерти ли? Не си купуват тениски и им пречат да се снимат в реклами и да печелят от други комерси?
Колко още трябва да се ползват тези остарели правила за авторски права? Музиката, филмите ти, се рзпространяват в нета безплатно и...? Какво губят авторите от това? Популярност....
Как да си гледам популярните сериали без рекламите? Да измислят... Как да си гледам старите филми, които вече 100 пъти са се извъртели по телевизията?... Как да гледам най-новите филми на компа си? Да измислят... как да ми вземат левчетата... АЗ! решавам дали да отида на кино... аз.

Забелязали ли сте, че новото българско кино, го няма в торентите. Ако бях продуцент щях да го качвам, с най-добро качество. Нека филма да стане популярен, парите сами ще дойдат. Како ме нервят. Като правиш бози, никакви авторски права няма да ти донесат пари, никакви. Дадох си левчетата за няколко нови български филма... и? Брррр......

Театъра, забележете колко гледания има на даскала с очилата, например, в ЖБокса... и това било забранено. Може ли нещо да се сравнио с живото гледане.. с удоволствието да си там... е не е ли жива безплатна реклама тогава...

Момичето до мен изкарва пари в почивния си ден... аз се дразня... трябваше да се събудя, когато дават за Бернатов... и да се чудя как щеше да взема толкова пари, ако нямаше телевизия...

Добра вечер!
Последно промяна от itcome на 30.01.11, 18:37, променено общо 1 път.
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Торентно....

Мнение от Ън »

itcome написа: ако нямаше телевизия...

Добра вечер!
Е, затва не гледам телевизия :lol:
Добра да е!
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Много съм под пара... представи си че ти вдигнат нета с 5 лева на месец. Умнжи го по няколко милиона... дали не могат да си позволят да си пуснат филмите и музиката "безплатно", и да си вземат процентно разпределено тези 5 лева. Колко печелят от кино? Колко печелят от продажба на албуми...
Софтуера отдавна е напред. Големи компании си позволяват да го пускат напълно безплатно за некомерсиално ползване. Мислиш ли, че ще си качиш Оракъл, да го учиш, да се определиш към някоя голяма база данни и някой ще ти иска пари за това... смешки...
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

itcome написа:Много съм под пара... представи си че ти вдигнат нета с 5 лева на месец. Умнжи го по няколко милиона... дали не могат да си позволят да си пуснат филмите и музиката "безплатно", и да си вземат процентно разпределено тези 5 лева. Колко печелят от кино? Колко печелят от продажба на албуми...
Софтуера отдавна е напред. Големи компании си позволяват да го пускат напълно безплатно за некомерсиално ползване. Мислиш ли, че ще си качиш Оракъл, да го учиш, да се определиш към някоя голяма база данни и някой ще ти иска пари за това... смешки...
Бе, то има много дивотии покрай нас. Нали все някой трябва да печели на наш гръб... За жалост клиента/потребителя е винаги потърпевш...
Тва, че винаги имал право е само на филм. Забравен...

Изображение
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Ух... докато не ми е минало да се излея съвсем. Държавата ми взема маса акциз за кутия цигари, която струва на себестойност стотинки... за да ми щади здравето... или за да се грижи след това за мен. Байер, обаче, ми вземат по почти толкова за 20 таблетки упсарин!!!! Те за какво се грижат? За запушените ми вени.... аъ... бягам далеч от компа, че съм яхнал сериозно метлата....
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

itcome написа:За запушените ми вени.... аъ... бягам далеч от компа, че съм яхнал сериозно метлата....
Не бягай, давай нататък с метлата... :lol:
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

itcome написа:Ух... докато не ми е минало да се излея съвсем. Държавата ми взема маса акциз за кутия цигари, която струва на себестойност стотинки... за да ми щади здравето... или за да се грижи след това за мен. Байер, обаче, ми вземат по почти толкова за 20 таблетки упсарин!!!! Те за какво се грижат? За запушените ми вени.... аъ... бягам далеч от компа, че съм яхнал сериозно метлата....
Бе, къде Байер, къде кварталната аптекарка... :lol: Ако си мислиш, че надценката е 50-100% в аптеката, просто се заблуждаваш. За много неща е 200-300% :lol:
Тоя месец дадох 300 лева за лекарства...
Пий една ракия.
Наздраве!

Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

itcome написа:Ух... докато не ми е минало да се излея съвсем. Държавата ми взема маса акциз за кутия цигари, която струва на себестойност стотинки... за да ми щади здравето... или за да се грижи след това за мен. Байер, обаче, ми вземат по почти толкова за 20 таблетки упсарин!!!! Те за какво се грижат? За запушените ми вени.... аъ... бягам далеч от компа, че съм яхнал сериозно метлата....
не бягай! прав си за всичко, може поне да ти олекне малко като видиш, че сме съгласни на 100%.

много ме изкефи аналогията за цигарите и лекарствата, не се бях замисляла.

шибан свят. аз от една седмица се ядосвам за Тамифлуто, което раздават безплатно тази година и не мога да се начудя как пък баш този вирус тази година е диагнозата на 90% от заболелите. Защо няма истерия? Миналата година ни побъркаха, а сега всичко е спокойно, само предупреждават, че трябва точно това да пиеш, за да оздравееш.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Дишай!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Itcome, май френд, шубе ме хваща като си помисля кво ще стане като разбереш за ДДСто
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Аз пък снощи намерих време за флим по тв. Да не повярваш чак. 4 пъти го спираха за реклами. Флимче час и половина, 4 рекламни блока от по 10-15 минути... по едно време се чудех дали гледам флим с прекъсвания за реклами или рекламите ми ги прекъсват зарад флимчето. Ма не тва ми беше мислата. Направи ми вчепетление, че 90% от рекламите са на лекарства. Може би зарад сезона е така. Но имаше поне едно рекламно блокче, в което само за лекарства дуднеха. Явно там е парата... А на мен ми се види нещо сбъркана цялата таз фармацеФтична работа...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Торентно.... фурстрирано....

Мнение от bead_ »

itcome написа:Следващия текст е написан под влияние на силен афект... моля да се има в предвид.
само един въпрос - как щеше да се чувстваш, ако /незнам какво работиш/ не ти плащат и лев за това, което произвеждаш?
just perfect
annonymus

Re: Торентно.... фурстрирано....

Мнение от annonymus »

itcome написа:Следващия текст е написан под влияние на силен афект... моля да се има в предвид.
Събуждам се, преди малко, и какво ме посреща по телевизията- нека да говорят защитниците на авторските права...
Луднах...
Начи не съм чела целия пост, като не съм и чела ферманите на историческа тема.
За мен проблема с торентие е, че не са узаконени и уредени нещата.
С музиката вижте колко лесно стана?
Трябва да се намери някакво решение - примерно абонамент месечен или някакви кинти на заглавие - по-старо заглавие - по-малко кинти, "Речта на краля" - повече кинти. И така.
Има стари заглавия, дето ако не са торентите няма как да ги намериш - стой и чакай на се светне някой във филмотеката да ги пусне в Одеон, примерно. :winkw:
Като казвам стари, имам предвид не от миналата година, а от 1930 да кажем.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

общо взето лейбълите са кръвопийци
и пият в двете посоки
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

това е точно като за тук

http://www.webcafe.bg/id_332392266_Pion ... e_sashtata

Гледай безплатно и споделяй

„Pioneer One" е първият ТВ сериал, финансиран изцяло с дарения на зрителите и първият създаден специално за и разпространен чрез... торенти. Може да си го изтеглите свободно, безплатно и съвсем легално от множество световни торент тракери, а авторите му изрично ви окуражават да го споделите с още колкото се може повече хора.

Причината е проста - те молят всеки зрител, който го е харесал, да направи дребно дарение по сметката на сериала. Когато в нея се събере предварително заложената сума, екипът започва да снима следващия епизод.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Remmivs написа:това е точно като за тук

http://www.webcafe.bg/id_332392266_Pion ... e_sashtata
супер готина идея!
писна ми да живея в свят, спонсориран от прах за пране...
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

е, не е само прах за пране

има и дамски превръзки все пак

:grin:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

аз нещо не разбрах какъв е проблема.
има си всичко.
ако искаш плащай ако не искаш не плащай.
всичко си има в нета.:cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа: Причината е проста - те молят всеки зрител, който го е харесал, да направи дребно дарение по сметката на сериала. Когато в нея се събере предварително заложената сума, екипът започва да снима следващия епизод.[/i]
Прочетох първото изречение на анотацията им.
Ако ми платят, може и да си изтегля някой епизод. Така де - ще им дигна рейтинга. Но не казвам, че ще го гледам.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

щти дам левче, ще го гледаш ли :cool:
Публикувай отговор