Ама и зловещи неща има по нета...
Ама и зловещи неща има по нета...
бях си излязъл и вероятно поне до утре нямаше да влизам (за това човек да не се зарича), но ето на какво малко зловещо попаднах... не съм го пускал за себе си и няма да го пускам, но малко се стреснах... ама че свят, нет и т.н.
http://www.scienceofdeath.com/bg/
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
не знам пич - не искам... готиното на живота е, че правиш каквото искаш (понякога) - имаш избор. Този ме стресна и реших, че не искам да го пускам. Аз и по врачки и подобни не ходя и не се интересувам, но може пък да има хора, дето да им е интересно.Quid написа:е пусни си го де братчед:blum:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
между другото има нещо научно в това
е, не точно в този сайт, предполагам, щото не съм го правил и не бих го направил
но има наука в продължителността на живота
има определени групи гени, които са свързани едновременно с няколко неща
едното е експлозивност на силата (много сила за кратко време) vs издръжливост (малко сила за много време)
другото е ръста
релацията е такава
експлозивност - по-кратка продължителност на живота
издръжливост - по-голяма
при ръста има обратно пропорционална зависимост
ако вярваш на статистиките де
а също и да не забравяме принципа на Парето
важи и за генотипа/фенотипа
наздраве!

е, не точно в този сайт, предполагам, щото не съм го правил и не бих го направил
но има наука в продължителността на живота
има определени групи гени, които са свързани едновременно с няколко неща
едното е експлозивност на силата (много сила за кратко време) vs издръжливост (малко сила за много време)
другото е ръста
релацията е такава
експлозивност - по-кратка продължителност на живота
издръжливост - по-голяма
при ръста има обратно пропорционална зависимост
ако вярваш на статистиките де
а също и да не забравяме принципа на Парето
важи и за генотипа/фенотипа
наздраве!
тва е добре.ELBI написа:с това определено не мога да не се съглася, рийшли...Quid написа:избора в живота се състои в това че винаги може да си го начука и повече понякога човек.:blum:
щото са и разговора ще ни потръгне.
ако беше се съгласил и квоооо....
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
той вече улетя....Quid написа:тва е добре.ELBI написа:с това определено не мога да не се съглася, рийшли...Quid написа:избора в живота се състои в това че винаги може да си го начука и повече понякога човек.:blum:
щото са и разговора ще ни потръгне.
ако беше се съгласил и квоооо....
50%?!!!ELBI написа:това е на 50%Quid написа:тия у индия са най добрите за тези неща в света.
мое да ми вервате.
мое и да не ти верваме
така стават 100%
нема начин просто.
иска ти се ама не!:blum:
водка първак !:rotfl24:Remmivs написа:това градуса на водката ли е?
иначе по темата едно добро нещо е
UNRAVELLING PUZZLE OF LONGEVITY
http://www.journalofastrology.com/produ ... tem_id=221
при интерес мое да обсъдиме нещата.
Кое да обсъдим, бе, цената на книжката ли?Quid написа:водка първак !:rotfl24:Remmivs написа:това градуса на водката ли е?
ми има си методика и тва е.vyara написа:Бе кажи за индийците, бе, кво си чешете езика тука. Вервайте ми. На кое по-точно?
при тези няма мое да е така а мое и да иначе....
са за няколко часа кво да правиме въпрос а?Remmivs написа:зависи от часовата зона...vyara написа:И кво викат те по въпроса? Определено ли е кога ще умреш или има "изненади"?
дай да не издребняваме:rotfl24:
ми има я на руски и на англииски.vyara написа:Кое да обсъдим, бе, цената на книжката ли?Quid написа:водка първак !:rotfl24:Remmivs написа:това градуса на водката ли е?
аз от къде да знам кой кво иска а?!:-)
преди 8 дни я преведоха русняците...
- Green Light
да цитирам един известен и уважаван от милиони герой - "няма начин да няма начин" (1)Quid написа:50%?!!!ELBI написа:това е на 50%Quid написа:тия у индия са най добрите за тези неща в света.
мое да ми вервате.
мое и да не ти верваме
така стават 100%
нема начин просто.
иска ти се ама не!:blum:
(1) Героят на А. Милн
така си е - да живеем, че току виж сме умрели...pocti_bezobidna написа:Бе пуснах го, ама на средата се отказах - няма цял ден анкетни карти да попълвам...
Смъртта тъй или иначе е част от живота, к`во толкоз.
ке никне, сал ако си не в урна...
Green Light написа:И аз на своя ред ще си замина, трева и мен ще никне над прахът, а има няма след години двайсетина ще дойдете на гости в оня кът. И много имена и лесна слава годините без жал ще изметат, но ние гаранте все до забрава ще тракаме във скай-форумътЪт
септември - Red Sea, лодка, яхтичка, един пич (местен) ме пита "знаеш ли кой е най-дълго служещия диктатор?" Аз - "Кой?" Той - с лека ирония, че уж има гордост "нашето президент"... "корупция страхотна". Тези дни се сетих за пича. Дано е добре - той и семейството му. Много свестно и умно момче.Quid написа:сега си е само за екскурзия до египет .
пирамиди ,фараони ,екшън....камили , даяюни.....
арабите са пичове.ELBI написа:септември - Red Sea, лодка, яхтичка, един пич (местен) ме пита "знаеш ли кой е най-дълго служещия диктатор?" Аз - "Кой?" Той - с лека ирония, че уж има гордост "нашето президент"... "корупция страхотна". Тези дни се сетих за пича. Дано е добре - той и семейството му. Много свестно и умно момче.Quid написа:сега си е само за екскурзия до египет .
пирамиди ,фараони ,екшън....камили , даяюни.....
щото не пият а шмъркат само.
за съжаление обаче заради тия русняци там пиенето е малко.
Re: Ама и зловещи неща има по нета...
аз го попълних до края и получих резултат - изпратете смс на номер ХХХХ и ще получите код който пейстнете ето в това прозорче:lol:ELBI написа:бях си излязъл и вероятно поне до утре нямаше да влизам (за това човек да не се зарича), но ето на какво малко зловещо попаднах... не съм го пускал за себе си и няма да го пускам, но малко се стреснах... ама че свят, нет и т.н.
и не продължих де, че кой знай колко ще ме оцоцат за тоя дето духа, а аз не обичам пари да давам, обичам да ги вземам и да ги харча после
иначе си има алгоритъм идеален за пресмятане на сърдечно съдов риск и той не е тайна нито трябва смс да се праща, нито нищо и какво ако си идеално здрав
преди няколко дни така страшно изплющаха колата на магистралата при верижна катастрафа /отзад и звукът беше ужасяващ/, че помислих си ето това е края, аз в корито, а колата за скраб, а то само счупено червеното стъкълце на стопа малко, и боята на калника също с две три драскотини, май и бронята е пукната ама застрахователите не щът да кихат за нова, казват ше я лепиш, ми ше я лепя ко да правя, мога да си прадставя при сериозен удар къф тътен се чува, а предния ден си излязъл бъдещ столетник с ей такиви тъпи тестове зарибявки и мистични на пръв поглед, а сичко е кинти. да.
браво, че си се разминал Кенте. Апропо, ногу мерси - набързо прегледах разни нещица, за които навремето бе споменавал (действия срещу ссср-то) - определено любопитни. И други работи, но си трябва време, време си трябва. А то кът. Детсявика - и аз така оня ден се замислих и тръгнах да се обаждам на този-онзи, но работа/ангажимони пак ме завлякоха и така и не се обадих (щото пък ми хрумна, че може да се възприеме не като доброжелателство, а като извинение или други глупости, щот ... както и да е). Та - добре е, че си се разминал. Дай Боже живот и късмет... утре пак ми се иска да преслушам белите писти - то от работа и ангажимонти ще взема да пропусна сезона, а това е кофти... време си е за ски 
- Green Light
НЕ БИХ ЖЕЛАЛ
ДА ПУКНА
Борис Виан е тва. Хич не ми е фаворит поет. Но за честен и точен в десетката, честен и точен е.

Пък и тва не е поетична тема.
Не бих желал да пукна,
преди да съм видял
онези черни кучета,
които спят без сън,
маймуните от тропика
със задника им гол
и сребърните паяци,
изпридащи гнездо.
Не бих желал да пукна,
преди да съм разбрал
дали монета не е
фалшивата луна,
дали умира слънцето,
сезоните дали
наистина са четири.
Не искам аз да пукна,
преди да съм успял
да премина в рокля
през целия Париж,
без да съм надникнал
в най-калните канали
и без да съм натикал
там срамния си срам.
Не бих желал да пукна,
преди да опозная
проказата и всички
онези лоши болести,
онези седем болести …
Не ме е страх от нищо -
от зло и от добро,
ако, ако, ако
познавам ги отблизо.
Не искам да оставя
което ми харесва,
което аз ценя,
което аз познавам -
моретата зелени,
където водорасли
валсират със вълните
по плаващия пясък.
Не искам да забравя
поляните през юни,
земята как се пука
и мириса на бор.
Не бих желал да пукна
без устните на тази,
която съм обичал,
красавицата моя,
прекрасното мече,
прекрасната Урсула.
Не бих желал да пукна,
преди да съм целунал
измитото и тяло
със устни и очи.
Не казвам нещо друго,
ще бъде неприлично,
не искам да умирам,
преди да са открили
за всички вечни рози
и ден от две минути,
морето в планината
и края на смъртта.
И веселите вестници,
щастливите деца
и още толкова неща,
които спят в главите
на разни инженери,
на разни градинари,
на разни демократи,
на разни урбанисти
и умни философи …
Има толкова за виждане,
за виждане, за чуване
и толкова за чакане,
за търсене във тъмното,
но аз съзирам края
как пъпли и настъпва
с муцуната си жаба,
ръцете си разтваря
към мен, за да ме сграбчи,
госпожи, господа,
не бих желал да пукна,
преди да съм опитал
вкуса на моя страх,
най-силния на вкус,
не бих желал да пукна,
преди аз сам да вкуся
вкуса на свойта смърт.
ДА ПУКНА
Борис Виан е тва. Хич не ми е фаворит поет. Но за честен и точен в десетката, честен и точен е.
Пък и тва не е поетична тема.
Не бих желал да пукна,
преди да съм видял
онези черни кучета,
които спят без сън,
маймуните от тропика
със задника им гол
и сребърните паяци,
изпридащи гнездо.
Не бих желал да пукна,
преди да съм разбрал
дали монета не е
фалшивата луна,
дали умира слънцето,
сезоните дали
наистина са четири.
Не искам аз да пукна,
преди да съм успял
да премина в рокля
през целия Париж,
без да съм надникнал
в най-калните канали
и без да съм натикал
там срамния си срам.
Не бих желал да пукна,
преди да опозная
проказата и всички
онези лоши болести,
онези седем болести …
Не ме е страх от нищо -
от зло и от добро,
ако, ако, ако
познавам ги отблизо.
Не искам да оставя
което ми харесва,
което аз ценя,
което аз познавам -
моретата зелени,
където водорасли
валсират със вълните
по плаващия пясък.
Не искам да забравя
поляните през юни,
земята как се пука
и мириса на бор.
Не бих желал да пукна
без устните на тази,
която съм обичал,
красавицата моя,
прекрасното мече,
прекрасната Урсула.
Не бих желал да пукна,
преди да съм целунал
измитото и тяло
със устни и очи.
Не казвам нещо друго,
ще бъде неприлично,
не искам да умирам,
преди да са открили
за всички вечни рози
и ден от две минути,
морето в планината
и края на смъртта.
И веселите вестници,
щастливите деца
и още толкова неща,
които спят в главите
на разни инженери,
на разни градинари,
на разни демократи,
на разни урбанисти
и умни философи …
Има толкова за виждане,
за виждане, за чуване
и толкова за чакане,
за търсене във тъмното,
но аз съзирам края
как пъпли и настъпва
с муцуната си жаба,
ръцете си разтваря
към мен, за да ме сграбчи,
госпожи, господа,
не бих желал да пукна,
преди да съм опитал
вкуса на моя страх,
най-силния на вкус,
не бих желал да пукна,
преди аз сам да вкуся
вкуса на свойта смърт.
Аууу! Аз пък много го харесвам Виан, ама много!Green Light написа:НЕ БИХ ЖЕЛАЛ
ДА ПУКНА
щото е от онези, дето не са поети, или прозаици, или музиканти, ами от всичко и еднакво добре
http://www.youtube.com/watch?v=4b5Cs0AlsZM
http://www.youtube.com/watch?v=gjndTXyk ... re=related
бе имаше няколко клипа в някаква кръчма как свири на тромпет с някакви други изпаднали франсета
пък "Наръчник на Сен Жермен дьо пре" как ме кефииии!
Само сега някой да се опита да вкарва в рамка Виан и да го дефинира и ще го шибна с френско-български речник!
- Green Light
- Green Light
http://www.youtube.com/watch?v=0FBmOiF- ... re=relatedpocti_bezobidna написа:Аууу! Аз пък много го харесвам Виан, ама много!Green Light написа:НЕ БИХ ЖЕЛАЛ
ДА ПУКНА
щото е от онези, дето не са поети, или прозаици, или музиканти, ами от всичко и еднакво добре
http://www.youtube.com/watch?v=4b5Cs0AlsZM
http://www.youtube.com/watch?v=gjndTXyk ... re=related
бе имаше няколко клипа в някаква кръчма как свири на тромпет с някакви други изпаднали франсета
пък "Наръчник на Сен Жермен дьо пре" как ме кефииии!
Само сега някой да се опита да вкарва в рамка Виан и да го дефинира и ще го шибна с френско-български речник!
Там ме доведоха твоите линкове. Кво ще кажеш.
- windcolours
Едва ли е Виан, но пак са франсета и ми е любимо..
http://www.youtube.com/watch?v=MOk5yYLA ... r_embedded#
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- Green Light
windcolours написа:Едва ли е Виан, но пак са франсета и ми е любимо..
Бе ааае. Става. Ма мойта мадама е по- яка от твойта мадама.