Сдружение "Шилер"

Все същите
Аватар
Lenny

Сдружение "Шилер"

Мнение от Lenny »

На някой говори ли му нещо и има ли контакти там?
Аватар
4avdar4e

Re: Сдружение "Шилер"

Мнение от 4avdar4e »

Lenny написа:На някой говори ли му нещо и има ли контакти там?
На мен ми говори малко. А ти що питаш? Разпитвам, защото мойто дете учи от 1 кл. немски, първо в 81, сега в 20. Та любопитствам, де :winkw:
Аватар
Lenny

Мнение от Lenny »

4avdar4e написа:
На мен ми говори малко. А ти що питаш? Разпитвам, защото мойто дете учи от 1 кл. немски, първо в 81, сега в 20. Та любопитствам, де :winkw:
Ми Чаве баш за туй иде реч.
Баткото е в 81-во и не съм доволна да ти кажа от езиковата подготовка. Много е добричка г-жата по немски, но имат само два часа на седмица и това е крайно недостатъчно според мен, а вярвам че и ти като спец ще го потвърдиш.
Затова искам да запиша малкия в училище което е под патронажа на това сдружение - те са две в София и едното е в Младост.
Но местата били заети и трябват връзки явно.....
Та ако някой бутне едно рамце ще съм му задължена безкрайно.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Lenny написа: Баткото е в 81-во и не съм доволна да ти кажа от езиковата подготовка. Много е добричка г-жата по немски, но имат само два часа на седмица и това е крайно недостатъчно според мен, а вярвам че и ти като спец ще го потвърдиш.
СТранно, по наше време имаха всеки ден немски, много сериозно учеха, а госпожата беше като пазач в затвора - строга, но справедлива :grin: И сега в 20-то пада здраво учение...

За съжаление никого не познавам в "Шилер"...
Аватар
Lenny

Мнение от Lenny »

Ми явно нещата доста са се променили. Аз записах баткото в 81-во защото живеем точно срещу него и получих доста мнения, че това е най-доброто училище в квартала.
В известен смисъл това е така - училището е много добро, като база, като допълнителни занимания които се предлагат и не на последно място ми е много удобно. Но езика просто не е на нивото на което го мислехме и доста родители са разочаровани.
Затова сега искам с малкия да намеря начин да влезе поне в наистина добро училище, че да не го мисля. Много се надявам да се намери някой кънекшън да му се невиди - в този абсурдистан в който живеем явно няма нещо което да не става с връзки.
молоков

Мнение от молоков »

ами запиши го/я веднага

в сградата на 55 у-ще е фондацията - срешу меи-то вътре.

аз направих сериозен рисърч за малчик - исках сериозно или немски /повече/ или френски /другото семейство пък са франкофони/, и се оказа, че истината е Шилер. Нямаш шанс за връзки. Просто бягай и подавай веднага, паралелно бих ти препоръчала да вземеш текущите учебници, за да може като детето ти се присъедини да е на нивото. Освен това май става и с входящ тест.

Нишо страшно ако не е веднага. То е малко, нали?
Аватар
Lenny

Мнение от Lenny »

молоков написа:
ами запиши го/я веднага

в сградата на 55 у-ще е фондацията - срешу меи-то вътре.

аз направих сериозен рисърч за малчик - исках сериозно или немски /повече/ или френски /другото семейство пък са франкофони/, и се оказа, че истината е Шилер. Нямаш шанс за връзки. Просто бягай и подавай веднага, паралелно бих ти препоръчала да вземеш текущите учебници, за да може като детето ти се присъедини да е на нивото. Освен това май става и с входящ тест.

Нишо страшно ако не е веднага. То е малко, нали?
Ами не е малък, догодина ще е на 6 години и трябва да е в предучилищна група. А доколкото разбрах там предучилищната е нещо като подготве. Лошото е че никой от нас не владее немски и дори и да купя учебници не мога да го подготвя сама. Вече подадох молба - в резервите сме, остава да ни приемат :-)
За жалост не подозирах, че молбата трябва да я подам едва ли не две години по-рано :crying::crying::crying:
Ейййй един ден като родя трето направо ще съм супер спец:mad::mad::mad: - няма такова безумие като нашето образование, а явно не трябва много. Ей на тези Шилер имат перфектната според мен организация и досега не съм чула някой да не е доволен от тях, а на практика е без пари / тоест внасяш съвсем символични такси, които отиват за обучението на децата/.
Защото частните училища освен с такси като за Американски университети, май не могат да се похвалят с кой знае какви достойнства. Имам наблюдение върху питомци на едно, две частни училища и никак не ме изпълват с оптимизъм постигнатите резултати, но ако питаш персонала на съответните училища - децата са гениални.... и кака да не са като мама и тати снасят около 2-3 000 Е годишно :crying::mad::blink::blink::blink:
Аватар
Пипилота Шантиклер

Мнение от Пипилота Шантиклер »

боже каква мъка боже:crying:

образованието казваш нещо сбъркано било?
а не виждаш ли нещо сбъркано и в действията на родителите, ммм?
няма "най-добро" училище, има добри училища и те в софия са доста
сагата с горното училище според мен е плод на родителска истерия, на нищо друго
няма да свърши света ако не го запишеш там
и гьоте институт си е на мястото и куп още училища и школи
стига детето да излезе читаво и да му се учи през годините

извинявай за острия тон, но такива залитания изключително ме дразнят (остатъци професинална деформация)
Аватар
Lenny

Мнение от Lenny »

Извини ме за истерията!
няма да ви занимавам повече с драмите си:crying:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Lenny написа:Извини ме за истерията!
не се извинявай, зависи от гледната точка.
и аз мисля като теб, има хубави и не толкова хубави училища, нормално е родителите да изпаднат в истериа, когато искат да осигурят най-доброто за децата си
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

истината е в средата, дами
вие това би трябвало добре да го днаете :blum:
Аватар
Пипилота Шантиклер

Мнение от Пипилота Шантиклер »

Lenny написа:Извини ме за истерията!
мда, учителката ми по история едно време ми каза нещо на криво,а аз тръшвайки вратата чух само "фръц-пръц" и бурния смях на съучениците

защо да не ни занимаваш?
казвам си какво мисля по темата - ти също
така че не виждам какъв е проблема - просто си говорим
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа:истината е в средата, дами
вие това би трябвало добре да го днаете :blum:
Иииииих, пак ми взе думите от ... клавиатурата :lol:

Или аз изобщо съм оперирана от родителско чувство, щом не се треса вече от нерви какво ще ПРАВИМ (не какво ще прави детето) :winkw: след няколко месеца, като свърши 7 клас...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

4avdar4e написа:Иииииих, пак ми взе думите от ... клавиатурата :lol:

Или аз изобщо съм оперирана от родителско чувство, щом не се треса вече от нерви какво ще ПРАВИМ (не какво ще прави детето) :winkw: след няколко месеца, като свърши 7 клас...
бе аз говорех и метафорично малко :cool:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа: бе аз говорех и метафорично малко :cool:
Ти хубо си говориш метафорично, ама виж сега: на Лени детето и мойто са учили в едно у-ще. Аз - доволен, тя - не. Говори ли сме, никога не съм помагала (както и на мен не са), освен ако специално не ми е поискал помощ. Или ще кажеш: какво тук значи някаква си личност? :blum:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

4avdar4e написа:Ти хубо си говориш метафорично, ама виж сега: на Лени детето и мойто са учили в едно у-ще. Аз - доволен, тя - не. Говори ли сме, никога не съм помагала (както и на мен не са), освен ако специално не ми е поискал помощ. Или ще кажеш: какво тук значи някаква си личност? :blum:
И казах, не само

явно само аз си разбирам тъпата шега, но пък на мен си ми харесва, може би е от тестостерона, както и да е

личността значи всичко по моему
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа: явно само аз си разбирам тъпата шега, но пък на мен си ми харесва, може би е от тестостерона, както и да е
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:Чак сега вдЕнах :grin: Тва е от заниманията ми днес, затъпява се от такава работа:crying:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Пипилота Шантиклер написа:боже каква мъка боже:crying:

образованието казваш нещо сбъркано било?
а не виждаш ли нещо сбъркано и в действията на родителите, ммм?
няма "най-добро" училище, има добри училища и те в софия са доста
сагата с горното училище според мен е плод на родителска истерия, на нищо друго
няма да свърши света ако не го запишеш там
и гьоте институт си е на мястото и куп още училища и школи
стига детето да излезе читаво и да му се учи през годините

извинявай за острия тон, но такива залитания изключително ме дразнят (остатъци професинална деформация)

Именно! :good:

п.п. А коя професия те деформира по такъв начин?:-)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

две деца учат в едно и също училище, в един и същи клас - деца на наши приятели са и двете

- едната мама дига вой до бога колко е зле там, колко са лоши децата, и какво ли не

- другото фемили си е доволно

аз мисля там да запишем щерката щото е удобно, не за друго

леле, недоволната мама направо ме срази

та така.

все си мисля, че е до детето
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Абе най-важното е, детето да се чувства добре в училището и да му се запази мерака за учене. А това е нещо, което няма как да се прецени предварително.

Имам приятели, чието дете учи в "Шилер" - хич не му харесва, мъчи се, всичко прави насила. Ама те като знаят, колко трудно са се добрали дотам - и през ум не им минава да му потърсят друго училище. Да не говорим пък колко им е неудобно и на тях, защото живеят в противоположния край на София, колко рано стават сутрин и т.н.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Mila написа:Абе най-важното е, детето да се чувства добре в училището и да му се запази мерака за учене. А това е нещо, което няма как да се прецени предварително.

Имам приятели, чието дете учи в "Шилер" - хич не му харесва, мъчи се, всичко прави насила. Ама те като знаят, колко трудно са се добрали дотам - и през ум не им минава да му потърсят друго училище. Да не говорим пък колко им е неудобно и на тях, защото живеят в противоположния край на София, колко рано стават сутрин и т.н.
може би, за да се чувства добре детето е хубаво да е в квартала - така в училището има деца с които се познава от ясла/детска градина/детски площадки

да го отмааш на другия край на София....1-4 клас...не мисля, че е от особено значение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Mila написа:Абе най-важното е, детето да се чувства добре в училището и да му се запази мерака за учене. А това е нещо, което няма как да се прецени предварително.

Всичко това принципно е така, но на Лени хлапето първо, че досега е учило немски, второ им е съвсем близко...Така че в случая тези фактори не важат.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Lenny написа: мама и тати снасят около 2-3 000 Е годишно :crying::mad::blink::blink::blink:

:blink::blink::shocked:ИмАли-внЕсли:grin:

Кво да ги мислим тия....:winkw:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

latrevw написа:нормално е родителите да изпаднат в истериа, когато искат да осигурят най-доброто за децата си
Не е нормално или по-точно казано, всъщност думата не е "истерия"
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Публикувай отговор