За ТЕД

Все същите
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа:
vyara написа: Нищо не изпускаш, току що изгледах и двата клипа. Някои, които не са се замисляли преди това над подобни неща, може и да научат нещо, аз за себе си свежи идеи не открих.
Полупразната и полупълната чаша пак...
А не е ли прекрасно да разбереш колко хубави и свежи са идеите, които вече са били в главата ти? :lol:
Не, искам още неоткрити неща да видя, обаче да се сетя първа. :lol:
Не е толкова трудно, просто внимавай къде са очите на гледащия. :blum:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
Леле, как ме замисли! Къде са или къде гледат? Щото може и да не са на моята глава, тогава много трябва да внимавам на чия глава са. Изображение
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа:
Леле, как ме замисли! Къде са или къде гледат? Щото може и да не са на моята глава, тогава много трябва да внимавам на чия глава са. Изображение
Ти пък да не мислиш, че всичко, което дращя, ми е ясно? :lol:

Не, не, не исках да кажа това.
Исках да кажа, че точно това исках да ти кажа. :blum:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
Ахааа, не ти е била толкоз сложна мисълта значи.
Е, не говорим за красота, че да виним гледащия. :blum: Говорим за откривателство, новаторство, идеи, с които си заслужава да "губиш" времето на хората.
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа:
Е, не говорим за красота, че да виним гледащия. :blum: Говорим за откривателство, новаторство, идеи, с които си заслужава да "губиш" времето на хората.
Да, не е толкоз сложна, още по-сложна е. :lol:
Когато става въпрос за смисъла на живота и на общуването между хората, за същностите и важните неща, всички постоянно откриваме топлата вода. Ако не тази, то друга.

И всички радикално нови възгледи по тия пунктове са... не искам да казвам силни думи, но, да кажем, с подозрителна вярност. Добре де, ще го кажа: плашещи.
В тия неща е по-добре да слушаме вековете зад нас.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
vyara написа:
Мнемозина написа:
Да, не е толкоз сложна, още по-сложна е. :lol:
Когато става въпрос за смисъла на живота и на общуването между хората, за същностите и важните неща, всички постоянно откриваме топлата вода. Ако не тази, то друга.

И всички радикално нови възгледи по тия пунктове са... не искам да казвам силни думи, но, да кажем, с подозрителна вярност. Добре де, ще го кажа: плашещи.
В тия неща е по-добре да слушаме вековете зад нас.
Ето какво все едно ми казваш ти: Подобни неща са съществували и "открити" много преди нас (с което аз съм съгласна), обаче дай да им се радваме, когато ни ги казват, все едно са открили топлата вода (е, тука не съм съгласна). :winkw:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа: Ето какво все едно ми казваш ти: Подобни неща са съществували и "открити" много преди нас (с което аз съм съгласна), обаче дай да им се радваме, когато ни ги казват, все едно са открили топлата вода (е, тука не съм съгласна). :winkw:
Съгласна си бе!
Защото освен това, което ти се казва, важен е и пътят, по който е достигнато до него. Което именно прави нещата уж еднакви, пък уникални. :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
vyara написа: Ето какво все едно ми казваш ти: Подобни неща са съществували и "открити" много преди нас (с което аз съм съгласна), обаче дай да им се радваме, когато ни ги казват, все едно са открили топлата вода (е, тука не съм съгласна). :winkw:
Съгласна си бе!
Защото освен това, което ти се казва, важен е и пътят, по който е достигнато до него. Което именно прави нещата уж еднакви, пък уникални. :bigsmile:
Мнемозино! Ти съгласна ли си с баба синдрома? Айде да говорим по същество. Моите деца не са били никога оставяни на баби. Малко родители знаят какво е това. И изобщо цялата постановка на г-н "ние" беше сбъркана от самото начало. Той постави българите на дъното, където те не са, изговори една камара глупости, които му вършеха работа на глупавата теза и после си продължи със забавните идеи на един "позитивен" човек. Да му се ненагледаш просто. Някои неща, които каза за работното място при мен не важат, а от друга страна важат за Щатите, примерно. Теб кое те впечатли? Конкретно? И въодушеви?
Българчето беше по-симпатично. Но той си каза - аз съм бившо трътлесто момче, което за първи път тръгва и открива света. Доморасъл един вид, седнал да обяснява на другите колко е велико да направиш първата крачка през прага и да оставиш нещата да те намерят. Ми хубаво. Ама какво от това?
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

non nova, sed nove

или иначе казано

всеки човек е един нов свят, прекрасен

и сам за себе си и едновременно с това за другите

не евангелизирам тук

споделям, на мен тези разкази ми харесват и ми въздействат
добавят ми към радостта от живота
и неговата прекрасност

съвсем не е задължително и за вас да е така
нито пък да е нещо ново
за да е красиво

:cool:

новите неща са адски трудни вече
примерно теоремата на поанкаре
или пък онази на дето наскоро я доказа шашавия руснак
или пък квантовите перплексии
:cool:

трудни, но пък същевременно и адски прекрасни също
докосване до нещо отвъд
и в същото време
вътре в нас
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа: Мнемозино! Ти съгласна ли си с баба синдрома? Айде да говорим по същество. Моите деца не са били никога оставяни на баби. Малко родители знаят какво е това. И изобщо цялата постановка на г-н "ние" беше сбъркана от самото начало. Той постави българите на дъното, където те не са, изговори една камара глупости, които му вършеха работа на глупавата теза и после си продължи със забавните идеи на един "позитивен" човек. Да му се ненагледаш просто. Някои неща, които каза за работното място при мен не важат, а от друга страна важат за Щатите, примерно. Теб кое те впечатли? Конкретно? И въодушеви?
Българчето беше по-симпатично. Но той си каза - аз съм бившо трътлесто момче, което за първи път тръгва и открива света. Доморасъл един вид, седнал да обяснява на другите колко е велико да направиш първата крачка през прага и да оставиш нещата да те намерят. Ми хубаво. Ама какво от това?
Ами ей затова ти казах да внимаваш къде са очите. :lol:
Моите са си тук.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
vyara написа: Мнемозино! Ти съгласна ли си с баба синдрома? Айде да говорим по същество. Моите деца не са били никога оставяни на баби. Малко родители знаят какво е това. И изобщо цялата постановка на г-н "ние" беше сбъркана от самото начало. Той постави българите на дъното, където те не са, изговори една камара глупости, които му вършеха работа на глупавата теза и после си продължи със забавните идеи на един "позитивен" човек. Да му се ненагледаш просто. Някои неща, които каза за работното място при мен не важат, а от друга страна важат за Щатите, примерно. Теб кое те впечатли? Конкретно? И въодушеви?
Ами ей затова ти казах да внимаваш къде са очите. :lol:
Моите са си тук.
Не видях конкретно кои идеи те въодушевиха. Какво ценно зрънце намери у тях? Конкретно. То иначе е лесно - тука са ми очите, ти си виновна.
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа: Не видях конкретно кои идеи те въодушевиха. Какво ценно зрънце намери у тях? Конкретно. То иначе е лесно - тука са ми очите, ти си виновна.
Знаеш ли, аз пък често много се радвам на това, че някой казва на глас уж общоизвестни истини.
Не за друго - собственият ми опит така глаголи: това, дето се предполага, че всички го знаят и че за никого няма да е ново, е най-застрашено от излиняване.
Неказвайки си общоизвестните неща - защото всички всичко знаем - остаряваме.

Сега, ако искаш да ти кажа, че тукашните презентации не са на нивото на ония, които сме гледали преди - добре, ще го кажа. Но не забравяй, че досега наистина сме гледали много подбрани неща, от подбрани хора. Приеми, че досега е имало селекция.

Тук също е имало селекция, разбира се, но тя е пак пречупена - българо-тедовска представа за тедовското. Което също е показателно.
Изобщо, винаги има какво да е интересно.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
vyara написа: Не видях конкретно кои идеи те въодушевиха. Какво ценно зрънце намери у тях? Конкретно. То иначе е лесно - тука са ми очите, ти си виновна.
Знаеш ли, аз пък често много се радвам на това, че някой казва на глас уж общоизвестни истини.
Не за друго - собственият ми опит така глаголи: това, дето се предполага, че всички го знаят и че за никого няма да е ново, е най-застрашено от излиняване.
Неказвайки си общоизвестните неща - защото всички всичко знаем - остаряваме.

Сега, ако искаш да ти кажа, че тукашните презентации не са на нивото на ония, които сме гледали преди - добре, ще го кажа. Но не забравяй, че досега наистина сме гледали много подбрани неща, от подбрани хора. Приеми, че досега е имало селекция.

Тук също е имало селекция, разбира се, но тя е пак пречупена - българо-тедовска представа за тедовското. Което също е показателно.
Изобщо, винаги има какво да е интересно.
Съгласна съм. Ей на, съгласих се накрая. Ама и ти призна за нивото. :lol:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа: Съгласна съм. Ей на, съгласих се накрая. Ама и ти призна за нивото. :lol:
Просто у нас тези, които наистина имат какво ново да кажат, все още нямат навика да се презентират по този начин. Може би и заради такъв скептицизъм като твоя. Който не е само твой, разбира се. :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
vyara написа: Съгласна съм. Ей на, съгласих се накрая. Ама и ти призна за нивото. :lol:
Просто у нас тези, които наистина имат какво ново да кажат, все още нямат навика да се презентират по този начин. Може би и заради такъв скептицизъм като твоя. Който не е само твой, разбира се. :bigsmile:
Не знам. Моя ли скептицизъм е виновен, тяхната нерешителност ли. Но да не се притесняваме излишно. Ако знанието не намира път до нас, може пък ние да си проправим път към него. :winkw:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа:
Не знам. Моя ли скептицизъм е виновен, тяхната нерешителност ли. Но да не се притесняваме излишно. Ако знанието не намира път до нас, може пък ние да си проправим път към него. :winkw:
Да, дано. Затова ти казвам, че отворените сетива са най-важното нещо, което човек трябва да поддържа.
Или май в друга тема го казах и не на теб, но както и да е. :lol:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
vyara написа: Нищо не изпускаш, току що изгледах и двата клипа. Някои, които не са се замисляли преди това над подобни неща, може и да научат нещо, аз за себе си свежи идеи не открих.
Полупразната и полупълната чаша пак...
А не е ли прекрасно да разбереш колко хубави и свежи са идеите, които вече са били в главата ти? :lol:
Ама Мнемо, защо?! Защо някой, застанал на една осветена сцена, спечелил аплодисментите и възхищението на аудиторията ми е нужен, за да знам, че идеите ми са си готини?
Нямам нищо против човека, нито против лекториума.

Ми окидоки, ама по-добре ад гледам някой филм или да си мета книжка нова, ако имам малко време.
Начи, като ги гледам тия и се чуствам като в някое американско шоу, дето разказват съксекс сторис с единствената цел да ме надъхат и насъскат нанякъде. Ми не ми е интерсно.
Вяра хубаво пита - какво конкретно ти дава това?
Не споря и не те убеждавам в правотата на моята теза. Питам, защото искам да разбера твоята гледна точка.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Ама Мнемо, защо?! Защо някой, застанал на една осветена сцена, спечелил аплодисментите и възхищението на аудиторията ми е нужен, за да знам, че идеите ми са си готини?
Нямам нищо против човека, нито против лекториума.

Ми окидоки, ама по-добре ад гледам някой филм или да си мета книжка нова, ако имам малко време.
Начи, като ги гледам тия и се чуствам като в някое американско шоу, дето разказват съксекс сторис с единствената цел да ме надъхат и насъскат нанякъде. Ми не ми е интерсно.
Вяра хубаво пита - какво конкретно ти дава това?
Не споря и не те убеждавам в правотата на моята теза. Питам, защото искам да разбера твоята гледна точка.
Ох, чакай сега.
Никой не ти е опрял пистолет в челото да го гледаш.
Но простата логика е - щом питаш за какво се разказва вътре, значи те интересува. А щом те интересува, е по-добре да го гледаш.
А ако не те интересува, защо питаш тогава?

Имах една приятелка (още я имам де, но вече не прави така), която много обичаше да вбесява майка си по следния начин: споменава майка й някакво име. Приятелката ми пита - това кой беше, братът на ...? Майката обяснява - не, това е синът на...? Кой ..., дето...? - пита приятелката ми. Майка и продължава с обясненията, и така въпроси и отговори половин час и най-накрая приятелката ми нервно заявява "Хубаво де, ама защо ми го разправяш сега всичкото това и ми губиш времето"? :lol:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа: quote="pocti_bezobidna"]

Никой не ти е опрял пистолет в челото да го гледаш.
Но простата логика е - щом питаш за какво се разказва вътре, значи те интересува. А щом те интересува, е по-добре да го гледаш.
А ако не те интересува, защо питаш тогава?
А ти що не ми отговаряш? :grin:
Това с логическата верига не е точно така, както го представяш.
Всички го коментирате - какво чичото е казал.
И аз питам - добре де, какво толкова е казал, та така възхитено коментирате.
Начи - интересува ме по-скоро вас какво толкова ви възхити, а не той какво е казал...

Само бийд ми отговори конкретно. :(
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Начи - интересува ме по-скоро вас какво толкова ви възхити, а не той какво е казал...

Ооо, че така кажи още отначало!

Значи, първо разказва за това как Бойко Борисов е изял три омлета с риба и една шкембе чорба. После обясни, че Софийският централен затвор е развъдник на морала днес, спомена с няколко думи Тома Аквински и Христо Калчев и накрая сподели как се пише есе и се перат ефективно чорапи. По два. :lol:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа:

Ооо, че така кажи още отначало!

Значи, първо разказва за това как Бойко Борисов е изял три омлета с риба и една шкембе чорба. После обясни, че Софийският централен затвор е развъдник на морала днес, спомена с няколко думи Анселм Кентърбърийски и Христо Калчев и накрая сподели как се пише есе и се перат ефективно чорапи. По два. :lol:
що искаш да ми отговориш конкретно всъщност?
Мисля, обясних около десетина пъти, че ми е интересно какво ви е впечатлило. :(
Ъъъ, така ми се губи интереса не само към ТЕД, но и към начина на водене на дискусия.
Ако не изпадам в захлас и не се съгласявам май няма смисъл да се обаждам, да?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Ъъъ, така ми се губи интереса не само към ТЕД, но и към начина на водене на дискусия.
Ами и аз не знам вече кое има смисъл.

Зависи дали като ме питаш какво ме е впечатлило, държиш в края на краищата да чуеш, че нищо не ме е впечатлило. :bigsmile:
Иначе - вече отговорих и конкретно (като Бийд), и неконкретно и всякак. Постарах се, с други думи. :lol:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа:
Ами и аз не знам вече кое има смисъл.

Зависи дали като ме питаш какво ме е впечатлило, държиш в края на краищата да чуеш, че нищо не ме е впечатлило. :bigsmile:
Иначе - вече отговорих и конкретно (като Бийд), и неконкретно и всякак. Постарах се, с други думи. :lol:
Ти просто си убедена, че всъщност искам да споря и да ти докажа, че изобщо не си струва да се гледа?
Не, не искам да кажа това. Наистина.
Аз не искам да го гледам - но ми е интересно да разбера на теб и на Рем какво ви е направило впечатление.
Но цялото това обяснение какво всъщност съм искала да кажа и да попитам... :winkw:
Публикувай отговор