Как да не им таковаш таковата...
- Глас в пустиня
Как да не им таковаш таковата...
Братя.
Християни.
Славяни.
Съседи.
news.ibox.bg/news/id_2020800002
Е са точно трябва окупация на сръбското посолство - бой с яйца, домати и гръцки портокали.
Е са трябва да се спират сръбски коли и тирове и ...
Абе сърбе на върбе както е казал народа!
Християни.
Славяни.
Съседи.
news.ibox.bg/news/id_2020800002
Е са точно трябва окупация на сръбското посолство - бой с яйца, домати и гръцки портокали.
Е са трябва да се спират сръбски коли и тирове и ...
Абе сърбе на върбе както е казал народа!
- Глас в пустиня
Границите са дразнеща отживелица. Идеите за национална и етническа принадлежност също ме дразнят. Религиите и държавноста са причинили най-много золуми на човечеството. Нали вече се делим на юниани - съветски, щатски, европейски. Дреме ми за сърбите - искам да си намеря моето място. Аз съм жител на Земята, роден в България, с всичките му добри и лоши неща от това. Няма да хвърля камък срещу човек, най-малко срещу комшия.
Кърти, чисти, извозва...
Ти може да не хвърлиш, ама те ще го направят. Сърбите не са като нас. Аз не вярвам, че ние сме способни да изтрепем хиляди цивилни, щото са от друга вяра. А сърбите го направиха.itcome написа:Границите са дразнеща отживелица. Идеите за национална и етническа принадлежност също ме дразнят. Религиите и държавноста са причинили най-много золуми на човечеството. Нали вече се делим на юниани - съветски, щатски, европейски. Дреме ми за сърбите - искам да си намеря моето място. Аз съм жител на Земята, роден в България, с всичките му добри и лоши неща от това. Няма да хвърля камък срещу човек, най-малко срещу комшия.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

itcome написа:Границите са дразнеща отживелица. Идеите за национална и етническа принадлежност също ме дразнят. Религиите и държавноста са причинили най-много золуми на човечеството. Нали вече се делим на юниани - съветски, щатски, европейски. Дреме ми за сърбите - искам да си намеря моето място. Аз съм жител на Земята, роден в България, с всичките му добри и лоши неща от това. Няма да хвърля камък срещу човек, най-малко срещу комшия.
Това, все едно аз съм го писала.
абе страшен пич е иткома, както писах преди малко и в другата темаАмаранта написа:itcome написа:Границите са дразнеща отживелица. Идеите за национална и етническа принадлежност също ме дразнят. Религиите и държавноста са причинили най-много золуми на човечеството. Нали вече се делим на юниани - съветски, щатски, европейски. Дреме ми за сърбите - искам да си намеря моето място. Аз съм жител на Земята, роден в България, с всичките му добри и лоши неща от това. Няма да хвърля камък срещу човек, най-малко срещу комшия.![]()
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Югоконфликта е сложно нещо.Ън написа:Ти може да не хвърлиш, ама те ще го направят. Сърбите не са като нас. Аз не вярвам, че ние сме способни да изтрепем хиляди цивилни, щото са от друга вяра. А сърбите го направиха.itcome написа:Границите са дразнеща отживелица. Идеите за национална и етническа принадлежност също ме дразнят. Религиите и държавноста са причинили най-много золуми на човечеството. Нали вече се делим на юниани - съветски, щатски, европейски. Дреме ми за сърбите - искам да си намеря моето място. Аз съм жител на Земята, роден в България, с всичките му добри и лоши неща от това. Няма да хвърля камък срещу човек, най-малко срещу комшия.
Пък някои съседи казват, че български войник дето е минал, трева не е никнала.
И със сърбите доста си приличаме.
Ние например дадохме път на едни самолети, които им удариха столицата.
Въпрос на гледна точка е това какво заслужаваме в замяна.
Камъни и аз не хвърлям. Достатъчно камъни са летели в послединете години.
що дирят там да празнуват смъртта на Левски?!
верно, че и за тия мекерета се е борил
ама кво...нямаме си паметници тук ли?
или нека ги дразним, па после да им се пулим
що били реагирали остро
айдебе
кат северна и южна корея
не било провокация, било просто планирано преди години учение
със снаряди над главите на другите
история риииишли
що били реагирали остро
айдебе
кат северна и южна корея
история риииишли
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
- Глас в пустиня
Да не се опитваш да ми кажеш, че българите в Босилеград нямат право да поднесат цветя и да почетат един национален герой, за да не дразнят сърбите?блонди написа:що дирят там да празнуват смъртта на Левски?!
що били реагирали остро
айдебе
кат северна и южна корея
история риииишли
Баси - говориш с гъзъ си!
- Глас в пустиня
Българските войници са се били винаги за българското, за един идеал, за разлика други и самолетите трябваше да преминат, за да се спрат кланетата в босна.pocti_bezobidna написа:...
И със сърбите доста си приличаме.
Ние например дадохме път на едни самолети, които им удариха столицата.
...
Поне веднъж бъди почтена и признай истината!
- Глас в пустиня
Все едно, ама не си!Амаранта написа:itcome написа:Границите са дразнеща отживелица. Идеите за национална и етническа принадлежност също ме дразнят. Религиите и държавноста са причинили най-много золуми на човечеството. Нали вече се делим на юниани - съветски, щатски, европейски. Дреме ми за сърбите - искам да си намеря моето място. Аз съм жител на Земята, роден в България, с всичките му добри и лоши неща от това. Няма да хвърля камък срещу човек, най-малко срещу комшия.![]()
- Глас в пустиня
боев започва се с - братя, християни, славяни и прочие и то без кавички, а след два поста ги изтрепваш човече. направо фърчиш като скът към ерусалим ибаси. българите от босилеград да си поднасят, за уй са им тея клоуни от вмро. мога да си представя с кви нагласи са решили да пресичат границата. става като за добрите софийски туристи дето се ги биели по хижите я иван от тевно я любо от мальовица /доскоро/:lol:
- Глас в пустиня
А как да намерят своето място в тоя свят българите от покрайнините?itcome написа:Границите са дразнеща отживелица. Идеите за национална и етническа принадлежност също ме дразнят. Религиите и държавноста са причинили най-много золуми на човечеството. Нали вече се делим на юниани - съветски, щатски, европейски. Дреме ми за сърбите - искам да си намеря моето място. Аз съм жител на Земята, роден в България, с всичките му добри и лоши неща от това. Няма да хвърля камък срещу човек, най-малко срещу комшия.
Иначе това дето го казваш е доста интересно. Не знам. Вярвах силно, че като влезем в ЕС нещата ще започнат да се оправят. Нищо подобно, границата с Гърция изчезнали? Станаха ли хората от двете страни на границата по-свободни?
Не искам и не вярвам, че трябва човек да се откаже от етнос и от религия, за да може да се впише в съвременния свят - така ще се погуби пъстротата му и всички ще станем сиви и безлични като мишки. Мога да вляза в джамия, синагога, католически храм с подобаващото уважение, защото знам, че Бог е един независимо от това с какво име го призоваваме - искам и другите, обаче, да ме приемат като равен - нито повече, нито по-малко. Това е, според мен, нещото което трябва да се случи - уважение и взаимно зачитане, а това няма как да стане с тъпи изцепки от рода на тия дето се случват по границите със Сърбия, Гърция и Македония. Докато тъпчат братята и сестрите ми уважение от мен няма да получат. Мисля си, че мога и, че бих хвърлили камък, не съм светец, обикновен човек съм, само се моля живота да не ме поставя в такава ситуация че да разбирам.
- Глас в пустиня
Що, бе, да не би да ти стана жал?:lol:Kent написа:боев започва се с - братя, християни, славяни и прочие и то без кавички, а след два поста ги изтрепваш човече. направо фърчиш като скът към ерусалим ибаси. българите от босилеград да си поднасят, за уй са им тея клоуни от вмро. мога да си представя с кви нагласи са решили да пресичат границата. става като за добрите софийски туристи дето се ги биели по хижите я иван от тевно я любо от мальовица /доскоро/:lol:
мен пък, дреме ми как ще ме приемат, пред страшния съд или кото там се казва хеле сам ше стоя, а не с другите. кот съм напарил тва ще се съди, а не филянкишията дали ме уважавал или не.защото знам, че Бог е един независимо от това с какво име го призоваваме - искам и другите, обаче, да ме приемат като равен - нито повече, нито по-малко.
- Глас в пустиня
Готов си роб.Kent написа:мен пък, дреме ми как ще ме приемат, пред страшния съд или кото там се казва хеле сам ше стоя, а не с другите. кот съм напарил тва ще се съди, а не филянкишията дали ме уважавал или не.защото знам, че Бог е един независимо от това с какво име го призоваваме - искам и другите, обаче, да ме приемат като равен - нито повече, нито по-малко.
Въпрос - би ли пуснал на нашата граница, хора, искащи да положат цветя на Незнам кой си баба... покорителя на Родопите? (и разбира се че е провокация)...БоЕВ написа:А как да намерят своето място в тоя свят българите от покрайнините?itcome написа:Границите са дразнеща отживелица. Идеите за национална и етническа принадлежност също ме дразнят. Религиите и държавноста са причинили най-много золуми на човечеството. Нали вече се делим на юниани - съветски, щатски, европейски. Дреме ми за сърбите - искам да си намеря моето място. Аз съм жител на Земята, роден в България, с всичките му добри и лоши неща от това. Няма да хвърля камък срещу човек, най-малко срещу комшия.
Иначе това дето го казваш е доста интересно. Не знам. Вярвах силно, че като влезем в ЕС нещата ще започнат да се оправят. Нищо подобно, границата с Гърция изчезнали? Станаха ли хората от двете страни на границата по-свободни?
Не искам и не вярвам, че трябва човек да се откаже от етнос и от религия, за да може да се впише в съвременния свят - така ще се погуби пъстротата му и всички ще станем сиви и безлични като мишки. Мога да вляза в джамия, синагога, католически храм с подобаващото уважение, защото знам, че Бог е един независимо от това с какво име го призоваваме - искам и другите, обаче, да ме приемат като равен - нито повече, нито по-малко. Това е, според мен, нещото което трябва да се случи - уважение и взаимно зачитане, а това няма как да стане с тъпи изцепки от рода на тия дето се случват по границите със Сърбия, Гърция и Македония. Докато тъпчат братята и сестрите ми уважение от мен няма да получат. Мисля си, че мога и, че бих хвърлили камък, не съм светец, обикновен човек съм, само се моля живота да не ме поставя в такава ситуация че да разбирам.
При нас, там от където съм родом, първо се учим да уважаваме хората спрямо делата им приживе. Да се грижим едни за други като комшии, без разлика от вяра и етнос. Работи! Знам че биха могли да ни спретнат провокацийки, хора сме... но силно вярвам, че за себе си няма да го допусна.
Кърти, чисти, извозва...
- Глас в пустиня
Ъхъ верно е . Не съм такъв като виртуалния Боев и нищо общо нямам пу-пу-пу:lol:, за реалностите, ако е рекъл Господ скоро може да дискутираме.БоЕВ написа:Сам избираш какъв да си и това няма нищо общо с очите ми.Kent написа:забраи да кажеш - в мойте очи:lol:Готов си роб.
в твойте демек:blum:
нели:-)
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Няма никаква провокация от страна на българите.itcome написа: Въпрос - би ли пуснал на нашата граница, хора, искащи да положат цветя на Незнам кой си баба... покорителя на Родопите? (и разбира се че е провокация)...
При нас, там от където съм родом, първо се учим да уважаваме хората спрямо делата им приживе. Да се грижим едни за други като комшии, без разлика от вяра и етнос. Работи! Знам че биха могли да ни спретнат провокацийки, хора сме... но силно вярвам, че за себе си няма да го допусна.
Няма и кой кого да пуска през граница, защото тези хора са си родени в Босилеград и там искат да честват годишнината.
С разрешение на властите на градския площад е издигнат паметник на Левски.
След като има паметник съвсем в реда на нещата е някой да му поднасят цветя и да се чества героя.
Много ми е мъчно за тези хора. Най-лесно е да се каже "да са си дошли в България", но те там са родени и там им е живота.
Винаги чужденци.
п.п. Баба ми по майчина линия е била родена в Сърбия и семейството и се преселва в България през войните.
Повечето и роднини остават там.
Един път идваха на гости, беше много вълнуващо, бяха много и спаха и на пода вкъщи. Бях малка.
Загубили са се вече дирите. Аз нищо не знам и не помня.
п.п.2 Забравих да кажа, че тия от ВМРО и другите ашлаци не им е било там мястото. Изедници!
Последно промяна от shshtt на 20.02.11, 21:39, променено общо 1 път.
shshtt написа:Няма никаква провокация от страна на българите.itcome написа: Въпрос - би ли пуснал на нашата граница, хора, искащи да положат цветя на Незнам кой си баба... покорителя на Родопите? (и разбира се че е провокация)...
Няма и кой кого да пуска през граница, защото тези хора са си родени в Босилеград и там искат да честват годишнината.
След като има паметник съвсем в реда на нещата е някой да му поднасят цветя и да се чества героя.
Много ми е мъчно за тези хора. Най-лесно е да се каже "да са си дошли в България", но те там са родени и там им е живота.
Винаги чужденци.
п.п. Баба ми по майчина линия е била родена в Сърбия и семейството и се преселва в България през войните.
Един път идваха на гости, беше много вълнуващо, бяха много и спаха и на пода вкъщи. Бях малка.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Света вода ненапита
shshtt написа: Няма никаква провокация от страна на българите.
Винаги чужденци.
щото тия, баш са, или бивши ченгета, или техни "наследници"... и защото тия, същите боклуци се интересуват как да "запалят огъня", но когато стане напечено, точно те, първи, ще се скрият...shshtt написа: п.п.2 Забравих да кажа, че тия от ВМРО и другите ашлаци не им е било там мястото. Изедници!
Виж подводницата!
Ами...ок,shshtt написа:Няма никаква провокация от страна на българите.itcome написа: Въпрос - би ли пуснал на нашата граница, хора, искащи да положат цветя на Незнам кой си баба... покорителя на Родопите? (и разбира се че е провокация)...
Винаги чужденци.
п.п.2 Забравих да кажа, че тия от ВМРО и другите ашлаци не им е било там мястото. Изедници!
не е имало провокация от страна на българите,
ама от страна на ВМРО - кво?!
дори и от тяхна страна да не е имало, то я има от стана на сърбите...Е? Каква е целта на провокациите по принцип?! - да те накарат да направиш нещо конкретно, което да послужи някъде на някого. Който иска - се вързва, нали?
- Света вода ненапита
- Green Light
Итком, и аз мисля като тебе за границите. Мисля че патриотизма е натоварена с положителни чувства вредна дума. Нямаме нужда от патриотизъм, поне аз не. Аз също "съм гражданин на света, роден в България" и всички хора са мои съграждани. Браво кефя се много на такива думи. Сърбите също са ми съграждани. Искам да получавам и питая само уважение към интелект, знания, интереси или талант, а не към език или месторождение. Фелицитации, май френд, и аз се нареждам от страната на феновете ти.itcome написа:Въпрос - би ли пуснал на нашата граница, хора, искащи да положат цветя на Незнам кой си баба... покорителя на Родопите? (и разбира се че е провокация)...БоЕВ написа:А как да намерят своето място в тоя свят българите от покрайнините?itcome написа:Границите са дразнеща отживелица. Идеите за национална и етническа принадлежност също ме дразнят. Религиите и държавноста са причинили най-много золуми на човечеството. Нали вече се делим на юниани - съветски, щатски, европейски. Дреме ми за сърбите - искам да си намеря моето място. Аз съм жител на Земята, роден в България, с всичките му добри и лоши неща от това. Няма да хвърля камък срещу човек, най-малко срещу комшия.
Какво обаче да правим двамата с тебе, ако не получим това което чакаме? Ако не ми гледат нито интелекта, нито таланта, ами ме обиждат? На късогледство, например, или на плешивост или пък че съм българин? Как ти се струва че трябва да реагирам, как би реагирам един гражданин айде не на света, ами на евросъюза? Според мен би изискал съответна намеса. Ако нещо ми е криво на улицата, би трябвало да изискам полицията да се намеси. Ако не ми на тамън в държавата - значи съд или парламент, пък ако някъде чуждестранни власти не ми дадат каквото ми се полага, ще искам официална реакция от нашите си власти, тези на които аз плащам. Защото ако такава официална реакция липсва, в мои защитници ще се превърнат самоназначили се викачи. Или търгаши, заради личната полза да ги покажат по телевизията. Или пък биячи, или лумпени... изобщо в моя полза ще се изкажат точно по такъв начин, какъвто аз искам всячески да покажа че не одобрявам.
Тва е за мене.
За тебе как е?
- Green Light
Кой, бе! Кой тоз простак!?Green Light написа: Какво обаче да правим двамата с тебе, ако не получим това което чакаме? Ако не ми гледат нито интелекта, нито таланта, ами ме обиждат? На късогледство, например, или на плешивост или пък че съм българин?
Човек има право да се слага в един кюп с когото реши. Ако друг се опита да го сложи, е проблем на другия. За мен ВМРО-то също няма работа да се шматкосва точно па в Босилеград да чества, зер са малко паметниците на Левски в България.
Каквото повикало, такова се обадило.
А нима не се случва това няколко пъти в годината?!itcome написа:Въпрос - би ли пуснал на нашата граница, хора, искащи да положат цветя на Незнам кой си баба... покорителя на Родопите? (и разбира се че е провокация)...
А нима там не се правят курбани?
А нима миналата година цяла върволица турски имами и не зная още какви не бяха там?
В съседство ми е община Баните, с чиято благословия се прави всичко това, ето: http://sofia.mdps.bg/index.php?option=c ... &Itemid=15
В нашата община има останки от гроба на брата на Енихан - Герге, братя, разделени от религията...
Иманяри са гръмнали капака на уникалния, издълбан в скалата гроб... Личат само жлебовете, по които са се пускали напречните плочи... Всичко обрасло...
И там нито поклонения пред Герге, че е запазил вярата си. Ни нищо.
А трябва да оставят следи...
Но оказва се, че ние все сме бедни* за такива неща.
Показателно е и за религията - църкви строим с години, а джамии ни издигат по за 1г.
така че - прекалено толерантни сме. прекалено предвид обективните обстоятелства
* - бедни във всички аспекти на тази дума
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ц!
Църквата в родното ми село (Смилян) свети... почти всичко е ново. Повярвай - пет християнски семейства не могат да съберат тези пари. Реновирането е с пари събрани от хора с друга религия...
Толерантни сме си колкото трябва. И в конституцията ни така пише... че мога да бъда джингитаеш и никой не трябва да ми пречи.
Църквата в родното ми село (Смилян) свети... почти всичко е ново. Повярвай - пет християнски семейства не могат да съберат тези пари. Реновирането е с пари събрани от хора с друга религия...
Толерантни сме си колкото трябва. И в конституцията ни така пише... че мога да бъда джингитаеш и никой не трябва да ми пречи.
Кърти, чисти, извозва...