Чия кауза, твоята ли?Green Light написа: Освен удоволствието да ви прочета, мадами, друг комплимент хич няма да ви правя. За мене не сте в темата. Или поне не в мойта. Аз мисля(бам и се чупи огледалото нали) че носите от девет води кладенеца за да кажете че вашто е норма, а чуждото не е. И квалифицирате. Мнемозина, изобщо не е наобратно. Не е кауза запазването на сериозното. Каузата е да приемем(не да започнем да слушаме, не да тръгнем по джапанки и т.н.) просто да се съгласим, че народа ни си е избрал друга норма и тя е хубава, понеже му харесва.
Ми обединява се как да не се обединява с чалгата. Доброто настроение е тва което ни привързва един към друг. Вие защо се смятате за българки, заради Стратиев, примерно, или Радичков, бе сещате се, Борис Христов тоя оня, се неща които са ви доставили удоволствие. Е що па да не се чувства някой накефен че е от народа от които е и Десислава, Райна, или Калина?
Да разбърка нещата вечерта яко да го докара до хаос заради контрапункт? Ми не, няма такова нещо. Тва може да е специален празник ама не и да си го слушаш е така постоянно за кеф.
Да балансира напрежението? Ми ако е на кеф нон стоп и няма никакво напрежение и е така само за рилакс какво ще си пуснат тия 85% от населението? Чалга е првилния отговор та да не ви мъча.
Чалгата е естествено, дошло от народа ни нещо, това харесва на българите, това са те, и много ясно - това сме ние.
Сега, Грийне, ужасно ще те разочаровам.
Не е българско това. В смисъл, българско е да си е чалгата, нали, точно тази музика.
Иначе ситуацията е световна. В смисъл така де, в нашия тип цивилизация навсякъде е такова положението.
П.П. А, и да ти кажа също: народът - доколкото успявам да го наблюдавам - си харесва чалгата, но си има и своето "сериозно" и "истинско".
"Сериозното" и "истинското" го няма само по медиите. Те са тези, които манипулират и за тях пише всъщност оная германка.
В нета се промъква обаче.