Синята птица символ на какво е?
Синята птица символ на какво е?
Асоциации?
Re: Синята птица символ на какво е?
Според Метерлинк (а и не само) - на щастиетоendrofini написа:Асоциации?
Не е ли на свободата? Синият цвят е цвета на небето!
Re: Щастието,
Че той вече я е пускалRemmivs написа:но няма да отнема правото на МЪЖжжж да ти пусне песента.
ей тук на
Сега се замислих, че всъщност в думата "удача" има много повече от "щастие"
4avdar4e написа:Че той вече я е пускалRemmivs написа:но няма да отнема правото на МЪЖжжж да ти пусне песента.
ей тук на
Сега се замислих, че всъщност в думата "удача" има много повече от "щастие"И успех, и късмет, че и още...
Би ли ми превела текста?
Ами според пиесата на Метерлинк (квото си спомням) е именно на надеждата. Това е птица, която не всеки може да види. Тинтил и Минтил (бедни деца, дали не бяха и сирачета???) тръгват да я търсят. Прекрасно е! Гледала съм я и на балет, а имаше и филм. Мисля в него феята я играеше Елизабет Тейлър (щото помня едни удивителни виолетови очи!!!), имаше и някаква лоша магьосница, ама спомените ми стигат до тук:shy: А, сещам се и една забележителна сцена с оживелите Хляб, Захар, Вода...endrofini написа:Не е ли на свободата? Синият цвят е цвета на небето!
Re: Гълъбицата Мнемо :PPPPPPPPPPP
Тцъ, нищо не повняRemmivs написа:(помните ли този филм?)
4avdar4e написа:Ами според пиесата на Метерлинк (квото си спомням) е именно на надеждата. Това е птица, която не всеки може да види. Тинтил и Минтил (бедни деца, дали не бяха и сирачета???) тръгват да я търсят. Прекрасно е! Гледала съм я и на балет, а имаше и филм. Мисля в него феята я играеше Елизабет Тейлър (щото помня едни удивителни виолетови очи!!!), имаше и някаква лоша магьосница, ама спомените ми стигат до тук:shy: А, сещам се и една забележителна сцена с оживелите Хляб, Захар, Вода...endrofini написа:Не е ли на свободата? Синият цвят е цвета на небето!
Къде да намеря превода на тази песничка?
С удоволствие, но не точно сегаendrofini написа: Би ли ми превела текста?
Ха! Че той е точно по твоята част май - "Болница на края на града".4avdar4e написа:Тцъ, нищо не повня
Имаше една сестра, за която един от докторята веднъж каза "Скъпа, ако глупостта имаше криле, вие щяхте да пърхате наоколо като гълъбица....".
Пак ще се изчервявам: не.Remmivs написа:(помните ли този филм?)
А за птицата... РРРРРРРР
Panta rhei...
Това не е песен, пиеса е. Ще потърся дали има нещо в нета. На руски мога веднага да ти я предложаendrofini написа: Къде да намеря превода на тази песничка?
Не бе, Чаве!!! На песента на Мъжо!4avdar4e написа:Това не е песен, пиеса е. Ще потърся дали има нещо в нета. На руски мога веднага да ти я предложаendrofini написа: Къде да намеря превода на тази песничка?
Уффф, ама разбира се... Аз пък реших, че има такъв филм "Гълъбицата Мнемо"Remmivs написа:
Ха! Че той е точно по твоята част май - "Болница на края на града".
Имаше една сестра, за която един от докторята веднъж каза "Скъпа, ако глупостта имаше криле, вие щяхте да пърхате наоколо като гълъбица....".
Ох, да, сетих се!Remmivs написа:Ха! Че той е точно по твоята част май - "Болница на края на града".4avdar4e написа:Тцъ, нищо не повня
Е, друга класа са чехите...
Нашите глупави птици и да летят не могат.
Panta rhei...
[/quote]
Д-р Щросмайер го каа тва, един плешив с очила
. А сестрата беше толкова глупа, че чак симпатееше 
Д-р Щросмайер го каа тва, един плешив с очила
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
4avdar4e написа:Уффф, ама разбира се... Аз пък реших, че има такъв филм "Гълъбицата Мнемо"Remmivs написа:
Ха! Че той е точно по твоята част май - "Болница на края на града".
И аз се притесних сериозно.
Panta rhei...
Точно така, възрастен беше но куул. Мерси, колега. Деменцията ме гони вече, но имена и дати никога не съм и помнил де... А сестрата беше с големи и хубави очи, как да не симпатее. Или поне на пубер кат мене тогава чехкините така ми се виждаха...Kent написа:Д-р Щросмайер го каа тва, един плешив с очила. А сестрата беше толкова глупа, че чак симпатееше
Е, де. Чакайте първо да напиша пиесата. Какво бързате като пърлета пред майка си. Така де, татко си.Мнемозина написа:4avdar4e написа: Уффф, ама разбира се... Аз пък реших, че има такъв филм "Гълъбицата Мнемо"![]()
Предлагам ти жанра: комедия на ужасите.Remmivs написа:Е, де. Чакайте първо да напиша пиесата. Какво бързате като пърлета пред майка си. Така де, татко си.Мнемозина написа:4avdar4e написа: Уффф, ама разбира се... Аз пък реших, че има такъв филм "Гълъбицата Мнемо"![]()
Panta rhei...
Или поне на пубер кат мене тогава чехкините така ми се виждаха...
:shocked:
[/quote]
На сички пубери и малко надпубери тогава чехкините им се виждаха така... и още унгарките и гдр-ките и...хм ...
..... Веселие-Каваци 87:shy::twisted: и 88
...сички говорехме с морето тогава...ех години, години

На сички пубери и малко надпубери тогава чехкините им се виждаха така... и още унгарките и гдр-ките и...хм ...
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Повтарям: виж една запетайка (липсата й) до какво може да доведе.Remmivs написа: Е, де. Чакайте първо да напиша пиесата. Какво бързате като пърлета пред майка си. Така де, татко си.
И кака ти беше там, ама 86Kent написа: Веселие-Каваци 87:shy::twisted: и 88...сички говорехме с морето тогава...ех години, години
![]()
Тц. Като ще плагиатствам така и така, по-добре да крада от "Комедия от грешки, механизми за обработване в Интернет форумите".Мнемозина написа:Предлагам ти жанра: комедия на ужасите.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
На Лени:-)endrofini написа:Асоциации?

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Няма запетайка бе, чаве.4avdar4e написа:Повтарям: виж една запетайка (липсата й) до какво може да доведе.Къде е разликата между "Гълъбицата Мнемо" и "Гълъбицата, Мнемо", а???
Да отлитам ли?Remmivs написа:Няма запетайка бе, чаве.4avdar4e написа:Повтарям: виж една запетайка (липсата й) до какво може да доведе.Къде е разликата между "Гълъбицата Мнемо" и "Гълъбицата, Мнемо", а???
Какъв базик щеше да е със запетайка, м?
Panta rhei...
Мнемозина написа:Да отлитам ли?Remmivs написа:Няма запетайка бе, чаве.4avdar4e написа:Повтарям: виж една запетайка (липсата й) до какво може да доведе.Къде е разликата между "Гълъбицата Мнемо" и "Гълъбицата, Мнемо", а???
Oneзи птички отдолу на жицата, които се прескачат, много черни, бе!!!
Тц. Стой тук.Мнемозина написа:Да отлитам ли?
Не вършат работа, нали?endrofini написа:Мнемозина написа:Да отлитам ли?Remmivs написа:Няма запетайка бе, чаве.4avdar4e написа:Повтарям: виж една запетайка (липсата й) до какво може да доведе.Къде е разликата между "Гълъбицата Мнемо" и "Гълъбицата, Мнемо", а???
Oneзи птички отдолу на жицата, които се прескачат, много черни, бе!!!
Panta rhei...
Мнемозина написа:
Не вършат работа, нали?
Ма то само едното върши работа! Другото си събира мислите!:)