Някой да ми обясни...

Все същите
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
Та - не е туршия. :grin:
Бе знаех си! :winkw:
Изображение
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

vyara написа:
Мнемозина написа:
Бе знаех си! :winkw:
всъщност: всичко е едно! :grin:
Виж подводницата!
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа:
Искам да ти припомня прословутия пример с телефонната будка и Хеопсовата пирамида на любимият ми Алие при Еко.
Ах, ах, не мога да се въздържа да не копи-пейстна откъса, защото ми е много любим и на мен. :grin:

Мнооого е готин Алие!

Сори към останалите, не много кратко, но е забавно, нищо, че е извадено от контекста на останалата част на действието.
:lol: щеше да ми притесни повече ако тая бутка беше уникална и не беше в съотношение с нищо. То е като да оспориш интерсубективността. Но това са теми, по които има изписани томове.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Мнемозина написа:Сетих се!
Тоест имах прозрение тая нощ.

Чудех се с какво свързвам това 3-5-8 от реда на Фибоначи и най-накрая ми просветна: с една рецепта за лютеница!

3 кг патладжан, 5 кг пиперки и 8 кг домати.

хахаха
с мармалад някаква рецепта не знаеш ли?
бих се съгласила с всичко тогава.

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Semiramis написа:хахаха
понеже темата съвсем в тиквите отиде, да се обадя и аз офффф
Завой на пътя Пазарджик ->Панагюрище, преди с.Попинци се казва Мармаладения.
Името му идва обърналия се на него камион с мармалад - в онези дървени сандъчета шипково-ябълков мармалад, който се режеше... дали в него е имало консервант... цял ден хората от селото са пренасяли мармалад с кофи и с това са го запомнили...
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

holi_day написа:... цял ден хората от селото са пренасяли мармалад с кофи и с това са го запомнили...
Що ракия са направили от него...
Наздраве :cool:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Piqndurnik написа:Що ракия са направили от него...
и вероятно са пили за здравето на шофьора, който за радост е оцелял :cool:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа:
Мнемозина написа:Сетих се!
Тоест имах прозрение тая нощ.

Чудех се с какво свързвам това 3-5-8 от реда на Фибоначи и най-накрая ми просветна: с една рецепта за лютеница!

3 кг патладжан, 5 кг пиперки и 8 кг домати.

хахаха
Ти се смееш, обаче като се зачетох за Хермес Трисмегист - и там пък се спряга числото 42. Като основа на идеята за цялостност. Египетската. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

хахахаха...това съм го пропуснала. Ма пък колко логично! Все повече ми се изяснява, мдам..
и всъщност не се смея въобще в тая тема. има 13 нива на съзнанието даже.
не ме карай да вадя най-големия коз - 13 е доказано фатално число :grin:
особено като е петък.
и ще видиш, че някой ден ще запецнете на 11-тото измерение, пък аз ще мина в 12-то, и после в 13 = 1
:cool:

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа:хахахаха...това съм го пропуснала. Ма пък колко логично! Все повече ми се изяснява, мдам..
и всъщност не се смея въобще в тая тема. има 13 нива на съзнанието даже.
не ме карай да вадя най-големия коз - 13 е доказано фатално число :grin:
особено като е петък.
и ще видиш, че някой ден ще запецнете на 11-тото измерение, пък аз ще мина в 12-то, и после в 13 = 1
:cool:
В предния си постинг скочих в 42-то, ако не си забелязала. :blum:
Сериозно си говорим, нали? Иначе няма никакъв смисъл. :lol::lol::lol:
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Мнемозина написа: В предния си постинг скочих в 42-то, ако не си забелязала. :blum:
Сериозно?!:roll::lol:

чакай да видим ще те пишат ли по вестниците. верификация, де..:lol: аз не съм експерт.
а тези четат във форума, така че ще спра да пиша по сериозни теми.

ПП
а ти ежеминутно ме изумяваш! :lol:

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа:
Мнемозина написа: В предния си постинг скочих в 42-то, ако не си забелязала. :blum:
Сериозно?!:roll::lol:

чакай да видим ще те пишат ли по вестниците. верификация, де..:lol: аз не съм експерт.
а тези четат във форума, така че ще спра да пиша по сериозни теми.

ПП
а ти ежеминутно ме изумяваш! :lol:
О, без да искам, честно!

Ако не пишат, ще е заради мравките. Или белите мишки. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Re: Някой да ми обясни...

Мнение от Green Light »

АВе написа:първата част от статията, моля. Коментарите са ясни.
струнна теория
:-)

Изпървом бил Еру, Единствения, когото в Арда наричат Илуватар; и той сътворил Свещените Айнури, що били рожби на неговата мисъл и съществували заедно с него още когато нямало нищо друго. Заговорил им той, предлагайки разни мелодии, а те запели и възрадвали душата му. Но дълго пели те поотделно или по неколцина, докато останалите слушали, понеже всеки знаел само онази част от мисълта на Илуватар, която го била сътворила, тъй че бавно и трудно разбирал своите братя. Ала все пак със слушането те постепенно се опознавали и растяла хармонията в задружната им песен.

И станало тъй, че веднъж Илуватар свикал заедно всички Айнури и им разкрил могъща мелодия, вплела величие и вълшебства, каквито не били чували дотогава; славата на нейното начало и блясъкът на завършека толкова изумили Айнурите, че те преклонили глави пред Илуватар и останали безмълвни.

Рекъл тогаз Илуватар:

— От тази мелодия, що ви разкрих, искам сега задружно да сътворите Великата музика. И тъй като всеки от вас съм надарил с Нетленния пламък, покажете своята мощ, украсете мелодията със сила и мисъл, както сметнете за добре. А аз ще ви слушам и ще се радвам, че красота велика е претворена във вашата песен.

И като арфи и лютни, тръби и флейти, органи и виоли, сбрали се гласовете на Айнурите в необятен хор, за да превърнат мелодията на Илуватар във величава музика; сплели се дружно безкрайните им песни в прекрасна хармония, що надхвърляла границите на слуха в дълбините и висините; препълнила тя чертозите на Илуватар и нейното ехо бликнало в Пустотата и нямало вече Пустота. Никога вече не сътворили Айнурите тъй славна музика, макар да е казано, че ще запее още по-славно пред Илуватар хорът на Айнурите и Чедата на Илуватар подир края на дните. Ще звучат вярно тогава мелодиите на Илуватар и ще добиват Битие още щом бъдат изречени, тъй като всички ще знаят изцяло как е замислил той тяхната роля и всеки всекиго ще разбира, а Илуватар с радост ще влее в мисълта им тайния огън.

Мерси, впрочем, Аве! Приятна заигравка с фантазията.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:Аз статията не съм я чела, прочетох обяснението на Магот, обаче като видях някъде "квантова физика" и се отказах...

обаче това звучи като Толкин почти :grin: "струнната теория" де
Сигурен бях, че ще веднага и ти ще сесетиш за Толкин.

А за пирамидата и будката- според мен нещата с колайдера са точно наобратно. С други думи знаем че сътворението е използвало някакъв начин за пресмятане, като е почнало от нещо(примерно 1314 г когато са палнали горкия велик магистър) и е постигнало нещо2(например дървена будка). Търсим годината и будката.

Поне аз така си представям нещата. Струнната теория е много готина. На мене ми харесва понеже подкарва фантазията в конкретна посока.
Публикувай отговор