Аз съм го правил. 2 години. По правилата, не съм се отклонявал и всичко съм изпълнявал. Сега мисля че е вредно. Съвета ми е да спреш. Да спрете, ако това включва и Сноупринцес. Знам че се чувстваш великолепно, и ти се струва че са глупости предупреждения от сотра че се съсипваш и т.н. Казвам ти- минах по този път - вредно е. Това че можем да оцелем при екстремални условия не значи че екстремалните условия са полезни.vyara написа:Да. "Гладът - приятел и лекарство".snowprincess написа: при мен не тръгва линка, но виждам, че е книгата на лидия ковачева
съгласна съм с теб за глада, но никога досега не съм го изпробвала, може би е вече време
Аз само бях чувала и бях слушала отзиви на познати през годините. Тази пролет така ме хвана яд на мен, ей така отведнъж и от другия ден почнах. После чак прочетох книгата, т.е. почти успоредно с гладуването.
Няма нищо сложно или страшно или трудно, ако наистина искаш. Преди си мислех, че за мен това е невъзможно. През живота си не бях издържала и един ден без храна, даже и когато съм била болна и не ми се е ядяло. Обаче всеки може.
Здравето е било винаги на една ръка разстояние за който го иска.
имам
- Green Light
Каква точно беше вредата за теб?Green Light написа:
Аз съм го правил. 2 години. По правилата, не съм се отклонявал и всичко съм изпълнявал. Сега мисля че е вредно. Съвета ми е да спреш. Да спрете, ако това включва и Сноупринцес. Знам че се чувстваш великолепно, и ти се струва че са глупости предупреждения от сотра че се съсипваш и т.н. Казвам ти- минах по този път - вредно е. Това че можем да оцелем при екстремални условия не значи че екстремалните условия са полезни.
- Green Light
Проблемите които имах с кръвоснабдиелната система се задълбочиха, защото с развиттието на мускулатурата се развива и кръвоснабдиелната система, с разграждането на мускулите закърнява и кръвоснабдителната система. Когато вс е наред не го усещаш, но когато вече даден орган или крайник се кръвоснабдява зле, това може да бъде тежко. Освен това състава на кръвта става силно киселинен. В препоръката е да се пие по 3 литра вода на ден, но лошото е че се брои и чая с мед, а той допълнително вложава киселинноста а не я намалява каквато е целта на водата. Силно киселата кръв разрушава капилярите. Пак казвам - при здрав човек - разрушава, разрушава много важно, обаче при болен нещата стават кофти.vyara написа:Каква точно беше вредата за теб?Green Light написа:
Аз съм го правил. 2 години. По правилата, не съм се отклонявал и всичко съм изпълнявал. Сега мисля че е вредно. Съвета ми е да спреш. Да спрете, ако това включва и Сноупринцес. Знам че се чувстваш великолепно, и ти се струва че са глупости предупреждения от сотра че се съсипваш и т.н. Казвам ти- минах по този път - вредно е. Това че можем да оцелем при екстремални условия не значи че екстремалните условия са полезни.
Това че станах слаботелесен не го броя за проблем, но то е симптом. Организма има нужда от протеини и мазнини. Има я тая нужда, тя е важна.
Последно. Организма не може да запази формата си от моментите когато е гладувал. Помисли и ще се съгласиш. И десет години да си на глад, организма ти винаги ще се стреми към килограмите си отпреди и ако може да ги надмине за всеки случай.
- Piqndurnik
Кажи го това на гладуващите в Африка, да не се коркат.vyara написа: Да. "Гладът - приятел и лекарство".
Аз само бях чувала и бях слушала отзиви на познати през годините. Тази пролет така ме хвана яд на мен, ей така отведнъж и от другия ден почнах. После чак прочетох книгата, т.е. почти успоредно с гладуването.
Няма нищо сложно или страшно или трудно, ако наистина искаш. Преди си мислех, че за мен това е невъзможно. През живота си не бях издържала и един ден без храна, даже и когато съм била болна и не ми се е ядяло. Обаче всеки може.
Наздраве 
Дами, сигурно в книга звучи адски добре аргументирано, но нещо не съм убедена в тези методи.vyara написа: Да. "Гладът - приятел и лекарство".
Звучи ми твърде екстремно да караш само на вода, пък била и тя с мед.
Пак повтарям - нито съм пробвала, нито съм чела, нямам и намерение да опитвам.
Случайно попаднах на една суровоядка преди време - съсипа се да ми обяснява колко е полезно, колко е здравословно, как пречиства организма и как чат-пат си позволявала нещо сготвено.
момичето изобщо не изглеждаше добре - не анорескичка, на слаба, доста при това, не стегната, а слаба. От този тип слабост, дето като я гледаш и си мислиш, че един сладолед ще и докара пневмония. Болнава. Потъмняла кожа. Изобщо - зле.
Не и казах, щото - първо едва се бяхме запознали, второ - знам ли може верно нещо да е болна и като и кажеш "Ау, колко зле изглеждаш!" - нали...
моят съвет е да слушате организма си - обикновено той сам си иска това, което му е нужно (всичко с мярка, разбира се) - вода, сладкиш, пържола, нещо вегетарианско. когато ви се яде зелена салата, яжте зелена салата, когато ви се яде шоколад, яжте шоколад. С мярка само.
Това означава ли, че между тези процедури си спазвал другия режим на хранене - високо-мазнинен, ниско-въглехидратен?Green Light написа: Проблемите които имах с кръвоснабдиелната система се задълбочиха, защото с развиттието на мускулатурата се развива и кръвоснабдиелната система, с разграждането на мускулите закърнява и кръвоснабдителната система. Когато вс е наред не го усещаш, но когато вече даден орган или крайник се кръвоснабдява зле, това може да бъде тежко. Освен това състава на кръвта става силно киселинен. В препоръката е да се пие по 3 литра вода на ден, но лошото е че се брои и чая с мед, а той допълнително вложава киселинноста а не я намалява каквато е целта на водата. Силно киселата кръв разрушава капилярите. Пак казвам - при здрав човек - разрушава, разрушава много важно, обаче при болен нещата стават кофти.
Това че станах слаботелесен не го броя за проблем, но то е симптом. Организма има нужда от протеини и мазнини. Има я тая нужда, тя е важна.
Последно. Организма не може да запази формата си от моментите когато е гладувал. Помисли и ще се съгласиш. И десет години да си на глад, организма ти винаги ще се стреми към килограмите си отпреди и ако може да ги надмине за всеки случай.
Това е за нас преялите и презадоволените, които злоупотребяваме с какво ли не.Piqndurnik написа:Кажи го това на гладуващите в Африка, да не се коркат.vyara написа: Да. "Гладът - приятел и лекарство".
Аз само казвам, че съм опитала нещо и ми е интересен и чуждия личен опит.
- Green Light
Не. През цялото време съм се хранел само според каноните на Лидия Ковачева и д-р Емилова. Всеки понеделник глад, в седмицата веднъж най- много месо, само пълнозърнест хляб и кълнове и ядки, овесени истории, мюсли, всичко. Две години +vyara написа: Това означава ли, че между тези процедури си спазвал другия режим на хранене - високо-мазнинен, ниско-въглехидратен?
Благодаря, че сподели.Green Light написа:Не. През цялото време съм се хранел само според каноните на Лидия Ковачева и д-р Емилова. Всеки понеделник глад, в седмицата веднъж най- много месо, само пълнозърнест хляб и кълнове и ядки, овесени истории, мюсли, всичко. Две години +vyara написа: Това означава ли, че между тези процедури си спазвал другия режим на хранене - високо-мазнинен, ниско-въглехидратен?
В книгата си тя разказва за някакво момиче, което излекувало ревматизма си с картофен бульон. Само така си решило и му подействало. На други обаче не подействало.
Аз също в определени моменти си мислех, че за нея, каквато е слабичка и нежна, за нейните години и нужди това може би е хубаво и се питах, понеже аз през цялото време имах недостиг на физическа енергия, как един голям тежък мъж би успял със същите дажби.
Аз честно да ти кажа не спазвах всичко 100%, но прегрешенията ми бяха нищожни. По време на глада с плодовете 2-3 пъти замених плода с настърган морков, примерно. Или после при захранването включих киселото мляко доста по-рано, както и ядките. Някак си така прецених за себе си.
Не знам как ще продължа по-нататък. Сега виждам, че изглеждам доста по-добре и се чувствам доста по-добре. Все пак аз съм го правила само веднъж. Във всеки случай няма да прекалявам повече с въглехидратни храни, защото на мен това по принцип си ми е най-тежкия грях в храненето. Но не мисля и към мазнини и белтъчини да залитам.
Благодаря още веднъж, че сподели.
Хубави празници на всички и да оползотворите добре тези 4 дни слънчева пролет!
- Глас в пустиня
Грийн е прав Верче! Колкото и да не ни се иска и колкото и да си мислим, че сме съвършени, едно е истина - не сме пълновластни господари дори и на собствените си тела. След такива упражнения в които организмът е поставен в екстремални условия винаги има презапасяване след това - сиреч, ефектът йо-йо. След продължителен период на глад, организмът сам започва да трупа "запаси" в депата, печално известни на всички, ханша, корема, бедрата, дъту и не си в състояние да промениш това, естествено ако не продължиш с "диетите". Ключът е в баланса, баланс и умереност във всичко + билки във вид на запарки - чайчета - така организмът се снабдява с витамини, минерали, соли и в същото време се чисти от натрупаните боклуци.vyara написа:Благодаря, че сподели.Green Light написа:Не. През цялото време съм се хранел само според каноните на Лидия Ковачева и д-р Емилова. Всеки понеделник глад, в седмицата веднъж най- много месо, само пълнозърнест хляб и кълнове и ядки, овесени истории, мюсли, всичко. Две години +vyara написа: Това означава ли, че между тези процедури си спазвал другия режим на хранене - високо-мазнинен, ниско-въглехидратен?
В книгата си тя разказва за някакво момиче, което излекувало ревматизма си с картофен бульон. Само така си решило и му подействало. На други обаче не подействало.
Аз също в определени моменти си мислех, че за нея, каквато е слабичка и нежна, за нейните години и нужди това може би е хубаво и се питах, понеже аз през цялото време имах недостиг на физическа енергия, как един голям тежък мъж би успял със същите дажби.
Аз честно да ти кажа не спазвах всичко 100%, но прегрешенията ми бяха нищожни. По време на глада с плодовете 2-3 пъти замених плода с настърган морков, примерно. Или после при захранването включих киселото мляко доста по-рано, както и ядките. Някак си така прецених за себе си.
Не знам как ще продължа по-нататък. Сега виждам, че изглеждам доста по-добре и се чувствам доста по-добре. Все пак аз съм го правила само веднъж. Във всеки случай няма да прекалявам повече с въглехидратни храни, защото на мен това по принцип си ми е най-тежкия грях в храненето. Но не мисля и към мазнини и белтъчини да залитам.
Благодаря още веднъж, че сподели.
Хубави празници на всички и да оползотворите добре тези 4 дни слънчева пролет!