бай мангал

Все същите
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

maggot написа:
itcome написа:
Не съм подкрепял... писах, че имаме проблем...
Не вярвам, много отдавна.
И в дядо Коледа не вярвам.

А тълпата ме плаши, инертна податлива непредсказуема маса.
Протеста ми е ежедневен, отказвам да напусна страната, отказвам да не съблюдавам правилата в държавата, отказвам да бъда расист или да крия данъци... и да участвам в масовки със или без шмайзер. Отказвам да давам подкупи, да се договарям под масата или да заплашвам някого. Отказвам да продам гласът си, отказвам да гледам настрани, когато се случва нещо нередно... Не е лесно да протестираш всеки ден..

Проблем има... няма да му помогнат и милиярди евро, нито превръщането на дискутираните в перилни препарати...
Плюс две тават значи. Мен в тълпа не ме търси.

Мен без мнение по обществени въпроси също хич не мога да го докарам.

Може би нямам право да се изказвам, де да знам.

Точно! :good:
+1

Отказвам да не помагам да страната си, отказвам продам себе си и децата си.

Ако успея да науча науча един или двама на това, а те научат още един или двама...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

WALL-E написа:всичко е едно големо планирано театро
не мисля, че някой е имал акъл за талкова театро. Оставена на самоход, държавата се лута като количка от луна парк наляво-надясно... говорих преди няколко дена с един полицай за това, че не малка част от протестите (говорим за част от протестиращите - дето чупят и рушат) е за по бутилка водка и 100-тина кинта. Даваш на 30-100 души и ... кеф ти протести, кеф ти палежи, кеф ти каквото си поръчаш. Аз само не мога да разбера защо не се палят къщите на Баргините, Джапонеца, Практора, Шерепа и куп други знайни герои и царе - крали и лъгали колкото (или не знам колко там) цар ти киро... Ежедневно гледаме разни индивиди и индивидки, които законът ги не лови точно както не го лови/ловеше (дано нещо стане) оня ти самообявил се цар. Имаше и скоро някаква мутра, дето смаза 2 души с бясна скорост - кой знае сега как ще му претупат делото, а такива като него - поне на пътя - бол, та има и за износ.

На мен лично много ми хареса един коментар на човек от селото, дето каза (но май никой не се заслуша особено в думите му) - "Ние не сме срещу циганите - имаме тук и роднини на Киро, срещу които нямаме нищо против и сме си в нормални отношения с тях". Хората там негодуват срещу безаконието и онова сливане с полиция, прокурори и съд, което вирее навсякъде без значение от етноса в България. Разбира се, че "чуждият" е по-лесен за мишена и да е виновен. Няма и спор, че многогодишното отлагане и премълчаване на неща като неплащане на ток, данъци и сметки от ромите е проблем (същият го имат и развитите страни с гетата си с бедняци, но там поне социалните помощи покриват не малко разходи, въпреки че се видя какво стана скоро в Англия, а преди готини и в Щатите), на който решението само се отлага, което води до нови проблеми.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

ELBI написа:.... Разбира се, че "чуждият" е по-лесен за мишена и да е виновен. Няма и спор, че многогодишното отлагане и премълчаване на неща като неплащане на ток, данъци и сметки от ромите е проблем (същият го имат и развитите страни с гетата си с бедняци, но там поне социалните помощи покриват не малко разходи, въпреки че се видя какво стана скоро в Англия, а преди готини и в Щатите), на който решението само се отлага, което води до нови проблеми.
От челния опит : http://www.ivanstamenov.com/2008/12/44/ на американците...
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

itcome написа:
ELBI написа:.... Разбира се, че "чуждият" е по-лесен за мишена и да е виновен. Няма и спор, че многогодишното отлагане и премълчаване на неща като неплащане на ток, данъци и сметки от ромите е проблем (същият го имат и развитите страни с гетата си с бедняци, но там поне социалните помощи покриват не малко разходи, въпреки че се видя какво стана скоро в Англия, а преди готини и в Щатите), на който решението само се отлага, което води до нови проблеми.
От челния опит : http://www.ivanstamenov.com/2008/12/44/ на американците...
това е проблемът на богатите държави - от кумова срама да правят комунизъм. Капиталистите го измислят, като правят схеми (както описаните), където някой прави пари, а бедните - пак нищо. Основният въпрос - защот точно са бедни и защо точно не искат да работят винаги остава на заден план. Размириците в Англия бяха провокирани и правени от хора, дето не работят и техните родители не са работили и т.н. и т.н. В световен план няма решение (и не се очертава) какво да се прави с някой, дето не иска да работи и не му пука от това. Нито пък с такива, дето учат децата си, че може да не работят. Имам една позната - българка, на която внукът е на 25 и хич не иска да работи - "вие трябва да ме издържате, вие трябва да ми давате" - казва на родителите си и баба си. А не е да кажеш, че родителите и бабата са мързеливи и безотговорни, но внукът е бетер като ромите и чернилките, за които става въпрос в статията. Та според мен това е основният проблем - какво да се прави с тези индивиди - било българи, било негри, било роми. То е и ясно, че точно от тези среди навремето са излизали крадци и мошенници. Но заедно с това изниква и въпросът - какво да се прави и с онези мошенници от правителствата, Уол стрийт и т.н. Много въпроси, малко отговори.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

ELBI написа:То е и ясно, че точно от тези среди навремето са излизали крадци и мошенници. Но заедно с това изниква и въпросът - какво да се прави и с онези мошенници от правителствата, Уол стрийт и т.н. Много въпроси, малко отговори.
хехе, ти отговориш ли на тези въпроси, и отговорите вземат, че се случат и решат проблемите, то значи ще влезем в комунизма... ама не оня, дето уж живяхме в него, а този, дето е описан в "дебелите книги" и всъщност си е само една прекрасна мечта...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Та според мен това е основният проблем - какво да се прави с тези индивиди - било българи, било негри, било роми. То е и ясно, че точно от тези среди навремето са излизали крадци и мошенници. Но заедно с това изниква и въпросът - какво да се прави и с онези мошенници от правителствата, Уол стрийт и т.н. Много въпроси, малко отговори.
о бат елби:-) здравствуй товарищ:lol: ми аз ко да правя като говорих с една кристално чиста българка, дет живее в австрия и е по професия - безработна:cool: иначе е завършила инжинерство. и се чуди що австрийката от социалната служба си прави гаргара с нея и явно изпитва зле прикрита неприязън.
-няма риш, са де върна в българия щото не ме устройват размерите на помощите за безработни:shocked:
тва като го изръси и бая се повкиснах, само дето не и изтропах някой между очите. ма тя така невинно гледаше и красавица неписана просто, та си затраях. и изобщо некой ако реши да затрива мизерниците, лентяите и мошенниците тука, ще се свием до една македония сигерно и на общо основание макетата ще моът да ни присъединят:lol::lol::lol:
а колко мами българки с бизнес - ресторанти, магазини и хотели или в краен случай мъже - пампурджии чакаха пред кабинета ми лятото , за справки за имунизациите на децата, щот само тъй дават прословутите 35 кинта на лапе:mad:
Последно промяна от Kent на 05.10.11, 11:57, променено общо 1 път.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

И в двата случая става дума за паразити. Въпросът е, колко паразити може да понесе една система(организъм, общество, машина...) преди да се срине или да се предприемат мерки за ограничаване на броя им.

В случая, обаче, май има доста бъгове в системата и не е ясно дали трябва основен ремонт или направо нова. Ясно ми е само, че едно такова консуматорско общество не може да изкара още много.

ПС
Нали всички на Земята сме наследници на ония, безполезните, като хигиенисти на телефонни слушалки например, дето ги бяха наритали на един кораб с еднопосочен билет :grin: И тези, дето ги бяха наритали, измрели от зараза, разпространила се от телефонна слушалка.
Наздраве :cool:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

да брат мой, вьпим... на тоже самую (и тук руският ми почва да става само неписмен). Точно за това шпрехвам и аз - не че няма такива австрийци, шведи, хамериканци, вероятно има и руские такие, но като се поразпространи в дадени среди - като мутрещината и футболистите е. Или мутрещината и мутрите. Навремето е имало много несправедливости и неправди, но тия мързеливите - хич не са ги бръснали за слива и бой, на полето или бой :-) и пак на полето или на фабриката... Но сега ще сме засипани от приказки за грижа за малцинствата, за човечност, за внимание... иначе не понасям расистките възгласи и писания на "толерантния български народ". А народът си го казва - как да го не чуеш или да се правиш, че не си го чул?
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

pocti_bezobidna написа:...
Говори се за интеграция и промяна на цял един етнос.
Тези неща не стамват за 5 години, не стават и за 10.
...
То, като не е станало толкова векове до сега, не го и чакай.

Току що ми хрумна за задънен клон на еволюцията и че тя хич не е спряла с появата на цивилизацията, а от външни белези е преминала в мисловни нагласи.
Наздраве :cool:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

и пияндурникът е прав - повечето империи рухват, когато паразитите станат повече от бачкащите. Кат гледам в момента само Чайната е стъпила яко на двата си крака - бачка, не толерира паразитите и цар-Кировците (я лагер, я разстрел, като щом ги хванат - хич не им се церемонят), Наргините и Шерепите и ... Източно-Западния цивилизационен модел го е закъсал, като баш т.нар. родина на демокрацията ще го завлече на дъното. А ние пляскаме и говорим за солидарност как трябва да потъваме надолу... абе шантаво нещо е политиката. Шантаво, та чак лудо.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Мнемозина написа:И това ми хареса:

http://ivoberov.blog.bg/politika/2011/0 ... odn.826307
мерси, и на мен ми хареса
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

ELBI написа:и пияндурникът е прав - повечето империи рухват, когато паразитите станат повече от бачкащите. Кат гледам в момента само Чайната е стъпила яко на двата си крака - бачка, не толерира паразитите и цар-Кировците (я лагер, я разстрел, като щом ги хванат - хич не им се церемонят), Наргините и Шерепите и ... Източно-Западния цивилизационен модел го е закъсал, като баш т.нар. родина на демокрацията ще го завлече на дъното. А ние пляскаме и говорим за солидарност как трябва да потъваме надолу... абе шантаво нещо е политиката. Шантаво, та чак лудо.
я, виж как го е прогнозирал човека... мое пък да се окаже прав...
Bella Ciao
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

мдам...

а аз си мисля..хайде на бас, че Цар Киро и всичко друго очакваше, но не и това.

**
При нас в Пловдив беше весело.
И с вечерен час неофициален.
Обаче този път ще кажа - идеално.
като е полицейска държавата, поне Оня Горе да свърши нещо полезно и поне Царя да натисне, че прекалиха.

**
и пак за протокола - лумпени, агитки, пари под масата..но протестите в Пдв се подкрепиха и от студентските организации.
Декларацията започва с думите „Това не е призив срещу институциите, а призив към институциите”.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Semiramis написа: и пак за протокола - лумпени, агитки, пари под масата..но протестите в Пдв се подкрепиха и от студентските организации.
Декларацията започва с думите „Това не е призив срещу институциите, а призив към институциите”.
има една мисъл на Ал.Стамболийски. нещо от сорта:
Когато бента се руши и водата налита, не се интересуваш дали взимаш кал или лайна, важното е да запушиш пробойната...

е, както винаги в милата ни рОдина, при спукването на бента под ръка бяха (отново) лайната... и... водата оттече... тва е...
Bella Ciao
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

сър Айвънхоу написа:
Semiramis написа: и пак за протокола - лумпени, агитки, пари под масата..но протестите в Пдв се подкрепиха и от студентските организации.
има една мисъл на Ал.Стамболийски. нещо от сорта:
Когато бента се руши и водата налита, не се интересуваш дали взимаш кал или лайна, важното е да запушиш пробойната...

е, както винаги в милата ни рОдина, при спукването на бента под ръка бяха (отново) лайната... и... водата оттече... тва е...
...
"не ставай толераст"
ми хареса много
10 х
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа:
**
и пак за протокола - лумпени, агитки, пари под масата..но протестите в Пдв се подкрепиха и от студентските организации.
А така! Браво! Винаги съм си мечтала за една просветена и интелигентна тълпа, която знае как да овладява агресията си и напевно скандира цитати от Льобон и Хобсбом. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Semiramis написа:
**
А така! Браво! Винаги съм си мечтала за една просветена и интелигентна тълпа, която знае как да овладява агресията си и напевно скандира цитати от Льобон и Хобсбом. :lol:
Хахахаха! Е кво да пее? "Ние сме тълпа, тълпа сме ние, не сме човешки същества. Не сме, о не, о не, Льобоне дай ни сила кръста си да понесем, несем, серсем"

Хобсбон не го познавам и съм пълен с подозрения относно Мнемозина. Тая манипулаторка.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Semiramis написа:мдам...

а аз си мисля..хайде на бас, че Цар Киро и всичко друго очакваше, но не и това.

.
Седнали Цар Киро, Доган и Бойко на маса да пият и ядат. Цар Киро дигнал една чаша уиски изпил я на екс ,метнал я във въздуха и я гръмнал с пистолета на парчета:
- Ние, циганите имаме толкова много злато и пари, че можем да си позволим да пием всеки път от различна чаша.
Ахмед Доган, да не остане назад, изпил уискито, хвърлил чашата, пръснал я с пистолета и казал:
- Ние в Турция имаме толкова долар...и ...и злато, и чашите са толкова евтини, че можем да си позволим да пием всеки път с различна.
Бойко се озърнал наляво надясно. Налял си две чаши с уиски, изпил ги на екс, хвърлил ги във въздуха, извадил два пистолета, гръмнал Цар Киро, гръмнал и Доган, хванал двете падащи чаши и казал:
-Ние в България ,имаме толкова много цигани и турци, че може да си позволим да пием всеки път с различни.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Хахахаха! Е кво да пее? "Ние сме тълпа, тълпа сме ние, не сме човешки същества. Не сме, о не, о не, Льобоне дай ни сила кръста си да понесем, несем, серсем"

Хобсбон не го познавам и съм пълен с подозрения относно Мнемозина. Тая манипулаторка.
Ама не ми се смей сега, това си ми е сериозна мечта! Пък и с притеснение чакам Боев да ме променя. Ми отнеси се с разбиране малко! :crying:

А най-смешното е, сега като се замислих, че всъщност съм била в такава тълпа. Е, нямаше химни за Льобон, де, сигурно наум сме си ги скандирали, но беше много приятно. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:Ето още нещо интересно потемата. Поне за мен...
Да.
То работата с тия протести стана като на камилата.

Благодаря! Прочетох...
Panta rhei...
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Green Light написа:
Седнали Цар Киро, Доган и Бойко на маса да пият и ядат...
Що ли така ме радват такива простотийки?...

Аз пък много се забавлявам, когато си представя холивудския модел на тандем - светло и тъмнозелен. И двамата еднакво светли в душите си. Например - в "Под прикритие" да добавят нов песонаж, комбина на главния - тъмен, израстнал в гетата и вербуван от полицията в последствие. Естествено забавен, свири на хармоника и разказва вицове...
Имам и визия за сцена от филма - ето го новия чака на явката с полицията. Дегизиран:

Изображение
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

maggot написа:....
е.. кеворк ли требеше да им каже на журналята, че 'ром' е некво питие
а 'циганин' си е баш термина за тия скакалци
гледам и у форума се изразяват некои съвсем 'политически коректно'
аз не съм кеворк, ма държа да напомня, че названието е циганин
мангал, кюмур, мангуста, мангасарин и прочее, макар и описателни
навяват некво пренебрежение къде тея паразитни племена
и макар и коректно /без да обиждам малцината наистина заслужаващи си уважението представители на този многоброен етнос, успяли да изкласят и да еволюират над нивото на гетото само и благодарение на техните собствени усилия и упорство/ звучащи, последните няколко десетилетия се говори за цигани и никой не се притесняваше от тази дума
ни циганите дето се самоопределяха като такива, ни останалите, дето ги наричаха цигани
сега ко стана?! сорос с кинтите ли наложи новия термин? журналята придворни ли?!

иначе наистина всички медии изместиха в говорилнята въпросите
те сега съм по варненско
и случайно си се срещам с хора дет са пропищели от циганята
нормални работещи и плащащи данъци хора от различни етноси
и на всички някой мангал е изскубал по няколко сантима кабел от инсталацията на къщата колкото да им създаде проблеми за стотици кинти /взимайки стотинки за гепеното/
и всички са се обзавели с добермани или други хапещи твари, вместо държавата
и са си решили половинчато проблема
в техните си дворове
но казват, че извън имотите им..доберманите няма как да заместят държавата
и понеже са моя или по-голяма възраст, помнят и бай-тошовото време дет сички цигани бачкаха и децата им ходеха на училище
смееха ли да не...?!
и на всички извода е един: липсва политическа воля. и с липсата и се плащат други 'услуги' към политиците само и само да не изпуснат кокала и да се неглижира всеки разумен вот с преборване 1:10 с купени гласища по изборите
било за местен дерибей, било за държавен такъв
тва е
от първа линия
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

"Когато някой се осмели публично да заяви и опише реалния двоен стандарт на българската държава спрямо етническото българско население, то той може да бъде подведен под наказателна отговорност за насаждане на етническа омраза."

Илиан Сашов Тодоров работи като Нещатен сътрудник в парламентарна комисия по външна политика и отбрана. Регионален отговорник за гр. Перник от ПП АТАКА. Завършил е Военна Академия "Георги С.Раковски" - магистър - Национална сигурност и отбрана, УНСС гр.София - бакалавър по икономика. Специализирал е в George C. Marshall European Center for Security Studies, Германия - тероризъм, както и в още десет чуждестранни университета в САЩ в направление сигурност и тероризъм. Владее английски, испански и руски език.

Любимият му цитат е на Марк Твен: "В началото на промяната, Патриотът е човек, който се среща рядко, смел, мразен и презиран. Когато обаче неговата кауза успее, колебливите се присъединяват към него. Защото тогава, не струва нищо за да бъдеш патриот."

целият текст в линка към цитата
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Публикувай отговор