Sweety написа:
Е, то това е писано преди много време...пък и аз не се скитам бе Боев..упс...Иваело...стоя си на едно място...и четирите- пет часа път от пътната ми врата до летище София са като пътуването на някой аргатин от съседната околия!
Да кажа тука, не на тебе, на всички дето, има няма се се сещат да ме щипят и боцкат за емигранството...не се оправдавам, не се чувставм избягала и т.н. мъчно ми е за много неща, носталгия и т.н., за още по-много гледам да не се сещам...
...аз и сиан ми сме като едни джедаи, дето сме се скрили в блатото ли беше?..за малко...от тъмните сили
а пък Боев дето ги дели емигрантите (и в този сайт) на успели и прославещи името българско, и на такива като суити

...No comment
...
това за ляво ориентираните ми предци ми се мержелее щото само като прочетох 'клекнала' и 'подложила' и при наличието на тия л и ж, и на факта че не съм виждала Роберт от около 3 месеца, и ще го 'видя' много скоро

просто се възбудих сексуално
Ивайло с "й" ако обичаш!
Коджа ти тенкс - отдавна не ми се беше случвало да възбудя сексуално булка само с думи и от такова разстояние... е тва сме българските юнаци значи - левенти.
Виж са, тоя цитата от Раковски е посветен на стотиците хиляди българи напускащи родните си места след поредната руско-турска война в следствие на страх, принуда или пък на откровена агитация. Според мен ситуацията в момента е идентична - мнозина българи буквално се скитат по света не поради страх за живот и имущество, а заради хляба насъщен, все един вид принуда нямаща нищо с основополагащите принципи на ЕС за свободно движение на хора и капитали. Изборът всеки го прави сам за себе си и през ум не ми е минавало да же да деля емигрантите на такива или онакива, емигрантът си е емигрант - проблемът е, че в мнозинството си са просто донори на плът и кръв - сиреч, подмладяват и възстановат чужди нации, вливат свежест в застарели народи. Синът ти може ли да чете и пише на български, какво знае за българия, чувстваш ли се добре в кожата си при мисълта, че не той, а ти правиш може би най-важният избор в живота му за това какъв ще бъде, как ще се нарича и къде ще живее...?
А относно левичарите или да си го кажем директно - комунистите - ми е интересно, защото преди години когато беше "вся власт советам", сиреч, обладаваха и консумираха цялата власт в страната, порицаваха, затваряха в лагери и затвори, разстрелваха на границата и за много по-малко. В черно е била повита тая която дръзваше да се разведе или пък не дай си боже да пристане(да не говорим без брак) на някой от неправилния блок, сиреч от ония идеологическите, класовите врази....та, убеждавам се, че прав е бил оня дето е казал, че децата са най-голямото наказание за делата на родителите.