Мнемозина написа:...
П.П. Боже, ти пък намери с какво да ме просвещаваш.

То е все едно да препоръчаш на Гаспод да прочете Пратчет... само дето нямам чак такъв пиетет към Георги Марков.
Ти пък - щъ просвещавам па баш тебе да ма прощаваш - линкът не е за теб, а за всички останали дето ще отворят темата и него.
Иначе знам, че ГМ е "спорна" личност, защото е бил на софрата с баш бамбалите по онова време, но това пък погледнато от друг ъгъл, подобни подхвърляния и намеци , са си стандартна комунистическа процедура по омаскаряване...
Факт е обаче, че предлага различна от ортодоксално комунистическата гледна точка за събитията по това време. А именно, че това не са години на усилен подем и всенароден възторг по изграждането на социализъма, а пасивен отпор на масовия терор налаган чрез и последната клетка на компартията - редовия комунист - доноси, заплахи, репресии...
А сега се налага легендата, митът за комуниста идеалист дето е бил непричом за ставащото, видите ли, той, комунистът идеалист е вярвал във някакъв светър идеал!!! идеялат, че да ти стане идеално трабва да избиеш цяла една прослойка от обществото, та да можеш да заемеш нейното място и чрез диктатура и репресии да накараш останалите да ти служат!!! Плюя аз на такъв идеал и на всички дето се опитват да ми пробутат тая лъкардия!