"dutch oven" cast iron
Тежи майка си и татко си, но си струва.
Ако не е достатъчна сумата, окайте.

Туй изглежда здраво. Може да се използва като хладно УрУжие с/у дебели тикви. Ъъъ...глави.Звеневия написа:Моля за помощ! Готов съм да платя 100 лева и нагоре за такъв уред/съд за готвене
"dutch oven" cast iron
Ако не е достатъчна сумата, окайте.![]()

Туй да не е някоя волшебна тенджура "гали стомахче"Звеневия написа:Моля за помощ! Готов съм да платя 100 лева и нагоре за такъв уред/съд за готвене
"dutch oven" cast iron
Виждала съм dutch ovens далеч на Изток. Даже Съкровището по едно време имаше такава - изчезна при едно пренасяне (тенджерата изчезна, не Съкровището, за щастиеЗвеневия написа:Моля за помощ! Готов съм да платя 100 лева и нагоре за такъв уред/съд за готвене
"dutch oven" cast iron

квот сложиш[unknown] написа:Кво толкоз има в тая тенджера?![]()
Значи си е една прозтъ тенджуръ.3meu написа:квот сложиш[unknown] написа:Кво толкоз има в тая тенджера?![]()

от всякъде[unknown] написа:Значи си е една прозтъ тенджуръ.3meu написа:квот сложиш[unknown] написа:Кво толкоз има в тая тенджера?![]()
За кво ти е таз яка тенжура...да не си транжирал тъщандрата ве...Ей тъщофаг такъвЗвеневия написа:Моля за помощ! Готов съм да платя 100 лева и нагоре за такъв уред/съд за готвене
"dutch oven" cast iron
това е тенждера от чугун, тежи 5 килаПипилота Шантиклер написа:и на мен ми е любопитно
каква е тази тенджера? кое и е специалното?
Dark написа:това е тенждера от чугун, тежи 5 килаПипилота Шантиклер написа:и на мен ми е любопитно
в нея се готви добре - като пържиш месо не залепва /нещо като Тефал ма без оторовното покритие/, картофи на маслена баня също стават пърфект без да се превръщат в залепнало разгвацано пюре, плюс много други неща - каквото се сетиш става добре. Тенждерата е с дебело дъно, лесно се мие, няма покритие което да може да падне и може би на мен ми се струва, но яденето става по-вкусно
Нещо като пюрирано:-)Kent написа:Добра утрин Дарки"разгвацено" кво е? мммм? откъде е тази дума? нещо като кльокащо, шлюкащо или смъдено
..има ли я тази дума някъде по регионите или я измисли сега. Данке
![]()
П.П. Събирам думи

тц, сиво/белия се среща масово, в него лепне, няма миене и е гадостЗвеневия написа:Даркиви закопа с отговора! Е затова си струва инвестицията.
Най-отива на Верчето да пита мъжо от Украйна, щото там чугуна е Йофтин и добре балансиран като изработка/цена/качество, но с едната разновидност, че имат ОЛЕКОТЕН -сиво/бял (за украинските блондинки) вариант, който мен не ме блазни.
Благодаря за вниманието, ВЕРНО не предвидих, че от другата страна на екватора ако пътува, ще стане тройна като цена.
А какви сърмички и пълнени чушки стават, не е истина.. Бе, тя свеки има такава, носена отдальеко, освен да й я гепнемDark написа: в нея се готви добре - като пържиш месо не залепва /нещо като Тефал ма без оторовното покритие/, картофи на маслена баня също стават пърфект без да се превръщат в залепнало разгвацано пюре, плюс много други неща - каквото се сетиш става добре. Тенждерата е с дебело дъно, лесно се мие, няма покритие което да може да падне и може би на мен ми се струва, но яденето става по-вкусно
Начи, майка ми има таквъз тенджура, ама е сребристо бяла, а не черна. Чугунена, доста дебелостенна и тежка. Води се котле. Не е с дръжки, а с ушички с дупки и дъното и е доста по заоблено. Презумцията е, че ще се използва за готвене над огън.Звеневия написа:Dark написа:това е тенждера от чугун, тежи 5 килаПипилота Шантиклер написа:и на мен ми е любопитно
в нея се готви добре - като пържиш месо не залепва /нещо като Тефал ма без оторовното покритие/, картофи на маслена баня също стават пърфект без да се превръщат в залепнало разгвацано пюре, плюс много други неща - каквото се сетиш става добре. Тенждерата е с дебело дъно, лесно се мие, няма покритие което да може да падне и може би на мен ми се струва, но яденето става по-вкусно
Даркиви закопа с отговора! Е затова си струва инвестицията.
Най-отива на Верчето да пита мъжо от Украйна, щото там чугуна е Йофтин и добре балансиран като изработка/цена/качество, но с едната разновидност, че имат ОЛЕКОТЕН -сиво/бял (за украинските блондинки) вариант, който мен не ме блазни.
Благодаря за вниманието, ВЕРНО не предвидих, че от другата страна на екватора ако пътува, ще стане тройна като цена.

Намерих ви още рецепти. Вече сте почти готови. Само тенджерата ви остава4avdar4e написа:
А какви сърмички и пълнени чушки стават, не е истина.. Бе, тя свеки има такава, носена отдальеко, освен да й я гепнем

..могDark написа:гвацам = ъъъ, трудно да обясня, може ли с примери?Kent написа:Добра утрин Дарки"разгвацено" кво е? мммм? откъде е тази дума? нещо като кльокащо, шлюкащо или смъдено
..има ли я тази дума някъде по регионите или я измисли сега. Данке
![]()
П.П. Събирам думи
от т.нар. Македония
Да де...И за т'ва се сетихDark написа:Може да гвацаш в калта на двораfrisky lioness написа: Нещо като пюрирано:-)
Пък мъж ми много се чудИ и маЯ на "потибирчвам":winkw:

Аз още снощи пуснах СМС на мъжа ми, но той бил вече в Галац - връща се насам де. Но със сигурност пак ще ходи и ще му проведа подробен инструктаж какво да търси, ще му обясня и за украинските блондинки.Звеневия написа:Dark написа:това е тенждера от чугун, тежи 5 килаПипилота Шантиклер написа:и на мен ми е любопитно
Даркиви закопа с отговора! Е затова си струва инвестицията.
Ъъъъ... и в други работи можеш да гвацаш.frisky lioness написа:Да де...И за т'ва се сетихDark написа:Може да гвацаш в калта на двораfrisky lioness написа: Нещо като пюрирано:-)
Пък мъж ми много се чудИ и маЯ на "потибирчвам":winkw:
Кал винаги върви с разгвацана или с гвацам:-)