Гутен морген
интернетчето ти е забранено сегаshshtt написа:Само набързо да се похваля
Седнала съм с лаптопчето на мъжа ми в една хотелска стая. Сам сама съм, интернетчето ромоли, а отсреща слънцето е огряло шарена гора и писани къщи. Мисля че е крайно време да изляза да ги видя отблизо.
В Оберамергау съм.
марш навън
с фотоапарат
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Piqndurnik
Нямате ли си мъглица в Оберамергау?
Ако имаш време може да скокнеш до Laber. Има и лифт дори, но пътечката е много живописна, особено в горната част. Мястото е популярно за скачане с парапланери. Има и изглед към Ettal.
От другата страна пък има няколко пътечки, които водят до една кръчма(August-Shuster-Haus), кацнала на ръба на скалите със страхотна гледка към долината и върховете срещу Linderhof. Една от пътечките, не помня коя, може да е и от Unteramergau минава покрай поточе с водопади.
Ако имаш време може да скокнеш до Laber. Има и лифт дори, но пътечката е много живописна, особено в горната част. Мястото е популярно за скачане с парапланери. Има и изглед към Ettal.
От другата страна пък има няколко пътечки, които водят до една кръчма(August-Shuster-Haus), кацнала на ръба на скалите със страхотна гледка към долината и върховете срещу Linderhof. Една от пътечките, не помня коя, може да е и от Unteramergau минава покрай поточе с водопади.
Наздраве 
- Green Light
Нали съм Калитко грам мъглица нямаPiqndurnik написа:Нямате ли си мъглица в Оберамергау?
Сноу беше писала тук за теорията на счупения прозорец - с бг и германско най-точно се онагледява.
Трябва ни огромен начален тласък за да си оправим прозорците, а след това е предимно постоянство и дисциплина.
Бях една седмица в Цехтрална Германия, толкова е различно от тук с тези къщички с греди и кирпич - фантазия. Обаче по любопитното беше, че случайно имах възможност да отида в две три училища - приятелката ми е даскалица там по чело и направо паднах от възторг.
Хората си изграждат публика, потребители на изкуство от векове. Такова богатство на форми и възможности за изява на любителите!
Абе дълга тема. Много, много ми харесва Германия. Прекрасна страна си избрал за живот.
Утре сме в Мюнхен дано да успеем да видим повече неща и да не е много студено.
- Piqndurnik
2-5 °C. Oбаче на Marienplatz вече би трябвало да има греяно вино (Glühwein). Като удариш едно, ще се сгрееш. Ако не стигне, ще повториш. Съвет от мен - ако те питат "Mit schuss?", отговори "Ja" и ще ти налеят вътре и едно малко ромче. Така сгрява по-добре.shshtt написа:...Утре сме в Мюнхен дано да успеем да видим повече неща и да не е много студено.
Ако имаш проблеми със стомаха, пий и един ранитидин с винцето, че иначе много киселини.
Наздраве 
Piqndurnik написа:2-5 °C. Oбаче на Marienplatz вече би трябвало да има греяно вино (Glühwein). Като удариш едно, ще се сгрееш. Ако не стигне, ще повториш. Съвет от мен - ако те питат "Mit schuss?", отговори "Ja" и ще ти налеят вътре и едно малко ромче. Така сгрява по-добре.shshtt написа:...Утре сме в Мюнхен дано да успеем да видим повече неща и да не е много студено.
Ако имаш проблеми със стомаха, пий и един ранитидин с винцето, че иначе много киселини.
- Green Light
Не ти знам как ти вървят нещата, Пияндурни, обаче ако случайно не дай Боже го закъсаш или имаш нещо нужда, да знаеш че страшни пари можеш да изкараш като гид.Piqndurnik написа:2-5 °C. Oбаче на Marienplatz вече би трябвало да има греяно вино (Glühwein). Като удариш едно, ще се сгрееш. Ако не стигне, ще повториш. Съвет от мен - ако те питат "Mit schuss?", отговори "Ja" и ще ти налеят вътре и едно малко ромче. Така сгрява по-добре.shshtt написа:...Утре сме в Мюнхен дано да успеем да видим повече неща и да не е много студено.