Коледата

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Мнемозина написа:
Ами спестих ти това, че тия театрални трупички ...
Нима?

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Талибан написа:
Мнемозина написа:
Ами спестих ти това, че тия театрални трупички ...
Нима?
Не. :roll::lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Мнемозина написа: Да те светна и теб: като питаш, няма да се получи. Направо забраняваш - и толкова.
Личен опит. :lol:
Готово, бе. Хващаш ме в точното настроение.

Тая година - никакви есемеси няма да пращам за Коледа. Или се обаждам, или после наживо честитя на патерици, или нищо.
Някой присъединява ли се?
Аз, веднага.
Всъщност изобщо не съм и имала намерение да изпращам смс-и за Коледа. Много обичам някой да ме кара да правя това, което и без това правя. :lol::lol::lol:
Panta rhei...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

И аз не си падах по коледа никак, но сега е различно.
Още не ме е прихванал коледният дух, но знам че като се прибера другата седмица, изчистя, сложа елха и е украсено и ще ми стане хубаво.
Подаръци трябва да взема за всички от семейството по нещо мъничко, да сготвя кой каквото обича и т.н. все приятни неща.
Но най-вече ще си видя децата и ще се съберем цялото семейство.
И с приятелите планирам да се срещна, и до родния град да отида и въобще с чисто сърце мога да кажа че сега обичам коледата :bigsmile:
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

и аз не пращам смс
обаждам се на близките и това е
но и картички не пращам, а на майка ми това много и липсва, дано да не забравя тази година
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

shshtt написа:И аз не си падах по коледа никак, но сега е различно.
Още не ме е прихванал коледният дух, но знам че като се прибера другата седмица, изчистя, сложа елха и е украсено и ще ми стане хубаво.
Подаръци трябва да взема за всички от семейството по нещо мъничко, да сготвя кой каквото обича и т.н. все приятни неща.
Но най-вече ще си видя децата и ще се съберем цялото семейство.
И с приятелите планирам да се срещна, и до родния град да отида и въобще с чисто сърце мога да кажа че сега обичам коледата :bigsmile:
Днес, днес ми е последният свръхнатоварен ден. Надявам се ако оцелея и след него, да се събера най-после на едно място.
И да се усетя предколедно - с все украси и ухания в кухнята.

Като се сетя, че имаше години, в които още от началото на декември започвах да правя някои неща...
Примерно - а, ето, за смс-ите.
У нас подготовката за Коледа в по-спокойните времена започваше точно в началото на декември с чупенето на орехите за сладкишите. И сега не ми е интересно да купя готови - то си беше като ритуал, първият предвестник.
Та веднъж пратих на майка ми смс с текст "Орехите за Коледа - начупени".
Е, след два дни следваше друг: "Орехите за Коледа - изядени". :grin: Но - бяхме отпочнали празника.
Panta rhei...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

орехите за коледа изядени:rotfl24:

на мен от днес ми започват шетанията и празнуванията
още малко ще помързелувам тук и ставам да действам
а времето навън е приказно - слънце, синьо небе и едни облаци причудливи
обичам гърция
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

И за мене днес е лудница голяма.
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

...аз най-после успях да настина от тия Коледни концерти в църкви и вече втори ден съм в къщи! :-)
и не правя ни-що..през деня де...
тази седмица беше една от най-натоварените в живота ми...имах си записки още миналата седмица, а всеки ден си правих мислени оперативки...
значи тая англйската коледа е много hectic...това картичките на всеки почти всички колеги и поне20-30 роднини са едно на ръка, то не са кейкове дето се почват 2-3 месеца преди коледа с разните му там ликюри и ядки дето трябва да се тамарят два пъти в седмицата докато са в хладилника, то не са коледни партита, на които всяка уважаваща себе си дама се появява толкоз наглсена, както в Бг се ходи на сватба, а някои почват с купуването на коледните подаръци някъде през октомври, както и пазаруването за Коледната трапеза трябва задълвително да е свършено поне седмица преди 24....
ах..аз разбира се повечето от тия неща ги пропуснах обаче заради малкия се озовах на три коледни концерта и едно панто в последната седмица...а..сега си спомних, че една вечер се озовах в 2.5 сутринта да опакавам подаръци...просто не погледнах колко е часа като почнах
Та той пее в един хор и блгодарение на него се на три различни места, две от които църки, се озовах в изправено положение, с червени листа с текстове, да пея химни за NEW KING was born...и т.н.
:grin: как исках някой да ме снима. Едното от тия места беше църкавата в която беше училищния коледен концерт, където съм сигурна успях да настина, от което съм по-скоро доволна и с чиста съвест и променен глас се обадих на шефа ми да му кажа, че и днес няма да отида а работа :-)
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

shshtt написа:

абе тоя народ съвсем е изперкал и частност даскалиците и шефа на тази детска градина!
платен дядо коледа и фотограф! като маже някой татко или доброволци да свършат тази работа:mad:
ама и родителите сте за бой, че се съгласявате
точно така! за бой са..за бой сме...ама като няма как да се организират...ей за това са синдикатите и нпо-тата ;-)
Блажени са бедните духом
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Суити, от одеве гледам картинката ти в профила... Бога ми, не мога да разбера в каква поза си, кое ръка кое крак...

Седнала си по турски на поляната?
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

itcome написа:Суити, от одеве гледам картинката ти в профила... Бога ми, не мога да разбера в каква поза си, кое ръка кое крак...

е това какво общо има с Коледата, а?
(май трябва да я сменя тая картинка..с някоя по-коледна)
седнала съм по турски н аполянката, а отдясно има захвърлена една раница...
но няма да се обидя, че не различаваш кое ми краката, кое ми е ръцете...
аз колко време ми трябваше да разбера какво е това на картинката на Грийн!...Мислех, че е гъсеница, то май било светофар..амам не свети зелено..
а тази на Дивата луна все още ми е загадка..прилича ми на някакъв кашалот който се показва от водата...всеки път като я видя и се опитвам д ая разгадая...това ми е судокуто
:winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Тъкмо си викам, ще спя... и ти сега нова загадка... коледна разбира се...
На мен ми прилича на рапан.. ама маскиран като мида :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

От мен малко почерпка, от днешните творения - чаени бисквити копчета и линцерови сладки
Изображение Изображение
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
Не. :roll::lol:

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

itcome написа:Суити, от одеве гледам картинката ти в профила... Бога ми, не мога да разбера в каква поза си, кое ръка кое крак...

Цъ! Гъбосва те. Забила е коляно с левия крак, десния е свит, приклекнал, с левицата стиска някакъв/нещо си за гушата, а с десната лобути яко.
Ку не верваш искай голям размер на фотката да видиш.
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Ibasi коледната тема... кечистка.
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Талибан написа:Изображение

Е те тва е Коледа-та дами и господа.
прекрасно е
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

itcome написа:Ibasi коледната тема... кечистка.
те и совите не са това дет са...
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Аз есемеси не пращах. Получих три, а предишни години са били десетки. Питах колегите и при тях положението е такова - супер малко получени, и супер малко изпратени.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:Аз есемеси не пращах. Получих три, а предишни години са били десетки. Питах колегите и при тях положението е такова - супер малко получени, и супер малко изпратени.
е, какво очакваш?! ти най-официално обяви поздравителните смс-и за персона нон грата
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Green Light написа:Аз есемеси не пращах. Получих три, а предишни години са били десетки. Питах колегите и при тях положението е такова - супер малко получени, и супер малко изпратени.
е, какво очакваш?! ти най-официално обяви поздравителните смс-и за персона нон грата
Да е ясно, че това се отнася до Коледа, НГ и 8ми март. За именния ми ден, поздравявайте ме, че вашта кожа! Правя списък на тия дето не са ме поздравили, да знаете.
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Гриньов ден де е?

и само за звук - Гриньовица... пълни ми душата :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

itcome написа:Гриньов ден де е?

сигурно на Цветница, нали тогава празнуват всички зелении, пънове, дънери, а той все пак е Грийн...от друга страна може да празнува на Св Патрик, там нали също голяма зеленилка настава заради детелините.

Ми да си остави тук телефона Грийн. Как да му се обадим като не си е публикувал номера и витаят митове около него. Има ли го, няма ли го. Съествува ли, измисля ли си се?...
:lol:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

То пише по вестниците, но за да не те държа в напрежение - Гергьовден
"да се хванем за зелено - утре е Гергьовден"
Дай да не се размечтавам отсега
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

windcolours написа:

сигурно на Цветница, нали тогава празнуват всички зелении, пънове, дънери, а той все пак е Грийн...от друга страна може да празнува на Св Патрик, там нали също голяма зеленилка настава заради детелините.

Ми да си остави тук телефона Грийн. Как да му се обадим като не си е публикувал номера и витаят митове около него. Има ли го, няма ли го. Съествува ли, измисля ли си се?...
:lol:
Май съм измислен, бе Уиндколорс. Измислен съм. Отначало бях съвсем малко измислен, после повече и така с годините станах измислен изцяло. Вече нямам нито една реална черта.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Май съм измислен, бе Уиндколорс. Измислен съм. Отначало бях съвсем малко измислен, после повече и така с годините станах измислен изцяло. Вече нямам нито една реална черта.
Да вземем да ти измислим някоя. :blum:
Panta rhei...
Публикувай отговор