Какво ще готвите

Все същите
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Коледна пуйка с арпаджик и кестени и гъбки... мммммм.... задобрявам...

Ама дядо рече да не се хваля, че съм правил пиле за Коледа... сиромашия било :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

itcome написа:Коледна пуйка с арпаджик и кестени и гъбки... мммммм.... задобрявам...

Ама дядо рече да не се хваля, че съм правил пиле за Коледа... сиромашия било :)
КАжи му на дядо ти, че каквото и да правиш, се ще е проблем. Или ще ти викат че е на сирмашия(и значи да си траеш) или че се фукаш от охолство(и значи да си траеш пак).
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Мнение от Fairy of the Flowers »

Green Light написа: Ей, не е завист, не е чудо.
:lol: Ми не можеш ли да си пиеш като хората от стъклена бутилка, к'во се праиш? :-) Поне една гарафа тури на масата като икаш да е по-така, к'во сега бъчвичка със сичките му мурафети :lol:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Gaspode написа:
Green Light написа:Лакирах си и си направих много готино едно малко бъчве и ще сипвам страшна кюстендилска гроздова на желаещите.
Тва с лакирането е било голяма грешка според мен. Все едно е сега дали ще ползваш бурето или някоя пластмасова бутилка. Лакът запечатва порите на дървото. Няма "дишане". А за да отлежава ракията (или което и да е от там питиетата) трябва кислород все пак. Не съм чувал винпромите да си лакират буретата...
чакай и аз да се включа към отбора на завистливите. лакирал е здраво бурето, за да не му "пие" грозданката :cool:
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Gaspode написа:
Green Light написа:Лакирах си и си направих много готино едно малко бъчве и ще сипвам страшна кюстендилска гроздова на желаещите.
Тва с лакирането е било голяма грешка според мен. Все едно е сега дали ще ползваш бурето или някоя пластмасова бутилка. Лакът запечатва порите на дървото. Няма "дишане". А за да отлежава ракията (или което и да е от там питиетата) трябва кислород все пак. Не съм чувал винпромите да си лакират буретата...
чакай и аз да се включа към отбора на завистливите. лакирал е здраво бурето, за да не му "пие" грозданката :cool:
Мнда! У нас е забранено пиенето без мене.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Изображение
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Green Light написа:
Sweety написа:...
...толкова ми е гадно...
продължавам да яувам за познати които са загубили работа за 2000 и сега им предлагат нещо за 500
Знам, че няма да го приемеш лично и да се засегнеш, но твоето учудване е почти обидно. Какво си мислеше, че е тук? Откъде е този потрес? Нали четеш? Гадни дни и гадна гпдина. Гпдина в които трябваше да казвам че не мога да изпълня това което съм обещал. Че семейства няма да вземат това на което са разчитали или че човек отива навън на улицата.
Учудваш се на ежедневието ни
е!..аз няма да се засегна, ама звучи сякаш ти си се засегнал..
и не беше точно учудване моето...плач и яд беше..и егоистично...не очаквах тази моя мила дружка да ми каже нямам пари и няма да има иху аху тоя път...аз тоя път както никога имах за едно иху аху...аз приятелка в Англия нямам и това е много важно за мене...разбираш ли?
Какво да съм си мислела за тука? Ми не е много по-различно от това което си мислех преди 3 години и преди 10 години, и преди 15...
виновни са комунистите, комунистите-крадци, комунистите убийци, американските империалисти, тарикатите, и т.н. и т.н...ама най-много си виновен ти, твоето семейство, колегите ти, прятелите ти, моите приятели, моето семейство, моите колеги-бивши...всички ние...
...
И естествено, че се учудвам на ежедневието ви..и се учудвам ти що не се учудваш...
Пример...Дянков каза по-слабото евро било добре за износа, ми той половината износ и половината внос е със Европа, а пък салдото с Русия все е отрицателно...пък и на фона на икономическата криза това за курса на еврото...кво? Дето се вика вече и аз започнах да разбирам кога, как и за какво ме лъжат и баламосват, крайно време е и другите българи за започнат...
за ББ нищо няма да кажа бе...нищо!
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

а..и другия пример беще този за бития шеф на фонд Земеделие
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/12/ ... nov_vidia/
Този е от добрите сега, така е както казва ББ...и от баща ми също чух някои истории
за мене обаче той не е достачно добър и не ми е симпатичен. Направил е тъпото изказване: "Правя си тъпия извод, че колкото повече работиш, толкова повече си уязвим."
Е, ми...какво му се казва на това

...изобщо цялата история тука в последните 2-3 години ми напомня приказката за Късметът и двамата братя..късметът има ли го, няма ли го...но винаги го има големия брат
какво правим като ни се свърши късмета...тоест европейските пари
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Fairy of the Flowers написа:
shshtt написа: мъжете когато те издържат или печелиш по-малко от тях много насериозно се вземат и забравят че благоверната е самосточтелен и отделен индивид
и тя също забравя
Те и когато не те издържат и печелиш повече от тях пак се вземат много насериозно, сигурно от комплекси, но тогава поне жената не го забравя.
ооо...това за кой колко печели, комплексите, и кой как се взема насериозно да го оставим...не това точно е най-важното...аз лично за себе си съм решила, че няма да ги оправим нещата в тоя живот, и аз понеже имам син, тая кауза буквално съм я завряла под килима, да не се вижда
:grin:
Блажени са бедните духом
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Sweety написа:
shshtt написа: мъжете когато те издържат или печелиш по-малко от тях много насериозно се вземат и забравят че благоверната е самосточтелен и отделен индивид
и тя също забравя
Те и когато не те издържат и печелиш повече от тях пак се вземат много насериозно, сигурно от комплекси, но тогава поне жената не го забравя.
ооо...това за кой колко печели, комплексите, и кой как се взема насериозно да го оставим...не това точно е най-важното...аз лично за себе си съм решила, че няма да ги оправим нещата в тоя живот, и аз понеже имам син, тая кауза буквално съм я завряла под килима, да не се вижда
Пишете ги такива, пишете! И после 3ти януари бил най- депресиращия ден в годината...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Sweety написа:...
е!..аз няма да се засегна, ама звучи сякаш ти си се засегнал..
и не беше точно учудване моето...плач и яд беше..и егоистично...не очаквах тази моя мила дружка да ми каже нямам пари и няма да има иху аху тоя път...аз тоя път както никога имах за едно иху аху...аз приятелка в Англия нямам и това е много важно за мене...разбираш ли?
Какво да съм си мислела за тука? Ми не е много по-различно от това което си мислех преди 3 години и преди 10 години, и преди 15...
виновни са комунистите, комунистите-крадци, комунистите убийци, американските империалисти, тарикатите, и т.н. и т.н...ама най-много си виновен ти, твоето семейство, колегите ти, прятелите ти, моите приятели, моето семейство, моите колеги-бивши...всички ние...
...
И естествено, че се учудвам на ежедневието ви..и се учудвам ти що не се учудваш...
Пример...Дянков каза по-слабото евро било добре за износа, ми той половината износ и половината внос е със Европа, а пък салдото с Русия все е отрицателно...пък и на фона на икономическата криза това за курса на еврото...кво? Дето се вика вече и аз започнах да разбирам кога, как и за какво ме лъжат и баламосват, крайно време е и другите българи за започнат...
за ББ нищо няма да кажа бе...нищо!
Не съм се засегнал. Май верно така звуча, но сега днес не го чувствам като обида нещо. Просто много често, ама прекалено вече често, слушам и чета мнения на чужденци как трябвало да си организираме ние тука съда, здравеопазването, градския транспорт, чистотата и така нататък. Норвежки професор по физика, френски финансист, унгарски бизнесмен или чех- дисидент, всички сякаш от един поглед разбират как точно трябва да се оправим. Тая държава има чистота и здравеопазване от времената когато норвежците са се мислели за вид моржове, обаче.. да не продължавам.
Няма тука крайно време за такива неща. Крайно, начално аз тука си живея.

Сега за да оправя впечатлението доколкото мога, че кажа че за Дянков ме разсмя. Точно така е, елементарно, елементарно та чак тъпо представяне на нещата. Да не говорим, че щом имаме такава файда да сме извън еврозоната(и с тва падащо евро, нали), значи бързо бързо трябва да развържем еврото от лева. И нашия горд лев, подплатен с чутовното ни производство нали на чесън и жълт кантарион, като набере една мощ.... Германия като нищо ще направи валуен борд ишсе върже за нас. До 21ви декември най- късно.
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Мнение от Fairy of the Flowers »

Sweety написа:
и тя също забравя
Това не е философска тема, Суити. На младини и аз така мислех - важното е животът да върви. Да ама не - спряха ми въздуха и си реших кардинално проблема. Това е най-доброто, което ми се случи през тази година.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

подариха ми малко буренце за ракия, но сега трябвало да му слагам вода със сода за хляб и чак после - ракията... Виното стана страхотно тази година, дано и ракията да е така :cool:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа: значи бързо бързо трябва да развържем еврото от лева. И нашия горд лев, подплатен с чутовното ни производство нали на чесън и жълт кантарион, като набере една мощ.... Германия като нищо ще направи валуен борд ишсе върже за нас. До 21ви декември най- късно.
водят се вече преговори, ние ще заложим и около милиард яйца от много свободни кокошки. Нещата са сериозни!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

ELBI написа: водят се вече преговори, ние ще заложим и около милиард яйца от много свободни кокошки. Нещата са сериозни!
мда... как викат у родопите
туриха ни "магарешки винетки" *

*чипове кат на кучетата и марки по ушите на добичетата които се плащат от...притежателя естествено
то и паспортът е докимент на държавата...ма ние си го плащаме
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

WALL-E написа:
ELBI написа: водят се вече преговори, ние ще заложим и около милиард яйца от много свободни кокошки. Нещата са сериозни!
мда... как викат у родопите
туриха ни "магарешки винетки" *

*чипове кат на кучетата и марки по ушите на добичетата които се плащат от...притежателя естествено
то и паспортът е докимент на държавата...ма ние си го плащаме
еее, бизнесът трябва да върви

колко струва един чип http://www.microchipidsystems.com/cgi-b ... %20Syringe
и за колко го предлагат у нас?
да не говорим, че общината трябва да изкупи доста четци. а пък най-случайно един готин пич е внесъл известно количество...
just perfect
Публикувай отговор