Шистов газ

Все същите
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Реч на Обама
обърнете внимание на това, как
Обама обеща подкрепа за ползването на националните запаси от шистов газ, но повтори позицията си, че правителството трябва да се съсредоточи върху безопасното им експлоатиране. Той призова правителството да изготви пътна карта за отговорно производство на шистов газ и заяви, че администрацията му ще наложи нови правила на здравия разум, които да гарантират, че производителите защитават обществеността.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

WALL-E написа:
Мнемозина написа:той ще продължава да си стои там и да чака. И когато на другите им свършат запасите, ще го ударим на живот.
е да...ма зтова са измислили оня термин за "скакалците"
наричат го "мидълл мениджмънт кризис"
появява се у некоя фирма некво недоносено "мби"-айче
току що завършило колешшшш
/примерно при айвън ма у щатите :grin: /
обикновено син или щерка на некой "фактор"
и от "мби"-ски колешшш естествено :cool:
че как по-надоле :grin:

и почва да върти едни екселски таблици налево и надесно
за да изкара резултата + и тренда такъв +
догодина е вече у конкуренцията на по-висока позиция
с по-висока заплата и бонуси фирмени
наричат го обикновено "велю аддет пърсън"

това дето е оставил...кокошките го яли
кой ти гледа миналото :lol:

на новото мЕсто прави естествено същото
като влезеш в кабинето му цари ред
чисто, лаптоп, I-/фон, пад, кар, шит/ и неколко цветни лифлета по секцията
той по шорти и джапанки- мода :cool: /мина модата на костюмираните юпита/

и снова и снова

а след тях и потоп

а инженерите на подчинение винаги си мърморят под мустак
"шорт търм резолтс" винаги развалят "лонг търм резолтс"
а скакалците са на нова нива дето ще опоскат
а инжовете требе да разчисят лайната и да върнат компанията поне в изходна позиция
ако не е твърде късно

та същото по аналогия и с държавата...
Аз така и не го разбрах това "MBA" Какво всъщност завършват тия хора, за какво са готови?
Учат управление на кризи, HR, счетоводство... Еми питам - що не си учат в съответните специалности? Отговор - защото трябва да имат комплексни знания. Защо, бе? - питам. Отговор - за да могат да управляват. Как ще управляват без опит, бе? -аз пак. Еми ще насъберат опит(или пък вече са го насъбрали) и тогава ще управляват. Ама те събирайки опита стават майстори в управление на кризи, на хора и започват да разбират от счетводство. Ситуации, кризи, чанч - опит.
Демек опита прави майстора, мастъра, MBA-я, не училището. И пак аз - Е, като звършат тия хора какво по- точно са завършили? И айде отначало.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Аз така и не го разбрах това "MBA" Какво всъщност завършват тия хора, за какво са готови?
Учат управление на кризи, HR, счетоводство... Еми питам - що не си учат в съответните специалности? Отговор - защото трябва да имат комплексни знания. Защо, бе? - питам. Отговор - за да могат да управляват. Как ще управляват без опит, бе? -аз пак. Еми ще насъберат опит(или пък вече са го насъбрали) и тогава ще управляват. Ама те събирайки опита стават майстори в управление на кризи, на хора и започват да разбират от счетводство. Ситуации, кризи, чанч - опит.
Демек опита прави майстора, мастъра, MBA-я, не училището. И пак аз - Е, като звършат тия хора какво по- точно са завършили? И айде отначало.
Ми нещо като АОНСУ ще да е.
Значи - политология. :grin:
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа: От какво ще спечели повече Добруджа? От жито? Или от 150 годишен залеж на газ?
е, от какво ще спечели повече самоков? от два месеца ски туризъм и толкова летен или от дървен материал? хващайте се за резачките :grin:

п.п. иначе прав си - жалко, че няма бдж в самоков:winkw:
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа:
Ми нещо като АОНСУ ще да е.
Значи - политология. :grin:
Хехехе! Да, точно като АОНСУ
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

не е като "газленд" час и кусур с досадни хамериканци
кратичко 17 минутно филмче на британската "ърт фокус"
барабар с един от създателите на технологията
пенсилвания- шистов ад
май бяха на територия колко нас
субтитри на български
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Публикувай отговор