Моля, моля, аз мога и да готва на скарата. Само дето никой освен мен не ще да го яде това.frisky lioness написа:Пък аз си мислях, че с нея ще почнеш, в така изброения от теб списък по-горе:blum::blum::winkw:Piqndurnik написа: Може би жена ми зная повече. Ще я питам довечера.
До Докторка, Пияндурник, Странниче и други приятели
- Piqndurnik
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не може да е толкова зле:-):winkw:Piqndurnik написа: Само дето никой освен мен не ще да го яде това.
Кат си додиш следващия път, звеневия таман ще се оборудвал с тенджуръ и можете да преминете към уроци с демонстрация и дегустация. Той е твоя човек, шъ знайш:-)
После жена ти няма да може да те познае:-)

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Piqndurnik
Ама аз си го харесвам това, което си го готвя на скарата...frisky lioness написа:Не може да е толкова зле:-):winkw:Piqndurnik написа: Само дето никой освен мен не ще да го яде това.
Кат си додиш следващия път, звеневия таман ще се оборудвал с тенджуръ и можете да преминете към уроци с демонстрация и дегустация. Той е твоя човек, шъ знайш:-)
Наздраве 
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аха. Сега ми се изЯсни. Значи така си го готвиш, че други да не го харесват, за да не те подяждат:winkw: ХитроPiqndurnik написа:Ама аз си го харесвам това, което си го готвя на скарата...frisky lioness написа:Не може да е толкова зле:-):winkw:Piqndurnik написа: Само дето никой освен мен не ще да го яде това.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Piqndurnik
Пържоли - от прасета, пуйки и кокошки. От говеда не слагам, че трябва много млатене с чука за да няма после мускулна треска на ченето.Звеневия написа:Супа топчета на скара,Piqndurnik написа:
Яйца, бъркани на скара,
ШкЕмбенце, пак на скара,
нЭквите му там фрикасенца, яхнийки, гулашовинки, на скара
ИСКАМ РЕЦЕПТИТЕ!
Наздраве 
- Dark Angel
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Я кажи, тази тенджура жули ли се с тел. Сега се сетих, че като че ли съм виждала в Метро или нещо бъркам:blink::?Dark написа:Звеневи, тенджерата която си аресал - да знаеш как става пържено пиле в масло и накрая малко чесън за аромат
всеки миг ще припадна в очакване на вечерята (която аз приготвям)

- Piqndurnik
И се съхраняват в кадифена кутия.4avdar4e написа:Тез тенджури дори не се препоръчва да се мият с препарат. Само се изплакват или се избърсват с домакински салфетки
Наздраве 
- frisky lioness
- Обратна връзка:
И нищо не залепва?:shocked:4avdar4e написа:Тез тенджури дори не се препоръчва да се мият с препарат. Само се изплакват или се избърсват с домакински салфеткиfrisky lioness написа: Я кажи, тази тенджура жули ли се с тел. Сега се сетих, че като че ли съм виждала в Метро или нещо бъркам:blink::?

Re: До Докторка, Пияндурник, Странниче и други приятели
Погледни в магазина на Славейков - на ъгъла на Графа и Дякон Игнатий.Звеневия написа:Моля за помощ! Готов съм да платя 100 лева и нагоре за такъв уред/съд за готвене
"dutch oven" cast iron
Тежи майка си и татко си, но си струва.
Ако не е достатъчна сумата, окайте.![]()
Има много подобни/сходни (ама не съм сигурен за капаците, щото аз си взех едни такива подобни, но със стъклени капаци) от Технополис. Супер са.
- сър Айвънхоу
Re: До Докторка, Пияндурник, Странниче и други приятели
Тоз точно "уред" не мога да го идентифицирам, но имам (2-3 вида) от едни "чирепи" (както ги нарича баща ми), които са от сив чугун (руски са) и са за печене на фурна. Слагало се 2 пръста вода, месото и гювече. Това всичкото се запичало във фурната за определено време и ставало неземно вкусно.Звеневия написа:Моля за помощ! Готов съм да платя 100 лева и нагоре за такъв уред/съд за готвене
"dutch oven" cast iron
Тежи майка си и татко си, но си струва.
Ако не е достатъчна сумата, окайте.![]()
Понеже майка ми не ги ползва, ако те интересуват, мога да ти предложа единия от тях.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao