Интересно мнение

Все същите
Аватар
maggot
BOFH

Интересно мнение

Мнение от maggot »

Човек, завърнал се и искащ да си остане.
Въпреки всичко.
Светът има нужда от радикални промени и ние сме по-готови да ги осъществим.

В общи линии, потвърждава тезата ми, че сме нация от мърморковци и хейтъри (изключая тук пишещите :blum:).
Всяко нещо има и друга гледна точка, която да е позитивна и която да ни помага.
Демек - ако живота ти поднесе лимон, внимавай с бирата! :lol:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

има, спорадични
когато човек порастне
и престане да вижа само станиола на обвивката

но и тук се промени яко
преди 10-15 години през вечер или бяхме у приятели, или приятелите бяха у нас
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Сега всяка вечер? :)

Инак... много взех да умувам дали да не поработя в чужбина ...
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

у дома и стените помагат
Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

а на мен "въпрекивсичко" психиката,
ми е почти също толкова неприятна, колкото и мрънкялщината.

макар че статията, която си линкнала, не е баш въпрекивсичковска :)

(малиии, спелчека ми очерви почти цялото мнение - време е за нова граматика, мисля :)))
Аватар
Green Light

Re: Интересно мнение

Мнение от Green Light »

maggot написа:Човек, завърнал се и искащ да си остане.
Въпреки всичко.

В общи линии, потвърждава тезата ми, че сме нация от мърморковци и хейтъри (изключая тук пишещите :blum:).
Готино!

И верно сме страшни мрънкала.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Въпреки всичко.

Готино!

И верно сме страшни мрънкала.
Пък вие само мрънкате, че сме мрънкала. :blum:

Хубави са нещата, които казва, но щом му е било нужно да живее 10 години в Ню Йорк и забравих още къде, за да ги прозре...
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:...
Ама използваме първо лице, какво. Мрънкаме, но си признаваме. С вдигната глава, един вид.
Мнемозина написа:...Хубави са нещата, които казва, но щом му е било нужно да живее 10 години в Ню Йорк и забравих още къде, за да ги прозре...
И аз имам нужда от това. Няма да отида да живея навън, но често си мисля какво би било. Лондон с площадните купони, Виена с ония концерти и бирата след работа, която била толкова важна и почти толкова задължителна, колкото самата работа. Осло, Амстердам, десетки градове из Франца и Германия
Чакат ли чакат тия местенца, пък аз си седя тук.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Въпреки всичко.

Всеки се чувства спокойно на различно място. Познавам много емигранти - някои не можеха да се върнат по ред причини, други (както доста нашенци) си бяха програмирани, че имат неприязън към България и всичко българско - както оня ден си говорих с един образ и се наслушах на шаблоните (все чакаме нещо, предатели и гадни сме, нация, не ставаща за нищо - добре познато и разпространено у нас отношение), та се сетих точно за този тип емигранти. Напълно съм съгласен с основното в написаното - тук се чувства по-добре и спокойно. Материално и законово е доста по-зле от "оня" свят, но психология, природа, приятели, език, култура - те трудно се изтриват. Приятна статия. Иначе съм леко скептик, че ние ще осъществим радикалните промени. Ала дано и това стане!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа: Иначе съм леко скептик, че ние ще осъществим радикалните промени. Ала дано и това стане!
Ако ние не осъществим радикалните промени, те ще осъществят нас, така че все едно. :lol:

Точно това горното ми звучи малко като как съществуването на СССР доказвало, че комунизмът може да победи дори и в една отделно взета държава.
Но тази тема има много посоки.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа:

Всеки се чувства спокойно на различно място. Познавам много емигранти - някои не можеха да се върнат по ред причини, други (както доста нашенци) си бяха програмирани, че имат неприязън към България и всичко българско - както оня ден си говорих с един образ и се наслушах на шаблоните (все чакаме нещо, предатели и гадни сме, нация, не ставаща за нищо - добре познато и разпространено у нас отношение), та се сетих точно за този тип емигранти. Напълно съм съгласен с основното в написаното - тук се чувства по-добре и спокойно. Материално и законово е доста по-зле от "оня" свят, но психология, природа, приятели, език, култура - те трудно се изтриват. Приятна статия. Иначе съм леко скептик, че ние ще осъществим радикалните промени. Ала дано и това стане!
Много ми се иска да проведем един наистина честен разговор за това какви сме. Защото ние българите не сме САМО мързеливи но сме И. Мързела си е страшно важна част от това което сме. Затова например темата за Гърция у нас е само темата колко са откраднали гърците и как сега не могат да им го вземат. Не е какво са направили, не е какво могат, какво са развили, и хайде и ние да почнем. Очите ни са само в авантата, която е можела да е наша, обаче не е.
Как се нарича това качество да навредиш, счупиш, изцапаш нещо, понеже не е твое? Това също не е изцяло присъщо на българина, но глупак ще е тоя който не се пази. Ако ще правиш градина, огради я, ако искаш чистота и ред, слагай ключалки. Дето вика Карбовски, богатите са най- преебани в тая държава.
Не сме само предатели, но имаш ли тайна пази я здравата. Ако е лична пази я от приятели; фирмена пази я от подчинени и началници; а ако е държавна- питайте ония 2500 агенти, чиито имена бяха занесени от Доган в турското посолство, как трябва да се пази тя. Какво ли ще ни кажат за предателството те?
Ако бяхме богати сигурно нямаше да сме такива. Богатството изисква бач и солидарност за да го опазиш. Обаче не сме. Ние сме от бедните(сравнително, разбира се, но сравнително е всичко. Сравнително е страшна дума. Като внезапно, ама още повече)
Може образованието да спаси нещата. Дано тая промяна и скок там да стане. Споменато беше в статията.
Например историята. Историята може да спаси нещата. Ако честно знаем какви сме били и какви са били другите, по- лесно ще се ориентираме какви сме днес, и какви са и другите. И може би какво ни чака.
Колко трудно е да се напише истинската история, тук на Балканите? Колумбийската например история няма никой да вземе да я чете изкривено в България, нали? Дреме ни на нас каква е историята на Колумбия изобщо не можем да си представим защо трябва да лъжем когато я разказваме. Еми така трябва да говорим и за историята на България и ще ни се получи.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Също така не сме САМО зле във футбола. Плуването. Баскета. Леката атлетика, борбата, колоезденето, вдиганенатежеститенисхандваллъкстрелбафехтовка. Но имаме известни проблеми, риш.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Уточни какво имаш предвид "какви сме"? Хора. Като всички други. С особеностите на държавата/строя, в който сме расли. Навсякъде има и работливи и мързеливи. Но има държави, където това (заради закон, традиции) почти не се толерира, та и сравнително мързеливите работят, щото няма как. Е - най-мързеливите и там намират начини да не работят. Аванта...всеки по света по един или друг начин търси аванта. За големия бизнес това се нарича сделка, начин за печалба. Но си е облечено в законов ред.

Безстопанствеността е кофти, наистина. Ала това го има почти навсякъде (в различни степени), където имаше соц строй, а мисля че го има и в куп други страни. И от малък ги учат децата (не на тук присъстващите, но не малко у нас), че онова може и да не го пазиш, щото е общо. Е - там ги учат обратното. Е - и тук има такива, които пазят, и там има такива, дето рушат, но пропорциите са различни. За щастие напоследък гледам нещо, за което винаги съм мислил, че работи - оправиха доста пространства (пред у-тета, Борисовата, пл. Гарибалди) и като цяло - повече се пази. Когато човек види нещо красиво, по-трудно и неприятно е да хвърлиш, да счупиш. Когато видиш счупено - по-лесно е (не говоря за тук присъстващите).

Образованието - да - може да спаси неща. Но у нас за жалост то не е на ниво. Историята - и тя е една курвичка... Знаем, ами - в учебниците и по медиите тръбят някаква псевдо история. Измислици и смешки. По-точно едностранни неща/факти/тълкувания. Днес почнах една супер интересна статия на К Косев Българската освободителна кауза през горнилото на източния въпрос и там има доста различни от официалната история факти. Ама щото съм го чел Косев и преди и хич не се чудя или изненадвам. Просто още някои любопитни факти. И кое сега се получава - в учебниците - едно, в устата на политици и журналисти - същото според призмата на цвета им, а в тази история - доста по-различно. "....княз Горчаков - шефът на руската дипломация... точно преди подписването на договора в Сан Стефано, нарежда с тайна шифрограма на Игнатиев, че договорът, който рпедстои да се подпише в Сан Стефано, трябва да има характер на 'обикновен прелиминарен протокол'.... Българите обаче не знаят, просто няма как да знаят, че този договор е временен и подлежи на неизбежна ревизия. Това е строго поверително, зорко прикрито зад кулисите на дипломацията. Разбира се, много скоро ревизията на договора ще стане известна, но печалните последици за българите ще се възприемат от тях като резултат от противодействието на западните руски съперници по Източния въпрос. Тогава , съгласно далновидните предвиждания на княз Горчаков, недоволството от ревизията на договора ще се насочи против руските опоненти на Берлинския конгрес и още повече ще утвърди авторитета на Русия сред българите. Санстефанският договор е в явно противоречие със сключените от руското правителство тайни споразумения с Англия и Австро-Унгария преди войната."

А сега - как се ориентират хората, които са чели само как добрите от Р. са ни искали доброто, а лошите от Германия, Англия и Австро-Унгария са скапали всичко?

Понякога Зелений си мисля, че търсиш повече влияние на масите и общностите, отколкото на индивида. Народ е съвкупност от индивиди, не съвпукност от морални и емоционални качества. На 7000000 души им казват едно, 4000000 го разбират по един начин, 2000000 - по друг, а една дребна общност - по трети. Коя от тези групи не принадлежи на този народ и защо? Леко опростен пример, ъф корс.
Green Light написа: Много ми се иска да проведем един наистина честен разговор за това какви сме. Защото ние българите не сме САМО мързеливи но сме И. Мързела си е страшно важна част от това което сме. Затова например темата за Гърция у нас е само темата колко са откраднали гърците и как сега не могат да им го вземат. Не е какво са направили, не е какво могат, какво са развили, и хайде и ние да почнем. Очите ни са само в авантата, която е можела да е наша, обаче не е.
Как се нарича това качество да навредиш, счупиш, изцапаш нещо, понеже не е твое? Това също не е изцяло присъщо на българина, но глупак ще е тоя който не се пази. Ако ще правиш градина, огради я, ако искаш чистота и ред, слагай ключалки. Дето вика Карбовски, богатите са най- преебани в тая държава.
Не сме само предатели, но имаш ли тайна пази я здравата. Ако е лична пази я от приятели; фирмена пази я от подчинени и началници; а ако е държавна- питайте ония 2500 агенти, чиито имена бяха занесени от Доган в турското посолство, как трябва да се пази тя. Какво ли ще ни кажат за предателството те?
Ако бяхме богати сигурно нямаше да сме такива. Богатството изисква бач и солидарност за да го опазиш. Обаче не сме. Ние сме от бедните(сравнително, разбира се, но сравнително е всичко. Сравнително е страшна дума. Като внезапно, ама още повече)
Може образованието да спаси нещата. Дано тая промяна и скок там да стане. Споменато беше в статията.
Например историята. Историята може да спаси нещата. Ако честно знаем какви сме били и какви са били другите, по- лесно ще се ориентираме какви сме днес, и какви са и другите. И може би какво ни чака.
Колко трудно е да се напише истинската история, тук на Балканите? Колумбийската например история няма никой да вземе да я чете изкривено в България, нали? Дреме ни на нас каква е историята на Колумбия изобщо не можем да си представим защо трябва да лъжем когато я разказваме. Еми така трябва да говорим и за историята на България и ще ни се получи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:Също така не сме САМО зле във футбола. Плуването. Баскета. Леката атлетика, борбата, колоезденето, вдиганенатежеститенисхандваллъкстрелбафехтовка. Но имаме известни проблеми, риш.
о, повече спортове са :) Всъщност ако критериите са медалите, само в бокса и борбата имаме някакви липси на проблеми. Макар волея да ме изкефи. Сега да видим дали онези тикви горе ще направят сериозна ревизия на мафията Д Лазаров-Л Ганев или няма да го сторят...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа:Уточни какво имаш предвид "какви сме"? ....
Май май всеки път имам нещо различно предвид. :-) Не, шегувам се. Имам предвид мърлявщината на работническата класа. Ако мога да скапя нещо, нещо ако мога да попреча, навредя без идея или полза и ако може да не ме хванат, начи веднага, кеф, ура. Убива ме направо тва, направо ме убива. Затва се яравя че го няма.
Също така имам предвид графитите. Като се загледам по фасадите на сградите и като се замисля и си викам бе я дай да не гледам по- добре и по- добре да не мисля...

О. Чакай. Ти ме питаш за края на моя постинг. За това "какви сме" което знанието и образованието ще ни покажат ли? Ами физиката би накарала тези мърлячи да повдигнат, пардон да повдигнем поглед към звездите. Химията- да погледнем с почуда или поне с уважение на стоманата, биологията вероятно ще ни изпълни с уважение и любопитство към предците ни, а историята... еми изтъркано е но колкото повече чета и слушам(аудио лекции) толкова повече се радвам на това че съм тук и че съм българин. Няма дял от историята без да се спомене България(е, за територята на днешна България в повечето случаи, но то в повечето случаи става въпрос и за териториите на днешни Франция, Германия и Англия, нъл тъй). Праистория, ранно средновековие, късно и т.н. Без всякакви глупости от сорта че нямаме загубена битка и че губим войните на масата за преговори и т.н. пак ми е кеф. Знам, че няма ...(тука влезнаха колеги, заприказваха ме за някакви проблеми, нещо съм им бил обещавал, нещо не съм бил свършил, неустийки.. мрън, мрън, мрън и си забравих мисълта. Аман от глупости)

ELBI написа:...
Понякога Зелений си мисля, че търсиш повече влияние на масите и общностите, отколкото на индивида. Народ е съвкупност от индивиди, не съвпукност от морални и емоционални качества. На 7000000 души им казват едно, 4000000 го разбират по един начин, 2000000 - по друг, а една дребна общност - по трети. Коя от тези групи не принадлежи на този народ и защо? Леко опростен пример, ъф корс.
Това трябва по- дълго да ми го обясняваш. Съвкупност от индивиди само ти и още един двама чудаци могат да си въобразят че има. БАН-ци. Много голям бюджет сме ви дали на вас и само разсъждавате разсъждавате и накрая естествено всичко нагоре с краката го изкарвате.
Съвкупност от индивиди дрън дрън. Айде накарай дванайсет индивида да бачкат нещо и ще получиш двайсет и четири акъла как да не се свърши тва нещо. Накарай дванайсет овце и ти се получават нещата от раз. Народ е съвкупност от морални и емоционални каества. Демек тълпа с дълга подгрявка.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа:
Green Light написа:Също така не сме САМО зле във футбола. Плуването. Баскета. Леката атлетика, борбата, колоезденето, вдиганенатежеститенисхандваллъкстрелбафехтовка. Но имаме известни проблеми, риш.
о, повече спортове са :) Всъщност ако критериите са медалите, само в бокса и борбата имаме някакви липси на проблеми. Макар волея да ме изкефи. Сега да видим дали онези тикви горе ще направят сериозна ревизия на мафията Д Лазаров-Л Ганев или няма да го сторят...
Женската борба.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Женската борба.
Чел си Валери Найденов? :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа:
Женската борба.
Не. Давай линк!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Мнемозина написа:...
Ама използваме първо лице, какво. Мрънкаме, но си признаваме. С вдигната глава, един вид.
А-хаааа, значи всички, дето не мрънкат, всъщност мрънкат, но не си признават? :lol::lol::lol:
Green Light написа:
Мнемозина написа:...Хубави са нещата, които казва, но щом му е било нужно да живее 10 години в Ню Йорк и забравих още къде, за да ги прозре...
И аз имам нужда от това. Няма да отида да живея навън, но често си мисля какво би било. Лондон с площадните купони, Виена с ония концерти и бирата след работа, която била толкова важна и почти толкова задължителна, колкото самата работа. Осло, Амстердам, десетки градове из Франца и Германия
Чакат ли чакат тия местенца, пък аз си седя тук.
Ама това е друго.
Мен малко ме напряга това постоянно търсене на одобрение и похвала отвън; стои ми национално-инфантилно, та затова все реагирам. И то не да се направи сравнение, ами точно да ни похвалят. :bigsmile:
Последно промяна от Мнемозина на 13.08.12, 14:54, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Мнемозина написа:
Green Light написа:
Женската борба.
Не. Давай линк!
Моменталически. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа:
Мнемозина написа: Чел си Валери Найденов? :lol:
Не. Давай линк!
Моменталически. :lol:
Много ме е яд на наште. Знам, че трябва да похваля волейболистите и да ги отлича от от останалите ама толкова ме е яд, че не мога. По- хубаво да не почвам направо.

И Валери Найденов, като го гледам, и него много го боли. Може затова да ги пише такива. Мене ако питаш медалите са много важни. Има си спорт за училища и изобщо такъв масов, има си и професионален. Различни са тия неща.
Професионалния е тоя дето те кара да крещиш пред телевизора.
Мамка му!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Много ме е яд на наште. Знам, че трябва да похваля волейболистите и да ги отлича от от останалите ама толкова ме е яд, че не мога. По- хубаво да не почвам направо.

И Валери Найденов, като го гледам, и него много го боли. Може затова да ги пише такива. Мене ако питаш медалите са много важни. Има си спорт за училища и изобщо такъв масов, има си и професионален. Различни са тия неща.
Мамка му!
Аз точно в тая посока съм малко объркана и се чудя: ако олимпийският принцип е, че важното е участието, то как тоя патос се връзва с професионалния спорт, дето те кара да крещиш пред телевизора? :huhthink:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа: Аз точно в тая посока съм малко объркана и се чудя: ако олимпийският принцип е, че важното е участието, то как тоя патос се връзва с професионалния спорт, дето те кара да крещиш пред телевизора? :huhthink:
:?
Да де, да де. Цар си да хванеш бика за рогата. Тва..царица. Тотлна лъжа е, нигога не е било да е най- важното участието. Като е най- важното участието защо знаеш имената на Вальо Йорданов, Катето Дафовска, Гълъбин Боевски(него и от другаде го знаеш), кой кой, Таня Богомилова 100 бруст, как не го развихме тва плуване, бе, Ех Армен Назарян... помниш ли го Наим Сюлейманов... тая хърделистката как се казваше пфу срам ме е не мога да се сетя... още си е неин рекорда.

Като по- важно е участието, защо не са наравно със стотиците други, ами ги отличаваме хем че и даже шефове на олимпийски комитети ги правиме? Не я е срам! Оставка. Заедно със спортния министър и де що има шеф на федерация.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мнемозина написа:
...
Хубави са нещата, които казва, но щом му е било нужно да живее 10 години в Ню Йорк и забравих още къде, за да ги прозре...
е да, ако беше отишъл в Кабул, главата му щеше да уври за има-няма 2 месеца :)
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Green Light написа:

Мамка му!
мен пък нищо не може да ме накара да крещя пред телевизора.
(освен ако някой не ме маризи през туй време, опазил господ! ;))

за масовия спорт е прав Валери Найденов, ма какво от това
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Амаранта написа: мен пък нищо не може да ме накара да крещя пред телевизора.
(освен ако някой не ме маризи през туй време, опазил господ! ;))

за масовия спорт е прав Валери Найденов, ма какво от това
Е. Нищо. Представи си, че Хавиер Барден прави съобщение. Търся- вика Хавиер– българско момиче и описва точно тебе. Ще бъде страшно подходяща за моя партньорка. Една малка роля, с хонорар някъде 5-6стотин хилядарки, понеже ще е дебютантка и не мога да и дам милиони веднага сега.. Нека тези които отговарят на описанието да ми се обадят на телефон... и тока спира. Няма ли да възкликнеш, така да го кажа, пред телевизора?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Амаранта написа:
Мнемозина написа:
...
е да, ако беше отишъл в Кабул, главата му щеше да уври за има-няма 2 месеца :)
Не знам защо, ама наистина не знам - обаче се сетих за оня виц, дето руски евреин успял да емигрира в Израел и след две години се свързал с някаква книжарница в Москва и поискал да купи всички снимки във всички размери на всички членове на Политбюро. Трябвали му, защото имал идея да отвори стрелбище. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа: :?
Да де, да де. Цар си да хванеш бика за рогата. Тва..царица. Тотлна лъжа е, нигога не е било да е най- важното участието. Като е най- важното участието защо знаеш имената на Вальо Йорданов, Катето Дафовска, Гълъбин Боевски(него и от другаде го знаеш), кой кой, Таня Богомилова 100 бруст, как не го развихме тва плуване, бе, Ех Армен Назарян... помниш ли го Наим Сюлейманов... тая хърделистката как се казваше пфу срам ме е не мога да се сетя... още си е неин рекорда.

Като по- важно е участието, защо не са наравно със стотиците други, ами ги отличаваме хем че и даже шефове на олимпийски комитети ги правиме? Не я е срам! Оставка. Заедно със спортния министър и де що има шеф на федерация.
Това всъщност е демагогия на световното олимпийско движение, не наша. Но то кое ли в днешно време е такова, каквато се афишира, че е...
Нашите глупости са си отделно.
Panta rhei...
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Green Light написа:
Мнемозина написа: Аз точно в тая посока съм малко объркана и се чудя: ако олимпийският принцип е, че важното е участието, то как тоя патос се връзва с професионалния спорт, дето те кара да крещиш пред телевизора? :huhthink:

Никак не рабирам борбите с хронометри и теглилки... никак. Вдигал 300 кила тежко... бягал 1 стотна (от секуундата) бърже... бил Норвежец, Полиглот... или Хайдук. Бил Мистиканец... те по принци плували по три една стотна повече...
Що им викат ИГРИ?...
Херния, скъсани колянни връзки, разтегнати мускули... за да си 200 грамама повече... едни ташаци отгоре...
И жени които искат да вдигат тежко... и да се борят... и хора тупащи космати гърди, че са българоопределящи се...
Игри ...
Друго е някой да обърне мача в третия гейм... :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Както е добре известно, олимпиадите и повечето спортове са политика и пари. Или обратното - пари и политика. То където има пари, няма как да няма политика. И обратното. Пфу...всеизвестни истини.

Викаш, щото са "твои". Никога не сте се виждали, нямат представа за теб, нямате нищо общо, но са .. твои. Отбор, твой. И се вживяваш. Освен всичко друго, търсиш и зрелище и място за разтоварване на емоции.
Мнемозина написа:
Аз точно в тая посока съм малко объркана и се чудя: ако олимпийският принцип е, че важното е участието, то как тоя патос се връзва с професионалния спорт, дето те кара да крещиш пред телевизора? :huhthink:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Хехе... ти твойте индивиди как ги караш? Въпреки многото акъли, дето ти дават. Бачкането е за пари. Бачкаш, щото ти дават кинти. И който ги дава, другия го слуша. Освен ако не си правиш нещо сам (но и тогава имаш ограничения), като служител/работник си нещо като овца. Тук-таме с право да си каже мнението, но не много повече. "Съвкупност от морални и емоционални качества". Ти ме разби пич. Твоите морални качества като на Алексей Петров, ББ, Станишев, Доган или Пешо портиера ли са? Недей, че не мога да си довърша лекцията от смях. Емоционални? Николета и потника Божинов са емоционални като теб? Или като Стената? Или като Мнемо? аре, плийз... сипи по една мастика, след 3-тата може и да се навия на теорията ти. По-добре обаче се придържай към практиката :rotfl24:
Green Light написа: Айде накарай дванайсет индивида да бачкат нещо и ще получиш двайсет и четири акъла как да не се свърши тва нещо. Накарай дванайсет овце и ти се получават нещата от раз. Народ е съвкупност от морални и емоционални каества. Демек тълпа с дълга подгрявка.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:

Йорданка Донкова - май рекордът си е още неин (не съм сигурен, но преди време слушах, че е още така). Може да добавим Боян Радев (щото го виждам почти всеки ден), Сашо Томов, Нураир Нурикян... Да, имахме добър спорт, но все по-трудно ще става. Много държави влагат в спорта, а като се сетиш само за Китай, дето правят вече конвеири за шампиони - синът ми разправяше (а явно знае, щото журналягите доста знаят) как ги пращат по интернати и ... казармата било като почивка на Бахамите спрямо режимът и работата на онези... Аз не виждам нещо "странно" в един момент да сме си по постижения пропорционално на броя хора в държавата, спрямо останалите...

Ей, още се ядосвам, че Матей не игра.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Изображение

Повече от показателно е. :lol:

Мисля, че трябва да се радваме на всеки успех на нашите състезатели, защото те ни показват, че можем.
Не е нужно да сме първи на всякъде, не е нужно да се тупаме непрекъснато в гърдите. Нужно е да знаем, че можем да направим нещо. И да се радваме на всеки един успех и той да ни нахъсва за още.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

И в контекста на темата, да виждаме възможностите си.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:Както е добре известно, олимпиадите и повечето спортове са политика и пари. Или обратното - пари и политика. То където има пари, няма как да няма политика. И обратното. Пфу...всеизвестни истини.

Викаш, щото са "твои". Никога не сте се виждали, нямат представа за теб, нямате нищо общо, но са .. твои. Отбор, твой. И се вживяваш. Освен всичко друго, търсиш и зрелище и място за разтоварване на емоции.
Е, не е само защото са "мои". Човек така се радва и възхищава на постижения, на умения, на много неща. Ако беше само заради своето, що гледате ШЛ? :blum:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:Е, не е само защото са "мои". Човек така се радва и възхищава на постижения, на умения, на много неща. Ако беше само заради своето, що гледате ШЛ? :blum:
Еми тия простаци изобщо не ги питай! Аз я гледам само заради спорта!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
ELBI написа:Както е добре известно, олимпиадите и повечето спортове са политика и пари. Или обратното - пари и политика. То където има пари, няма как да няма политика. И обратното. Пфу...всеизвестни истини.

Е, не е само защото са "мои". Човек така се радва и възхищава на постижения, на умения, на много неща. Ако беше само заради своето, що гледате ШЛ? :blum:
не казвам, че е "само". Контекстът на повечето писания по-горе бе за "нашите". Макар и в ШЛ да си имаме фаворити... Ала женска борба, ако няма "наша" да гледам...йок!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
Мнемозина написа:Е, не е само защото са "мои". Човек така се радва и възхищава на постижения, на умения, на много неща. Ако беше само заради своето, що гледате ШЛ? :blum:
Еми тия простаци изобщо не ги питай! Аз я гледам само заради спорта!
нека пита, нека знае :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Мнемозина написа: Е, не е само защото са "мои". Човек така се радва и възхищава на постижения, на умения, на много неща. Ако беше само заради своето, що гледате ШЛ? :blum:
Не знам защо, но това ШЛ винаги ми напомня за Шато ваЛон.... :grin:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Публикувай отговор