днешна България и българската младеш
-
чаокаоготакома
днешна България и българската младеш
Моля коментирайте младите българи не само отрицателно. Те са обсебени от телевизия и компютър, но са много по-развити. Те могат да научат нас на какво ли на.
Всъщност, те знаят повече от нас.
Не подценявайте младите!!!
Re: днешна България и българската младеш
тук-там да
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
чаокаоготакома написа:Не подценявайте младите!!!
ако подценяваме тях, би следвало, че и себе си
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- Green Light
- сър Айвънхоу
ейййй, спамъри ньедни... изгонихте бедното дете...holi_day написа:хех опасен!Green Light написа:
Със сигурност сте по- умни и с още по- голяма- повече от нас знаете. Единственото, което все още ни държи на терена е, че това не е във всички области.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
да си припомним
Златните съвета на Бил Гейтс към младите:
1. Животът е несправедлив – свикни с този факт.
2. На света не му пука за твоето самочувствие и самоуважение. Той очаква от теб постижения, преди да вземе под внимание чувството ти за лично достойнство.
3. Малко вероятно е да започнат да ти плащат 40 хиляди годишно веднага след завършването на университета. Няма да станеш вицепрезидент на компания с лимузина и личен шофьор, докато не си го заслужиш.
4. Ако си мислиш, че учителят ти е строг и взискателен – почакай да се запознаеш с шефа си. За разлика от учителя, неговата кариера зависи от това как ти си вършиш работата.
5. Да пече сандвичи в „Макдоналдс” не е под достойнството на никого. Прадедите ни биха нарекли такава работа – всъщност всяка работа – „отличен шанс”.
6. Не бързай да обвиняваш родителите си за всеки свой неуспех. Не хленчи и понасяй несгодите си, като се учиш от тях.
7. Преди да се родиш, майка ти и баща ти не са били скучните, сиви хорица, каквито ти се струват днес. Те са станали такива, защото са печелили пари, за да е безоблачно детството ти, за да са изпрани дрехите ти и да има кой да изслушва безкрайните ти тиради колко си велик. Затова преди да тръгнеш да спасяваш амазонските гори от алчното поколение на своите родители, се опитай първо да си подредиш стаята.
8. Училището ти отмени разделянето на децата на победители и неудачници, но животът не го е направил още. В някои училища вече не слагат лоши оценки и разрешиха на учениците да правят контролните си колкото пъти си искат. Това няма нищичко общо с онова, което се случва в реалния живот.
9. Животът не е разчертан на семестри, летни ваканции в него няма и много малко работодатели са готови да ти помогнат да търсиш собственото си „аз”. Ще се наложи да го правиш в свободното си време.
10. Не бъркай реалния живот с това, което дават по телевизията. В живота на хората им се налага да прекарват по-голямата част от времето си не в кафенето, а на работното си място.
11. Поддържай добри отношения със зубрачите-очилатковци. Един ден те ще бъдат твоите шефове
Златните съвета на Бил Гейтс към младите:
1. Животът е несправедлив – свикни с този факт.
2. На света не му пука за твоето самочувствие и самоуважение. Той очаква от теб постижения, преди да вземе под внимание чувството ти за лично достойнство.
3. Малко вероятно е да започнат да ти плащат 40 хиляди годишно веднага след завършването на университета. Няма да станеш вицепрезидент на компания с лимузина и личен шофьор, докато не си го заслужиш.
4. Ако си мислиш, че учителят ти е строг и взискателен – почакай да се запознаеш с шефа си. За разлика от учителя, неговата кариера зависи от това как ти си вършиш работата.
5. Да пече сандвичи в „Макдоналдс” не е под достойнството на никого. Прадедите ни биха нарекли такава работа – всъщност всяка работа – „отличен шанс”.
6. Не бързай да обвиняваш родителите си за всеки свой неуспех. Не хленчи и понасяй несгодите си, като се учиш от тях.
7. Преди да се родиш, майка ти и баща ти не са били скучните, сиви хорица, каквито ти се струват днес. Те са станали такива, защото са печелили пари, за да е безоблачно детството ти, за да са изпрани дрехите ти и да има кой да изслушва безкрайните ти тиради колко си велик. Затова преди да тръгнеш да спасяваш амазонските гори от алчното поколение на своите родители, се опитай първо да си подредиш стаята.
8. Училището ти отмени разделянето на децата на победители и неудачници, но животът не го е направил още. В някои училища вече не слагат лоши оценки и разрешиха на учениците да правят контролните си колкото пъти си искат. Това няма нищичко общо с онова, което се случва в реалния живот.
9. Животът не е разчертан на семестри, летни ваканции в него няма и много малко работодатели са готови да ти помогнат да търсиш собственото си „аз”. Ще се наложи да го правиш в свободното си време.
10. Не бъркай реалния живот с това, което дават по телевизията. В живота на хората им се налага да прекарват по-голямата част от времето си не в кафенето, а на работното си място.
11. Поддържай добри отношения със зубрачите-очилатковци. Един ден те ще бъдат твоите шефове
Ф.Песоа
Ф.Песоа
След като има пари за нет, не е толкоз бедно. А явно доста виси вътре, тъй като се е учило да пише от там.Оня с броня написа: ейййй, спамъри ньедни... изгонихте бедното дете...
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Само пренасочваме полезната енергия.holi_day написа:спираме образователните му напъни лиmaggot написа:А явно доста виси вътре, тъй като се е учило да пише от там.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- сър Айвънхоу
един бърз анализ:
Местожителство:софия, плевен, варна и Flensburg
София - всяка кифла се стреми към София... все пак там са: моловете, "Син сити", "Биад"...
Плевен - де гееее... ми... щот' е от там...
Варна - "Варна, морето, сините вълни...", а и там има молове, дегееее...
Flensburg - това е просто за разкош
Професия: да съм си аз
е, какво може да се добави тук... не знам... щом дават пари за такава професия... добрееее...
Интереси: много
молове, ийфон, чалга, молове (това май го писах вече), бързи коли... ама да са скъъъъпиииии, богати батковци...
Рожден ден: 26 Мар 1980
да не пропусна да си кажа: много лъжа... особено, когато искам да се докарам голяяямаааа...
София - всяка кифла се стреми към София... все пак там са: моловете, "Син сити", "Биад"...
е, какво може да се добави тук... не знам... щом дават пари за такава професия... добрееее...
молове, ийфон, чалга, молове (това май го писах вече), бързи коли... ама да са скъъъъпиииии, богати батковци...
да не пропусна да си кажа: много лъжа... особено, когато искам да се докарам голяяямаааа...
Bella Ciao
Bella Ciao
Ма що реши, че е мома па ти? Аз до таквоз твърдо заключение не мога да стигна.Оня с броня написа:един бърз анализ:
...
П.П. Пък и не сме го изгонили детето, най-вероятно в момента има малко междучасие.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- сър Айвънхоу
е, как бе... веднага са фърли на най-сгодниот левент у клубо, еб@си...maggot написа: Ма що реши, че е мома па ти? Аз до таквоз твърдо заключение не мога да стигна.
П.П. Пък и не сме го изгонили детето, най-вероятно в момента има малко междучасие.
Bella Ciao
Bella Ciao
Аааааааааааа, ти щото ревнувааааш... Ясно.Оня с броня написа:
е, как бе... веднага са фърли на най-сгодниот левент у клубо, еб@си...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
нещо си се заиграл с плевенските моми ми се струва:mad::mad::mad:Оня с броня написа:един бърз анализ:
в бири ли да го смятам провинението или в
- сър Айвънхоу
ми... направо на парчета съм разкъсан от ревност...maggot написа: Аааааааааааа, ти щото ревнувааааш... Ясно.
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
ти па де са буташ сред момите, не мога да разбераshshtt написа:
нещо си се заиграл с плевенските моми ми се струва:mad::mad::mad:
в бири ли да го смятам провинението или в
п.п. побойница!
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
и баща на затъпяването...fuego написа:повторението е майка на знанието
Bella Ciao
Bella Ciao
- windcolours
чаокаоготакома написа:Моля коментирайте младите българи не само отрицателно. Те са обсебени от телевизия и компютър, но са много по-развити. Те могат да научат нас на какво ли на.
това е твоето мнение към анкетата ли? Защото, ако е просто встъпително слово към нея, звучи доста подвеждащо и манипулиращо
Българската младеж има повече източници на информация, пътища на развитие и свобода на мисълта, ако реши да се възползва от тези дефицитни преди време фактори. Тоест има по-добри възможности да развие капацитета на интелекта и способностите си. Обаче /големият процент от нея/ не го прави. Е, умна ли е българската младеж?:roll:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- сър Айвънхоу
българската младеж е такава, каквато са я направили родителите йwindcolours написа: това е твоето мнение към анкетата ли? Защото, ако е просто встъпително слово към нея, звучи доста подвеждащо и манипулиращо
Българската младеж има повече източници на информация, пътища на развитие и свобода на мисълта, ако реши да се възползва от тези дефицитни преди време фактори. Тоест има по-добри възможности да развие капацитета на интелекта и способностите си. Обаче /големият процент от нея/ не го прави. Е, умна ли е българската младеж?:roll:
Bella Ciao
Bella Ciao
- windcolours
Ми не е така, Айвъне. Тоест не е толкова просто.Семейството не е единствената среда, където младите формират своите ценности.Оня с броня написа:българската младеж е такава, каквато са я направили родителите йwindcolours написа: това е твоето мнение към анкетата ли? Защото, ако е просто встъпително слово към нея, звучи доста подвеждащо и манипулиращо
Изцяло твой е контрола единствено докато тръгне на детска градина. А там вече нямаш думата, защото средата не е семейната. После даскалото, приятелите...не можеш навсякъде да огрееш. Аз съм категорично против много от нещата, които се случват в училището на сина ми, но, доколкото разбирам, се случват в много други училища. А родителят е на работа през това време, пак няма контрол. Колкото и да говориш и обясняваш добронамерено на детето си с цел поведенческа и ценностна корекция и преориентация, нъцки...особено щом влязат в пубертета.
Преди време големият синковец четеше книги, след това откри компютрите с приятелите си и книгите минаха на заден план. Колкото и да каканижа, тъпите компютърни игри им изпиват мозъка, приспиват мисловните им процеси....Мога ли до безкрай да го местя от едно даскало в друго, за да попадне в среда от вундеркиндчета? Мога ли насила да го запиша на шах, за да прекарва повече време с умни и съобразителни деца? Мога ли да му забраня да слуша музика, която аз категорично не одобрявам, при положение,че другарите му само това слушат и на него му харесва? Колко съм говорила за вредата от тютюнопушенето, чели сме заедно статии, статистики, но тази зима призна,че миналото лято е пушил за кратко.
Обяснявам, разяснявам, обаче мозъкът му спи зимен сън.
Страшно е. Колкото и усилия да полагам, понякога наистина имам усещането,че друг възпитава детето ми. Семейните ценности са едни, а тези, с които расте това поколение-други. Нима така не е било и по времето на нашите родители?
- сър Айвънхоу
оправдания само...windcolours написа:
Ми не е така, Айвъне. Тоест не е толкова просто.Семейството не е единствената среда, където младите формират своите ценности.
Изцяло твой е контрола единствено докато тръгне на детска градина. А там вече нямаш думата, защото средата не е семейната. После даскалото, приятелите...не можеш навсякъде да огрееш. Аз съм категорично против много от нещата, които се случват в училището на сина ми, но, доколкото разбирам, се случват в много други училища. А родителят е на работа през това време, пак няма контрол. Колкото и да говориш и обясняваш добронамерено на детето си с цел поведенческа и ценностна корекция и преориентация, нъцки...особено щом влязат в пубертета.
Преди време големият синковец четеше книги, след това откри компютрите с приятелите си и книгите минаха на заден план. Колкото и да каканижа, тъпите компютърни игри им изпиват мозъка, приспиват мисловните им процеси....Мога ли до безкрай да го местя от едно даскало в друго, за да попадне в среда от вундеркиндчета? Мога ли насила да го запиша на шах, за да прекарва повече време с умни и съобразителни деца? Мога ли да му забраня да слуша музика, която аз категорично не одобрявам, при положение,че другарите му само това слушат и на него му харесва? Колко съм говорила за вредата от тютюнопушенето, чели сме заедно статии, статистики, но тази зима призна,че миналото лято е пушил за кратко.
Обяснявам, разяснявам, обаче мозъкът му спи зимен сън.
Страшно е. Колкото и усилия да полагам, понякога наистина имам усещането,че друг възпитава детето ми. Семейните ценности са едни, а тези, с които расте това поколение-други. Нима така не е било и по времето на нашите родители?
Bella Ciao
Bella Ciao
- windcolours
ако бяха просто оправдания, нямаше да ги напиша.Оня с броня написа:
оправдания само...
- сър Айвънхоу
ок, няма да споря... не искам... няма да ме разберете...windcolours написа:ако бяха просто оправдания, нямаше да ги напиша.Оня с броня написа:
оправдания само...
Bella Ciao
Bella Ciao
чаокаоготакома написа:Моля коментирайте младите българи не само отрицателно. Те са обсебени от телевизия и компютър, но са много по-развити. Те могат да научат нас на какво ли на.
Човек става донякъде умен тогава, когато научи колко е хубаво винаги да има някой по-умен от теб.
Иначе казано, човек от моя гледна точка е глупав дотогава, докато все си мери нещо с някого. Примерно - умността.
Panta rhei...
Както и ти нас.Оня с броня написа:ок, няма да споря... не искам... няма да ме разберете...windcolours написа:ако бяха просто оправдания, нямаше да ги напиша.Оня с броня написа:
оправдания само...
Panta rhei...
- сър Айвънхоу
- Nejimaki-dori
Младите са по-умни от нас. Факт. Ако някой твърди обратното, да търси причината в себе си. Големият беше в 4 клас, когато ме изуми с нещата, които знаеше, а аз дори не предполагах, че съществуват. Малкоият беше малко по-голям. Задаваха въпроси, на които не знаех отговора и заедно търсехме в интернет. После спряха да питат, сами започнаха да търсят. Погрижих се да учат език от малки, което им отвори нови хоризонти. Сега единият е студент за щастие, не в БГ, малкият уж и той иска това, та ще видим.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
т.е. ти смяташ че си по-умна от родителите и предците си?Nejimaki-dori написа:Младите са по-умни от нас. Факт. Ако някой твърди обратното, да търси причината в себе си. Големият беше в 4 клас, когато ме изуми с нещата, които знаеше, а аз дори не предполагах, че съществуват. Малкоият беше малко по-голям. Задаваха въпроси, на които не знаех отговора и заедно търсехме в интернет. После спряха да питат, сами започнаха да търсят. Погрижих се да учат език от малки, което им отвори нови хоризонти. Сега единият е студент за щастие, не в БГ, малкият уж и той иска това, та ще видим.
така ни се иска по-скоро:bigsmile:
да си по-информиран, не значи да си по-умен
да отидат да учат в чужбина за нашите деца е същото предизвикателство като за нас едно време да влезем у нас да учим вишу като нямаше платено
ако наистина всяко следващо поколение беше по-умно от предходнато ехееее къде да е човечеството сега..напред към съвършенството
а не както е сега, все едно и също колелото си върти и едни хора експлоатират други за собствена облага, без да ги е еня
и насилие, насилие, насилие на всякакви нива, буквално и преносно
- Nejimaki-dori
Разбира се, че съм по-умна от родителите си. И тяхното мнение е такова (на родителите ми). За моите деца не е предизвикателство да учат в чужбина, нито за мен е било да вляза в Университет на времето, а съвсем нормална следваща стъпка в развитието.shshtt написа:т.е. ти смяташ че си по-умна от родителите и предците си?Nejimaki-dori написа:Младите са по-умни от нас. Факт. Ако някой твърди обратното, да търси причината в себе си. Големият беше в 4 клас, когато ме изуми с нещата, които знаеше, а аз дори не предполагах, че съществуват. Малкоият беше малко по-голям. Задаваха въпроси, на които не знаех отговора и заедно търсехме в интернет. После спряха да питат, сами започнаха да търсят. Погрижих се да учат език от малки, което им отвори нови хоризонти. Сега единият е студент за щастие, не в БГ, малкият уж и той иска това, та ще видим.
да отидат да учат в чужбина за нашите деца е същото предизвикателство като за нас едно време да влезем у нас да учим вишу като нямаше платено
ако наистина всяко следващо поколение беше по-умно от предходнато ехееее къде да е човечеството сега..напред към съвършенството
а не както е сега, все едно и също колелото си върти и едни хора експлоатират други за собствена облага, без да ги е еня
Все пак не палиш газена лампа и не се возиш в круца, това едва ли е резултат само на информирност, нали. Все е имало някой, който е изобретил електричеството и куп други неща. Така, че много по-напред сме от предците си. А кой как се отнася към другите е съвсен друга бира. Експлоатация ше има дотогава, докто има хора, които се оставят да ги експлоатират.
Още Айнщайн е казал: "Ако оценяваш рибата по способността и да се катери по дърветата, тя ще прекара целият си живот с мисълта, че е глупава."
Мен винаги с ме оценявали по това, което съм првила и постигала, ако ме оценяваха по агрономските ми способности или строителни, сигурно шях да се мисля за по-глупава от тях. Слава богу не се е случило.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
- сър Айвънхоу
shshtt написа: т.е. ти смяташ че си по-умна от родителите и предците си?
просто хората се подвеждат от две неща:
1. много бързо забравят - забравят какво е било по тяхно време, когато са били деца (то дори не помнят какво е било предната пролет и лято и разни мошеници им пробутват приказки за глобално затопляне)
2. "моето гардже е най-хубаво" - просто децата ни умиляват... такава ни е природата...
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
значи, според теб, през периода - падането на Римската империя и падането на Византия (с други думи казано Средновековието), човека умствено не се е развивал... и после... особено след 18-ти век, изведнъж бурно е започнало развитие на човешкия мозък?Nejimaki-dori написа: Все пак не палиш газена лампа и не се возиш в круца, това едва ли е резултат само на информирност, нали. Все е имало някой, който е изобретил електричеството и куп други неща. Така, че много по-напред сме от предците си. А кой как се отнася към другите е съвсен друга бира. Експлоатация ше има дотогава, докто има хора, които се оставят да ги експлоатират.
свързването на развитието на науката с развитието на човешкия мозък е същото, както да доказваш, че черната раса е тъпа, защото, когато испанските и английски колонизатори на Новия континент са спирали в Африка, за да "заредят" със жива стока, населението там не е имало подобна техника.
или с други думи казано това, което си написала е подобно на расизма предубеждение, което е изключително глупаво...
повярвай ми, ако по някакъв начин се пренесе едно малко неандерталче в сегашни условия и същото бъде отгледано и възпитано в сегашни условия, то ще постигне поне резултатите на едно съвременно средноинтелигентно дете...
Bella Ciao
Bella Ciao