Наистина ли сме готови за....... еврото?
- snowprincess
Re: Наистина ли сме готови за....... еврото?
и мнението на Геврека
не аз да го кажа, вие да го видите черно на бяло
...
Crrafterr ()
Публикувано 18.11.21 13:25
Печалбата е в изпълнението на критериите.
Не че с всички съм съгласен лично аз, да речем общата предпоставка за "финансова дисциплина" (прикрит остеритет) - от това по-скоро губим в определен контекст. Контекстът е, че ни трябва бурна експанзия, реален растеж от 8-10% годишно, а не 3%, което няма как да се случи без дефицит. Номерът е, че повечето от ония гадини минаха през десетилетията на бурна кредитна и др. експанзия, минаха през дългове и т.н., за да могат сега да ни "учат" как, аджеба, се расте "с каквото си изкараш".
Другото е в сближаване на доходи, цени, инфраструктура. При сегашната ножица - това ще е загуба за нас (просто ще ни източват). Но и затова е нужно горното.
не аз да го кажа, вие да го видите черно на бяло
...
Crrafterr ()
Публикувано 18.11.21 13:25
Печалбата е в изпълнението на критериите.
Не че с всички съм съгласен лично аз, да речем общата предпоставка за "финансова дисциплина" (прикрит остеритет) - от това по-скоро губим в определен контекст. Контекстът е, че ни трябва бурна експанзия, реален растеж от 8-10% годишно, а не 3%, което няма как да се случи без дефицит. Номерът е, че повечето от ония гадини минаха през десетилетията на бурна кредитна и др. експанзия, минаха през дългове и т.н., за да могат сега да ни "учат" как, аджеба, се расте "с каквото си изкараш".
Другото е в сближаване на доходи, цени, инфраструктура. При сегашната ножица - това ще е загуба за нас (просто ще ни източват). Но и затова е нужно горното.

Благодаря за линка.snowprincess написа: " къде е Ламби да каже колко хубаво е с евро
бре, мама му стара
въздъхни още няколко пъти
съвсем умна ще започнеш да изглеждаш
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board= ... t=all&vc=1
Препрочетох... И Ламби. И Крафтър... Поклон.
Стоя зад думите си:
"Помня как компетентно говореше за еврото... "
Компетентното говорене за нещо си, не означава, че този който говори е "за" нещото...
Не разбирам от финанси и банково дело. Затова съм задавала въпроси....
Към теб нямам въпроси.
- snowprincess
в този клуб не за първи път използваш името му по повод евротоTanya написа:Благодаря за линка.snowprincess написа: " къде е Ламби да каже колко хубаво е с евро
бре, мама му стара
въздъхни още няколко пъти
съвсем умна ще започнеш да изглеждаш
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board= ... t=all&vc=1
Препрочетох... И Ламби. И Крафтър... Поклон.
Стоя зад думите си:
"Помня как компетентно говореше за еврото... "
Компетентното говорене за нещо си, не означава, че този който говори е "за" нещото...
Не разбирам от финанси и банково дело. Затова съм задавала въпроси....
Към теб нямам въпроси.
да потърся ли?
аз лесно се ориентирам в цитати кой, какво, кога и как е казал
затова и лесно разпознавам хората, дори да си сменят ника, човекът си остава същия
понякога, според настроението ми, мога да ги оставя да си мислят колко са много умни, а останалите прости
това ми е голямо забавление, да наблюдавам
а понякога решавам да се направя на екзорсист и да си поговоря с дяволите, които изкарам

Същата официална пародия са гръцките лепта, ама си ги харчим навсякъде.snowprincess написа:Това официална евро монета ли е?!
Това не е официална парична монета.
....
Пародия
https://www.ecb.europa.eu/euro/coins/html/gr.en.html

Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- snowprincess
знам, маготmaggot написа:Същата официална пародия са гръцките лепта, ама си ги харчим навсякъде.snowprincess написа:Това официална евро монета ли е?!
....
Пародия
същата пародия

snowprincess написа: знам, магот
същата пародия
Ами не ги ползвай.
Като ти връщат тия стинки ги отказвай и искай истински.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- snowprincess
не си спомням да съм ползвала нещо различно от картата, която беше в левовеmaggot написа:snowprincess написа: знам, магот
същата пародия![]()
Ами не ги ползвай.
Като ти връщат тия стинки ги отказвай и искай истински.
миналата година бях в Холандия, Австрия, Словакия и Чехия - в ресторанти, музеи, дворци, автобуси, метро, магазини, паркинги... съм плащала само с карта

И аз предимно с карта плащам, но например във Франция, а и в Гърция съм имала случаи където приемат само кеш. Например на някой фермерски пазар.snowprincess написа: не си спомням да съм ползвала нещо различно от картата, която беше в левове
миналата година бях в Холандия, Австрия, Словакия и Чехия - в ресторанти, музеи, дворци, автобуси, метро, магазини, паркинги... съм плащала само с карта
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Мога да се самоцитирам, не ми е проблем.... мненията си стоят.snowprincess написа: в този клуб не за първи път използваш името му по повод еврото
да потърся ли?
аз лесно се ...
затова и лесно разпознавам хората, ....
понякога, според настроението ми, мога да ....
а понякога решавам да се направя на...
И ако иде реч за банки, финанси, евро.... и да - и смислям, и бих споменала,
защото ценя компетентността...
" Ще спoмена Ламби....
Запомнила съм отношенеито му kъм въвеждането на еврото.
Какво да ти кажа, често недочакваме, това което очакваме...
За съжаление."
Хората имат различно отношение, различни очаквания...
Нямам коментар към личните ти предпочитания.
- snowprincess
е, какво им е било отношението на Ламби и Геврека към евротоTanya написа:Мога да се самоцитирам, не ми е проблем.... мненията си стоят.snowprincess написа: в този клуб не за първи път използваш името му по повод еврото
да потърся ли?
аз лесно се ...
" Ще спoмена Ламби....
За съжаление."
щеше да ми е изключително интересно някой да спори с тях днес, или да ги нарече глупави
те не бяха фурнаджийски лопати
днешното им мнение щеше да е същото като преди 5 години
защото не само няма промяна към по-добро
ножицата стана по-голяма
в друга тема Ламби (за хората от 3о4о, които не го познаваха, беше банкер) написа
l (25 W ЛАМБИ)
Публикувано 22.11.21 12:34
Глда ли поне част от социолозите по всички ТЖта снощи?))) Почти не.
Ще ни кървят задниците, но ще имаме идеалното оправдание, че то задник ако не кърви, какъв задник е!?
Ще започнат проблемите (първо няма да могат да вземат парите от Европа), ще се хванат за гушите, ще започнат цирковете, от това ще създадат по-голяма бъркотия и накрая може да се окажем в хаоса на 90-те. ...пази боже...
ще гледаме, дано не му се сбъднат прогнозите, или да използват повечко лубрикант

- Green Light
- Green Light
- ПЪТник две
Чета в Библията мъдри правила, за да ми се сбъднат или не очакванията ми, като едно от тях.. "Не се съветвай с търговец за стоката му!"Tanya написа:Мога да се самоцитирам, не ми е проблем.... мненията си стоят.snowprincess написа: в този клуб не за първи път използваш името му по повод еврото
да потърся ли?
аз лесно се ...
" Ще спoмена Ламби....
За съжаление."
Търговците са компетентни за стоката си , а някои от тях и свръх образовани и компетентни.
За разликите в интелигентност между клиент и свръх компетентен търговец нищо няма да кажа. Защото и за такова разбиране водещото е интелигентността!
За едни е Мъдрост, за други е Глупост, за трети е Нищо!
Мнението е позиционирано и няма общо!
- snowprincess
общуването се оказа като кръвопреливането, нужна е съвместимост, ГрийнGreen Light написа:Глупости пишеш, Сноу!
Спри да вадиш от контекст Геврека и Ламби и да ги тълкуваш като дявола евангелието. Би било чудесно, ако изобщо спреш да ги споменаваш.
Ако изобщо съществува такова нещо като твое собствено аргументирано мнение, използвай него.
твоите аргументирани мнения мога да чуя по бтв, ако си пусна телевизора и реша да си поговоря с него

"Човек е мерило за всичко."ПЪТник две написа: За едни е Мъдрост, за други е Глупост, за трети е Нищо!
Понеже темата в разбирам по всичкология.... не само евро
лесно се подразбира кое, за кого, какво е.
- ПЪТник две
Ще има хубаво и в бъдеще..сега, днес и тук, аз вярвам че, ще има хубаво и в бъдеще!Nuke написа:
https://i.postimg.cc/4fvhQVwR/20250720-180555.jpg
Навръх Коледа Мира пострада жестоко – разкъса си дясната лапа на някакъв дънер или стъкло в парка. Изгуби много кръв, докато се върнем вкъщи и после в банята... Нямаше работещ вет, та веднага аптечката на Хондата – промивка с душа, кислородна вода и йод, опаковане с тампон и бинт да спре кръвотечението... 1 седмица превързана с ежедневна смяна на превръзката, излизане само за пиш и ако, 2 пъти дневно 4% хлорхексидин и до днес... На Нова година беше така (не е за хора със слаби нерви), сега е малко по-добре. Чакам още поне до 8-и да се затвори раната, и чак тогава ще я пусна да тича отново в парка...
Поздрави:
https://www.youtube.com/watch?v=p2naVxkY_tQ
И това, в което вярвам и че, вярвам сега, е много хубаво. Аз, сега и тук!
Поздрави и за Мира, ще оздравее и ще е хубаво.
Нямам представа колко е отворена раната, но щом до сега няма проблеми, значи може и ще се затвори без шевове. Разбирам че полагаш грижи за Мира, и това днес е много хубаво, ще е хубаво и занапред.
Казваш: "Чакам още поне до 8-и да се затвори раната, и чак тогава ще я пусна да тича отново в парка..."
По това не ти препоръчвам, а само ще допълня нещо, което ти да прецениш ;
Мира е мило животинче и не е човек. Има забележителни разлики, които не бива да отхвърлим колкото и друго да ни казва умният ни умен човешки ум.
Чети за Мира:
Тя си има своя болница и свои лекарства, за нея. Това са специални за нея вещества и елементи, които да я лекува много бързо...почти веднага...или за кратко наше човешко време. Тези лековити НЕЩА, се намират само на определени места...може и във стаята, но силата им е на дворни места, поляни и естествени треви.
Мира безгрешно ги разпознава и при възможност ги използва...по инстинкт, не по ум!?!
Следователно ако има възможност и не чакаш 8-ми, аз бих извел Мира вън от къщата, и да и дам възможност да ме води. Тя Мира бързо и лесно ще намери МЯСТОТО където е нейната болница, лечението и лекарствата които са и нужни-същества, вещества и елементи.
От човешка гледна точка би ти изглеждало приблизително така: Мира намира и се спира на мястото-стои, мирише, рови и поглъща нещо, но стои там, не търси вече нищо. Тя ще ти покаже кога е готова да я прибереш в къщи.
И още една подробност, с която да се съобразиш : Местата са различни, за различната степен на заболяването и травма! В смисъл, в първоначален стадии като примерно отворена рана, първото място подава вещества и елементи за лекуване на раната..но при вторият стадии, бързо зарастване на раната, е различно особено място-там Мира вече няма да мирише, дълбая и яде някакви неща, а само ще лежи на тях-така и трябва време да приеме друг вид енергии...допълвам тези енергийни места ги има и в стаята ви...Мира го знае, тя го използва, а ти може вече и да си го забелязал---нейните места. Разликата е че извън стаята се намират стократно по силно заредените места за бързото лечение.
Аз бих извел Мира навън още утре, правил съм го с мое куче.
А за Резултата ти сега може само да вярваш или не?
Лично аз при опитите си съм мислил само за вярата си , сега, сега. Точно това е резултата!
ЕВРОТО ЛИ? Тази мрежа е поставена за млади и сакати птици! Вредни били -изяждали посевите на Китайците!
Но е също толкова много важна!
Радвам се на изживяването ви с Мира и ви пожелавам сбъдване на вярата ти!
- snowprincess
"Даживей международното положение! Ура!"ПЪТник две написа: Ще има хубаво и в бъдеще..сега, днес и тук, аз вярвам че, ще има хубаво и в бъдеще!
от стената на Tzvetomir Glogovski
https://www.facebook.com/share/v/1DgBm1pTrQ/

- Green Light
Общуването не е като кръвопреливането и има смисъл ако човек говори собствените си мисли. Иначе не. Дори тук, в този пинг понг, в който с теб взаимно се обвиняваме в говорене с чужди думи и защитаване на чужди тези, аз използвам собствени думи, а ти чужди. Общуването е като кръвопреливане е сред фразите с които съм се шегувал отпреди поне половин година, а мои мисли или тези, които споделям тук няма да чуеш по никоя телевизия. Още повече че винаги съм бил активен в икономическите теми в клубовете и с удоволствие, и с неизменното ми признание на липсата на икономическо образование съм бил участник в тези разговори, в които ти търсиш под вола теле.snowprincess написа:общуването се оказа като кръвопреливането, нужна е съвместимост, ГрийнGreen Light написа:Глупости пишеш, Сноу!
Спри да вадиш от контекст Геврека и Ламби и да ги тълкуваш като дявола евангелието. Би било чудесно, ако изобщо спреш да ги споменаваш.
Ако изобщо съществува такова нещо като твое собствено аргументирано мнение, използвай него.
твоите аргументирани мнения мога да чуя по бтв, ако си пусна телевизора и реша да си поговоря с него
Говори със свои думи. Потърси вътре в ума си какво искаш да кажеш, не на мен- на мен едва ли скоро ще намериш какво да ми кажеш- това се нарича срам, а по принцип на участниците в клуба и когато отвориш прозореца за отговор пиши само ти върху клавиатурата- само това което е оригинално. Защото когато използваш чужди думи дори в обвиненията за чуждите думи другиму, това вече изглежда ... не изглежда хич добре.
Общуването може да изглежда като кръвопреливане на хора които получават просветление от Копейкин, те получават нова кръв или по-точно мозък. В стария не са знаели че джендърите разрушават трдаиционната ни патриархална българщина, пазена от чорбаджи Марко (може и Крали Марко, тези неща се бъркат). Това общуване се усеща като кръвопреливане, вярно е. Обикновеното, обаче се усеща като спор, сблъсък на идеи или на поглед върху света. Двама души не могат да видят света по еднакъв начин и е чудесно и супер любопитно какво вижда другия. Това е най-интересното нещо на света- то ни допълва, прави ни по-ориентирани, погледът ни обхваща повече.
Но нищо от това няма да се случи, ако другият човек не споделя собствени мисли.
- snowprincess
ти не искаш моето мнение, ГрийнGreen Light написа:Общуването не е като кръвопреливането и има смисъл ако човек говори собствените си мисли. Иначе не. Дори тук, в този пинг понг, в който с теб взаимно се обвиняваме в говорене с чужди думи и защитаване на чужди тези, аз използвам собствени думи, а ти чужди. Общуването е като кръвопреливане е сред фразите с които съм се шегувал отпреди поне половин година, а мои мисли или тези, които споделям тук няма да чуеш по никоя телевизия. Още повече че винаги съм бил активен в икономическите теми в клубовете и с удоволствие, и с неизменното ми признание на липсата на икономическо образование съм бил участник в тези разговори, в които ти търсиш под вола теле.snowprincess написа:общуването се оказа като кръвопреливането, нужна е съвместимост, ГрийнGreen Light написа:Глупости пишеш, Сноу!
Говори със свои думи. Потърси вътре в ума си какво искаш да кажеш, не на мен- на мен едва ли скоро ще намериш какво да ми кажеш- това се нарича срам, а по принцип на участниците в клуба и когато отвориш прозореца за отговор пиши само ти върху клавиатурата- само това което е оригинално. Защото когато използваш чужди думи дори в обвиненията за чуждите думи другиму, това вече изглежда ... не изглежда хич добре.
Общуването може да изглежда като кръвопреливане на хора които получават просветление от Копейкин, те получават нова кръв или по-точно мозък. В стария не са знаели че джендърите разрушават трдаиционната ни патриархална българщина, пазена от чорбаджи Марко (може и Крали Марко, тези неща се бъркат). Това общуване се усеща като кръвопреливане, вярно е. Обикновеното, обаче се усеща като спор, сблъсък на идеи или на поглед върху света. Двама души не могат да видят света по еднакъв начин и е чудесно и супер любопитно какво вижда другия. Това е най-интересното нещо на света- то ни допълва, прави ни по-ориентирани, погледът ни обхваща повече.
Но нищо от това няма да се случи, ако другият човек не споделя собствени мисли.
ти искаш доказателства, а аз няма как да ти ги дам в момента, след като нещо ще стане известно в бъдеще
мога да използвам алтернативни страници, думи на починали хора, думи на живи умни хора
но от 5 години насам, каквото и да ви напишех, по СМИ е друго
а с телевизия човек трудно може да се пребори
през цялото време пиша не какво искам аз, а накъде вървят нещата
в случая- борбата не е между лева и еврото, а да станат парите само виртуални (без кеш) и служебни хора (идеалния обслужващ персонал)
и сега го пиша не заради теб, а за тези, които може да ми повярват, без да се опитват да ми внушат чувство за срам
ако станем като в Китай, както искат в Брюксел, много лошо
ако стане както е искал Ламби, лев като самостоятелна парична единица, без валутен борд, ще е добре за България
еврото е неуспешен експеримент при толкова различни икономики в различните губернии
избързвате с радостта
но каквото и да стане, ще го изживеем мамка му този живот как да е, все ще му намерим начин

- Green Light
"Аргументирано" означава това което си написала - използване на някакви източници и по логически път достигане до въпросното мнение. Не съм искал "доказателства". Аргументи съм искал. Съответно ние(макар аз отдавна да съм в това число), разбира се, спорим, питаме за източниците и намираме потвърждение или грешка. За последните пет или колкото и да са години, тези клубари които ти отговарят на екзотиките, опитват да ти покажат лъжата в твоите източници: изопачаването на фактите (за ваксините), несъстоятелността във физичните наблюдения (за плоската Земя) или изфабрикуваните статистики (за икономическия крах на ЕС). Сега стана същото с уж невалидната монета.
Във всички случаи без нито едно единствено изключение, ти твърдиш че ние(които и да сме) говорим като телевизори и не виждаме как се опитваш да ни дадеш алтернативен поглед.
Лъжата не е алтернативен поглед, Сноупринцес.
А трудът и загубеното време по разобличаването и не е осъждане и "вменяване на вина", а приятелски жест към теб.
Това го правят други, все по-малко на брой хора(но все още ги има).
Аз отдавна спрях с приятелските жестове към теб.
Във всички случаи без нито едно единствено изключение, ти твърдиш че ние(които и да сме) говорим като телевизори и не виждаме как се опитваш да ни дадеш алтернативен поглед.
Лъжата не е алтернативен поглед, Сноупринцес.
А трудът и загубеното време по разобличаването и не е осъждане и "вменяване на вина", а приятелски жест към теб.
Това го правят други, все по-малко на брой хора(но все още ги има).
Аз отдавна спрях с приятелските жестове към теб.
Здравейте всички и ЧНГ! Дано е добра!ПЪТник две написа:https://www.youtube.com/watch?v=KjhLRcyDbyY
"Ти не виждаш ли? ...Значи аз имам проблем...значи няма да говориш с мен, няма да искаш да си играеш с мен.... Или те е Страх?... "
Само информация ли, или и енергийно присъствие?
Ако ни вълнува темата е и за еврото!
Просто НИВО!
Цялото е ВАЖНО, значи всичко и всички ни.
Или и още нещо?
Какво?
Дали съм готова за еврото...Ами какво да правя?! Никой не ме е питал.
Какво очаквам. Очаквам още по-високи цени.
Вчера бях с приятел германец в една бирария. Последно сме били преди 5-6 месеца. Е, той ми съобщи с учудване, че от август досега цените са двойни.
Но нормално казва-в Германия след влизането половината заведения затвориха.
Очаквам идване на чужди фирми и фалиране на част от българските. Не сме конкурентен пазар.
Ще каже някой-ама не е от еврото! Не е разбира се. Винаги процесите са свързани с човешкия и управленски фактор.
Но след като има повторения навсякъде, кой би предположил, че тук ще е различно. Или може би по-зле заради изходната ни точка.
Златото ни в Англия, парите спестени заради борда и гаранциите в ЕЦБ.
Да, наши са си. Имаме ли гаранция в този днешен свят?!
"Вервайте им" при мен не работи.
За 90 процента от хората очаквам промяната да се отрази негативно за години наред.
За 10 процента ще е добре.
Аз почти винаги съм работила за чужд работодател. Дали за страната е добре при убитият среден и дребен бизнес едно продължаване в посоката...
Неслучайно и никой не попита раята какво иска и мисли.
Самото приемане в евро-зоната става с нагласени показатели. Ако бяха реални, може би щях да говоря друго.
Може би трябваше наистина да стане на следващ етап...
Но това е положението!
Здрава и успешна година за всички!
- ПЪТник две
Baldrian написа:Здравейте всички и ЧНГ! Дано е добра!ПЪТник две написа:https://www.youtube.com/watch?v=KjhLRcyDbyY
"Ти не виждаш ли? ...Значи аз имам проблем...значи няма да говориш с мен, няма да искаш да си играеш с мен.... Или те е Страх?... "
Просто НИВО!
Или и още нещо?
Какво?
Дали съм готова за еврото...Ами какво да правя?! Никой не ме е питал.
Какво очаквам. Очаквам още по-високи цени.
Вчера бях с приятел германец в една бирария. Последно сме били преди 5-6 месеца. Е, той ми съобщи с учудване, че от август досега цените са двойни.
Но нормално казва-в Германия след влизането половината заведения затвориха.
Очаквам идване на чужди фирми и фалиране на част от българските. Не сме конкурентен пазар.
Ще каже някой-ама не е от еврото! Не е разбира се. Винаги процесите са свързани с човешкия и управленски фактор.
Но след като има повторения навсякъде, кой би предположил, че тук ще е различно. Или може би по-зле заради изходната ни точка.
Златото ни в Англия, парите спестени заради борда и гаранциите в ЕЦБ.
Да, наши са си. Имаме ли гаранция в този днешен свят?!
"Вервайте им" при мен не работи.
За 90 процента от хората очаквам промяната да се отрази негативно за години наред.
За 10 процента ще е добре.
Аз почти винаги съм работила за чужд работодател. Дали за страната е добре при убитият среден и дребен бизнес едно продължаване в посоката...
Неслучайно и никой не попита раята какво иска и мисли.
Самото приемане в евро-зоната става с нагласени показатели. Ако бяха реални, може би щях да говоря друго.
Може би трябваше наистина да стане на следващ етап...
Но това е положението!
Здрава и успешна година за всички!
ЧНГ Болдри, Здрава и успешна година.
Вярвам , че пак ще се справим, както е било и през вековете.
Като те прочетох, лесно те разбрах.
Аз също винаги се притеснявам когато някакъв Съюз /без значение старият или новият/ ИЗРАЗЯВА загриженост за България, за мен, семейството, близките и благоденствието ни?!
От ОБИЧТА им се притеснявам...
Днес световните НОВИНИ ясно ни показват, че номерът с обичта вече не върви...а Светът ни минава към прямо и директно!
Което ти не спираш да показваш, по твой си начин.
Светът в който живеем е прекрасно място, въпреки че е опасно за нас!
Само тук, сега и днес, всеки един от нас има възможността да създаде своя, лична паралелна реалност в която да живее.
Всеки сам за себе си, дори и тези които отричат и себе си, като го определят като глупаво.
ЧНГ!
Оня ми се яви нова мисъл : като дойдат внуците да ни суровакат в евро или в лева да им дадем парички, освен торбичката с лакомства.ПЪТник две написа:https://www.youtube.com/watch?v=KjhLRcyDbyY
Просто НИВО!
Или и още нещо?
Какво?
При вас как беше със суровакането?:lol:
А, Нюк, жив и здрав, прав и корав. Все пари, пари, пари....Nuke написа:И аз така!nakibest написа:Готови сме. Преди нямах пари в левове..
Сега нямането ще бъде в евро, проста работа.![]()
За Коледа получих колонки за 1300 лв, сега съм насочил вниманието си към монитор за 2,400 с 800 лв отстъпка, захранване за 1100, кутия за 1000 и памет за 1800, a с лаптопа и останалите дреболийки – всичко общо малко над 12,000 BGN... Но както на повечето обикновени хора, все не ми достигат парите.
Така че всичко ще бъде наред, Наки, всичко ще бъде наред.
Поздрави:
https://www.youtube.com/watch?v=IP-6cAg0fK0&t=120s
На мен пък пенсията ми стига. На теб увеличиха ли ти я от новата година?
Жива и здрава и ти! Пожелавам ти още повече семейно щастие, благоденствие и много, много късмет! Успех и с градината, и с внуците, и с кучето... Изобщо с цялото семейство. Надявам се никога да не преживееш с Горан това, което аз преживях с моята Мира предишната (2025-а) година.Селянка написа: А, Нюк, жив и здрав, прав и корав. Все пари, пари, пари....
На мен пък пенсията ми стига. На теб увеличиха ли ти я от новата година?
Иначе не, не ми увеличиха "пенсията"... Няма нумерологичен майтап – всъщност ми я намалиха, и то с нито повече, нито по-малко, а с точно 11.98765%.
Поздрави и на теб:
https://youtu.be/v61tFqtzxlk?si=ezmceTeF5rojfFQ1&t=43
Потърсих емотикон с палец нагоре, но не намерих. (Рем, заеми се моля да го прибавиш)maggot написа:Същата официална пародия са гръцките лепта, ама си ги харчим навсякъде.snowprincess написа:Това официална евро монета ли е?!
....
Пародия
Та ПАЛЕЦ нагоре! :)
Хеллоу, ку-ку, ти познаваше ли Ламби лично? Аз да! Идвал ми е в дома и много сме разговаряли.snowprincess написа: В друга тема Ламби (за хората от 3о4о, които не го познаваха, беше БАНКЕР!)
Писането в клубовете е едно! Разговорите са съвсем различно нещо. Понякога хората пишат за да провокират, а не че изповядват дадено верую.
Не беше банкер, а обикновен касиер в D-BANK!
Аман от конспиративните ти опорки копирани от сулю и пулю от идиотите на ПП "Възраждане"!
От 5 години насам не се спираш да ни копипействаш простотиите на плоскоземците и радетелите на конспиративните теории!
С теб ме запозна рибката в Бургас. Не беше такава и ми беше симпатична. Какво ти става???
- Житената Питка
- BOFH
Разсмя ме.Mery написа:Хеллоу, ку-куsnowprincess написа: В друга тема Ламби (за хората от 3о4о, които не го познаваха, беше БАНКЕР!)
...
...

В един друг форум, с който ви изневерявам, попаднах на едни снимки на списания от 90-те за продажба на употребявани автомобили.
За позабравилите, това е когато на власт беше силният, вековен златен лев на Румен Гечев. Да чуди човек защо цените тогава сме ги обявявали в Deutsche Mark. Предполагам от куртоазия.
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Лично го познавах.
Човек с богат професионален опит във финансовата сфера.
С доста специализации и извън България. От първите които играят на международни пазари.
Не беше касиер.
Но със сигурност не е имал необходимост да декларира какъв е.
Здрасти Гърки!
Лично го познавах.
С доста специализации и извън България. От първите които играят на международни пазари.
Не беше касиер.
Здрасти Гърки!
Здравей Балдри, за много години! Драго ми е, че си тук.Baldrian написа:Не беше банкер, а обикновен касиер в D-BANK!
Лично го познавах.
Не беше касиер.
Здрасти Гърки!
Хайде да не му дъвчем кокалите на човека, да почива в мир, и да не си мерим кой колко го е познавал, Моля!
Няма да вляза ПАК да доказвам със снимков и видеоматериал каквото и да било.
Финансова грамотност имаше, но не на ниво Хампарцумян или Димитър Радев, примерно!
Ламби малко беше в клатещата се лодка между двата бряга.
Не знам на теб кога и при какви обстоятелства ти е разтягал локуми, че си останала с впечатление, че е бил с "доста специализации и извън България. От първите които играят на международни пазари."
FAKE!
Ламби беше обикновен редови банков чиновник, но чаровен! Мен не успя да ме привлече да инвестирам, колкото и да се опитваше.
Цялата тази дандания да ровим костите на Ламби идва от сноупринцесата дето няма собствена мисъл и аргумент, а се оповава вечно на някакви недоказани или по-скоро доказани недостоверни източници!
Мисля да спрем до тук защото е грехота!
А забелязала ли си на каква ЗАГУБА си била от превалутирането и от тАксите по транзакциите?snowprincess написа: не си спомням да съм ползвала нещо различно от картата, която беше в левове
Твоето от фукня се превръща в бурен смях за вежите в бранша!
Аз живея от Октомври 2009 в България. Доходите ми са в ЕВРО. За тези 16 години банките ми взеха пари за един средностатистически апартамент в София от превалутирането!
Отделно при пътуванията (аз не се спирам да пътувам) съм сравнявала кое е по-изгодно - дали да плащаш кеш при закупена предварително валута или да плащаш с карта.
Докато бяхме с BGN беше МНОГО неизгодно да се плаща с карта, КАТЕГОРИЧНО!
Сега като приехме единната европейска валута ще видя какво се случва и доколко е изгодно да се плаща с карта зад "граница".
Та сноу, не се опитвай да продаваш на стар краставичар краставици!
Житената Питка написа:
В един друг форум, с който ви изневерявам, попаднах на едни снимки на списания от 90-те за продажба на употребявани автомобили.
За позабравилите, това е когато на власт беше силният, вековен златен лев на Румен Гечев. Да чуди човек защо цените тогава сме ги обявявали в Deutsche Mark. Предполагам от куртоазия.
Leva като парична единица никога не е бил фактор. По бай тошово време се търгуваше 3 лева за долар и 2 и нещо за марка на черно за да се купят елементарни стоки от Кореком щото по нашите магазини ги нямаше.
След падането на режима 1989 - 1990 се освободи пазара и всички движими и недвижими имоти се продаваха в американски долари или в западногермански марки! Никога в лева!
92' си купих стар Голф 1 за 3000 американски долара. Продадох гарсониера пак в долари. Купувах продавах и до днес в чужда валута. Никога в левове!
Последната ми придобивка - един апартамент в широк център в Пловдив от Февруари 2025, пак в ЕВРО! Никога в левове!
Та, не е куртоазия, а чувство за стабилност. То е като златото.
ЛЕВА ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ НИКОГА НЕ Е БИЛ ФАКТОР В ИКОНОМИКАТА.
Сега ще пробвам и обратното. Мъжът ми си получава пенсията* в гръцка банка и съответно ползва гръцка дебитна карта.
Докато България беше с официална парична единица BGN се оказа крайно неизгодно да се пазарува в България и да се тегли кеш от АТМ. Пробвахме и изчислихме загубите от превалутирането и таксите по транзакциите.
Чакам да се върне жив и здрав края на Януари, началото на Февруари да ползваме гръцката карта на българска територия за да видим дали има такси след като имаме единна валута.
Превалутиране вече няма! До тук добре!
* за непознатите, съпругът ми е '63-ти набор. Не е някакъв дъртофелник грък дето съм хванала незнайно от къде. Познаваме се от 1986, а сключихме брак 1990 21 Април. Имаме три деца - две момичета и едно момче.
Дойдохме да живеем в България Октомври 2009.
Съпругът ми е пенсионер не защото има годините, а защото има плавателни такива. Покрил е квотата за плаване и се пенсионира. Това, че още пътува е негов избор.
Ще му е за последно щото не мисля да пиша роман "35 години самота"!
Докато България беше с официална парична единица BGN се оказа крайно неизгодно да се пазарува в България и да се тегли кеш от АТМ. Пробвахме и изчислихме загубите от превалутирането и таксите по транзакциите.
Чакам да се върне жив и здрав края на Януари, началото на Февруари да ползваме гръцката карта на българска територия за да видим дали има такси след като имаме единна валута.
* за непознатите, съпругът ми е '63-ти набор. Не е някакъв дъртофелник грък дето съм хванала незнайно от къде. Познаваме се от 1986, а сключихме брак 1990 21 Април. Имаме три деца - две момичета и едно момче.
Съпругът ми е пенсионер не защото има годините, а защото има плавателни такива. Покрил е квотата за плаване и се пенсионира. Това, че още пътува е негов избор.
Ти вече си го написала: 35-те години сте ги навършили на 21-ви април 2025-а.Mery написа:Сега ще пробвам и обратното. Мъжът ми си получава пенсията* в гръцка банка и съответно ползва гръцка дебитна карта.
Съпругът ми е пенсионер не защото има годините, а защото има плавателни такива. Покрил е квотата за плаване и се пенсионира.Това, че още пътува е негов избор.
Просто казвам. За човек, който така успешно борави с милиони, математиката ти не е от най-златните и май трябва да й обърнеш малко повечко внимание... Така като гледам как вече и романи си се заела да пишеш – на граматиката също.
Не знам дали в Гърция я имате тази поговорка и не че те съдя, но както казваме у нас – който сее ветрове, жъне вихрушки.
Поздрави: https://youtu.be/IP-6cAg0fK0?si=yktQe-b-HrVfCM5W&t=365

Нещо ТИ не си наясно! 35 календарни години е едно, а 35 плавателни години е съвсем друго! Образовай се НЕХРАНИМАЙКО и тогава ми пиши "забележки"!Nuke написа:Ти вече си го написала: 35-те години сте ги навършили на 21-ви април 2025-а.Mery написа:Сега ще пробвам и обратното. Мъжът ми си получава пенсията* в гръцка банка и съответно ползва гръцка дебитна карта.
Съпругът ми е пенсионер не защото има годините, а защото има плавателни такива. Покрил е квотата за плаване и се пенсионира.Това, че още пътува е негов избор.
Просто казвам. За човек, който така успешно борави с милиони, математиката ти не е от най-златните и май трябва да й обърнеш малко повечко внимание... Така като гледам как вече и романи си се заела да пишеш – на граматиката също.
Не знам дали в Гърция я имате тази поговорка и не че те съдя, но както казваме у нас – който сее ветрове, жъне вихрушки.
- Green Light
Както в корените на имперската система има плавателни мили (1.852 км), така има и плавателни години... Това е времето, за което Земята и Вселената правят една обиколка около Гъркинята и нейното милионерско семейство.Green Light написа:Хе!?Mery написа:35 календарни години е едно, а 35 плавателни години е съвсем друго
Интересантно.
Не знаех че има такова нещо, дай инфо за любопитните илитерати!

Плавателните години при моряците се измерват докато са във вода. На сушата не се брои за време. Също и за стаж.Green Light написа:Хе!?Mery написа:35 календарни години е едно, а 35 плавателни години е съвсем друго
Интересантно.
Не знаех че има такова нещо, дай инфо за любопитните илитерати!
В този контекст писах, че не ми се пише книга "35 години самота". От календарните 35 години съм била сама около 28-9, което пак хич не е малко.
В началото мъжът ми правеше курсове по 10-11 месеца и стоеше на суша по един, два. След като стана Шеф си съкрати курсовете и мина на 6-7 на вода и 3-4 на суша.
Живот и здраве като си дойде края на Януари, началото на Февруари ще мога да напиша с абсолютна точност колко са му плавателните години от Април 1991 до днес.
Архива е в неговия лаптоп.
В моя архив е, че живота си мина в самота. Сама си изгледах децата дето той само идваше да ми ги прави и после да ги глези.
Сама си правех бизнеса с имоти и разправии с майстори по довършителни работи и поддръжка. Сама си поддържам автопарка.
Сама си карам и "празниците".
Да сме живи и здрави! Не се жалвам. И над мойта къщичка ще огрее ... гръка :)
Този път ще му скрия моряшкия паспорт и няма да го пусна повече по вода!!!