А Вие...? Как го разбирате бифтека?
https://youtu.be/AKujLOAfJKI?si=Zi04vJWGSYF9ngOz&t=211 :))

По-добре сам гурме пържоли, отколкото в компанията на т.нар. "любим човек" – сладоледи! :))nakibest написа:Няма ли любим човек до теб да споделиш храната с него/нея, НЕ та разбираме, сори!
Язък за толкоз гурме трапеза и усилия, ако ще си я ядеш сам..
Дано детето ти се метне на майка си. Не че не съм ги ял тия сладоледи, но и поколението си да тровиш с тях...nakibest написа:* 117!![]()
* Вече повечето от половината ми живот (2-рата) съм с наднормено тегло.
И свикнах - това съм аз, няма друг.
Тоя дето беше 77-78 кг (при същия ръст) не го знам кой е, някой друг все едно е бил...
Е, нямам намерение да ставам 130 или 150 кг все пак!:crying:
П.С. И стига с тез сладоледи, през зимата почти не ги ям!
Един път на 3-4 седмици, има-няма.
Наскоро ги купувам само за детето, даже някои пъти - заедно ходим до магазина и тя си избира самичка.
А любимата не ги яде вече, имало захар и не я ще!!

това повече на тънък румпстейк ми прилича, но щом казваш, че е рибай, значи е.Nuke написа: А Вие...? Как го разбирате бифтека?
Наздраве, да ни е сладко щом е споделено...Nuke написа:Просто ми се удаде възможност да споделя своята визия за побългарен аржентински рибай, това е как аз го разбирам:
ако не е куче, ще е манджаNuke написа:Просто ми се удаде възможност да споделя своята визия за побългарен аржентински рибай, това е как аз го разбирам:
Nuke написа:Просто ми се удаде възможност да споделя своята визия за побългарен аржентински рибай, това е как аз го разбирам:
Нек'ф полуфабрикат са картофките, аз само такива харесвам. Целите картофи ги тача единствено на картофена салата или в манджа тип гювеч. Майонезата вкъщи винаги е домашна, не помня кога за последно съм купувал. Относно самия бифтек, не ми хареса, осо буко на телешко варено става далеч по-вкусно, сочно и крехко. Да си кажа правичката, бих предпочел свински вратни пържоли на фурна, с или без кокал. Хем 2 дена мариноване и след печене на скарата станаха мидиум реър, и пак подметка. Подправката "Гулаш" – вери найс.Cookie написа:това повече на тънък румпстейк ми прилича, но щом казваш, че е рибай, значи е.Nuke написа: А Вие...? Как го разбирате бифтека?
Аз го харесвам телешкото не толкова препечено, но иначе изглежда много вкусно.
Обожавам запечени зеленчуци.
Картофките са полуфабрикатните на МакКейн, нали??
Много са готини с малко майонеза, тази на Папа Джо е много приятна и чудесно ги допълва, някак.
Правя телешкото с подправки и на фурна, обикновено, освен ако не е на филета, тогава на тиган, в масло.
И аз обичам телешко. Свинско не ям от години.
Често правя и телешко варено, ама на жулиени, и с подправка "Гулаш".. също става много добре.
Добър апетит
Що бе, найс беше... Малко жилавко, но найс.Алиса написа:Мнооого е побългарен този бифтек, ве.
Чинията прилича на порция от селската кръчма, а пържолката - детски размер, требе с лупа да я търсиш в чинията.
като каза "телешко варено" ..Nuke написа: Нек'ф полуфабрикат са картофките, аз само такива харесвам. Целите картофи ги тача единствено на картофена салата или в манджа тип гювеч. Майонезата вкъщи винаги е домашна, не помня кога за последно съм купувал. Относно самия бифтек, не ми хареса, осо буко на телешко варено става далеч по-вкусно, сочно и крехко. Да си кажа правичката, бих предпочел свински вратни пържоли на фурна, с или без кокал. Хем 2 дена мариноване и след печене на скарата станаха мидиум реър, и пак подметка. Подправката "Гулаш" – вери найс.![]()
Иначе тази, пардон, миналата година, малко след Коледа реших да пробвам свински крачета, били деликатес... Няма по-отвратителен деликатес от това, чесно. И досега си стоят в хладилника на холодец, и май тия дни ще го давам на кучето... Отврат.
А, точно. Тези бифтеци бяха по ютубски. Следя ги редовно разните корифеи на барбекюто в тубата -- Гуга, Макс дъ мийт гай и т.н. -- и ми се дояде нещо такова, само че на тях освен скарата, явно и месото им е по-различно, защото винаги им се получава крехко на вилица, а в моя случай с електричката излезе маншон, полуобувка и мъхеста брада... Единственият начин да ми излезе крехко и сочно телешкото, е да го сготвя лоу&слоу на варено в тенджера, евентуално под налягане. Лидълско беше това месо, от ония, вакумираните меса, дето са по ръка, крак и далак килограма. Казах си "чакай да ги пробвам тия парчоци, на тая цена трябва да са извънземни"... И повече не бих повторил.Cookie написа:Та.. телешкото е много капризно, трябва си автоклав за него, иначе почти винаги седи леко жилаво.
На балкона... То това, дето е сега, зима ли е?Алиса написа:Напоследък телешкото ми е скучно и сухо. С изключение на хубав бургер, кебапчета на скара, ама както ги правят в едно родопско село и супа от телешка опашка.
Къде си запалил скара посред зима, за да измайсториш таз препечена джапанка?
Тя тая скара автоматик ги прави мидиум реър мръвките, пък на висок етаж, както съм аз, освен да усмърдя космоса, друго не виждам какво бих могъл. Със или без твоите скудоумия по темата, лидълските скъпарски пържоли си остават това, което са -- възможно най-долно качество бифтек, който може да се редуцира до крехко месо единствено на тих огън в тенджера за 2-3 часа по рецептата "телешко варено" или евентуално за 1-1.5 часа на фурна. Висококачествените дълбоко мраморизирани пържоли от японско или австралийско уагю например, които стават сочни и крехки за 10-15 минути на тиган, изобщо не стигат до този пазар.Алиса написа:На балкона??? За "радост" на всички съседи и кварталните котки.
Другия път пробвай скумрия на скара, смърди повече.
Отделно, цър-пър на скара, хеле пък домашна електрическа за мързеливи и гъзоръки готвачи, си е тънък майсторлък.
И не ти е виновна скъпата аржентинска крава, нито класическата българска свиня, че резултатът е прегоряла подметка.
Окепазил си и ритуала, и мръвката. Да висиш ти по половин година на село в къща с двор и да не се изпедепцаш в печене на барбекю - кеф ти домашно импровизе на жар, кеф ти купешко походно на дървени въглища - с все подготовка на материала, опушване като сиганин копанар и дебнене кат вампир мръвите да не излизат полусурови, препечени и кремирани, ами да са крехки, сочни и таман! Туй си е престъпление срещу човечеството, бря!

Ми де да знам, у вас може и свирки да правят, аз просто ти казвам как пече скаричката вкъщи... Задаваш й да готви пържоли и като светне една лампичка там в червено, са готов мидиум реър тен аут ъф тен евери сингъл тайм. Нищо особено, просто така е регулирана.Алиса написа:"Тя тая скара автоматик ги прави мидиум реър мръвките"
Мадабе, те всичките уреди сами готвят, дори кафе и сФирки ти правят по гласова команда.
А този навик ТИ да се фукаш пред хората със способностите на майка си и с парите на баща си - зАеби, не струва.
Туй не те прави нито по-кадърен, нито по-богат. "Готварската" тема си е твоя, не на мама и тати - постарал си се нещо да сътвориш сам и със собствените си ръце, представил си го за обсъждане, коментарите са директно към твоето ЛИЧНО творение.
Ко ми пробутваш "с чужда пита майчин помен" за аргумент към забележките?
Седни си на гъжа, потруди се още на кулинарното поприще, пък се похвали с резултати, че и четящите да те похвалим.
До тук - правиш само показно как се съсипват продукти за готвене.
Ами така го разбираме.Nuke написа:Просто ми се удаде възможност да споделя своята визия за побългарен аржентински рибай, това е как аз го разбирам:
Извинявам се, ако ви се пречкам в задушевното заяждане, но по този въпрос и аз имам какво да покажа.Алиса написа: До тук - правиш само показно как се съсипват продукти за готвене.
...
телешкото е много капризно, трябва си автоклав за него, иначе почти винаги седи леко жилаво.Cookie написа:като каза "телешко варено" ..Nuke написа: Нек'ф полуфабрикат са картофките, аз само такива харесвам. Целите картофи ги тача единствено на картофена салата или в манджа тип гювеч. Майонезата вкъщи винаги е домашна, не помня кога за последно съм купувал. Относно самия бифтек, не ми хареса, осо буко на телешко варено става далеч по-вкусно, сочно и крехко. Да си кажа правичката, бих предпочел свински вратни пържоли на фурна, с или без кокал. Хем 2 дена мариноване и след печене на скарата станаха мидиум реър, и пак подметка. Подправката "Гулаш" – вери найс.![]()
Иначе тази, пардон, миналата година, малко след Коледа реших да пробвам свински крачета, били деликатес... Няма по-отвратителен деликатес от това, чесно. И досега си стоят в хладилника на холодец, и май тия дни ще го давам на кучето... Отврат.
Имах си един приятел навремето, много сладък пич, хубав, начетен, музикант. Голяма душа.
Сприятелихме се и доста години бяхме приятели, той по курорти, насам-натам, ама като минаваше през София винаги ми се обаждаше.
Той беше от някъде... не помня от къде, не беше софиянец, спомням си, щото вечно говореше за софиянци и не-софиянци.
Та, обажда ми се той, бил по София, и ако искам, да пием кафе. Пък аз нещо не бях на кеф, че беше януари и студено, и му викам "пък, ела в нас".
Майка ми ми казва "то е вече почти обяд, сипи му на момчето да яде, има телешко варено" и отиде нейде по работа (аз още живеех с родителите си по него време).
Но ние отскоро се познавахме, и той до този момент не беше идвал вкъщи. Та, лафим си нещо, става един часа на обяд, и аз го питам "гладен ли си, има телешко варено?" и на него му светнаха очичките, обаче ми вика "а, не, не, аз след малко ще си ходя".
Абе викам "не на мене тия" - ставам и отварям тенджерата (винаги съм се чувствала като агент от противовзривна бригада, докато боравя с тия тенджери под налягане) - вътре вода, ама до горе, и една голяма мръвка, плува на дъното... А, и някакви почти цели картофи и на едро нарязани моркови плуват в тенджерата също, свободен стил..
Викам си "тая мойта майка, така и не се научи да готви, на 50 години стана" ..
Викам му "ей сега ще ти сложа да хапнеш".
Вадя мръвката на дъската, отрязвам една трета от нея и му я пльосвам на една чиния. Иска ли да му направя салата набързо? Не искал.
И ми вика "ама, душичка, може ли да ми сипеш малко от водата?" (аз на млади години ни агнешко ядях, ни телешко варено, и представа си нямах това как се сервира).
Викам му "добре", и си викам на акъла "тоя какъв е селянин, водата на телешкото ще яде" .. ама си мълча.
И си викам "ся ако не ми поиска хляб, да не ми викат "Куки"... И той - а ще може ли една филийка хляб???
Забравила я бях тази история, колко се смяхме с него през годините после.. как му дадох телешко варено без вареното...
Не знам всъщност с него какво се случва, загубихме се..
Та.. телешкото е много капризно, трябва си автоклав за него, иначе почти винаги седи леко жилаво.
Аз нямам, за да не сменям дограми и боядисвам кухни, щото каквато съм панта и готвя "по усет" (освен с подправката Гулаш и разни други неща, дето изискват време)..
Сега намерих един десерт - аз много обичам шоколад. Друго не, обаче шоколад и шоколадови мусчета.
Обожавам и шоколадово суфле, и това е. От десертите този ми е любимия.
Сега открих един много приятен десерт - пълномаслено кисело мляко, колкото по-процентно, толкова по-добре, в една чаша, от тия, големите на 2/3 пълна, сипваш чия на богато, аз слагам към лъжица и половина, бъркаш, две малки лъжички мед, пак бъркаш, едно кафе, малко, еспресо, бъркаш, още малко мляко, при нужда, ако стане много рядко от кафето, отгоре запечатваш с един пръст само кисело мляко и най-отгоре поръсваш с какао.
Ама не Нескуик, какао.
Трябва да седи 3-4 часа в хладилник, аз издържам най-много два - уникално вкусно нещо е, а няма почти никакви калории.. мога да омета цялата чаша за една вечер, честно.
Опитай, ако не ядеш сладолед. Това е по-хубаво, и е малко калорично.
Друг път ще ти дам рецепта за диетично брауни.
п.п. готовите картофки за фурна и на мен са ми много любими.
За тебе срам, за мен - доживотен коз срещу съпружето. Не с толкова сложна рецепта, ами с едни прости свински пържоли на фурна, направени за сефте след поне 2 години намеци, натвърди и директно натякване - "айде пък и ти ми сготви вечеря най-после".Green Light написа:Извинявам се, ако ви се пречкам в задушевното заяждане, но по този въпрос и аз имам какво да покажа.Алиса написа: До тук - правиш само показно как се съсипват продукти за готвене.
...
Едно ветрило или вретено ли да беше от свинска рибица увита около бекон и пушено сирене.
Приготвяне половин ден,
Фурна - 1 час.
Изхвъляне за минутка.
Години срам.
Green Light написа:Ами така го разбираме.Nuke написа:Просто ми се удаде възможност да споделя своята визия за побългарен аржентински рибай, това е как аз го разбирам:
Знаеш ли какво се зачудих. Ти си младеж за нас тук - колко си 35-40 г. Моите синове са на 26 и 22 години. Приятелките им - когато ги има, и те са на тази възраст. За нас сте следващото поколение.
Всички изброени обичате да готвите. Моите момчета определено харесват да готвят, а големия, който живее сам понастоящем, категорично си готви и не си поръчва готова храна.
За моето поколение това беше по-скоро изключение. В студентските години сред моите приятели момичетата готвеха колкото да не е без хич, но момчета беше голяма рядкост.
Дали е от, също новото за нас, готварско медийно съдържание. Има реалити формати, разни шоу програми, филми, дажи и анимации има.
Ти как се запали сам да си готвиш?
Мен лично, ако има такава тенденция, това ме кефи.

Имаме един съсед в София. на терасата правеше скара, прозорците ни затворени, но миризмата влиза. Да, обичам скара, ама не и миризмата й у дома, хеле пък да идва отнякъде. И търпях, търпях, докато не метна скумрия на скара, викам на Карамфилов е те сега ке се тепамеNuke написа:На балкона... То това, дето е сега, зима ли е?Алиса написа:Напоследък телешкото ми е скучно и сухо. С изключение на хубав бургер, кебапчета на скара, ама както ги правят в едно родопско село и супа от телешка опашка.
Къде си запалил скара посред зима, за да измайсториш таз препечена джапанка?
Селянка написа:Nuke написа:Не разбирам и не зная много, зная, че не зная много. Пиша каквото зная...и Принципно, личното е друго, не за него пиша., по темата:Алиса написа:
Тук сме си рахатлък. Скарата е на дървени въглища. И може от всички краища на селото да идва миризма на скара, но на село се усеща като аромати и никой не пречи на никого Домовете ни не са омирисани
Истинското село, истинските селяни, изпитват огромно удоволствие и благодарност, когато в кухните МИРИШЕ на готварска миризма... свински пръжки..и от скумрия да е, вкус на свое вино и ракия плюс домашни глезотии, туршии......оооооо..... и праз лук, дори, че и от кухненска миризма от готвен боб, баници, мекици, пържени филии с яйца..... топлина от печка с истински огън, и..... заедно с близки ЗАЕДНО. Дори и мъжки мириз на тютюн....истинските селяни.
Истинските селяни се раждат такива, точно както и софиянките....
Но само софиянка може да си въобрази че е селянка......
Белегът е в миризмите и не само...
Но щом и това е рахатлък, мечтано, платено и създадено с много усилия, труд и средства, нека наистина е рахатлък.
Рахатлясала може да е само родена софиянка, която има възможности и се опитва да го играе Селянка...
А иначе всяка жена, която не знае какво означава миризма на кухня, и какво гради това.....е стерилна!
И въобще не става дума за лична хигиена на дом и кухня.
За истинските селяни Кухнята е като олтар в църквата.
Висок или нисък процент на стерилни жени в този смисъл, въобще не е от значение...освен за модата.
И модерността не отричам-модерни селянки, модни секс кукли говорещи, модно , и в гумата е все едно...е модно....
Та да повторя за гумените: "Пиша каквото зная...и Принципно,..... личното е друго, не за него пиша., а по темата: "Миризмата в кухнята е олтар на кухнята, тя определя, привлича и сплотява....
А банята е само на метри от модерните омърсени..софиянки....парцаланки...
Ни ви съдя, разбирам ви и ви обичам....живеете и изживявайте живота си, такива каквито сте...аз само писах нещо мое, за мен, на вас.
Как помъдрях ли?????
Ами кухнята ми е стерилна и в нея нищо не се готви...Ширмът ми издухва 600 за минута...но ето това съм аз Гражданин, а не селянин!
Или не съм такъв, а съм никакъв?....или пък също като вас ВСЯКАКЪВ!
ТОКУ-ЩО долових в кухнята си отвратителен мириз на свински пръжки с лук, а вън е минус градуса...и разбира се селско си е да му врътна 200 червено вино от миризливото в мазето...
Извинете, моето е от миризмите...
Последната стъпка не е вярна. И да ги заливаш със студена вода и да не ги заливаш, яйцата се белят лесно когато те си искат. Няма правило или физичен закон който може да каже как става така че в един случай се белят с две движения, а в друг- пет минути мъки и накрая имаш едновременно половин надробено яйце в ръката си и заедно с това - пълно с хрупкави частици черупка.Селянка написа: Ей, сетих се за една книга : "Готварска книга за мъже", подарих я на мъжа ми преди около 43 години. Тогава се научи да прави варени яйца. Ето рецептата
ето и книгата, има я в електронен вид https://chitanka.info/text/14761-gotvar ... a-za-myzhe
Много е важно да не сложиш 6 яйца в джезве
Тва с тия козове да ти кажа така и не отмина с времето. И 100 години да минат да сме женени винаги изневиделица ще ме фрасне отнякъде някой коз.Алиса написа:
За тебе срам, за мен - доживотен коз срещу съпружето.
Стават я!Green Light написа:Тва с тия козове да ти кажа така и не отмина с времето. И 100 години да минат да сме женени винаги изневиделица ще ме фрасне отнякъде някой коз.Алиса написа:
За тебе срам, за мен - доживотен коз срещу съпружето.
Снощи не, ами оная вечер, ей така се прибира един човек вкъщи, съблича се, събува се, измива се и вместо здрасти най-любимия му човек на света седи на Ф и вика - ти помниш ли какво каза едикога си... (вярваш или не, обаче изказване за трамвай No 5 е козът)
Та го фрасна градския транспорт оная вечер, след колко са... 27 години май от сватбата.
После имаше детонация, има бомби дето избухват по-тихо...
Ей такива неща стават.
Аз по принцип не съм запален сам да си готвя, просто обичам да си угаждам, когато това е възможно. Невинаги ми се получава, но конкретните пържоли от горе всъщност може да изглеждат по-зле, отколкото реално бяха. Всъщност си бяха чудесни пържоли, които обаче по жилавост, или хайде не жилавост, ами крехкост, отстъпваха на телешкото варено.Green Light написа:Ами така го разбираме.Nuke написа:Просто ми се удаде възможност да споделя своята визия за побългарен аржентински рибай, това е как аз го разбирам:
Знаеш ли какво се зачудих. Ти си младеж за нас тук - колко си 35-40 г. Моите синове са на 26 и 22 години. Приятелките им - когато ги има, и те са на тази възраст. За нас сте следващото поколение.
Всички изброени обичате да готвите. Моите момчета определено харесват да готвят, а големия, който живее сам понастоящем, категорично си готви и не си поръчва готова храна.
За моето поколение това беше по-скоро изключение. В студентските години сред моите приятели момичетата готвеха колкото да не е без хич, но момчета беше голяма рядкост.
Дали е от, също новото за нас, готварско медийно съдържание. Има реалити формати, разни шоу програми, филми, дажи и анимации има.
Ти как се запали сам да си готвиш?
Мен лично, ако има такава тенденция, това ме кефи.
Не знам, вие явно в София сте били в някой снобарски квартал... В Люлин, ако си запалиш скарата вечерно време да си направиш я кифтаци, я кебапчета, я някоя пържолка или нещо друго – не само че никой не се впечатлява като Ваша милост двечките с Алиса, ами се приема за нещо съвсем нормално. Все едно да ти прави впечатление, че съседът от по-горе е пуснал водата на тоалетната, след като се е из*срал. В общи линии даже е приятно, ако когато се прибираш вкъщи, усетиш някакво благоухание от нечий апартамент. Докато се усеща благ кухненски аромат, а не нещо прегоряло (което гореспоменатите пържоли – без значение как ти изглеждат на теб или някой друг от снимката – не бяха), никой не проявява малоумието да търси сметка на съседа, че е решил да си сготви нещо за вечеря.Селянка написа:Имаме един съсед в София. на терасата правеше скара, прозорците ни затворени, но миризмата влиза. Да, обичам скара, ама не и миризмата й у дома, хеле пък да идва отнякъде. И търпях, търпях, докато не метна скумрия на скара, викам на Карамфилов е те сега ке се тепамеNuke написа:На балкона... То това, дето е сега, зима ли е?Алиса написа:Напоследък телешкото ми е скучно и сухо. С изключение на хубав бургер, кебапчета на скара, ама както ги правят в едно родопско село и супа от телешка опашка.
Къде си запалил скара посред зима, за да измайсториш таз препечена джапанка?![]()
той, щото в неговия апартамент, а аз нали "снаха" там, вика : недей, аз ще говоря. Отиде, звънна, какво са говорили не знам. Повече не усетих миризмата на скара. Каза само, че го поканил у дома да пийнем по едно и да помирише апартамента ни. А може и да остане с преспиване в нашата спалня.
Тук сме си рахатлък. Скарата е на дървени въглища. И може от всички краища на селото да идва миризма на скара, но на село се усеща като аромати и никой не пречи на никого Домовете ни не са омирисани:(
ПЪТник две написа:Селянка написа:Nuke написа: Не разбирам и не зная много, зная, че не зная много. Пиша каквото зная...и Принципно, личното е друго, не за него пиша., по темата:
Истинското село, истинските селяни, изпитват огромно удоволствие и благодарност, когато в кухните МИРИШЕ на готварска миризма... свински пръжки..и от скумрия да е, вкус на свое вино и ракия плюс домашни глезотии, туршии......оооооо..... и праз лук, дори, че и от кухненска миризма от готвен боб, баници, мекици, пържени филии с яйца..... топлина от печка с истински огън, и..... заедно с близки ЗАЕДНО. Дори и мъжки мириз на тютюн....истинските селяни.
Истинските селяни се раждат такива, точно както и софиянките....
Но само софиянка може да си въобрази че е селянка......
Белегът е в миризмите и не само...
Но щом и това е рахатлък, мечтано, платено и създадено с много усилия, труд и средства, нека наистина е рахатлък.
Рахатлясала може да е само родена софиянка, която има възможности и се опитва да го играе Селянка...
А иначе всяка жена, която не знае какво означава миризма на кухня, и какво гради това.....е стерилна!
И въобще не става дума за лична хигиена на дом и кухня.
За истинските селяни Кухнята е като олтар в църквата.
Висок или нисък процент на стерилни жени в този смисъл, въобще не е от значение...освен за модата.
И модерността не отричам-модерни селянки, модни секс кукли говорещи, модно , и в гумата е все едно...е модно....
Та да повторя за гумените: "Пиша каквото зная...и Принципно,..... личното е друго, не за него пиша., а по темата: "Миризмата в кухнята е олтар на кухнята, тя определя, привлича и сплотява....
А банята е само на метри от модерните омърсени..софиянки....парцаланки...
Ни ви съдя, разбирам ви и ви обичам....живеете и изживявайте живота си, такива каквито сте...аз само писах нещо мое, за мен, на вас.
Как помъдрях ли?????
Ами кухнята ми е стерилна и в нея нищо не се готви...Ширмът ми издухва 600 за минута...но ето това съм аз Гражданин, а не селянин!
Или не съм такъв, а съм никакъв?....или пък също като вас ВСЯКАКЪВ!
ТОКУ-ЩО долових в кухнята си отвратителен мириз на свински пръжки с лук, а вън е минус градуса...и разбира се селско си е да му врътна 200 червено вино от миризливото в мазето...
Извинете, моето е от миризмите...
Пътнико свиден, пак се хващаш те така, да философстващ.
Кухните ни миришат, но са си наши. И в София, и в Свищов, и в Благоевград. Но, защо да поемам миризмата и на съседите от терасите? Имат си кухня, абсорбатори. Защо трябва цял квартал да смърди на риба, на крачета, на ушаци и ташаци?
Аз селянка няма да стана, поради простата причина, че не ми го пише в акта за раждане. Но, мога да се доближа до селския бит, а едно от нещата, които този бит включва, е самостоятелност у дома и в двора.В същото време съседски трапези с добри хора.
Има изведена формула за втория чорапGreen Light написа:Последната стъпка не е вярна. И да ги заливаш със студена вода и да не ги заливаш, яйцата се белят лесно когато те си искат. Няма правило или физичен закон който може да каже как става така че в един случай се белят с две движения, а в друг- пет минути мъки и накрая имаш едновременно половин надробено яйце в ръката си и заедно с това - пълно с хрупкави частици черупка.Селянка написа: Ей, сетих се за една книга : "Готварска книга за мъже", подарих я на мъжа ми преди около 43 години. Тогава се научи да прави варени яйца. Ето рецептата
ето и книгата, има я в електронен вид https://chitanka.info/text/14761-gotvar ... a-za-myzhe
Много е важно да не сложиш 6 яйца в джезве
Тва е сред загадките като втория чорап и подобни