ПРЕДИЗБОРНА
- ПЪТник две
ПРЕДИЗБОРНА
За нашите прогнози?
Аз мисля, че очакваната висока активност няма се случи?
И че това ще е главен фактор за новият ни следващ кабинет?
]Мнението е позиционирано и няма общо![
- Green Light
Re: ПРЕДИЗБОРНА
Моята прогноза е че Радев ще има около 90-100 депутата и ще може да направи коалиция
1) С ГЕРБ-СДС, които вероятно ще имат около 35-40
2) С ППДБ, които ще имат около 30-35
3) С Възраждане + БСП които общо трябва да го докарат около 25-30
Първите две точки са чисто самоубийство за съответните коалиции. Ако се коалират с Радев ГЕРБ ще загубят половината си избиратели, а ако го направят ППДБ ще изчезнат и то почти веднага, защото ще се разпаднат. ДСБ е абсурд да остане в един съюз с Радев.
И така - остава ни третата възможност. Едно правителство, което ще бъде:
- стабилно до непоклатимост. Има всички уроци от последните години.
- антиевропейско и проруско
- популистко
Такова мнозинство няма да се подаде на уличен натиск, няма и да има каквото и да е вътрешно напрежение. Направо съвършената коалиция- само допълване без никакви търкания.
Ще харчи на поразия, ще взима дълг, ще попилее пазара.
Ще спира всякакви проукраински инциативи, тук и ако може - в ЕС
Ще направи тотална чистка в държванта администрация.
Това ми е прогнозата
Първите две точки са чисто самоубийство за съответните коалиции. Ако се коалират с Радев ГЕРБ ще загубят половината си избиратели, а ако го направят ППДБ ще изчезнат и то почти веднага, защото ще се разпаднат. ДСБ е абсурд да остане в един съюз с Радев.
- популистко
Такова мнозинство няма да се подаде на уличен натиск, няма и да има каквото и да е вътрешно напрежение. Направо съвършената коалиция- само допълване без никакви търкания.
Това ми е прогнозата
Надявам се на 120 места за ПБ, но едва ли.ПЪТник две написа: 17.04.26, 11:07 За нашите прогнози?
Обективно-105-110.
Бих се радвала да влязат Сияние и Меч.
Също и БСП.
Прогноза
Ако имат 2 грама мозък не трябва да се коалират с пепетата. Ще ги бутнат бързо.
Не трябва с герб.
Дано влязат БСП и малки.
Прогнозирам добри отношения с по-твърдото ядро на демократите в уса и по-малко фанатична русофобия. Не мисля, че ще играе про-руски, но да кажем по-прагматично. Харесва ми, че част от ВМРО имат достъп. Междудругото българите в Македония ще гласуват за него. Засега само той им сложи гръб...
Надявам се на по-малко крадене и по-малко рекет. Също на по-малко Йес сър!
Без хич няма да мине.
Програмата му е по-скоро дясна.
Надявам се, че не мрази България и всичко българско, а това за мен е ключово.
Прогноза-трудно правителство, но създадено.
За пълен мандат не бих посмяла да прогнозирам.
- ПЪТник две
И на мен ми се искат такива работи, но тук се опитвам да намеря отговор защо не ми се случват?Baldrian написа: 17.04.26, 14:55Надявам се на 120 места за ПБ, но едва ли.ПЪТник две написа: 17.04.26, 11:07 За нашите прогнози?
Обективно-105-110.
Бих се радвала да влязат Сияние и Меч.
Също и БСП.
Прогноза
Ако имат 2 грама мозък не трябва да се коалират с пепетата. Ще ги бутнат бързо.
Не трябва с герб.
Дано влязат БСП и малки.
Прогнозирам добри отношения с по-твърдото ядро на демократите в уса и по-малко фанатична русофобия. Не мисля, че ще играе про-руски, но да кажем по-прагматично. Харесва ми, че част от ВМРО имат достъп. Междудругото българите в Македония ще гласуват за него. Засега само той им сложи гръб...
Надявам се на по-малко крадене и по-малко рекет. Също на по-малко Йес сър!
Без хич няма да мине.
Програмата му е по-скоро дясна.
Надявам се, че не мрази България и всичко българско, а това за мен е ключово.
Прогноза-трудно правителство, но създадено.
За пълен мандат не бих посмяла да прогнозирам.
И за да сравня това което сега си мисля, че за същото после ще обвиняваме другите, Опитвам да сравня "прогнозите" сега.
Ето, това мисля, че ще е първата" изненада":
https://dnes.dir.bg/politika/galap-prog ... -do-urnite
" Декларираната готовност за участие в изборите в периода на проучването е между 3 100 000 и 3 200 000 избиратели. Това сочат данните от национално представително проучване на "Галъп интернешънъл болкан""
Мисля, че това с избори вече не важи за българите...и след гласуването ще го знаем-както ние така и кандидатите да ни управляват както досега правят.
Елементарен отговор за що ни се случва е и самото заложено като избор : "Не избирам никого!!"
Всеки нормален човек, който не избира никого,, няма нужда да го заявява с бюлетина, той просто отказва да гласува, което е нормално, лесно и практично. И щом мълчаливият му отказ не се приема като отчет това още повече го уверява, че е безсмислено...
Прогнозата ми , е че гасувалите ще са доста под 3 100 000 и 3 200 000 -мъдър народ е българският...дано се сбъднат исканията ти.
]Мнението е позиционирано и няма общо
Но всъщност, русофилите твърдят че е американско мекере, пп и Сие че е руско.
Българите в Македония го избират,
Добра атестация засега.
- ПЪТник две
Green Light -здравей приятелю, радвам се че, се включи с мнение... поне и заради форумът, можем да го съживим заедно...за разлика от "изборите" кой да ни управлява?Green Light написа: 17.04.26, 13:24 Моята прогноза е че Радев ще има около 90-100 депутата и ще може да направи коалиция
- популистко
Това ми е прогнозата
Да задълбочим ли в темата?
Тази система-многопартийната, съставени коалиции от различни партии, ражда многоразличие, притивопоставяне на интереси и разделение и в управлението и в цялата ни нация?!?!!!!!! Освен това тя не се контролира от многого партии, а следва ход на разделение и кавги помежду им и помежду нас гражданите.
В този вид Системата е порочна, а ние обикновените граждани понасяме цялата и тежест...до степен да забравим себе си, коисме и какви искаме да бъдем...Тази система не ни пита, просто следва правилата на играта....и стриктно си ги пази, с армии и полиция...и с други подобни...
Върху такива видими факти и такава основа, то е напълно ясно какво ще се случи и след тези избори. Същото като до сега!
За себе си ще кажа, че трябва да съм луд че, при тези обстоятелства ще си губя времето и силите да се редя на опашки УЖ ДА ИЗБИРАМ.
Кой, Коя друга Система ще уважи мнението ми, че когато съм избрал да не избирам, то аз не съм длъжен да го гласувам публично, за да бъде уж отчетено като общ избор от Цялото?
Разводних смисълът, а той е :Когато многопартийните станат единодушни, покажат общонародна цел, и се обиденият за изпълнението и , не само с думи, а и със срокове и отчети за изпълнение ...чак тогава, с изборът си ще им дам власт да ме управляват.
Това което разиграват пред очите ни вече над 30г. не би трябвало да е за нас. И може пак да успеят по стара практика.
Защото Китайците първи забелязали че, в мрежите за птици се улавяли само млади птици...!
Но аз виждам в мрежите и стари птици....или съм Дон Кихот и виждам вятърните мелници?????
Но го правя за Дулцинеята, а не за моя чест..си въобразявам...е темата.
- ПЪТник две
Моля поясни мнението си, на български и ако не е Неопределеност?
Разбирам те отлично, но форумът не е ли за всички?
И ако не са нужни дълги обяснения в този форум той за какво е създаден?
Наистина ли искате мълчалив форум, постоянно това питам?
Кажи ни какво ви е нужно, моля?
Форумът е ваш, ще дадем нужното ви?
И ако е неопределеност- имате го!
Проблем ли е да го определите?
Или с идиоти не разговаряте?
Опитайте поне кратко, е първият Урок от 20 век?
Ако нещо друго си казал, извини ме, не съм го разбрал...щото ....според теб защо?
Ти, момко, страдаш от логорея. Обикновено и мен ме мъчи тази "напаст", но напоследък се опитвам да сменя позицията и повече да слушам отколкото да говоря.ПЪТник две написа: 17.04.26, 20:56 Моля поясни мнението си, на български и ако не е Неопределеност?
Ако нещо друго си казал, извини ме, не съм го разбрал...щото ....според теб защо?
Има много смисъл в това да слушаш повече и да говориш по-малко. Мисля, че тук навремето беше казана една мисъл, която ми хареса веднага - краткостта е сестра на мъдростта.
Та, нищо лошо няма да гугълнеш или ИИ-неш сат сапиенти - означава - за мъдрите / умните е достатъчно.
Както и да гугълнеш 21 урока - книга е. И там, в първите глави, се говори за различните форми на управление и как няма добра форма на управление. Има само по-малко недобри. Цялата книга впрочем си струва да се прочете.
Сега разбра ли ме?
С две думи - стига бълва текст почни повече да слушаш и ти и да мислиш и да си правиш домашното преди да говориш. Е, не са две думи, но както казах - страдам от логорея.
Наздраве!
- ПЪТник две
Да, сега те разбрах-че и двамата сме болни, но аз повече.Remmivs написа: 17.04.26, 21:38Ти, момко, страдаш от логорея. Обикновено и мен ме мъчи тази "напаст", но напоследък се опитвам да сменя позицията и повече да слушам отколкото да говоря.ПЪТник две написа: 17.04.26, 20:56 Моля поясни мнението си, на български и ако не е Неопределеност?
Има много смисъл в това да слушаш повече и да говориш по-малко. Мисля, че тук навремето беше казана една мисъл, която ми хареса веднага - краткостта е сестра на мъдростта.
Та, нищо лошо няма да гугълнеш или ИИ-неш сат сапиенти - означава - за мъдрите / умните е достатъчно.
Както и да гугълнеш 21 урока - книга е. И там, в първите глави, се говори за различните форми на управление и как няма добра форма на управление. Има само по-малко недобри. Цялата книга впрочем си струва да се прочете.
Сега разбра ли ме?
С две думи - стига бълва текст почни повече да слушаш и ти и да мислиш и да си правиш домашното преди да говориш. Е, не са две думи, но както казах - страдам от логорея.![]()
Наздраве!
![]()
Предложението ми е аз да намаля писането, а ти четенето и ще се оправим ли? Аз започвам от сега
Наздраве!
тоз лупинг ме свари съвсем неподготвена и затова не го отразих. Нали любехме силно Тръмп, защото се скара на Зеленски? Или нещо съм пропуснала в повествованието?Green Light написа: 17.04.26, 18:51А за "добрите отношение с демократите в САЩ", какво ще кажеш?
![]()
Вече май са на мода.
![]()
![]()
ПП Гледах РР при Ризова, вчера ли, кога беше, останах с впечатление че възнамерява по-скоро да шушумигарства и да маже, отколкото да предприема някакви по-решителни стъпки тип "Орбан", но знае ли човек, единственото, което може да се каже със сигурност за него е, че е изпечен лъжец и родоотстъпник.
Следизборна
Кво стана, бе хора ? Гласувахте ли ?
Аз сигурно съм гласувал, но не знам за кого.
Вие поне знаете ли за кого сте гласували ?
Аз сигурно съм гласувал, но не знам за кого.
Вие поне знаете ли за кого сте гласували ?
Re: Следизборна
Yes, very much so.Тояга написа: 19.04.26, 19:48 Кво стана, бе хора ? Гласувахте ли ?![]()
Аз сигурно съм гласувал, но не знам за кого.![]()
Вие поне знаете ли за кого сте гласували ?![]()
За малка нова партия, остана под бариерата, но не съЖелявам!
- ПЪТник две
Тояга написа: 19.04.26, 19:48 Кво стана, бе хора ? Гласувахте ли ?![]()
Точно си в темата, а конкретно на въпросът ти е темата от преди два дена:
"За нашите прогнози?
И че това ще е главен фактор за новият ни следващ кабинет?"
Прогнозата ми за нататък е че, ще направят едно старо нещо ново, за да си остане същото!
ПЪТник две написа: 19.04.26, 20:56Точно си в темата, а конкретно на въпросът ти е темата от преди два дена:
"За нашите прогнози?
Кажи ми с думи прости, обичаш ли мъ или не мъ обичаш ? Свободата ша грейва ли в крайна сметка или ще отнеме още време ?
Мда, нали "Ако изборите променяха нещо, щяха да ги забранят!"...ПЪТник две написа: 19.04.26, 20:56Тояга написа: 19.04.26, 19:48 Кво стана, бе хора ? Гласувахте ли ?![]()
Точно си в темата, а конкретно на въпросът ти е темата от преди два дена:
"За нашите прогнози?
И че това ще е главен фактор за новият ни следващ кабинет?"
Прогнозата ми за нататък е че, ще направят едно старо нещо ново, за да си остане същото!
Да, с РР начело всичко ще върже, цъфне и роди плод, и ще да видиме как славно и свободно диша "советский человек"!Тояга написа: 19.04.26, 21:27Кажи ми с думи прости, обичаш ли мъ или не мъ обичаш ? Свободата ша грейва ли в крайна сметка или ще отнеме още време ?ПЪТник две написа: 19.04.26, 20:56Точно си в темата, а конкретно на въпросът ти е темата от преди два дена:
"За нашите прогнози?
( Ама в България ще го диша, не в СССР!
И то ще е във 21-ви век, а не 20-ти!!
Наки ......червеното знаме да грейне, над всички бедняшки сърца .....
- ПЪТник две
;;Ехааааа, ....и че е видимо и за слепитеПЪТник две написа: 17.04.26, 11:07 За нашите прогнози?
https://dnes.dir.bg/politika/po-visokat ... -parlament„„
Цитирам: "Комисията още не е обявила финалните данни за активността, която се очаква да е около 50 на сто, но вече обяви дяловете от гласовете на участниците."
Иначе процентите са 100 на сто.
Сме на 100, пируваме..- за победата.
За към гласувалите, Честито ви победа....
От тук нататък няма да ни питат...сами сме се навели....
Българският народ е МЪДЪР, не е мърша, ЗАПОМНЕТЕ ГО!
Нали, прочетено и е-:" "Комисията още не е обявила финалните данни за активността, която се очаква да е около 50 на сто, но вече обяви дяловете от гласовете на участниците."
КОМИСИЯТА казва...щото главите ни са за да носим шапки, промърворва КОМИСИЯТЯ-Да живее Комисията-ние сме заспали мъртви.... 50% ни крещи комисията.
Няма тук някой , дори да не е луд да не твърди, че ние сме 50 на 50...луди и нормални....и че нормалните по този начин са обречени да носят лудостта наречена ИЗБОРИ на ненормалните...
Но ако Жертвата е път към нормалност на Цялото-си струва жертвите....
Дали?
[/quote]
Твърдя че познах, ето и първото показателно:
https://dnes.dir.bg/krimi/komisar-kande ... a-v-pleven
Вече заловили престъпниците и са ги осъдили... обаче за поръчителите на престъплението няма заловени и наказани-е, това се казва ново, но да си остава същото!
И в новината специални поздрави от Президента за това ново.
Не съм гласувал, за това!!
Не мрънкам, не се жалвам, само установявам факти, вече имам чувство че съм изкуствен сред естествени!
Фактите, а не мен :
Снощи министър Дечев съобщи, че 631 от сигналите са за купуване на гласове в полза на ДПС, 318 - на ГЕРБ, 18 - на "Възраждане", 16 - на ПБ, 13 - на БСП, 11 - на ПП-ДБ, 7 - на "Величие", 4 - на ИТН, 2 на МЕЧ.
Съставени са 6728 предупредителни протоколи, което е 3,5 пъти повече спрямо предходните избори.
Спонсорите и поръчителите са невинни....е старото ново!
Гласувах ли?
[/quote]
Твърдя че познах, ето и първото показателно:
Вече заловили престъпниците и са ги осъдили... обаче за поръчителите на престъплението няма заловени и наказани-е, това се казва ново, но да си остава същото!
И в новината специални поздрави от Президента за това ново.
Не съм гласувал, за това!!
Не мрънкам, не се жалвам, само установявам факти, вече имам чувство че съм изкуствен сред естествени!
Фактите, а не мен :
Снощи министър Дечев съобщи, че 631 от сигналите са за купуване на гласове в полза на ДПС, 318 - на ГЕРБ, 18 - на "Възраждане", 16 - на ПБ, 13 - на БСП, 11 - на ПП-ДБ, 7 - на "Величие", 4 - на ИТН, 2 на МЕЧ.
Съставени са 6728 предупредителни протоколи, което е 3,5 пъти повече спрямо предходните избори.
Спонсорите и поръчителите са невинни....е старото ново!
Гласувах ли?