Пролетариите ще се съединяват ли днес??

Все същите
Аватар
4avdar4e

Пролетариите ще се съединяват ли днес??

Мнение от 4avdar4e »

Тъй де, нали 8 март?? :blum:
Сега е момента да направим едно профсъюзно събрание, да изберем тъкачката-многостанничка и да я наградим с орден и 5 лева :grin:
Да живей Клара Цеткин, да живей .... кво то? феминизма, еманципацията :sissies:

--------------------------------------------------
Който го празнува - хубав празник! :flower:
Който не - не пречи да пием по едно за здравето на празнуващите :beer:
endrofini

Re: Пролетариите ще се съединяват ли днес??

Мнение от endrofini »

4avdar4e написа:Тъй де, нали 8 март?? :blum:
Сега е момента да направим едно профсъюзно събрание, да изберем тъкачката-многостанничка и да я наградим с орден и 5 лева :grin:

Наистина ли не го празнувате? Има нещо много мило в този празник! Малката успя да ме разплаче
с едно стихотворение и една саморъчно направена картичка. Това не се случва всеки ден!

Наздраве!

:flowers:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Този празник няма да изчезне :-)
учителките в детските градини и училищата ще се погрижат децата да израстнат с идеята, че това е празника на мама :-)

на мен ми харесва, доставиха ми огромно удоволствие рано сутринта :-)

приятно Ви от мен :-)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Честит празник!

Мнение от Remmivs »

Винаги е хубаво момичетата да са усмихнати! :cool:

:flower:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Честит празник! :flowersk:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Звенения

Re: Честит празник!

Мнение от Звенения »

Remmivs написа: Винаги е хубаво момичетата да са усмихнати! :cool: :flower:
А не само на 8 март!

Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Dark Water написа:Този празник няма да изчезне :-)
учителките в детските градини и училищата ще се погрижат децата да израстнат с идеята, че това е празника на мама :-)
За мен този празник ще си остане с привкуса "Празник на кольежката" :winkw:
endrofini

Мнение от endrofini »

4avdar4e написа:
Чаве, би ли ми казала какво символизира аватара ти?

Мъжкото и женското начало ли? Ин и ян - какво беше това?

Или борбата м/ду светлата и тъмната страна в човека?

Не мога да си спомня точно. :shy:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Че тя тази дума влезе ли в официалния език? Доскоро я нямаше по речниците... Упс. Днес е празник! Честито, момичета! :flower: :D
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Изображение

Изображение

Изображение
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

[unknown] написа:
ЖЕСТОКИ :rotfl24::rotfl24:
Превед!!!!:blum:
bead

Мнение от bead »

незнам кой го празнува и кой - не, но мъжете със сигурност се надяват да ги почерпим. примерно колегите.:winkw:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

endrofini написа:
Чаве, би ли ми казала какво символизира аватара ти?
Мъжкото и женското начало ли? Ин и ян - какво беше това?
Или борбата м/ду светлата и тъмната страна в човека?
Не мога да си спомня точно. :shy:[/quote]

Ами фактически - и двете. Ин и Ян са двете противоположности. Ин е женската (тъмната според древните) енергия, която обаче не може да вирее без Ян - мъжката (светлата). Двете са вечно в движение, в борба за надмощие, но всъщност - винаги в единство и хармония :-)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

От вси страни... :grin:

Честито на празнуващите, благодаря на поздравяващите. :lol:
Panta rhei...
endrofini

Мнение от endrofini »

4avdar4e написа:
Ами фактически - и двете. Ин и Ян са двете противоположности. Ин е женската (тъмната според древните) енергия, която обаче не може да вирее без Ян - мъжката (светлата). Двете са вечно в движение, в борба за надмощие, но всъщност - винаги в единство и хармония :-)

10x

По дяволите! :twisted: Ама защо са решили тъмната да е женската? Какво ни е тъмно?

Толкова сме си светлички!:lol:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

endrofini написа:
4avdar4e написа:

10x

По дяволите! :twisted: Ама защо са решили тъмната да е женската? Какво ни е тъмно?

аз лично днес приемам поздравления и ми е приятно.
За да не секнат няма да отговоря кой е измислил "нашето" да е тъмното

:cool:

Честит празник на дамите!
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

endrofini написа:Ама защо са решили тъмната да е женската? Какво ни е тъмно?
Аааа, това е по частта на Мнемо, тя да обяснява защо жената е тъмната сила, защо котката е символ на женското и мост между тукашното и отвъдното, защо на погачи и подготовка за погребения присъстват само жени и т.н. :sissies:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
endrofini написа:Ама защо са решили тъмната да е женската? Какво ни е тъмно?
Аааа, това е по частта на Мнемо, тя да обяснява защо жената е тъмната сила, защо котката е символ на женското и мост между тукашното и отвъдното, защо на погачи и подготовка за погребения присъстват само жени и т.н. :sissies:
Сигурно защото митовете са ги измисляли мъже и жените не са им били ясни. :blum:

Наистина ли искате да ви кажа? :huhthink:
Panta rhei...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Честито :)

Изображение
АВе
Обратна връзка:

Честито!

Мнение от АВе »

Честит 8 март и на празнуващите дами, и на непразнуващите!

Весело изкарване на празника, благо хапване, пийване и... тези три неща!

Наздраве!
Изображение
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Сигурно защото митовете са ги измисляли мъже и жените не са им били ясни. :blum:
Ти тия не на мен :winkw: Баш жените са били създателите и преносителите на митологията в предписмовните (тъй ли се казваше???) епохи :grin: Или поне така си мисля аз и група съветски учЕни :winkw:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа: Сигурно защото митовете са ги измисляли мъже и жените не са им били ясни. :blum:
Ти тия не на мен :winkw: Баш жените са били създателите и преносителите на митологията в предписмовните (тъй ли се казваше???) епохи :grin: Или поне така си мисля аз и група съветски учЕни :winkw:
Не е много сигурно. За пренасянето - да, но за измислянето не винаги, ми се струва. И от двете посоки е идвало измислянето.
Безписмени им викат. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

endrofini написа:10x

Амиии вие сте като едни черни кутии. Или поне сте били. Посяваш семенце и то става на дете!!! :shocked::blink::shocked: Сигурно заради това. Няма нищо общо с открития и приветлив нрав на жените. :grin:

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0% ... 0%AF%D0%BD
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:
endrofini написа:10x

Амиии вие сте като едни черни кутии. Или поне сте били. Посяваш семенце и то става на дете!!! :shocked::blink::shocked: Сигурно заради това. Няма нищо общо с открития и приветлив нрав на жените. :grin:

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0% ... 0%AF%D0%BD
Както казва калиостро, имаме участник, познал верния отговор. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

яяя темата на колко хубава страна отишла :-)

язък че не ми отива да пиша в нея :lol:

ще ходим с приятелки да се черпим торти, в 100 гр сладки има невероятни неща :-)
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Наздраве и от мен! :wine:
Важно е да има поводи за веселие. :lol:
Ей, сега да знаеш какво оживление цари около мен. А пък е пълно с мъже. :grin:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Хихик, току-що открих тая статия и мноооого, ама много се изкефих!!!:grin:

ЗА 8 МАРТ
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

4avdar4e написа:Хихик, току-що открих тая статия и мноооого, ама много се изкефих!!!:grin:

ЗА 8 МАРТ
:clap: :clap: :clap: :good: :good: :good: :metal:

Това за статията...
Аватар
anhela

Мнение от anhela »

Клара ще я възкръсваме ли или ще съберем само да пробваме, а ако не стане от мъка ше се напием? :winkw:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:Хихик, току-що открих тая статия и мноооого, ама много се изкефих!!!:grin:

ЗА 8 МАРТ
Знаеш ли, Чаве, доскоро... всъщност вече не толкова доскоро мислех и аз така. Изобщо не ми беше ясно чий точно е този празник. Чувствала съм се много неловко, когато съучениците ме поздравяваха на 8 март, пък аз не знаех защо - не съм жена още, аз съм един смотан пубертет.
Е, сега вече не съм пубертет (за смотан не е ясно), обаче пак не се чувствам достойна за този празник. И аз си представям тъкачки-многомашиннички и банкети в столовата.
Ама от друга страна, щом някой те(се) поздравява с този празник, съм абсолютно неспособна да го скърша и да убия радостта му. Всяко внимание е ценно и не за всички 8 март може би се свързва с това, което на мен ми се мотае в главата.
И наистина, както казва Дарк, учителките в детските градини си имат своята роля тук, защото първото ми омекване по въпроса дойде след едно осмомартенско тържество. Тогава направо се просълзих - едно, защото едни тригодишни фарфалачета бяха научили толкова неща (беше ми първото тържество, на което бях като майка в публиката), и второ... заради начина, по който всяко и особено пък моето дете казваше "мама".
Иначе мисля, че много по-подходящ празник за всички жени е Цветница. Но това си е някаква моя измишльотина и няма нищо общо с реалния живот.
Panta rhei...
Аватар
anhela

Мнение от anhela »

ЗА 8 МАРТ
И кво ти хареса толкоз, тя тая е неква скръндза! Зор да не сипне едно питие и рождения си ден ще отрече!
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: защото първото ми омекване по въпроса дойде след едно осмомартенско тържество. Тогава направо се просълзих - едно, защото едни тригодишни фарфалачета бяха научили толкова неща (беше ми първото тържество, на което бях като майка в публиката), и второ... заради начина, по който всяко и особено пък моето дете казваше "мама".
Иначе мисля, че много по-подходящ празник за всички жени е Цветница. Но това си е някаква моя измишльотина и няма нищо общо с реалния живот.
Миналата година в ДГ направиха един общ празник за 1, 8 март и началото на пролетта. То стана по технически причини, защото болни деца, болна гуспужа и т.н. Та накрая 3 в 1. Искам да ти кажа, че на друг такъв купон май не съм била :grin: През цялото време се опитвах да се кикотя, без да ме виждат.

Апропо, мразя И празниците в детската - стаята е 2х2 (почти), натъпкваме се като сардели, не се диша, да не говорим за столчетата, предназначени за 3-годишни, половината дяца примират от ужас... Тцъ, не ми харесва (малей, голям опортюнист съм, да знаеш!!)

Стигат ми ежедневните малки (и не толкова) жестове от мъжовете :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа: защото първото ми омекване по въпроса дойде след едно осмомартенско тържество. Тогава направо се просълзих - едно, защото едни тригодишни фарфалачета бяха научили толкова неща (беше ми първото тържество, на което бях като майка в публиката), и второ... заради начина, по който всяко и особено пък моето дете казваше "мама".
Миналата година в ДГ направиха един общ празник за 1, 8 март и началото на пролетта. То стана по технически причини, защото болни деца, болна гуспужа и т.н. Та накрая 3 в 1. Искам да ти кажа, че на друг такъв купон май не съм била :grin: През цялото време се опитвах да се кикотя, без да ме виждат.

Апропо, мразя И празниците в детската - стаята е 2х2 (почти), натъпкваме се като сардели, не се диша, да не говорим за столчетата, предназначени за 3-годишни, половината дяца примират от ужас... Тцъ, не ми харесва (малей, голям опортюнист съм, да знаеш!!)

Стигат ми ежедневните малки (и не толкова) жестове от мъжовете :grin:
Да бе, оттогава насам и аз не ги обичам, по същите причини. Обаче това първото беше ме хванало.
Panta rhei...
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Мнемозина написа:

ЗА 8 МАРТ
Знаеш ли, Чаве, доскоро... всъщност вече не толкова доскоро мислех и аз така. Изобщо не ми беше ясно чий точно е този празник. Чувствала съм се много неловко, когато съучениците ме поздравяваха на 8 март, пък аз не знаех защо - не съм жена още, аз съм един смотан пубертет.
Е, сега вече не съм пубертет (за смотан не е ясно), обаче пак не се чувствам достойна за този празник. И аз си представям тъкачки-многомашиннички и банкети в столовата.
Ама от друга страна, щом някой те(се) поздравява с този празник, съм абсолютно неспособна да го скърша и да убия радостта му. Всяко внимание е ценно и не за всички 8 март може би се свързва с това, което на мен ми се мотае в главата.
И наистина, както казва Дарк, учителките в детските градини си имат своята роля тук, защото първото ми омекване по въпроса дойде след едно осмомартенско тържество. Тогава направо се просълзих - едно, защото едни тригодишни фарфалачета бяха научили толкова неща (беше ми първото тържество, на което бях като майка в публиката), и второ... заради начина, по който всяко и особено пък моето дете казваше "мама".
Трябва да призная, че винаги съм смятала този ден за празник на майката. И само.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Niya написа: Трябва да призная, че винаги съм смятала този ден за празник на майката. И само.
Това е защото си твърде млада и не си работила по соц. време...:(
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

anhela написа:

ЗА 8 МАРТ
И кво ти хареса толкоз, тя тая е неква скръндза! Зор да не сипне едно питие и рождения си ден ще отрече!
Момичето иска да е различно. Мииии - има право. Нека е. Така по ще го забелязват даже. :grin:

PS
А ако перефразирам вица за кучетата и Иванчо - ти гледаш да го поздравяваш, то гледа да те захапе. :blum:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа:
Момичето иска да е различно. Мииии - има право. Нека е. Така по ще го забелязват даже. :grin:

PS
А ако перефразирам вица за кучетата и Иванчо - ти гледаш да го поздравяваш, то гледа да те захапе. :blum:
Това е гадно :(
Аз мисля също като нея без ни най-малкото желание да се правя на интересна. И го мисля от много години. Зарови се назад.
Гадно е .......
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

4avdar4e написа:
Remmivs написа:

PS
Аз мисля също като нея без ни най-малкото желание да се правя на интересна. И го мисля от много години. Зарови се назад.
Гадно е .......
На мен пък статията ми хареса
Както съм и казал по-горе
Щото е съвсем права жената - цветя и подаръци днес по задължение... или цветя и подаръци в който и да е друг ден просто защото ти е кеф и искаш да и подариш... кое е е за предпочитане?
Верно, че аз не съм от празнуващата страна, но си мисля, че този празник е излишен за всяка жена, която се чувства обичана и през останалото време... дори е вреден.
Също толкова не харесвам и набедения "ден на бащата"
Баси, ако само един ден се сещат за мен, по-добре хич и да не се сещат
Не ли?
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Малко исторически факти:

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЖЕНАТА

Това е ден на солидарността на жените от планетата в борбата им за независимост, мир, икономическо, политическо и социално равноправие.

Календарното време е свързано с първата масова проява на жени работнички, състояла се в Ню Йорк на 8 март 1857 г. По предложение на Клара Цеткин, направено на Втората международна конференция на жените-социалистки в Копенхаген през 1910 г., се приема: всяка година в една от първите недели на пролетта да се празнува деня на работничките и на международната им солидарност, с цел да се мобилизират широките женски трудови маси за борба за равноправие с мъжете във всички обществени сфери на живота.

Участничките във Втората международна конференция на жените-комунистки през 1920 г. в Москва също препоръчват Осми март за Международен ден на жената. Предложението се гради върху станали събития: на 8 март 1917 г. работничките от Петроград излизат на демонстрация срещу глада, войната и царизма; на същата дата през 1890 г. с груба разпра е закрита женска демонстрация в Чикаго.

За пръв път Международният ден на жената се чества през 1911 г. в Германия, Австрия, Швейцария и Дания, а през 1913 г. – във Франция и Русия.

В България Осми март първоначално се отбелязва с беседи в тесен кръг на социалисти през 1911 г.; през 1915 г. е първото публично честване. Като общобългарски празник Осми март започва да се празнува след 9 септември 1944 г. Отначало по предприятия, заводи, учреждения се правят събрания, на които се отчита приносът на жените в производството, културата, науката и обществения живот. След 1960 г. честването взема особено щироки размери и става любим празник на жените от всички възрасти.

....

Те това е! Пък децата - празник на майките, та празник на майките!
Не че съм против де, и днес ми бяха приготвили много мили изненади - писма, съчинени от тях, в които ми пожелават разни неща и ми обясняват какво съм аз за тях.:-)
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Gaspode написа:
4avdar4e написа:
Remmivs написа:

PS
Гадно е .......
На мен пък статията ми хареса
Както съм и казал по-горе
Щото е съвсем права жената - цветя и подаръци днес по задължение... или цветя и подаръци в който и да е друг ден просто защото ти е кеф и искаш да и подариш... кое е е за предпочитане?
Верно, че аз не съм от празнуващата страна, но си мисля, че този празник е излишен за всяка жена, която се чувства обичана и през останалото време... дори е вреден.
Също толкова не харесвам и набедения "ден на бащата"
Баси, ако само един ден се сещат за мен, по-добре хич и да не се сещат
Не ли?
когато се създаде един празник и не е по принуда, а на повечето хора им харесва, той става вечен
това, че не искате да празнувате означава ли, че ви дразнят тези, които искат да се веселят
Изображение
Публикувай отговор