............

Все същите
Аватар
Ън
Обратна връзка:

............

Мнение от Ън »

............
Последно промяна от Ън на 29.06.08, 08:14, променено общо 1 път.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
bead

Re: Може ли такава простотия в 21 век?

Мнение от bead »

[unknown] написа:Някакъв луд поп анатемосал лекарка, защото......правела аборти!!! :shocked::shocked::shocked::mad:
не само е луд, но и необразован. по същата причина е трябвало да скочи и срещу спешните контрацептиви като Постинор дуо и вътрематочната спирала.
мен ме вълнува друг въпрос - кога в тялото се появява духът. ако е при раждането - тогава абортът не би трябвало да е проблем, ако душата е още в първите две слети клетки - можем да наречем аборта убийство. какво казва християнството по въпроса? май не съм срещала там обяснение. единственото, което си спомням е как Бог създал човекът от кал и ЧАК ТОГАВА му вдъхнал живот, т.е. вДЪХнал му ДУША.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Доколкото

Мнение от Remmivs »

помня, нервни импулси започват да протичат след 1-2 седмици от оплождането или по-рано. А ако те не са белег на душата (не същина, но формален белег) тогава не знам какво би било такъв...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Доколкото

Мнение от Ън »

Remmivs написа:помня, нервни импулси започват да протичат след 1-2 седмици от оплождането или по-рано. А ако те не са белег на душата (не същина, но формален белег) тогава не знам какво би било такъв...
Хъм... Дали протичат нервни импулси или не- това все още нищо не означава.
Нервни импулси се провеждат и като дразниш гръбначният мозък на една декапитирана жаба. Значи ли това, че жабата е още жива и има душа?! :winkw:
От където и да го погледнеш изказването на отчето е супер тъпо. Чак смешно.

Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

[unknown] написа:Някакъв луд поп анатемосал лекарка, защото......правела аборти!!! :shocked::shocked::shocked:
standartnews.com/bg/article.php?d=2007-03-07&article=180926
Вместо църквата да се изсмее на глупостта му...тя го подкрепя!!! :shocked::shocked::shocked:
standartnews.com/bg/article.php?d=2007-03-08&article=181105

И сега, моля ви се, събрали в "Пирамида" Веселин Методиев, Цонко Цонев и Юлияна Дончева да бистрят "проблема"! :shocked:
Ай, сектир! :mad:
Всичко започна с това, че преместихме коледа по грегорианския календар...
Сега решиха да "копират" от католиците и тезата им за абортите...
Няма да се учудя, ако след някоя и друга годинка станем католическа държава...

Въпреки, че от доста места съм чувал Максим да нарича католиците еретици и сектанти...

Баси и лицемерието... надминаха и византийците, мамка им...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

bead написа:

не само е луд, но и необразован. по същата причина е трябвало да скочи и срещу спешните контрацептиви като Постинор дуо и вътрематочната спирала.
мен ме вълнува друг въпрос - кога в тялото се появява духът. ако е при раждането - тогава абортът не би трябвало да е проблем, ако душата е още в първите две слети клетки - можем да наречем аборта убийство. какво казва християнството по въпроса? май не съм срещала там обяснение. единственото, което си спомням е как Бог създал човекът от кал и ЧАК ТОГАВА му вдъхнал живот, т.е. вДЪХнал му ДУША.
Това, което ме шокира не са налудничавите мисли и действия на някакъв си поп, а удоволствието с което те се раздухват от журналистите. Голяма глупост!

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

сър Айвънхоу написа:

Въпреки, че от доста места съм чувал Максим да нарича католиците еретици и сектанти...
Те СА еретици и сектанти. :-)

Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

[unknown] написа: Те СА еретици и сектанти. :-)
Знам бре, приятелю, знам... просто се опитах да перефразирам...
Bella Ciao
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

сър Айвънхоу написа:
[unknown] написа: Те СА еретици и сектанти. :-)
Знам бре, приятелю, знам... просто се опитах да перефразирам...
Наздраве! :friends: :beer:

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

[unknown] написа:
сър Айвънхоу написа:

:blink:

Май сектанти са всички, които не зачитат чуждата вяра и обичаи. Бог не беше ли любов?
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Лично според мен религията вече е изиграла своята роля и е на път да залезе. Което, разбира се, не се нрави на тунеядците в раса... щото може да им се наложи да работят за хляба си... И затова се опитват по всякакъв начин да привличат внимание към себе си. По-добре на хората в устите, нали...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

[unknown] написа: Наздраве! :friends: :beer:
Наздраве! :friends: :beer:
Bella Ciao
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа:
[unknown] написа:
сър Айвънхоу написа:

:blink:

Май сектанти са всички, които не зачитат чуждата вяра и обичаи. Бог не беше ли любов?
Точно така е! За всяка вяра еретици са всички останали, които не я изповядват. И в това няма нищо обидно- държа да го подчертая! :-)
А аз, Верче, съм атеист! Ако не знаеш- да ти кажа, макар че доста пъти вече е ставало въпрос... Неверник съм аз- това е. И всичко това за религиите за мен е една огромна глупост. Всъщност аз съм православен християнин само по документи. Такъв станах на 27 години, защото със жена ми се разбрахме, че ще имаме църковен брак. До тогава не бях влизал в църква. И сега почти не влизам. Ако го направя, то е само от любопитство. Хареват ми иконите- като изкуство...
И да ти кажа за Бог: Той е такъв, какъвто го носим в себе си. Този бог, който е в нас, а не измисленият на небето... Значи бог е за всекиго различен... :-)

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Gaspode написа:Лично според мен религията вече е изиграла своята роля и е на път да залезе. Което, разбира се, не се нрави на тунеядците в раса... щото може да им се наложи да работят за хляба си... И затова се опитват по всякакъв начин да привличат внимание към себе си. По-добре на хората в устите, нали...
Да, определено. Не сме в 15 век, за да ни промиват мозъците с божествени простотии.
Но жалко за децата, щото те са доста уязвими. Надявам се моите синове да не се подведат по разни религии и да започнат да вярват в глупости. :-)

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

[unknown] написа: И да ти кажа за Бог: Той е такъв, какъвто го носим в себе си. Този бог, който е в нас, а не измисленият на небето... Значи бог е за всекиго различен... :-)
Не си атеист ти, вярващ си. :grin:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
[unknown] написа: И да ти кажа за Бог: Той е такъв, какъвто го носим в себе си. Този бог, който е в нас, а не измисленият на небето... Значи бог е за всекиго различен... :-)
Ех, че си и ти!
Остави човека да вярва, че е атеист! :blum:
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа:
Хъм... Вярвам аз, да. В любовта, семейството, приятелите...:-)
В оня измисления на небето- не. :-)

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

[unknown] написа: В оня измисления на небето- не. :-)
В измисления не, ама в истинския...:grin:
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

[unknown] написа: Да, определено. Не сме в 15 век, за да ни промиват мозъците с божествени простотии.
Но жалко за децата, щото те са доста уязвими. Надявам се моите синове да не се подведат по разни религии и да започнат да вярват в глупости. :-)
Ми аз се опитвам да обяснявам. Винаги, когато се налага. Искам да ги науча да мислят с главите си. Пък после те да си решават...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:
vyara написа:
Ех, че си и ти!
Остави човека да вярва, че е атеист! :blum:
Споко, аз много добре знам какъв съм. :-)

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа:
[unknown] написа: В оня измисления на небето- не. :-)
В измисления не, ама в истинския...:grin:
За какво говориш, не знам. Кой е тоя истинският?! Няма такъв! :cool:

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Остави човека да вярва, че е атеист! :blum:
:grin:
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Gaspode написа:
[unknown] написа: Да, определено. Не сме в 15 век, за да ни промиват мозъците с божествени простотии.
Ми аз се опитвам да обяснявам. Винаги, когато се налага. Искам да ги науча да мислят с главите си. Пък после те да си решават...
И аз на това се надявам. Но положението е страшно. Промиват им мозъците навсякъде. Следващата простотия е да се въведе час по религия в училищата. :shocked: И до там ще стигнат! :mad: Набожните са доста войнствени в стремежа си да те убедят във вярванията си. Плачевна ситуация. Аз им се подигравам откровенно, но децата...

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

[unknown] написа:
Gaspode написа:
И аз на това се надявам. Но положението е страшно. Промиват им мозъците навсякъде. Следващата простотия е да се въведе час по религия в училищата. :shocked: И до там ще стигнат! :mad: Набожните са доста войнствени в стремежа си да те убедят във вярванията си. Плачевна ситуация. Аз им се подигравам откровенно, но децата...
Поне сектите позаглъхнаха.
Като бях студентка, имаше един цял курс поразен. Гледаха като зобмита. :shocked:
Така и не разбрах оправиха ли се после.
Panta rhei...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

[unknown] написа:
Gaspode написа:
Добре де, ние като родители нямаме ли думата какво да учат децата ни? Аз категорично съм против вероучение в училищата. Мога ебентуално да се съглася на "История на религиите" и то ако е водена не от духовно лице... даже смятам, че ще им е полезен такъв предмет...

ПП. Принципен въпрос - какво може да направи един родител ако не е съгласен с нещо в материала, изучаван от негового дете? Освен да се опита да обясни в къщи...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа: Добре де, ние като родители нямаме ли думата какво да учат децата ни? Аз категорично съм против вероучение в училищата. Мога ебентуално да се съглася на "История на религиите" и то ако е водена не от духовно лице... даже смятам, че ще им е полезен такъв предмет...

ПП. Принципен въпрос - какво може да направи един родител ако не е съгласен с нещо в материала, изучаван от негового дете? Освен да се опита да обясни в къщи...
Засега, дори и да го въведат, ще е само като СИП.
Защото мюсюлманите няма да има как да ги принудят да учат вероучение. И защото няма достатъчно преподаватели.
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:

Като бях студентка, имаше един цял курс поразен. Гледаха като зобмита. :shocked:
Ами... пълзят като хлебарки. Някакви мормони са налазили Пловдив от години. И други кретени щъкат, че чак си позволяват да звънят по вратите на хората.
За мен официалната религия е не по- малко опасна. Единствената разлика е, че тя е законна.

Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа: Поне сектите позаглъхнаха.
91 или 92-ра година. Пътувам в автобус. Задено с мен се качиха двама от ония с костюмите, вратовръзките и разваления български... дето са тръгнали да "носят светлината на вярата в затънтените варварски провинции" :grin::grin:. Харесаха си едно момче (аз явно им се видях страшен) и почнаха да го обработват. Вяра (не наш`та съклубарка :grin:), Бог, н`ам си кво си... опитваха се да му пробутат некви книги. Момчето ги трая, па по едно време вика - Аз си имам една тоооолкова дебела книга... винаги като ми остане малко време чета от нея..
Тия двамата им светнаха очите... и викат - Така ли? Коя е тая книга?
Пича - Двигатели с вътрешно горене.
Ония станаха като препикани мушката :grin::grin::grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

[unknown] написа:
Мнемозина написа:

Ами... пълзят като хлебарки. Някакви мормони са налазили Пловдив от години. И други кретени щъкат, че чак си позволяват да звънят по вратите на хората.
За мен официалната религия е не по- малко опасна. Единствената разлика е, че тя е законна.
Тя в момента е доста обезсилена. И, честно казано, не мога да си представя, че ще се надигне.
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Gaspode написа:

Мисля, че много малко. Почти нищо. Обществото ни е инерционно, нали знаеш. Въведат ли го веднъж- няма спасение. Ще учат набожни простотии и тва е...

Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

[unknown] написа: Мисля, че много малко. Почти нищо. Обществото ни е инерционно, нали знаеш. Въведат ли го веднъж- няма спасение. Ще учат набожни простотии и тва е...
Аз не само вероучението имах предвид. Преди години ме утрепаха с въпрос от 5-ти клас - кое е основното свойство на въздуха... ти как мислиш? Подсказка - предмета е география
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:

Тя в момента е доста обезсилена. И, честно казано, не мога да си представя, че ще се надигне.
И по- добре да е така. Религията е донесла САМО болка на човечеството. И не само християнството. ВСЯКА религия.

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
91 или 92-ра година. Пътувам в автобус. Задено с мен се качиха двама от ония с костюмите, вратовръзките и разваления български... дето са тръгнали да "носят светлината на вярата в затънтените варварски провинции" :grin::grin:. Харесаха си едно момче (аз явно им се видях страшен) и почнаха да го обработват. Вяра (не наш`та съклубарка :grin:), Бог, н`ам си кво си... опитваха се да му пробутат некви книги. Момчето ги трая, па по едно време вика - Аз си имам една тоооолкова дебела книга... винаги като ми остане малко време чета от нея..
Тия двамата им светнаха очите... и викат - Така ли? Коя е тая книга?
Пича - Двигатели с вътрешно горене.
Ония станаха като препикани мушката :grin::grin::grin:
:rotfl24:

Е как да не каже човек, че всеки си има някаква Библия!

Бях се потресла ужасно, когато ей на такава агитация бях подложена от лично мои съученици - страшно агресивно и с едни внезапно придобити блестящи очи...
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Gaspode написа:
[unknown] написа: Мисля, че много малко. Почти нищо. Обществото ни е инерционно, нали знаеш. Въведат ли го веднъж- няма спасение. Ще учат набожни простотии и тва е...
Аз не само вероучението имах предвид. Преди години ме утрепаха с въпрос от 5-ти клас - кое е основното свойство на въздуха... ти как мислиш? Подсказка - предмета е география
Да духа. :grin:

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

[unknown] написа:
Мнемозина написа:

И по- добре да е така. Религията е донесла САМО болка на човечеството. И не само християнството. ВСЯКА религия.
Това ме подсеща за един стар спор... за дефиниране на религия и т.н. :winkw:
Не си изцяло прав. Но сега няма да мога да споря. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

[unknown] написа:Хъм... Дали протичат нервни импулси или не- това все още нищо не означава.
Нервни импулси се провеждат и като дразниш гръбначният мозък на една декапитирана жаба. Значи ли това, че жабата е още жива и има душа?! :winkw:
А кое означава нещо? Кое е началото на детето? Айде да няма душа. Само материя да е. Кога го убиваш? На 1 месец ли? Не съм чел изказването. Но принципно съм против абортите. Имаме достатъчно други средства. Най-вече собствената ни отговорност и образованост.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

[unknown] написа: Да духа. :grin:
Аре ся...
Ти се отнесе нещо :grin::grin:
Обаче си на прав път, шъ знайш
Основното му свойсто (на въздуха) било да се свива и разширява под действие на температурата :shocked: И от там извеждат ветровете...

Е аз тогава за това не се сетих... Сетих се, че става за дишане, че е прозрачен и куп други основни свойства... обаче за това - не.
А познай ако се бях явил на матура колко щях да изкарам :grin::grin:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Gaspode написа:
Аре ся...
Основното му свойсто (на въздуха) било да се свива и разширява под действие на температурата :shocked: И от там извеждат ветровете...

Е аз тогава за това не се сетих... Сетих се, че става за дишане, че е прозрачен и куп други основни свойства... обаче за това - не.
Чекай сега. Тва малко ми звучи като нещо недодялано. Те не им ли разписват закона за идеалните газове на Бойл-Мариот ли беше. М? Щото PV=RT. И ако T расти ама Р намалява V ще си седи езно и също. Кви ветрове, кви пет лева?
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Remmivs написа:
[unknown] написа:Хъм... Дали протичат нервни импулси или не- това все още нищо не означава.
А кое означава нещо? Кое е началото на детето? Айде да няма душа. Само материя да е. Кога го убиваш? На 1 месец ли? Не съм чел изказването. Но принципно съм против абортите. Имаме достатъчно други средства. Най-вече собствената ни отговорност и образованост.
Мнението на НАУКАТА е ясно по този въпрос- до 12-та седмица е разрешен абортът. Тоест, до тогава няма дете, не е убийство. Подчертавам- науката, а не някакви си богослови, които ептен никакво понятие си нямат от тези неща, а само знаят да лаят.
Щом принципно си против абортите, да те питам: Дъщеря ти ако забременее на 14 години пак ли ще си против. А, ако е на 13?? 12??? :winkw:

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Gaspode написа:
Аре ся...

Видя ли, бе! :grin: Нали и аз това казах- да духа. :grin:

Изображение
Публикувай отговор