Еманципация

Все същите
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Еманципация

Мнение от Gaspode »

Обещаната тема-заяждане... с маааалко закъснение от седмица-две :grin:

Преди седмица-две ми попаднаха разни мат`рияли за пенционирането. И понеже тази заветна дата наближава със страшна сила :grin: обърнах мааалко повече фнимание от обикновено... и се появиха въпроси...

Да почнем от предложението мъжете да се пенсионират на 65, а жените на 63 години. Въпроззз първи - защо бе, аджеба, да има разлика? Нали сте еманципирани жени? Искате равенство? А тук що мълчите, питам аз :grin::blum::grin:
Това, съчетано с данните от стъкмистиката за продължителността на живота - 68.68 години за мъжете и 75.59 за жените повдига един още по-интересен въпрос - кой пие и кой плаща? Значи ние, средностатистическите мъже-подтисници работим до 65 години, пенсионираме се и след 3 години ритаме камбаната... а средностатистическата нееманципирана жена работи до 63 години и след това цели (ЦЕЛИ) 12 години си развява... там квото развява... получавайки пенсия от вноските, които средностатистическите ние сме правили :grin::blum: И тва ми било мъжки свят... а нема нужда, баси :grin:
Данните от стъкмистиката, обаче, ми помогнаха да разбера защо едно друго предложение е било да се пенсионираме на 68 г - това е явно най-добрия вариант за държавата - работиш до 68 г, пенсионираш се и след има-няма 5-6 месеца се гътваш... няма да тежиш на бюджета я... има толкоз по-важни неща за харчлък :grin:

Ето и тази статУя ми беше попаднала тогава... с две думи - въоръжавайте се докле е време, че като избухнат бунтовете да сме готови :grin::grin:

ПП. На мен, обаче, наистина ми е интересно от какво произтича тази разлика в пенсионната възрас жени-мъже? Някой има ли идея?
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

ами по принцип жените работят и в извън работно време, затова им отпускат малко по-рано да се пенсионират:blum:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Звенения

Мнение от Звенения »

latrevw написа: по принцип жените работят и в извън работно време,
:rotfl24: :rotfl24: :rotfl24:

НАДОМНО!!!
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Звеневия написа:
latrevw написа: по принцип жените работят и в извън работно време,
:rotfl24: :rotfl24: :rotfl24:

НАДОМНО!!!
виж как добре ме разбра
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: Еманципация

Мнение от frisky lioness »

Gaspode написа:
ПП. На мен, обаче, наистина ми е интересно от какво произтича тази разлика в пенсионната възрас жени-мъже? Някой има ли идея?
Нямам идея:blink: :huhthink: :dunno: Може би се предполага, че сте по-яки:grin:...Мен ако питат требе да се пенсионираме (и мъже, и жени) наааа 40 или хайде най-много на 50:grin: с една достатъчно солидна пенсия, позволяваща ни да се шиткаме-миткаме из странство преди още да са ни налегнали сичките болежки, дет ще ни стопяват авоарите:-):lol::lol:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
bead

Мнение от bead »

аз подозирам, че това е станало по настоятелната молба на мъжете-почтипенсионери, които изправени пред реалната заплаха да нямат почти никакво извинение да:
1. излизат всяка сутрин и да се прибират когато "свършат работа"
2. се оплакват, че са преуморени от работа
3. задяват засукани блондинки под предлог, че имат да изготвят заедно с колежката годишен отчет
4. ХОДЯТ КОМАНДИРОВКА

са изкрънкали временно отлагане на перспективата "с чехли, вестник и сламена шапка на пейката пред блока"
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

bead написа:аз подозирам, че това е станало по настоятелната молба на мъжете-почтипенсионери, които изправени пред реалната заплаха да нямат почти никакво извинение да:
1. излизат всяка сутрин и да се прибират когато "свършат работа"
2. се оплакват, че са преуморени от работа
3. задяват засукани блондинки под предлог, че имат да изготвят заедно с колежката годишен отчет
4. ХОДЯТ КОМАНДИРОВКА

са изкрънкали временно отлагане на перспективата "с чехли, вестник и сламена шапка на пейката пред блока"
А, без блондинки, моля :lol:
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Звенения

Мнение от Звенения »

latrevw написа:разбра

:shy:
А месечната загуба на живителни сокове?
Към вредни или рискови да я сложим?
А фактОт, че женскиОт орга(ни)зъм поема и преработва до 3 пъти повече токсини от МъжкиОт???
А времето прекарано в банята, но не за да си бръснете четината по бузите?! Пак вредни...
:roll:

Ся шсъ наложи да има меджЮнАроден рефер, щото въргалОт е в кърпа вързан! :P
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Gaspode написа:Обещаната тема-заяждане... с маааалко закъснение от седмица-две :grin:
Аз викам да се вдигнем, братя, на възстание! Доста робство и тиранство! Мъжете също имат права! На еманципациЯ!!! Напред! Нагоре! Да разкъсаме ярема на нашите подтиснички!!!

:blum:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:
Gaspode написа:Обещаната тема-заяждане... с маааалко закъснение от седмица-две :grin:
Аз викам да се вдигнем, братя, на възстание! Доста робство и тиранство! Мъжете също имат права! На еманципациЯ!!! Напред! Нагоре! Да разкъсаме ярема на нашите подтиснички!!!

:blum:
Отдавна беше време!
Обаче само да напомня: разбраният враг е победен враг. :blum:
Panta rhei...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Звеневия написа:

хич и не щъ да си ги мерим :blum:

важното е да сме щастливи и щастливо да си мърморим - ние на вас и вие на нас, па после да се сдобряваме в леглото:-)
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

latrevw написа:
Звеневия написа:

хич и не щъ да си ги мерим :blum:

важното е да сме щастливи и щастливо да си мърморим - ние на вас и вие на нас, па после да се сдобряваме в леглото:-)
Ей тва е мъжка приказка :lol:
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

latrevw написа: па после да се сдобряваме в леглото:-)
Ти кво мислиш всъщност е "да спиш с врага", а:blum::winkw:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Gaspode написа:...

....

Ми-то навремето баба ми се пенЦионира на 50г., с 20г. трудов стаж, и после 25г. получаваше пенсийка.Упс! Грешка -35г.
Майка ми е на 67, работи и хич не й се иска да се пенсионира, щото - мизерия. Ние май няма да доживеем до пенсия, както е тръгнало, докато ни дойде ред, възрастта ще стане 85г.-90г.

На въпроЗа: т'ва жените да се пенсионират по-рано, сигурно ще да е хрумка на мъжете, които не искат и на работа да се разправят с дърти бабишкери.:blum: Бездруго цялата политическа власт е била в мъжете, когато това е прието.:winkw:
Последно промяна от Амаранта на 13.03.07, 15:17, променено общо 1 път.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

frisky lioness написа:
Хъмм.... :huhthink:

Е ли нае.аният враг победен враг?!? И кой кого и как точно побеждава? :huhthink:

:cool:
Звенения

Мнение от Звенения »

Мнемозина написа:...разбраният враг е победен враг. :blum:

Дами,

заменям 30 бръснения...
наръчник по логистика по проблема, ляв или десен крачол...
стар, мътен медал от юношеско първенство по надпикаване...
четири, отделно практикуващи, чорапа...
сърбеж м/у плешките...
една нова, неразопакована пижама (купувана за една "инцидентна" командировка, ама спях сам с стаята :( )
3 броя на Плейбой... От преди революцията!
Гребен... (Кой е измислил този уред!???)

за 14 опаковки Данон Активия! :shy:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Само да дъпълня Гаспода с още едно просветление

Мнение от Remmivs »

Жените на всичкото отгоре са и повече от нас!!! Несправедливост на куб!!!:grin:
Аватар
latrevw

Re: Само да дъпълня Гаспода с още едно просветление

Мнение от latrevw »

Remmivs написа:Жените на всичкото отгоре са и повече от нас!!! Несправедливост на куб!!!:grin:
несправедливост за кого?
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Remmivs написа:
frisky lioness написа:
Хъмм.... :huhthink:

Е ли нае.аният враг победен враг?!?
...е щастлив враг:grin:
Remmivs написа:И кой кого и как точно побеждава? :huhthink:

:cool:
Побеждава ЛюБОВТъТ:grin::winkw::kiss:

Важното е всички да са доволни:-):winkw:
Изображение

Звенения

Мнение от Звенения »

latrevw написа: несправедливост за кого?
За всички православни!
На мюсулманите им позволяват да изравнят дисбаланса!!! :rotfl24:

ШЪ зема да съ клъцна! :winkw:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

latrevw написа:ами по принцип жените работят и в извън работно време, затова им отпускат малко по-рано да се пенсионират:blum:
не бе, щото в работно работят по-малко (освен, когато е свързано с говорене, в който случай работят повече) и затова... :blum:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

По въпроса мога да кажа две неща.
Уважавам:
а) еманципираните жени
б) тези жени които сами си носят куфарите на летището*

* - тези които не попадат в категория "еманципирана съм ама когА ми изнася"
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

frisky lioness написа:Важното е всички да са доволни:-):winkw:
Мда... Както казва един познат - не е важно кой кого, важно е да има любов между хората. Хипарите - пасти да ядат. :grin:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

latrevw написа:
Remmivs написа:Жените на всичкото отгоре са и повече от нас!!! Несправедливост на куб!!!:grin:
несправедливост за кого?
Аре сеа. Просто тройно правило или тъдява - работим по-дълго, живеем по-малко, на всичкото отгоре и вие сте повече от нас като бройка. Къде е Киро на кирия?

На възстание, братя!!! :grin:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Звеневия написа:
latrevw написа: несправедливост за кого?
За всички православни!
На мюсулманите им позволяват да изравнят дисбаланса!!! :rotfl24:

ШЪ зема да съ клъцна! :winkw:
НИдей са кълца, повече сме във възрастовата група 65+, едва ли натам се целиш.:winkw:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

frisky lioness написа:
Ми то там е проблема я - твърдо много спите
По-малко сън в леглото - повече усмивки в ежедневието (примерен лозунг) :grin::grin:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Mila написа: Ми-то навремето баба ми се пенЦионира на 50г., с 20г. трудов стаж, и после 25г. получаваше пенсийка.Упс! Грешка -35г.
Майка ми е на 67, работи и хич не й се иска да се пенсионира, щото - мизерия. Ние май няма да доживеем до пенсия, както е тръгнало, докато ни дойде ред, възрастта ще стане 85г.-90г.

На въпроЗа: т'ва жените да се пенсионират по-рано, сигурно ще да е хрумка на мъжете, които не искат и на работа да се разправят с дърти бабишкери.:blum: Бездруго цялата политическа власт е била в мъжете, когато това е прието.:winkw:
Ей тва за "цялата политическа власт" ми напомни друго едно може питане - жените повсеместно се оплаквате от лошото отношение на мъжете - подтискали ви били, неравнооправяли :grin: ви и прочие. В същото време се оплаквате, че основната отговорност по отглеждането и възпитанието на дяцата пада върху крехките Ви рамене. И аз понеже защото съм с инджинерно мислене... та по пътя на логиката кво излиза - възпитавате малките мъжове като порастнат да имат отношение към жените като към сравнително добра и здрава работна камила, и после ривете, че порастналите вече мъжове даже и като такава (Камила, ама не Паркър ако тъй се викаше момата...) не Ви третират... Нещо порочен кръг ми се види на мене... :blum:
Звенения

Мнение от Звенения »

Mila написа:... едва ли натам се целиш.:winkw:
Напротив!
Имммммменннннно! Тях (Вас) ги/Ви мисля! Лягат рано! Трудно заспиват! РАно стават, пържат мекички - тичат до Гастроном-а за прясна бозица...
Плетат чорапи на една кука... Рахххат!

И как да не се ядосва човек, че няма някой саможертвен за мойта тъща!??? :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Звеневия написа:
Mila написа:... едва ли натам се целиш.:winkw:
Напротив!
Имммммменннннно! Тях (Вас) ги/Ви мисля! Лягат рано! Трудно заспиват! РАно стават, пържат мекички - тичат до Гастроном-а за прясна бозица...

Чорапи... :grin::grin::grin:
Panta rhei...
bead

Мнение от bead »

Gaspode написа: жените повсеместно се оплаквате от лошото отношение на мъжете - подтискали ви били, неравнооправяли :grin: ви и прочие. В същото време се оплаквате, че основната отговорност по отглеждането и възпитанието на дяцата пада върху крехките Ви рамене. :blum:
не съм чула някой да се оплаква от мъжете.
понякога чувам оплаквания от СОБСТВЕНИЯ мъж, но те са друга тема...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

не мога да отворя стъкмистиката, с кво се четат pdf файлове?
не е точно така както го казваш, има жени, които също ще работят до 65г.

6. от 1 януари 2005 г. - при възраст 63 години за мъжете и 58 години за жените и сбор от осигурителния стаж и възрастта 100 за мъжете и 91 за жените;

7. от 1 януари 2006 г. - при възраст 58 години и 6 месеца и сбор от осигурителния стаж и възрастта 92 за жените;

8. от 1 януари 2007 г. - при възраст 59 години и сбор от осигурителния стаж и възрастта 93 за жените;

9. от 1 януари 2008 г. - при възраст 59 години и 6 месеца и сбор от осигурителния стаж и възрастта 94 за жените;

10. от 1 януари 2009 г. - при възраст 60 години и сбор от осигурителния стаж и възрастта 94 за жените.

(2) В случай че сборът от продължителността на осигурителния стаж и възрастта е по-малък от посочения в ал. 1, право на пенсия се придобива при 15 години осигурителен стаж, от които 12 години действителен стаж, и навършване на 65-годишна възраст за мъжете и жените.
Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Звеневия написа:Напротив!

бе то и аз, като Мнемо се хванах за чорапите,
ама предложи й да заплете пулоФери, може пък оттам да се уреди работата.:grin:
Звенения

Мнение от Звенения »

Мнемозина написа:Чорапи... :grin::grin::grin:
Да бе, мноо интересно...
Като бях в казармата бяха все още на власт партенките- ми няма проблем, винаги има чифт на разположение, верно опърпани и невинаги с еднакъв цвят, но...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Звеневия написа:
Да бе, мноо интересно...
Като бях в казармата бяха все още на власт партенките- ми няма проблем, винаги има чифт на разположение, верно опърпани и невинаги с еднакъв цвят, но...
Ами ето - като ни пенсионират по-рано, ще имаме повече време да ви броим чорапите. :lol:

Едно, три, пет, седем... :grin:
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Звеневия написа:
Да бе, мноо интересно...
като каза казарма... ми то ви се брои за трудов стаж без да сте бачкали, кво се оплаквате за трите години повече, м?
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

snowprincess написа:
Звеневия написа:
Да бе, мноо интересно...
като каза казарма... ми то ви се брои за трудов стаж без да сте бачкали, кво се оплаквате за трите години повече, м?
Още повече
Начи казармата - трудов стаж, че и три години повечебачкане... Ми няма справедливост :) (а който мисли, че не е бачкане казармата, да пита кой прибира реколтата... тва по време оно де, сега нито казармата - казарма, нито реколтата - реколта :grin::grin: Войската беше по едно време безплатна работна ръка само и единствено... ).
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

snowprincess написа:като каза казарма... ми то ви се брои за трудов стаж без да сте бачкали, кво се оплаквате за трите години повече, м?
Баси. Това си е наглост вече. На нас ни се брои казармата дето те пращат на Мачу Пикчу у чаревичака при некви кретеноиди да ни спукат от чанч, а вие си стоите дома, правите луди сите наоколо, носят ви на ръце, и ви го броят за стаж майчинството... :grin: И после си ги мерим... Ай сиктир! :blum:

PS
PDF се четат с това:
http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html :cool:
Звенения

Мнение от Звенения »

Мнемозина написа:Ще имаме повече време да ви броим чорапите. :lol:
Едно, три, пет, седем... :grin:
Моля моля, аз мит майне фройлайн на Хауай-те по сандали! (Заслужена пенция!!!)
Никви чорапен тогИва!
ИХ бин нихт дойче туристн!!! :grin:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

snowprincess написа:не мога да отворя стъкмистиката, с кво се четат pdf файлове?
не е точно така както го казваш, има жени, които също ще работят до 65г.
Ето с това се четат

А то това са изключения... общото правило е по-ранно пенсиониране за женита...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Звеневия написа:Моля моля, аз мит майне фройлайн на Хауай-те по сандали! (Заслужена пенция!!!)
Никви чорапен тогИва!
ИХ бин нихт дойче туристн!!! :grin:
Я, я! Штимт! Генау! Етвас цум есен? :grin:

PS
Ти бе, кога забурса фройлайн? Фрауто у дома ли че седи? Да ти плете/брои чорапете? :2tooth:
Последно промяна от Remmivs на 13.03.07, 16:12, променено общо 1 път.
Публикувай отговор