Зависимости или докъде стигаме в колегиалността?
Зависимости или докъде стигаме в колегиалността?
Последно промяна от anhela на 08.04.07, 00:19, променено общо 1 път.
Re: Зависимости или докъде стигаме в колегиалността?
Последно промяна от Ън на 08.04.07, 08:19, променено общо 1 път.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

С две думи - КЪСНО Е!Мнемозина написа:Може би защото е късно и съм много уморена, но не разбрах точно какво те притеснява
това, че театрото вече не работи и в някакъв момент ще го злепоставиш без да искаш,
или това, че се налага да вършиш негова работа, без да получаваш необходимото признание?
понякога не е нужно да получаваш отговори, а само да си намериш дупката, в която да викаш, че си виждал и Мидас ушите
[unknown] написа:Зора беше , докат го напиша,че правя опити да хремясам, ако беше наблизо щях да ти сипя едно винце.................и прочее! Е, щях да разчитам тука да дадеш едно рамо на два кариеса:shy:anhela написа: .................
Ма кой ви кара да четете, ей, не начетохте се!
Последно промяна от Ън на 08.04.07, 08:19, променено общо 1 път.

То вече нощ нещо настана![unknown] написа:Няма повече да чета за тая вечер.anhela написа:
Зора беше , докат го напиша,че правя опити да хремясам, ако беше наблизо щях да ти сипя едно винце.................и прочее! Е, щях да разчитам тука да дадеш едно рамо на два кариеса:shy:
Ма кой ви кара да четете, ей, не начетохте се!
Лека!
Бе върши си работата както трябва и запазвай човешкото у себе си при всяка ситуация. Прави нещата възможно най-прозрачно и безпристрастно. Не защитавай никого и не плюй никого. Аз от тези принципи гледам да се ръководя. В крайна сметка това е просто работа. Всяка работа може да се смени с друга, но има неща, които трябва да запазим у себе си.
Сигурно няма да ти помогна кой знае колко, но и ситуацията, която описваш е много обща и липсват детайли. И не се подтискай от това, че ти си по-кадърна, а той е началника. Това е типично на много места.
Сигурно няма да ти помогна кой знае колко, но и ситуацията, която описваш е много обща и липсват детайли. И не се подтискай от това, че ти си по-кадърна, а той е началника. Това е типично на много места.
Благодаря ти за вниманието! Мисля,че си ме разбрала много добре! Въпросът не е кой е по-кадърен, кой е шеф, кой не е! Просто има работа, която трябва да се свърши, и ако не се свърши - пропада, апрозрачността ще дойде , ако не се правим на мъже да си мерим еди що си, а просто обединим усилия! Обаче тогава аз почвам да изглеждам като Кашчей в женски образ и почват да ме плашат, че могат да ми оспорват туй или онуй! Просто е страшно, когато дадеш макар и минимална власт на човек, който и под вола търси теле, макар и да е чувал ,че воловете са скопци!vyara написа:Бе върши си работата както трябва и запазвай човешкото у себе си при всяка ситуация. Прави нещата възможно най-прозрачно и безпристрастно. Не защитавай никого и не плюй никого. Аз от тези принципи гледам да се ръководя. В крайна сметка това е просто работа. Всяка работа може да се смени с друга, но има неща, които трябва да запазим у себе си.
ся да ти кажа
Значи...при мен е следното...
ще ти дам малко капиталистически опит...(челен),а не (Пчелен)...
започнахме в една болница преди 6 месеца 3-ма доктори...
сега от тези трима останах само аз.
с мен е една друга докторка,която е започнала работа преди 9 месеца в същата болница.
която скоро може и да не е в тази болница.
Значи...
този ,който е започнал практиката като такава..с 3 ма доктори ( сега сме къмто 45-ма след 6 години съществуване) е изкл умен и находчив. 3о4овец е.
първите двама ,които си отидоха от нашата болница бяха мъж и жена ( съпрузи).Жената тъпа и мързелива..( няма кво да се лъжем). Мъжът работеше за двама..ходеха заедно да си виждат пациентите..той я покриваше изцяло...
Обаче и той мързелив..,а най -вече конфликтен ,без никакво понятие как трябва да се държим с пациентите като такива...
Шефа ( така наречен) ме пита как ги оценявам...казах му..по точковата система...
пита ме как оценявам себе си- и това му казах...
и това още в началото...
няма 6 -5...
аз покривам техните мизерии ,когато аз съм дежурна...
когато те са там сестрите, ВЪПРЕКИ че те са там, на мен се обаждаха...
е,аз няма да работя за 3-ма! и да нося отговорността за 3-ма...
шефът е умен обаче ....
вижда и чува всичко.
Аз не съм се оплакала...ако аз върша работа за 3 -ма- вземам пари за 3-ма...
Говорих с мъжа от двойката и се опитах да му обясня кое как е...
Той започна да ме учи как не било важно колко пациенти виждаш,ами как да ги държим по-дълго в болницата,за да вземаме повече пари...
....
та да се върна на шефа
за него е по-важно да сме ние ,а не конкуренцията в тази болница...
затова колкото и да му е неудобно и пр...пусна ги да си ходят.
за него е по-важно да се свърши работата за времето ,което трябва и по начинът по който трябва...
тази другата колежка...и се пише същото...
макар че е "по-старша " от мен-работила е с 3 месеца повече на това място.
що?
щото както при теб...ако аз се появя...въпросите и проблемите се насочват към мен,ВЪПРЕКИ че тя е там...
та...шефът ( така наречен) знае какво прави....
а аз си знам цената...
както и ти си знаеш цената...
и е въпрос на уважение към себе си ,към работата ти ,към "фирмата", отдела и пр да се върши работа от знаещи и можещи хора ...
ако съм на теб...следващия път като ти кажат:"ти що ми вземаш функциите?"
аз бих отговорила:"щото знам и мога,за разлика от теб"...
тъй де!
знаеш и можеш ...
ще ти дам малко капиталистически опит...(челен),а не (Пчелен)...
започнахме в една болница преди 6 месеца 3-ма доктори...
сега от тези трима останах само аз.
с мен е една друга докторка,която е започнала работа преди 9 месеца в същата болница.
която скоро може и да не е в тази болница.
Значи...
този ,който е започнал практиката като такава..с 3 ма доктори ( сега сме къмто 45-ма след 6 години съществуване) е изкл умен и находчив. 3о4овец е.
първите двама ,които си отидоха от нашата болница бяха мъж и жена ( съпрузи).Жената тъпа и мързелива..( няма кво да се лъжем). Мъжът работеше за двама..ходеха заедно да си виждат пациентите..той я покриваше изцяло...
Обаче и той мързелив..,а най -вече конфликтен ,без никакво понятие как трябва да се държим с пациентите като такива...
Шефа ( така наречен) ме пита как ги оценявам...казах му..по точковата система...
пита ме как оценявам себе си- и това му казах...
и това още в началото...
няма 6 -5...
аз покривам техните мизерии ,когато аз съм дежурна...
когато те са там сестрите, ВЪПРЕКИ че те са там, на мен се обаждаха...
е,аз няма да работя за 3-ма! и да нося отговорността за 3-ма...
шефът е умен обаче ....
вижда и чува всичко.
Аз не съм се оплакала...ако аз върша работа за 3 -ма- вземам пари за 3-ма...
Говорих с мъжа от двойката и се опитах да му обясня кое как е...
Той започна да ме учи как не било важно колко пациенти виждаш,ами как да ги държим по-дълго в болницата,за да вземаме повече пари...
та да се върна на шефа
за него е по-важно да сме ние ,а не конкуренцията в тази болница...
затова колкото и да му е неудобно и пр...пусна ги да си ходят.
за него е по-важно да се свърши работата за времето ,което трябва и по начинът по който трябва...
тази другата колежка...и се пише същото...
макар че е "по-старша " от мен-работила е с 3 месеца повече на това място.
що?
щото както при теб...ако аз се появя...въпросите и проблемите се насочват към мен,ВЪПРЕКИ че тя е там...
та...шефът ( така наречен) знае какво прави....
а аз си знам цената...
както и ти си знаеш цената...
и е въпрос на уважение към себе си ,към работата ти ,към "фирмата", отдела и пр да се върши работа от знаещи и можещи хора ...
ако съм на теб...следващия път като ти кажат:"ти що ми вземаш функциите?"
аз бих отговорила:"щото знам и мога,за разлика от теб"...
тъй де!
знаеш и можеш ...
- Dark Angel
PP/ delete, che izglejda tapo 
Последно промяна от Dark Angel на 08.04.07, 18:45, променено общо 1 път.
Последно промяна от Ън на 08.04.07, 08:20, променено общо 1 път.

Такива сме ние, съвестни до последна капка...anhela написа: Ма кой ви кара да четете, ей, не начетохте се!
Panta rhei...
Доколкото разбрах работата ти е държавна. И при нас има "шефове", които си умират да са такива, да се подписват като шефове и да вземат по-големите заплати. Но ако трябва да се свърши нещо, са готови да прехвърлят топката на кого ли не, само и само да не свършат нещо. Много ми е познато, затова те разбирам.anhela написа: Благодаря ти за вниманието! Мисля,че си ме разбрала много добре! Въпросът не е кой е по-кадърен, кой е шеф, кой не е! Просто има работа, която трябва да се свърши, и ако не се свърши - пропада, апрозрачността ще дойде , ако не се правим на мъже да си мерим еди що си, а просто обединим усилия! Обаче тогава аз почвам да изглеждам като Кашчей в женски образ и почват да ме плашат, че могат да ми оспорват туй или онуй! Просто е страшно, когато дадеш макар и минимална власт на човек, който и под вола търси теле, макар и да е чувал ,че воловете са скопци!
Интересното е, че всички се знаем кой колко струва и кой колко може - не може дълго да прикриваш некадърността си. И въпреки това, статуквото на такива хора се запазва, особено ако са мъже. Но така е... Нито Европа ще ни оправи, нито никой.
Просто човек трябва да избира - или да бъде изрод и да прави кариера с цената на всичко, или да се съхрани с всичките си качества. Може да остане и да се примири с нечестните правила или да напусне и да се реализира сам. Има някакъв избор, но докато го откриеш просто си гледай работата и бъди себе си. Не влагай емоции обаче. Несправедливост винаги ще има, винаги ще има милион гледни точки, милион оправдания и глупости, но истините винаги са простички и ясни, за който иска да ги види. Остави действията ти да говорят вместо теб. Успех!
Все се каня да прочитам написаното от мен словоизлеяние накрая , за да си оправя всякакви правописи и пунктуацииDark написа:
между впрочем, що не ползваш повечко ентера? По-ще се чете![]()
Преди празника да си призная козунаци още не съм правила собственоръчно! Някак не са ми и влизали под кожата като точената или дърпана баница! Чак точилка си бях купила! Колегите много харесаха баницата, пък даже и мама, а тя е много критична по отношение на манджите! За догодина обаче си обещавам да му дрътна и аз по един козунак - за мен с всичките му екстри, за щерката и баща и- без стафиди,без туй, без онуй, без козунак..........
- Житената Питка
- BOFH
Искаш ли следващия път когато пуснеш тема да не си редактираш първото мнение (първото и въвеждащо мнение в темата) по този начин?anhela написа:
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Останах неприятно изненадан!anhela написа:
Добре ще е, ако послушаш Житената питка. Това все пак е твоята тема, а не просто поредно мнение.

Ще си го върнеш ли мнението или да ти го върна?anhela написа:
Не е хубаво така, тамън щях да ти пиша прочувствени съвети
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Съжалявам, но без да искам, водена от чисто любопитство, открих една много основателна причина за редакция на мнението си! Моля да бъда извинена за което! Понякога човек иска да има и едно запазено за него си пространство с виртуални приятели!Житената Питка написа:Искаш ли следващия път когато пуснеш тема да не си редактираш първото мнение (първото и въвеждащо мнение в темата) по този начин?anhela написа:
Това ,че си готов за съвети, е достатъчна подкрепа!Wishes написа:Ще си го върнеш ли мнението или да ти го върна?anhela написа:
Не е хубаво така, тамън щях да ти пиша прочувствени съвети