последно сега!Remmivs написа:Нирвана?Мнемозина написа:Говорим не за действия, а за усещания, за начин на приемане на нещата от живота.
на кое ще му казваме - нирваната
вярно е...caliostro написа:мнооо насериозно възприемаш нещата
Физиологията и наследствеността също си казват тежката дума.doktorka написа: затова говори/пише Незнайко...
затова нещата се натрупват...натрупват...
освен ако не намериш начин да ги разтовариш...
АКО можеш да намериш начин...
виждам всякакви съдби...
всякакви ....
и за момент се замислям...ще мога ли и аз така като 75 годишният чичко,който се е оженил за втори път преди 15 години и за това време е обиколил 60 страни в света...все още влюбен в 70 годишната си съпруга....и е много ,много болен...
или ще мога ли като 72 годишната жена,която преди 4 седмици загуби мъжа си ,с който са били заедно от 20 годишни...и която се гордее с 4 те си дец..а сега е сама сама...
или ще бъда като бабата вчера на 84 години...не помни какво и дали е яла сутринта...
и си казва...:"не помня"...
те дали са живели за мига,когато са могли ?
щото животът е един миг...
всички за туй говорим...Remmivs написа:E, затова - цени/улови мига.Wishes написа:Точноcaliostro написа:универсални рецепти няма
има само общи нюанси някакви
другото е строго индивидуално
на кой квото му е писано това
Нали тоя път ти щеше да ни водиш нейде, а??doktorka написа: всички за туй говорим...
извод..като дойда ПАК...иска да ме водите на пиано бар ПАК....
мое ли?
Падаме и ставаме, падаме и ставаме, падаме и ставаме...Remmivs написа:напред и нагоре
това е живота
падни 7 пъти стани 8
и не как да е, а с усмивка
какво е живота ако не полет? м?
пълзене?
не, друже, благодаря
предпочитам свободното падане, което заблудената ми душа да мисли за възход

"Това, което не ни убива ни прави по-силни" - каква глупост, а?:lol:[unknown] написа: Падаме и ставаме, падаме и ставаме, падаме и ставаме...
Всяко падане е болезнено, макар да стискаме зъби и да не го показваме.
Всяко ставане- също е болезнено и трудно, макар да ни носи удовлетворение от победата над болката.
Ние се гордеем, че можем да станем след като сме паднали.
Ние знаем, че сме силни, защото сме се справили с поредното предизвикателство, с поредният проблем, с поредното падане...
Пак ще станем- ДА, но всичко се отразява върху човека в нас. Вехне не само външната ни обвивка, вехне и човека в нас.
Вехнене... хареса ми тази дума. Мисля, че е доста точна за състоянието, което искам да опиша...
Както при спортистите- падат и стават, стискайки зъби, но след години ставите болят, напомняйки за множеството падания.
Така е и със всички ни.
Не, че няма да станем! Напротив- ще станем! Но всичко това се трупа вътре в нас.
Вехнем.
Бавно, но вехнем...
Да, странно е това. Ставаме по- внимателни, по- съчувстващи, по- човечни... Но и по- напрегнати, по- изнервени, по- притеснителни... Може би, защото знаем, че има много страшни неща на света. Неща извън нашият контрол, такива, които могат да ни смачкат, въпреки умението ни да се изправяме. Неща, за които човек не мисли в разцвета на младоста си.Мнемозина написа:
Всяка тема има много страни, да. Но основната тук беше за това как се променя възприемането на живота с напредването на възрастта. Ако съм я разбрала правилно, естествено. Като дойде Незнайния, ще каже.

Ти намерила ли си този начин? Щото аз- не.doktorka написа:
затова говори/пише Незнайко...

Абе, не е съвсем глупост.esti написа:"Това, което не ни убива ни прави по-силни" - каква глупост, а?:lol:[unknown] написа: Падаме и ставаме, падаме и ставаме, падаме и ставаме...
Всяко падане е болезнено, макар да стискаме зъби и да не го показваме.
Всяко ставане- също е болезнено и трудно, макар да ни носи удовлетворение от победата над болката.
Ние се гордеем, че можем да станем след като сме паднали.
Ние знаем, че сме силни, защото сме се справили с поредното предизвикателство, с поредният проблем, с поредното падане...
Пак ще станем- ДА, но всичко се отразява върху човека в нас. Вехне не само външната ни обвивка, вехне и човека в нас.
Вехнене... хареса ми тази дума. Мисля, че е доста точна за състоянието, което искам да опиша...
Както при спортистите- падат и стават, стискайки зъби, но след години ставите болят, напомняйки за множеството падания.
Така е и със всички ни.
Не, че няма да станем! Напротив- ще станем! Но всичко това се трупа вътре в нас.
Вехнем.
Бавно, но вехнем...

Начинът е в малките бягства.[unknown] написа:Ти намерила ли си този начин? Щото аз- не.doktorka написа:
затова говори/пише Незнайко...
Понякога, когато съм бил подлаган на сериозни изпитания са ми казвали- "Ти си силен, ще се справиш"Мнемозина написа:
Начинът е в малките бягства.
Да забравиш всичко това.
За пет минути.
За един час.
За половин ден.
Понякога дори и за два-три дни...
И да знаеш, че наоколо има приятели.
Или че могат да се появят нови.

... но ти е трудно, знам.[unknown] написа: Понякога, когато съм бил подлаган на сериозни изпитания са ми казвали- "Ти си силен, ще се справиш"
Да- знам, че съм силен и знам, че ще се справя. Но...
...но ми е болно.Мнемозина написа:
... но ти е трудно, знам.

Мое и в Пловдив, а?doktorka написа:
всички за туй говорим...
извод..като дойда ПАК...иска да ме водите на пиано бар ПАК....
мое ли?

не знам защо, но ми изниква асоциация за спиралата - чували сте предполагам, за това как почти всичко е устроено на принципа на спиралата и тъй всяко "падане" и "ставане" изглежда същото - ама не съвсем, понеже вече си на друго ниво на спиралата....това не е лошо мисля, че именно на този принцип се гради еволюцията. Тъжно е може би,че човек се мисли за голяма работа, а всъщност е едно малкооо...нищенцее в цялата вселена - всичките му несгоди, борби, успехи и проблеми всъщност са без значение в един по-глобален мащаб[unknown] написа:...но ми е болно.Мнемозина написа:
Да, прашинка.bibilyana написа:не знам защо, но ми изниква асоциация за спиралата - чували сте предполагам, за това как почти всичко е устроено на принципа на спиралата и тъй всяко "падане" и "ставане" изглежда същото - ама не съвсем, понеже вече си на друго ниво на спиралата....това не е лошо мисля, че именно на този принцип се гради еволюцията. Тъжно е може би,че човек се мисли за голяма работа, а всъщност е едно малкооо...нищенцее в цялата вселена - всичките му несгоди, борби, успехи и проблеми всъщност са без значение в един по-глобален мащаб[unknown] написа:...но ми е болно.Мнемозина написа:

А за мен си е глупост.[unknown] написа: Абе, не е съвсем глупост.
Аз съм съгласен с Ницше.
Наистина тези неща, които ни мачкат без да ни убиват ни правят по- силни. И наистина можем да се изправяме след това пред по- големи трудности и да се справяме с тях.
Но, има едно голямо НО! Справя се с трудностите- войнът в нас. Този, който сме отгледали, тренирали и обучили за битки.
Този- външният, воюващият, бронираният!
А вътре в нас човекът е вса така раним...
И все така- обикновен човек.
Това, за осакатяването го бях писал веднъж.esti написа:А за мен си е глупост.[unknown] написа: Абе, не е съвсем глупост.
Аз съм съгласен с Ницше.
Наистина тези неща, които ни мачкат без да ни убиват ни правят по- силни. И наистина можем да се изправяме след това пред по- големи трудности и да се справяме с тях.
Но, има едно голямо НО! Справя се с трудностите- войнът в нас. Този, който сме отгледали, тренирали и обучили за битки.
Този- външният, воюващият, бронираният!
А вътре в нас човекът е вса така раним...
И все така- обикновен човек.
Това, което не ме убива не ме прави по-силна, а ме осакатява.
Всяка гадост си оставя отпечатъка.
И започвам да вехна.
Хубавото, радостта, щастието също оставят отпечатък - това ме прави по-силна.