Remmivs написа:БоЕВ написа: Все едно германците да отрекат, че е имало Холокост.
Нима пък няма германци, които го отричат?! Икторията винаги я пишат победителите!
Твоята реплика ми даде право да напиша това , което си мислех днес, след като прочетох въведението на Боев! Снощи в новините не можах да схвана за какво точно иде реч. Та днес , още преди да прочета за беса на Боев, се зачетох из нета и намерих ето какво:
http://www.kultura.bg/article.php?id=11756
Статията носи дата 03.05.2006г. !!!! Тогава мълчание- кой ти чете вестник "Култура"- тия , дето гледаме чалгата във ВИП Брадър , ли? По българо-реотански начин реагираме! Трябваше хорицата да се пробват с проектче, да се сетим, че ни се посяга на националната памет! И ония по германски взели та отреагирали - преправили проекта само и само да мине! Няма лошо - всеки пише ,брише проекти , само и само да цица европейски пари, па нищо ,че ще се плюем на нацията, на народа, на малцинството /разбирайте българското, щото то най-веке намалява/ ! Инак всеки ром е българин , га го хванат да краде из Европата, да си продава децата , бъбреците, с извинение ташаците и други такива......... и женските атрибути!
Не за пари, за честта ми е думата, майко юнашка! Шест сестри седят 8 години в един пуст либийски зандан / то бяха неколко занданите, ма нейсе/! Ние за тях не можем да се спазарим, че едно баташко клане ли не можем изтъргува! И то се почна - во главе со баш най-булгарин у Булгаристан:
http://www.vestnikataka.com/?module=dis ... 572&editio
n_id=49&format=html
Къде беше Болен Лидеров, когато изкуствоведката писа в "Култура"? Културно преби едно момче по магистралата, къде ще му е преса културна да чете! Сега и в на съд ще дава авторите на проекта! След като оная издънка на Радой Ралин ни посрами пред Цяла Европа, дето сега онази гледа?!
Историята я пишели победителите!

И да , и не! Има история , която я пише народа, въпреки че той никога не побеждава! Няма значение колко точно са били жертвите, в Батак явно е имало клане! Иначе щеше да бъде клането в Мало Бучино или въобще нямаше да има клане в нашата история! На страха очите са големи, а страх е имало! Нима в историята на човечеството няма други преувеличения, та се заехме да броим закланите зверски в Батак! Кой от нас беше там? Аз не бях, просто се родих стотина и повеке години след това! Както и пропуснах га се строиха пирамидите, кога разпънаха Иисус, даже не познавам лично Ленин / казват имал инак добри очи/, пропуснах Хитлер и Сталин, само щото бях закъсняла да се родя!
Днес гледах как Упи Голбърг/ таз чернилка с еврейска фамилия

/ как се лафи с Артур ?!? Мернах част от "300" и то в момент, когато си препрочитах на Гор Видал "Сътворението"! На коя история да вярвам - доказаната ли, холивудската ли?
И сега какво следва- трябва да вярвам,че пирамидите са ги строили извънземните,че Хитлер е бил съвсем мъничко луд и затова е избил само двама-трима, по случайност евреи, в газовите камери, просто да пробва дали работят?
В заключение ще кажа само едни народни мъдрости: Няма крушка без опашка! и Всяка жаба да си знае гъола! /т.е. щом нещо е казано, писано, разказано и за него се носят легенди, значи имало е защо да се помни и не сме ние тези, дето ще го оспорваме - било по време, било по място! и който се е родил българин, демек в България, да не върви срещу народа си, щото народът, ако да е търпелив, тръгва срещу него!/
П.П. Ккто винаги това, което исках да напиша се различава от това , което написах, ама сефте!