Мнемозина написа:и са ме налегнали едни разсъждения.
Преди два дни беше последното, абитуриентско така да се каже, тържество на малката в детската градина.
И гледах майките на приятелките й, с които толкова рождени и имени дни прекарахме заедно (и ми беше приятно с тях).
И осъзнах, че през есента всичките деца ще са в различни училища и с тях повече може и да не се видим. И нямам и голямо желание.
А от същия период на батко й ми останаха поне четири много трайни приятелства.
Странно... Дали в някакъв момент се пренасища човек и не може да поеме повече контакти?
Елби беше пуснал една статистика, но мисля, че не съм я достигнала още все пак онази бройка.

Не се сприятелих с нито една майка. Сигурно съм голям темерут. Факт е, че колкото повече човек остарява, токова по-трудно завързва приятелства, а и много често бъркаме добрите познанства с приятелствата.
Още докато детето ми беше бебе в количка избягвах "стадата" майки, които седяха по разни пейки или обхождаха града и квартала по 4-5 и повече + същия брой колички.
Изненадах се от това, че сестра ми, коята като цяло никога не е била толкова контактна, колкото аз или поне в младажките ни години, се сдоби със трашно много "мамешки" приятелства:blink::shocked: Предполагам, че по този начин е компенсирала липшсата на приятели по време на училище. Аз тогава не можех да се оплача от компании, внимание, приятели, купони

:winkw:, тя, винаги се е чувствала самотна и незабележима....
Как се обръщаъ нещата:-):blink: Сега тя има повече ако не приятели, то поне познати, докато аз почти нямам. Като се замисля и изключа роднините, 3о4о-вците са всъщност най-близките ми хора:blink::shocked: Дали това е странно и ненормално:shy::shocked: