Да си разменя мобилния за 1 000 000 лири? Няма начин!

Все същите
Аватар
vyara

Re: Да си разменя мобилния за 1 000 000 лири? Няма начин!

Мнение от vyara »

Stranniche написа:
И аз съм саможивлек. Обичам да се усамотявам. И когато съм сама, да слушам музика. Наскоро обаче извадих един диск и там беше "Help!" на The Beatles - песен, която едно време ми се струваше, че се отнася до много далечен в бъдещето момент... Замислих се...

Help, I need somebody,
Help, not just anybody,
Help, you know I need someone, help.
Понеже нали чета "Махалото на Фуко", много ми допадна нещо от там:
"Принадлежа към едно погубено поколение и намирам себе си само когато имам за компания самотата на себеподобните си."
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа: Понеже нали чета "Махалото на Фуко", много ми допадна нещо от там:
"Принадлежа към едно погубено поколение и намирам себе си само когато имам за компания самотата на себеподобните си."
Точно това може да се отнесе към всяко поколение и към всеки човек от него в определен момент от живота му. Най-вероятно около нашата възраст за първи път се усеща. :lol:
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

esti написа:...Нещата някак си са се подредили по важност, като неусетно ти става ясно, че истински важните неща не са чак толкова много. Лесно е да се подредят.
За мен най-важното е детето ми - да е живо, здраво и щастливо.
За всичко друго мога да кажа - майната му.
Мда... така е, но идва един момент, когато то (съкровището) просто има доста по-малко нужда от тебе... и някак си трябва да погледнеш по-сериозно и на всичко друго. За да живееш. За да си себе си.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
esti

Мнение от esti »

ELBI написа:
esti написа:...Нещата някак си са се подредили по важност, като неусетно ти става ясно, че истински важните неща не са чак толкова много. Лесно е да се подредят.
Мда... така е, но идва един момент, когато то (съкровището) просто има доста по-малко нужда от тебе... и някак си трябва да погледнеш по-сериозно и на всичко друго. За да живееш. За да си себе си.
Там е работата, че моята нужда да знам, че всичко е наред със съкровището не зависи от неговата нужда от мен.
Той винаги ще бъде на първо място, дори и когато стане възрастен човек.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

esti написа:
ELBI написа:
Там е работата, че моята нужда да знам, че всичко е наред със съкровището не зависи от неговата нужда от мен.
Той винаги ще бъде на първо място, дори и когато стане възрастен човек.
Псолютно е така. Просто до дадена възраст, освен на първо място то (съкровището) консумира и най-много време. След това...пак остава на първо място, но просто и ти оставаш с доста повече време.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
esti

Мнение от esti »

ELBI написа: Псолютно е така. Просто до дадена възраст, освен на първо място то (съкровището) консумира и най-много време. След това...пак остава на първо място, но просто и ти оставаш с доста повече време.
Искаш да кажеш, че когато останем с повечко време и започваме да мислим за глупости, затова тогава трябва да внимаваме на какво точно от 2...3...4...казваме "майната му"?
И ти си прав.:lol:
Но аз под "майната му" имах предвид просто това, че трябва малко по-ведро да се гледа на живота и ако може с по-малко драматизъм, особено когато проблемите не са с децата.
Все си мисля, че на всичко, което не е свързано с тях, може да се погледне и от по-философски ъгъл, който да олекоти проблемите и да не им позволим да ни повличат в разни дупки.
Аз поне винаги към това се стремя - кога успешно, кога не толкова....
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа: Псолютно е така. Просто до дадена възраст, освен на първо място то (съкровището) консумира и най-много време. След това...пак остава на първо място, но просто и ти оставаш с доста повече време.
Как да ти кажа... знам, че е вярно, обаче вече направо не ми се вярва, че е така. :grin:
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

esti написа:Искаш да кажеш, че когато останем с повечко време и започваме да мислим за глупости, затова тогава трябва да внимаваме на какво точно от 2...3...4...казваме "майната му"?
И ти си прав.:lol:...
Как ме разбираш и като си по къса поличка... :blum:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
Как да ти кажа... знам, че е вярно, обаче вече направо не ми се вярва, че е така. :grin:
Вярвай на сърцето си...

Както казаха оня ден на един филм: "Повярвай на сърцето си, послушай разума си ... и ще стане това, което каже жена ти"

:rotfl24:
Публикувай отговор