Въпрос с повишена трудност!
- Глас в пустиня
Въпрос с повишена трудност!
В голяма чуденка съм, снимах птици - това добре, но ги мислех за бухали, а се оказа, че е твърде възможно да са сови. Търсих в гуглето но не попаднах на нищо което да ми даде сигурност за вида. Опитах и във форума на БДЗП, но там се иска регистрация, а за едно питане ... нещо не виждам смисъл да се регистрирам. Та, има ли някой представа сега това какво е - бухал или сова?:roll:

- Глас в пустиня
Re: Въпрос с повишена трудност!
толкова са хубави!БоЕВ написа:В голяма чуденка съм, снимах птици - това добре, но ги мислех за бухали, а се оказа, че е твърде възможно да са сови. Търсих в гуглето но не попаднах на нищо което да ми даде сигурност за вида. Опитах и във форума на БДЗП, но там се иска регистрация, а за едно питане ... нещо не виждам смисъл да се регистрирам. Та, има ли някой представа сега това какво е - бухал или сова?:roll:
Къде ги намери на светло?
Идея нямам обаче сови или бухали.
По им отива да са сови, някак си....
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Красиви са
Едната те гледа:-)
Това от гуглето
http://images.google.com/imgres?imgurl= ... %26hl%3Den
и това от гуглето-бухал
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 750pix.jpg
Едната те гледа:-)
Това от гуглето
http://images.google.com/imgres?imgurl= ... %26hl%3Den
и това от гуглето-бухал
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 750pix.jpg

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
улулица (Strix aluco)БоЕВ написа:В голяма чуденка съм, снимах птици - това добре, но ги мислех за бухали, а се оказа, че е твърде възможно да са сови. Търсих в гуглето но не попаднах на нищо което да ми даде сигурност за вида. Опитах и във форума на БДЗП, но там се иска регистрация, а за едно питане ... нещо не виждам смисъл да се регистрирам. Та, има ли някой представа сега това какво е - бухал или сова?:roll:
Последно промяна от bead_ на 28.06.07, 15:34, променено общо 1 път.
just perfect
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Wishes написа:Според мен са бухали...
Но трудно може да се различи голяма сова от малък бухал, пък и са от едно и също семейство, нещо като немска овчарка и вълк.
Пък и не е толкова важно - красиви са

Това са сови бебЕнца
Мисля, че тези на БоЕв са совчета

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Глас в пустиня
Благодаря на всички за бързата реакция.
Улулица е най-близо до истината, търсих само на бухал и сова, сигурно за това нещо не ми се връзваше, а улулицата почти е едно към едно с това което видях.
Благодаря още веднъж. За мен няма много голямо значение как се казват, но понякога трябва да бъдем точни и прецизни.
Улулица е най-близо до истината, търсих само на бухал и сова, сигурно за това нещо не ми се връзваше, а улулицата почти е едно към едно с това което видях.
Благодаря още веднъж. За мен няма много голямо значение как се казват, но понякога трябва да бъдем точни и прецизни.
ти да не си биоложка/зооложка?bead_ написа:улулица (Strix aluco)БоЕВ написа:В голяма чуденка съм, снимах птици - това добре, но ги мислех за бухали, а се оказа, че е твърде възможно да са сови. Търсих в гуглето но не попаднах на нищо което да ми даде сигурност за вида. Опитах и във форума на БДЗП, но там се иска регистрация, а за едно питане ... нещо не виждам смисъл да се регистрирам. Та, има ли някой представа сега това какво е - бухал или сова?:roll:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
съгласен. И с жените е така...БоЕВ написа:Благодаря на всички за бързата реакция.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
ти да не си биоложка/зооложка?[/quote]ELBI написа:
улулица (Strix aluco)
студено.
анатом-патолог:winkw:
just perfect
студено.bead_ написа:ти да не си биоложка/зооложка?ELBI написа:
улулица (Strix aluco)
анатом-патолог:winkw:[/quote]
клъцни-срежи-разбери...
добра е и липсата на взаимност в този случай...bead_ написа:не. сигурно защото досега никой от аутопсираните не е предизвиквал у мен желание да продължа да го гледам.Remmivs написа:само да не си препаратор
Орнитолог се казва.ELBI написа:ти да не си биоложка/зооложка?bead_ написа:улулица (Strix aluco)БоЕВ написа:В голяма чуденка съм, снимах птици - това добре, но ги мислех за бухали, а се оказа, че е твърде възможно да са сови. Търсих в гуглето но не попаднах на нищо което да ми даде сигурност за вида. Опитах и във форума на БДЗП, но там се иска регистрация, а за едно питане ... нещо не виждам смисъл да се регистрирам. Та, има ли някой представа сега това какво е - бухал или сова?:roll:
Знаех си, че всичко си знаете... ученото си е ученоpocti_bezobidna написа: Орнитолог се казва.
просто се чудех накъде повече... ала се радвам,че все намираш с какво да ме поизненадваш..bead_ написа:не всичко, но достатъчно, за да останеш с такова впечатление:winkw:ELBI написа: всичко ще си кажеш...