Фруктозата е виновна!?!

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Фруктозата е виновна!?!

Мнение от Remmivs »

Според едно интервю с д-р Робърт Лустиг, професор по педиатрична ендокринология към университета на Калифорния, Сан Франциско, фруктозата

Изображение

някога смятана за безопасна за диабета, защото не повишава директно инсулиновите нива може да е основна причина за епидемията от затлъстяване, високото кръвно и повишените нива на LDL в организма при американците, а и по света, тъй като се възприемат хранителните навици на американците. Фруктозата съставлява 50% от обикновената захар (от химията - фруктоза + глюкоза = захароза Изображение) и до 90% от високо-фруктозния царевичен сироп използван в огромни количества в повечето готови американски храни.

http://www.abc.net.au/rn/healthreport/s ... 969924.htm
Аватар
Strunz

Re: Фруктозата е виновна!?!

Мнение от Strunz »

Ако продължаваш да ме потискаш ще се съблека гол !

:)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Царевичния сироп (или изоглюкоза) го слагат и в кока-колата, например, защото не е необходимо да се разтваря предварително като захарта, по-лесно се влага в производството.
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Strunz написа:Ако продължаваш да ме потискаш ще се съблека гол !

E, а изчакай малко докато пристигнем де! Не, че мен ще ме впечатлиш, ортодоксален лесбиец както хилядократно съм споменавал, но на жената може и да и хареса. Задръж! Идваме! :grin:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

може и фруктозата, а може и това - http://simplifierlab.com/uploads/fitness.jpg
just perfect
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Аз лекинко встрани, ама що-годе по темата... Американските педиатри вече от години не препоръчват, а даже напротив, даването на сокове на бебета и деца. Изследванията са показали (така четох наскоро в един доклад от национална тяхна конференция), че фруктозата, давана от най-ранна възраст във вид на сокове и плодове: 1. уврежда зъбите (с това донякъде обясняват и увеличаването на кариесите), 2. спомага за затлъстяването в по-нататъшна възраст и 3... не помня вече :shocked: Нашта любима форумна Дофтурка го потвърди. Преди години е било прието да се дават сокове, заради недостига на витамини, най-вече в кърмата (лошо хранене на майките и т.н). Сега, когато витамини има даже във вафлата "Мура" :grin:, се смята, че децата до една доста "зряла" възраст нямат необходимост от сокове - направо да почват да ядат плодове.

Абе, хубаво е да се чете от време на време :winkw:

П.П. Аз примерно се изненадАх, че вече и витамин Д не трябва да давам на Прокопи :eek:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

4avdar4e написа:П.П. Аз примерно се изненадАх, че вече и витамин Д не трябва да давам на Прокопи :eek:
Не и лятото. Той си го синтезира сам бре. :grin:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Remmivs написа:
4avdar4e написа:П.П. Аз примерно се изненадАх, че вече и витамин Д не трябва да давам на Прокопи :eek:
Не и лятото. Той си го синтезира сам бре. :grin:
като гледам как се припича сладко-сладко... ще натрупа и за зимата:winkw:
just perfect
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

4avdar4e написа:Аз лекинко встрани, ама що-годе по темата... Американските педиатри вече от години не препоръчват, а даже напротив, даването на сокове на бебета и деца. Изследванията са показали (така четох наскоро в един доклад от национална тяхна конференция), че фруктозата, давана от най-ранна възраст във вид на сокове и плодове: 1. уврежда зъбите (с това донякъде обясняват и увеличаването на кариесите), 2. спомага за затлъстяването в по-нататъшна възраст и 3... не помня вече :shocked: Нашта любима форумна Дофтурка го потвърди. Преди години е било прието да се дават сокове, заради недостига на витамини, най-вече в кърмата (лошо хранене на майките и т.н). Сега, когато витамини има даже във вафлата "Мура" :grin:, се смята, че децата до една доста "зряла" възраст нямат необходимост от сокове - направо да почват да ядат плодове.

Абе, хубаво е да се чете от време на време :winkw:

П.П. Аз примерно се изненадАх, че вече и витамин Д не трябва да давам на Прокопи :eek:
Чаве, мога ли и аз да те питам малко встрани от темата -
абе дават ли им вода на бебетата сега?!
и след колко месеца?
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

Да спрем и да дишаме, а?
Че нещо тоз азот ми намирисва в атмосферата..

90% от времето зад компютрите, иначе четем за здравето и кое е полезно...

Лек спорт, движения, много положителни емоции, алкохол и голи жени по улиците - това е формулата :)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Semiramis написа: Чаве, мога ли и аз да те питам малко встрани от темата -
и след колко месеца?
Тцъ, тва е другият нов (за мен) момент. Щото е на сухо мляко и нямал нужда от допълнителна вода, даже можела да е вредна, тъй като "измива" солите от организма и товари бъбреците.

П.П. Направо се чудя оня с 44 номер маратонки, по-висок от мен, пубера де, как ли е оцелял с платнени пелени, сокове и вода :rotfl24:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Strunz написа: Лек спорт, движения, много положителни емоции, алкохол и голи жени по улиците - това е формулата :)
Егати, а ние с гайдите, дето не си падаме много по голи жени, кво да прайм?? :grin:

П.П. Много се радвам да те "видя" :kiss:
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

Semiramis написа:
и след колко месеца?
След 3-4 месец що не...ако е спряло да се кърми и е на изкуствена храна... а и в тез жеги..
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

4avdar4e написа:
Strunz написа: Лек спорт, движения, много положителни емоции, алкохол и голи жени по улиците - това е формулата :)
Егати, а ние с гайдите, дето не си падаме много по голи жени, кво да прайм?? :grin:

П.П. Много се радвам да те "видя" :kiss:
Не знам някой да не загледа голи жени по улиците:)

И на мен ми е приятно да ви видя всички
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

4avdar4e написа:
Тцъ, тва е другият нов (за мен) момент. Щото е на сухо мляко и нямал нужда от допълнителна вода, даже можела да е вредна, тъй като "измива" солите от организма и товари бъбреците.

П.П. Направо се чудя оня с 44 номер маратонки, по-висок от мен, пубера де, как ли е оцелял с платнени пелени, сокове и вода :rotfl24:
това за водата и аз го чух от една приятелка с бебе и ме шашна!!! как може да не даваш на детето вода в тия жеги!!!
тва все едно да не даваш на майка му и баща му да пият бира!!!
just perfect
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Strunz написа:
Semiramis написа:
и след колко месеца?
След 3-4 месец що не...ако е спряло да се кърми и е на изкуствена храна... а и в тез жеги..

честито! да сте живи и здрави и да се множите още .. това щот пропуснах или ти не мина оттук :-)
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

bead_ написа:
4avdar4e написа:

това за водата и аз го чух от една приятелка с бебе и ме шашна!!! как може да не даваш на детето вода в тия жеги!!!
тва все едно да не даваш на майка му и баща му да пият бира!!!

те точно за това ми беше думата
ние сме с 39 номер още и не знам как е оцелял

аз нали станах леля преди няколко месеца ... що викове бяха по телефоните / щото са далече/, че ще уморят бебето
и как се защитавах само - то едно цвете без вода умира за 1 седмица - какво остава за човече мънинко ...
честно ви казвам - запитах се аз ли не съм гледала дете или дали...

:blink:
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

Semiramis написа:
Strunz написа:
Semiramis написа:
и след колко месеца?

честито! да сте живи и здрави и да се множите още .. това щот пропуснах или ти не мина оттук :-)
Мерси!
Ама не помня и аз дали минах...:)
То бая вода изтече...по миене на дупета...бебешки
esti

Мнение от esti »

4avdar4e написа:
Аз на моя не съм давала витамин Д. Мойта дофтурка още преди 12 години, като го раждах казА - НЕ!:lol:
Но доколкото си спомням това не важи за циганета и негърчета. За тях трябва.
annonymus

Мнение от annonymus »

Strunz написа:Ако продължаваш да ме потискаш ще се съблека гол !
Опазил Господ!!!

Пу, пу, пу!
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

4avdar4e написа: Преди години е било прието да се дават сокове, заради недостига на витамини, най-вече в кърмата (лошо хранене на майките и т.н). Сега, когато витамини има даже във вафлата "Мура" :grin:, се смята, че децата до една доста "зряла" възраст нямат необходимост от сокове - направо да почват да ядат плодове.
И най-"лошата" кърма е по-добра за бебето от най-качественото сухо мляко.
Изображение
Звенения

Мнение от Звенения »

vyara написа:И най-"лошата" кърма е по-добра за бебето от най-качественото сухо мляко.
Съгласен!
Ама стига само за мен! :rotfl24:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Звеневия написа:
vyara написа:И най-"лошата" кърма е по-добра за бебето от най-качественото сухо мляко.
Съгласен!
Допълнителното захранване води до намаляване на кърмата. Организмът произвежда, колкото изразходи. Аз кърмех и двамата до 11 месеца. Повечко бадеми, има и едни специални чайове за увеличаване на кърмата. И по-често кърмене.
Изображение
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

vyara написа:
Звеневия написа:
Съгласен!
Допълнителното захранване води до намаляване на кърмата. Организмът произвежда, колкото изразходи. Аз кърмех и двамата до 11 месеца. Повечко бадеми, има и едни специални чайове за увеличаване на кърмата. И по-често кърмене.
При мен пък от както се е родил нямах кърма.
Щастливка си ти!:)
І

Мнение от І »

Strunz написа:...

:lol:
Ако щеш ми вервай, вчера се канех да питам морските да не са те удавили. Щото то бива да чезнеш от обществения живот ама...
п.п. Абе знаех си, че човек не трябва да се жени.. :lol:
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

Topper Harley написа:
Strunz написа:...

Ако щеш ми вервай, вчера се канех да питам морските да не са те удавили. Щото то бива да чезнеш от обществения живот ама...
п.п. Абе знаех си, че човек не трябва да се жени.. :lol:
Виж, за пред хората съм ходил много по жени и затова ме е нямало.
Ама под сурдинка да ти кажа, че не е така:)
Семеен живот, тук едни ремонти правим... и т.н. рахитични злободневия
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

4avdar4e написа:... че фруктозата, давана от най-ранна възраст във вид на сокове и плодове: 1. уврежда зъбите (с това донякъде обясняват и увеличаването на кариесите), 2. спомага за затлъстяването в по-нататъшна възраст ...
Абееее... яяяя.... Ела да видиш дитьонок дали след като пие по 2 литра сок на ден (като беше бебе вода отказваше, ама сок пиеше като за световно) има ли грам кариес? А да ти се вижда тлъста? :grin:
На американците специално проблема им е другаде - в полуфабрикатите дето джвакат и мързела да мислят дори. Айде моля те. Тук хич не съм съгласна, да знайш.
Е лятото не се дава, тъй си е. Като почне да се развива есента - тогава вече.

Прокопи е пич! :-)
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

vyara написа: И най-"лошата" кърма е по-добра за бебето от най-качественото сухо мляко.
Сега остава да кажеш, че и най-скапаните пелени са по-добри от памперсите? :blink:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Strunz написа:
vyara написа:
Звеневия написа:
Съгласен!
...лоша кАрма
Публикувай отговор