Ама верно е май, че ние жените само по цвят и калибър запомняме колите.
И аз така.
Навремето, като отивах да раждам, понеже 1 месец по-рано - мъж ми на работа, а аз по една невероятно щастлива случайност - в майка ми. То моето раждане беше направо за филмиране, ама друг път цялата история..
Та наложи се да викнем такси, щото вече стана ясно, че ще раждам.
По онова време ако си спомняте повечето таксита бяха от ония въшки Тико.
Слизаме ние с маман долу, а отпред едно жълто Тико.
Аз, както се досещате бях почти с размерите на колата.
И така започна "операция влизане в Тико-то" - мъъъъъкаааа!
То беше бутане, въртене, наместване - а през това време и по някоя контракция, ей така за разкош.
След много време и още повече усилия, успях да се навра в теснотията и без да обръщам внимание на леко смутената физиономия на шофьора го изкомандвах "Към болницата!"
Майка ми и тя с видимо облекчение от успешния край на мисията по моето набутване в таксито, за по-сигурно и тя добави "Към болницата, бързо!".
Тогава горкия човечец(шофьора) с тих и леко потреперващ гласец вика - "Извинете, но аз не съм такси"
Кво???? Как така бе???
Това направо ми спря контракциите.
Ама кой да види, че колата освен, че е Тико и е жълта, няма нито разните му там изписани по ламарините тел. номера, нито имена на фирми, нито табела с надпис TAXI - нищо.
Беше жълто Тико - значи такси! Тва е.
И така след одисеята по влизането ми в колата, следваше излизането....
По същия път. Бутане, въртене, наместване...
И за да бъде картинката пълна и завършена, наложи се да вървя пеша до автобусната спирка, за да фана от там такси - бяха наредени в дълга редица до тротоара.
А тамошното такси т.е. шофьора ме изгледа, като че ли съм бавноразвиваща се, след като първо го попитах "Извинете вие такси ли сте?"
Що така ме погледа тоя и до днес не мога да си обясня...
Стар бисер. Направо star бисер
Стар бисер. Направо star бисер
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Абе то и на мен ми е познато, но не е мое.esti написа:На мен, затова ли ми изглежда познато.4avdar4e написа:Не знам защо си мисля така, но тази история не беше ли на Ести???![]()
ПП Сега видях, че Аве и в дира го е пуснал.
Егати....станах известна - отивам да си сложа червило, че като дойдат журналистите...
Със сигурност си спомням, че и двата пъти стигнах на собствен ход докъдето трябва.
Сложи ли си червилото? Включвам на запис:
Въпрос: И така, Ваша ли е тази история?
Panta rhei...