Sound Of Silence

Все същите
Звенения

Sound Of Silence

Мнение от Звенения »

Тук съпровод, а сега по темата:

Умеете ли да се обгърнете с тишина?

Успявате ли?
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Sound Of Silence

Мнение от Ън »

Звеневия написа:

Успявате ли?

Аз лично не го умея. Тишината ме подтиска- Изображение
Но ти, ако можеш- Enjoy The Silence :cool:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Има различни тишини - тишината след силни думи, тишината след нещо ужасно, тишината на природата, но няма пълна тишина. Дори на тихо, остава шума на мислите...
Ако говориш за тишината като пълен покой, ще ми се да можех да го изпитам, но знам, че не мога.
Във всеки случай, препочитам музиката пред тишината. :winkw: Може би това е особен вид тишина, в която всичко друго се стопява...
Изображение
esti

Мнение от esti »

Звеневия написа: Умеете ли да се обгърнете с тишина?
Ако не го умеех това, щях вече да съм в психото.
Мразя шум.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

НадЪй са, бейби! :grin:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Звенения

Мнение от Звенения »

maggot написа:НадЪй са, бейби! :grin:

Не това...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

vyara написа: Във всеки случай, препочитам музиката пред тишината. :winkw: Може би това е особен вид тишина, в която всичко друго се стопява...
За мен това е тишината на книгите... Потапям се точно като под вода и плувам... в пълна тишина :-)

П.П. Нищо не казваш за Юрсенар, любопитно ми е, щото аз съм с много противоречви чувства към нея.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

4avdar4e написа:
vyara написа: Във всеки случай, препочитам музиката пред тишината. :winkw: Може би това е особен вид тишина, в която всичко друго се стопява...
За мен това е тишината на книгите... Потапям се точно като под вода и плувам... в пълна тишина :-)

П.П. Нищо не казваш за Юрсенар, любопитно ми е, щото аз съм с много противоречви чувства към нея.
Ама това не е тишина. Ти си в света на книгата и не си сам. Тишина е да останеш сам със себе си и с мислите си- аз така разбирам тишината...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

[unknown] написа: Ама това не е тишина. Ти си в света на книгата и не си сам. Тишина е да останеш сам със себе си и с мислите си- аз така разбирам тишината...
Ми, баш си е тишина. Така потъвам, че земетресение и наводнение едновременно да има, няма да чуя :grin:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

4avdar4e написа:
[unknown] написа: Ама това не е тишина. Ти си в света на книгата и не си сам. Тишина е да останеш сам със себе си и с мислите си- аз така разбирам тишината...
Ми, баш си е тишина. Така потъвам, че земетресение и наводнение едновременно да има, няма да чуя :grin:
Така де- външните шумове не чуваш, защото там където си "потънала" е достатъчно "шумно", нали...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

4avdar4e написа:
Прочетох я книжката. Очакванията ми бяха по-други. Мислех си, че напразната борба с "естествените наклонности" е нещо по-банално, а се оказа, че това е по-скоро нещо като гей роман.
За времето, когато е писана, не се е говорело много за тези неща. Не е зле написано, но някак не можа да ме развълнува това, което прочетох. Това е първия роман на Юрсенар, писала го е само на 24 г. Но на мен лично Франсоаз Саган по ми харесва, например. Тя е прописала даже още по-млада.
Както и да е, книгата би се харесала на човек с подобни наклонности, но не и на повечето хора. Така си мисля.
Изображение
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Звеневия написа: Умеете ли да се обгърнете с тишина?

Успявате ли?
Не. Тишината крещи в ушите ми.

Без музика не мога да се съсредоточа да работя, да уча, да върша домакинска работа и пр. Изпитвам някаква празнота.

Сещам се за "Ние врабчетата" - когато Чир раздаде песни на всички, за да си строят гнездата и Драги ми Господине отказа. :-)

Все пак предпочитам тишината пред телевизията и коментарите по радиото. :grin:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Това е тишина... Единият чете, другият чете, 3-ма спят след цял ден шум..:kiss:

П.П. За всички останали: ТВ-то работи, ама то не е шум, а ...
П.П.П. Тишината я разбира само човек, пребиваващ в непрекъснат шум.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Звеневия написа:Тук съпровод, а сега по темата:

Успявате ли?
Аз да,но за жалост много рядко:(:crying:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

4avdar4e написа:
Блазя ти:-) Аз пък не мога да прочета и ред ако има някакви звуци покрай мен, пък било то дори и тик-такане на часовник:(
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

да, това се учи в ранна детска възраст - като има постоянно приказващи баби около теб се научаваш да изключваш :lol:

така де, кой иска постоянно да слуша за ядене, прибиране на време, добро държание, т.н.
annonymus

Мнение от annonymus »

Албе успвам, ма рядко. Пък и абсолятна тишина май няма ад ми понесе, по-скоро звузите, дето не са от хорски произход. :grin:
Обичам нощтните звуци, като заспи квартала.
Ох, на морето много обичам ранните сутрини - вълничките на два метра от главата ми и чайките. Нема летовници, неме дявол, само някой похърква в комшийската палатка :grin:

Сега там построиха хотел, мамка им! :crying:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Wasser написа:да, това се учи в ранна детска възраст - като има постоянно приказващи баби около теб се научаваш да изключваш :lol:

така де, кой иска постоянно да слуша за ядене, прибиране на време, добро държание, т.н.
Ахъм:-) :good:

Hi :-)
Изображение

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Звеневия написа:Тук съпровод, а сега по темата:

Успявате ли?
Да. Умея.
Способна съм да потъна в тишина при всякакви шумове.
Освен при музика, която ми въздейства истински. Нея не мога да я игнорирам.
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа:
Да. Умея.
Способна съм да потъна в тишина при всякакви шумове.
Освен при музика, която ми въздейства истински. Нея не мога да я игнорирам.
Пък ако знаеш на Брамс, зимата, в зала България, как хубаво се спиииииии :shy:
І

Мнение от І »

Често. Мога да се изолирам от всякакви шумове /изключая чалгата в комплекс "Чифлика" :lol:/.
По трудно е с оставането сам.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Wasser написа:да, това се учи в ранна детска възраст - като има постоянно приказващи баби около теб се научаваш да изключваш :lol:

Не говори за баби, че ми е болна тема. Що бил ревял бебока. То на мен ми иде да ревна :grin:
Наздраве :cool:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Piqndurnik написа: Не говори за баби, че ми е болна тема. Що бил ревял бебока. То на мен ми иде да ревна :grin:
Ми реве, щото има баба наоколо :rotfl24: Нашия като си има само батковци, найш къв е спокоен. Спи, яде и ака :grin:
Публикувай отговор